Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ NEXTDEAL.GR









Tο πρόβλημα Ασπίς πρέπει να τελειώσει

Πηγή:nextdeal.gr
Επανερχόμενος μετά από τρεις περίπου μήνες, ο κ. Γεωργακάκης Ευτύχιος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, καταθέτει τη συνέχεια των σκέψεων και προβληματισμών του αναφορικά με το πρόβλημα που αφορά στην Ασπίδα το οποίο όπως χαρακτηριστικά λέει πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Το www.nextdeal.gr παρουσιάζει ακολούθως την επιστολή.

Η επιστολή του κ. Γεωργακάκη Ευτύχιου:

Κ. ΣΠΥΡΟΥ. Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχηθώ σε σας και στο προσωπικό του περιοδικού σας καλή χρονιά με υγεία. Επανέρχομαι όπως είχα υποσχεθεί μετά από της 18/10/2010 στο περιοδικό σας και στο άρθρο μου "Ασφαλιστές που απολογούνται". Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους σχολιαστές και να επισημάνω το εξής. Καθένας που γράφει έστω και σχόλια σε τόσο σημαντικά θέματα  όπως της ΑΣΠΙΣ το ολιγότερο που όφειλε να κάμει να τα γράφει επώνυμα  και ιδίως εάν είναι και CEO.Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι γράφω το κάνω γιατί επιτέλους το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΠΙΣ πρέπει να τελειώσει.

Δεν διεκδικώ τίποτα μόνο η δικαίωση των χιλιάδων πελατών. Άλλωστε νομίζω το δικαιούμαι μετά από 27 και πλέον χρόνια ενεργούς δραστηριότητας με ό,τι συνεπάγεται. Παρακολουθώ τις εξελίξεις σε καθημερινή βάση και τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν ορισμένοι (περιοδικά, δημοσιογράφοι, σύλλογος ζημιωθέντων, ιδιώτες) αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα. Απορώ πως είναι δυνατόν το τέλος του 2009 ήταν να κλείσουν άλλες 12 εταιρείες δεν τις έκλεισαν βρήκαν λύση ,και καλά έκαμαν, όμως για την ΑΣΠΙΣ δεν υπήρχε λύση γιατί καλώς η κακώς ήταν η μεγαλύτερη. 
 
Το ερώτημα προς τους κύριους υπουργούς Παπαθανασίου και Παπακωνσταντίνου που θεωρώ ότι ήταν και είναι υπεύθυνοι αλλά συγχρόνως και ανίκανοι να διαχειριστούνε τα οικονομικά αφού ένα μικρό πρόβλημα για αυτούς και πολύ μεγάλο για την κοινωνία δεν μπορούν να λύσουν πώς θα δώσουν λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Σίγουρα μπορεί να σκεφτούν τι λες εσύ ένας ασφαλιστής χωρίς MASTER και σπουδές υψηλού επιπέδου να δώσεις λύση. Τους πληροφορώ όπως είπα σ’ ένα τοπικό βουλευτή ότι είναι μόνο για τα πανηγύρια όπως λέμε στη Κρήτη.

Η ιδιωτική ασφάλιση ενώ αυτή την ώρα έπρεπε να δίνει λύσεις στα πολλά προβλήματα της κοινωνίας δυστυχώς έχει απαξιωθεί από το μεγαλύτερο μέρος της, και η ευθύνη αναλογικά αφορά όλους. Το σίγουρο είναι ότι οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι έχουν τη μικρότερη. Το λέω αυτό γιατί ποτέ δεν ακούστηκαν οι φωνές τους ενώ είναι στη πρώτη γραμμή και αντιλαμβάνονται τα προβλήματα καλύτερα. 

Τώρα που οι πωλήσεις χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια ακούω ότι οι εταιρείες προσπαθούν μέσω συνεργασιών να προωθήσουν το bancassurance κάνουν μεγάλο λάθος διότι όλοι γνωρίζομε πώς λειτουργεί και ότι κτίζουν στην άμμο. Δεν νοείται υπαλ/λος που εξυπηρετεί το bancassurance τράπεζας να λέει στη αγορά ότι οι ασφάλειες είναι απάτη και δεν είναι λίγοι. Επιτέλους ας αξιοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους και να αντισταθούν σε μηχανισμούς που θα φέρουν κέρδος αλλά θα είναι πρόσκαιρο και μεσοπρόθεσμα καταστροφικό. 

Εμείς διαδώσαμε το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης γυρίζοντας από σπίτι σε σπίτι και από χωριό σε χωριό και εμείς πρέπει να τον διαφυλάξομε και αυτό να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η πολιτεία λοιπόν να δώσει λύση στο πρόβλημα της ΑΣΠΙΣ αφού αυτή το δημιούργησε με τις παραλήψεις της και όπως έχω πει είναι πολύ εύκολο. Όσο το πρόβλημα παραμένει άλυτο τόσο ο θεσμός θα συρρικνώνεται και θα απαξιώνεται ανεξάρτητα τι θέλουν να μας επιβάλουν όσο αφορά τα νούμερα και πάλι για το κέρδος.

Επειδή λοιπόν οι πολιτικοί μας απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων πιστεύω ότι υπάρχουν στο χώρο μας ακόμη υγιείς άνθρωποι ώστε να αγωνιστούν ώστε το θέμα της ΑΣΠΙΣ να λυθεί για το συμφέρον των πελατών και του θεσμού γενικότερα και να μείνει σε ελληνικά χέρια το χαρτοφυλάκιό της
".

Σας ευχαριστώ.
Γεωργακάκης Ευτύχιος
Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Καστέλλι Κισσάμου Χανίων

1 σχόλιο:

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.