Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΚΟΠΛΗΡΩΜΗΣ

 

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους ασφαλισμένους Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value οι οποίοι ήταν κάτοχοι συμβολαίων τοκοπληρωμής με εγγύηση κεφαλαίου μέσω ασφαλιστηρίου συμβολαίου.


Η ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής (ΕΚΖ) απεγκλωβίζει κεφάλαια τα οποία θα κατευθυνθούν στους πρώην ασφαλισμένους οι οποίοι είναι καταχωρημένοι στους πίνακες δικαιούχων ασφαλίσεων ζωής. Μέρος των συμβολαίων αυτών αφορούν συμβόλαια με εκχωρημένες απαιτήσεις προς την τράπεζα Eurobank. Η τράπεζα έχει κατά καιρούς οχλήσει τους ασφαλισμένους έτσι ώστε να εξοφλήσουν ολοσχερώς τις δανειακές τους υποχρεώσεις ανεξαρτήτως αν αυτοί δεν έχουν λάβει παρά μόνο ένα ελάχιστο ποσό (5%) από την πρώτη διανομή της Ασπίς Πρόνοια.

Πολύ έγκαιρα ο Σύλλογός μας είχε ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος να μην επιτρέψει καταχρηστικές και πιεστικές τακτικές από την τράπεζα εις βάρος των ασφαλισμένων δανειοληπτών, έχοντας ως δεδομένη την ενεργοποίηση του ΕΚΖ η οποία πολύ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε.

Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει παραλήπτες νέων παραπόνων από την πλευρά των ασφαλισμένων, εφόσον κάποιος πολίτης ανήκει στην ίδια κατηγορία, θα θέλαμε μέχρι την Παρασκευή 18/09/2020 και ώρα 12 μεσημβρινή, να αποστείλει στον Σύλλογο την υπόθεσή του (στοιχεία συμβολαίου, αριθμό δανειακής σύμβασης και αλληλογραφία με την Τράπεζα) έτσι ώστε να γίνει νέα εμπεριστατωμένη κατάθεση των υποθέσεων στην Τράπεζα στην Ελλάδας και στην Eurobank, με την ελπίδα να σταματήσουν οι οποιεσδήποτε ενέργειες εναντίον των δανειοληπτών. 

Παρακαλούμε πολύ και προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός, να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο μέσω email στο anasfalistosaspis@yahoo.gr αποκλειστικά και μόνο όσοι δεν έχουν έρθει σε διακανονισμό με την τράπεζα τους.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια

3 σχόλια:

  1. Είχα πάρει, ένα μέρος το 2016.Μηδαμινό βέβαια σέ σχέση μέ αυτά πού μού χρωστάνε, όπως καί οι υπόλοιποι. Τώρα είπαν ότι θα δώσουν ένα ποσοστό 6,6.Αλλά πότε. Γνωρίζετε κάτι περί αυτού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπήκα στην τράπεζα της Ελλάδας καί είδα ότι στο συμβόλαιο μου, αναγράφεται το ποσόν τών 10.790,15euro.Τί θα πάρω εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.