Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ



Τη Δευτέρα 27 Ιουλ. 2010  ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου  που αφορά την    " Εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής, οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών".


Το σχέδιο νόμου στην τελική του μορφή

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

O ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣ

 


Η ψήφιση του νόμου που μας αφορά θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή για οποιεσδήποτε βελτιώσεις με κύρια σημεία αναφοράς







Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΜΗΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΕΤΕ ΤΗ ΖΕΣΤΗ. ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!



Η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα είναι πολύ σημαντική. Για τον Σύλλογο είναι αφενός το τέλος μιας πολύ έντονης και εξαντλητικής περιόδου και αφετέρου η αρχή μιας άλλης. Ελπίζουμε σε τέτοιες ρυθμίσεις που θα μας αφήσουν ικανοποιημένους και ήρεμους για την συνέχεια,



Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΟΣ κ. ΒΟΡΙΔΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ

Στην σημερινή  μας συνάντηση ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κύριος Βορίδης μας ενημέρωσε ότι κατά την ομιλία του στη Βουλή θα κινηθεί στους εξής άξονες / πρoτάσεις:



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!

Τα κεντρικά συνθήματα της συγκέντρωσής μας την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 17:30 έξω από την είσοδο της Βουλής στην οδό Βασ. Σοφίας θα είναι:

''ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ''

και

''ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ''

Θερμή παράκληση να μη λείψει κανείς. Είναι καλοκαίρι λείπουν πολλοί με άδεια, ο κόσμος έχει απογοητευτεί από την κατάσταση αλλά είναι κρίσιμο να έχουμε επιτυχία στη συγκέντρωσή μας. Κάντε ο καθένας ότι μπορεί και διαδώστε το νέο για τη συγκέντρωση. Η διάρκεια θα είναι μία ώρα και πρέπει να μας δούνε και να ακούσουν τη φωνή μας. Θα υπάρχει και μια έκπληξη.

Καλή υπομονή

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ

Τα κυριότερα σημεία των ομιλιών των νομικών μας είναι τα ακόλουθα:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η εισήγηση του προέδρου του Συλλόγου κύριου Πετρίδη στη συνέντευξη τύπου


Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι ασφαλισμένοι, εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου και του τύπου καλησπέρα σας.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Όσα απο τα μέλη του συλλόγου , αλλά και φίλοι από τη Θεσσαλονίκη ή τη Β.Ελλάδα γενικά , θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στη Βουλή ας επικοινωνήσουν με το Σύλλογο στο τηλ. 2310-226702 ,  ώρες 09.30π.μ με 14.00μμ έως την Τρίτη 20/07/2010 για να προγραμματισθούν τα λεωφορεία (η δαπάνη θα επιβαρύνει τον Σύλλογο).


Η αναχώρηση θα γίνει την Πέμπτη 22/07/2010 στις 10.30π.μ από τον ανοιχτό χώρο στάθμευσης πίσω απο το CITY GATE (Γιαννιτσών) στην Δ.Είσοδο Θεσ/νίκης ,και η επιστροφή την ίδια μέρα γύρω στις 24:00.

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ελάτε όσοι μπορείτε
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Τρίτη 20 Ιουλίου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Πανεπιστημίου 44 & Χαρ. Τρικούπη) με θέμα τον υπό ψήφιση νόμο για την Ιδιωτική Ασφάλιση, τις επιπτώσεις του στους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value και τις κινήσεις του Συλλόγου μας από εδώ και στο εξής σε πολιτικό και νομικό επίπεδο.



Σημειώνεται ότι ο υπό ψήφιση νόμος δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα που υφίστανται αφού δεν εξασφαλίζει την αναδοχή των ασφαλισμένων, ενώ ταυτόχρονα το κράτος εντελώς αναιτιολόγητα και προσβάλλοντας την νοημοσύνη των πολιτών δεν αναλαμβάνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αυταπόδεικτη και πανθομολογούμενη αστική του ευθύνη.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Η επιστολή αυτή στάλθηκε σε όλους τους βουλευτές από μέλος μας. Είναι εξαιρετική και σας παρακαλούμε όλους να στείλετε αντίστοιχες επιστολές. Δραστηριοποιηθείτε κι εσείς όσο μπορείτε και μην νομίζετε ότι ο κόπος θα πάει χαμένος. Έχουν να γίνουν πολλά ως την Πέμπτη και κάθε τι μπορεί να είναι καθοριστικό.
Η ισχύς εν τη ενώσει 

 
Κυρίες / κύριοι

Την προσεχή Πέμπτη, καλείστε στο πλαίσιο των καθηκόντων σας να ψηφίσετε νόμο του κράτους που αφορά την ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, στο πλαίσιο του οποίου περιλαμβάνονται υψίστης σημασίας για την ελληνική κοινωνία, διατάξεις που διέπουν τη «λύση» για τους ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΕΣ από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και την COMMERCIAL VALUE.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε. Είμαστε στην τελική ευθεία!

1 ΑΓΑΤΣΑ ΑΡΙΑΔΝΗ       aria_agatsa@yahoo.gr      210 3709621

2 ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ      tsiaousie@yahoo.gr      210-3709315

3 ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ vasgiouma@gmail.com    23810-21305

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ!!

Στην ιστοσελίδα των Νέων http://www.tanea.gr/ στη μέση περίπου της σελίδας υπάρχει ειδικό πλαίσιο ''ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ'' Οι ερωτήσεις στέλνονται στο interview@tanea.gr.

Στείλτε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορείτε με κυρίως ζητούμενα:

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αυτοί είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν για το ζήτημά μας. Προσπαθήστε να βοηθήσετε κι εσείς ερχόμενοι σε οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους. Από το ΠΑΣΟΚ (210-3665000) θα σας δώσουν τα τηλέφωνά τους. Το κυρίως ζητούμενο είναι να αποδεχτεί το κράτος την αυταπόδεικτη αστική του ευθύνη και να συνεισφέρει οικονομικά στην λύση. Έτσι θα διευκολυνθεί αφάνταστα και η αναδοχή.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!




Την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010 συζητείται στη Βουλή το θέμα της Ασπίς Πρόνοια μαζί με όλο το νομοσχέδιο που αφορά τον ασφαλιστικό κλάδο. Θα προγραμματιστεί κινητοποίηση έξω από την Βουλή με πιθανότερη ώρα τις 17:30. Θα έχουμε σύντομα ανακοίνωση για αυτό. Ο Σύλλογός μας από τη Δευτέρα ως και την Πέμπτη θα έχει συνεχείς επαφές με όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς που θα αποφασίσουν για το θέμα.  Θα έχετε συνεχή ενημέρωση για τις κινήσεις μας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Η παρούσα επιστολή έχει αποσταλεί σήμερα σε όλους τους βουλευτές και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ



ΚΥΡΙΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ



                                            Αξιότιμε κύριε Σαχινίδη

Το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την ανάκληση των ασφαλιστικών εταιρειών ζωής Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, είναι φανερό ότι έχει θορυβήσει και τους αρμόδιους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε μέσω των καταγγελιών του Συλλόγου μας είτε μέσω παρεμβάσεων των Ελλήνων ευρωβουλευτών για το ίδιο θέμα (κ.κ. Πουπάκης, Χουντής). Η απόλυτα εμπεριστατωμένη καταγγελία μας για 18 συγκεκριμένες παραβιάσεις της νομοθεσίας στο θέμα των προαναφερόμενων ανακλήσεων, βρίσκεται ήδη στο γραφείο του κου M. Barnier και μελετάται επισταμένως. Ίσως λοιπόν ,δεν είναι τυχαίο , το γεγονός της παρέμβασής του για τη δημιουργία των Συστημάτων Εγγύησης Ασφαλίσεων (ΣΕΑ) τα οποία θα διασφαλίζουν πλήρως τους ασφαλισμένους σε περίπτωση πτώχευσης ασφαλιστικής εταιρείας. Σημειώνεται ότι ποτέ άλλοτε στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει ανακληθεί άδεια ασφαλιστικής εταιρείας –τουλάχιστον όχι με αυτόν τον τρόπο- οπότε δεν υπήρχε και η αναγκαιότητα δημιουργίας Συστημικού μηχανισμού ο οποίος θα ρύθμιζε ανάλογες περιπτώσεις.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ;


Γινόμαστε δέκτες επικριτικών σχολίων γιατί δεν σας ενημερώνουμε, ίσως επαρκώς ,για τις εξελίξεις. Θα θέλαμε όμως κατ’ αρχήν να κάνουμε ορισμένες απαραίτητες διευκρινήσεις:


Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ασπίς Πρόνοια: Αρχίζουν οι διαδικασίες για να δώσει και να πάρει λεφτά ο εκκαθαριστής

Πολύ σύντομα (στις επόμενες εβδομάδες του Ιουλίου) ο εκκαθαριστής της Aσπίς Πρόνοια και Commercial Value θα ζητήσει με ανακοίνωσή του πρώτον από όσους έχουν απαιτήσεις για να εισπράξουν χρήματα να κάνουν με κάθε νόμιμο μέσο την αναγγελία τους και δεύτερον από όσους οφείλουν λεφτά στο ταμείο της Ασπίδος να τα καταθέσουν.


Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Πώς Λειτουργούσε η Παρατράπεζα της Ασπίς



Δημοσιεύουμε… ένα μόνο παράδειγμα «Ανεπάρκειας & Διαφθοράς» των Ελληνικών Κυβερνήσεων 1999-2007, που το πλήρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες Πολίτες χάνοντας τις αποταμιεύσεις μιας ζωής από την Παρατράπεζα της Ασπίς. 

Θα υπάρξει ενδιαφέρον για τα συμβόλαια της Ασπίς και της Commercial Value



Σε συνέντευξη του ο κ. Μίνος Μωυσής, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, δηλώνει επισήμως ότι η ΕΑΕΕ είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αλλαγή της ρύθμισης που αφορά στην αναδρομικότητα της κάλυψης από το εγγυητικό κεφάλαιο των ασφαλιστηρίων ζωής των εταιρειών που έκλεισαν.

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ




Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Διαρκούς Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής, αξιότιμοι κύριοι βουλευτές της επιτροπής.



Σας καταθέτουμε συνοπτικά τις απόψεις του Συλλόγου μας, οι οποίες εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των καταταλαιπωρημένων ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια, που εδώ και 9 μήνες περιμένουν καρτερικά μια δίκαιη λύση στο τεράστιο αυτό ηθικο-κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, που έχει πολλαπλές τραυματικές συνέπειες στην οικογενειακή γαλήνη όλων.