Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στην τελική ευθεία για Ασπίς και Commercial

 
ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
 
 
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για το ξεκαθάρισμα του χαρτοφυλακίου της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value με την υποβολή από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής του Προσωρινού Χαρτοφυλακίου των δύο εταιρειών στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 
Ο κατάλογος που αναμένεται να υποβληθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα περιλαμβάνει τα ονόματα και τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων όπως αυτά επιβεβαιώθηκαν από τη διαδικασία επαλήθευσης που έληξε στο τέλος του 2010, αλλά και όλα τα συμβόλαια που σύμφωνα με τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου αποτελούν «γκρίζα ζώνη» στη διαδικασία αναγνώρισης των αποζημιώσεων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα συμβόλαια που χαρακτηρίζονται από διαφορές στην καταβολή του ασφαλίσματος σε σχέση με τα ποσά βάσει των οποίων εκδόθηκαν τα συγκεκριμένα συμβόλαια, το ύψος των οποίων υπολογίζονται σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσό των συμβολαίων που έχουν εκδοθεί για λογαριασμό νομικών προσώπων και τα οποία αμφισβητούνται ως προς την νομιμότητά τους από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου. Στα 10 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία των συμβολαίων που φέρονται να είναι αποτέλεσμα επιταγών που εκδόθηκαν για λογαριασμό του μετόχου της Ασπίς Πρόνοια, Παύλου Ψωμιάδη, και τα οποία ουδέποτε κατέληξαν στα ταμεία της Ασπίς Πρόνοια, ενώ το σύνολο των συμβολαίων των δύο εταιρειών θα ελεγχθεί ως προς την νομιμότητα προέλευσης των χρημάτων με βάσει το νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο πλαίσιο των σαφών εντολών που έχει δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος , η διαδικασία ξεκινά και επισήμως από σήμερα με την ταχυδρόμηση από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου 250.000 επιστολών μέσω των οποίων τους καλεί τους ασφαλισμένους να αποδείξουν την προέλευση των χρημάτων που επενδύθηκαν στα συμβόλαια των δύο εταιρειών. Το πρώτο κύμα επιστολών αφορά όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια άνω των 30.000 ευρώ, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει αντίστοιχη διαδικασία και για τα συμβόλαια άνω των 15.000 ευρώ.

Πρόκειται για το όριο που προβλέπει ο νόμος περί «πρόληψης της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», βάσει του οποίου ο κ. Γιάννης Παντελίδης θα καλεί τους ασφαλισμένους να τεκμηριώσουν κατά πόσο τα χρήματα που επενδύθηκαν στοιχειοθετούνται από τα στοιχεία της φορολογικής τους δήλωσης ή την προσφορά περιουσιακών στοιχείων, όπως η πώληση ενός ακινήτου, η κληρονομιά κοκ.

Ο νόμος για το ξέπλυμα ισχύει από το 2005 και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά με απόφαση της ΕπΕΙΑ το Μάρτιο του 2008, χωρίς ωστόσο ποτέ να εφαρμοστεί στην πράξη.

Η περίπτωση των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια, αποτελεί την πρώτη ουσιαστικά επίσημη εφαρμογή του νόμου και αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της σύνθεσης του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, που δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων προέρχεται από αξιώσεις που προκύπτουν από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια εφάπαξ καταβολής.

Το χαρτοφυλάκιο της Ασπίς Πρόνοια περιλαμβάνει 27.560 συμβόλαια εφάπαξ καταβολής, στο σύνολο των 195.711 συμβολαίων, οι απαιτήσεις των οποίων ανέρχονται στα 420 εκατ. ευρώ στο σύνολο των 456,5 εκατ. ευρώ που είναι οι απαιτήσεις των ασφαλισμένων της.
ΠΗΓΗ: INSURANCEWORLD.GR

10 σχόλια:

  1. Αντί να αποδείξουν αυτοί την "αθωότητά" τους καλούμαστε να το κάνουμε εμείς, δηλ. εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι..

    το μόνο καλό της υπόθεσης μπορεί να είναι η μείωση των απαιτήσεων (από ξεσκαρτάρισμα των λαμόγιων "ασφαλισμένων") μπας και πάρουμε καμιά πεντάρα ποτέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενημερωστε μας, τι ακριβως ζηταει,δηλ.αν υπαρχει κοινη δηλωση συζυγων,οπου ασφαλισμενος ειναι ο ενας και δικαιουχος (σε περιπτωση θανατου κλπ) ο αλλος,καλυπτεται το ποθεν εσχες?
    και αυτη ειναι κλασικη περιπτωση να ασφαλιζεται ο ενας απο τους δυο συζυγους κλπ.
    επισης,απο ποσα ετη πριν την ασφαλιση ανατρεχουμε στις φορολογικες δηλωσεις,ωστε να καλυφθουν τα ποσα?
    θα ειναι πολυ χρησιμο να μας δωσετε πληροφοριες και ενημερωση.
    και απο τη στιγμη που εχετε επικοινωνια με τον εποπτη,
    θα επρεπε να εδινε ο ιδιος αναλυτικες οδηγιες στο σαιτ της πρ.επεια..ωστε να μην παιρνουμε τηλεφωνα και ψαχνομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ...ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ?

    ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ κλπ.ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ?

    ΤΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΑΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ,ΑΦΟΥ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ..

    ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΚΑΜΕ ΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ SIMENS η δεν ξερω τιαλλο καλα αυτο το κρατος ειναι τελειως ανηθικο ο νομος βγηκε το 2008 δεν εχει εφαρμοστει ακομα και θα εφαρμοστει τωρα στα θυματα της ασπις 2 χρονια κλεμε και πειναμε τον πονο και τον κοπο μας το υστερημα μας και τωρα θα απολογηθουμε γιατι τα ειχαμε και απο που ελληνα του ηθους και του φιλοτημου πως καταντησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ημουνα νιός και γέρασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά τον νταβατζή Ψωμιάδη, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τον Κράτο νταβατζή. Αντί να μας ρωτήσει τι μεθόδους χρησιμοποιούσε η Ασπις να σας κοροϊδέψει, και να μας πει συγγνώμη που για τόσα χρόνια τον χάιδευε τον νταβατζή, τώρα μας ζητά απόδειξη για το πώς τα βρήκαμε.

    Κύριε επόπτη, σε ενημερώνω ότι αυτή η βιτρίνα που ονομαζόταν Aspis Bank και εσείς την αφήνανε να λειτουργήσει νόμιμα, ήτανε το μαγαζί του νταβατζή Ψωμιάδη. Σε όποιον φουκαρά έμπαινε εκεί (Apis Bank Περιστερίου – στην Εθνάρκου Μακαρίου ) και ζητούσε μια προθεσμιακή κατάθεση, τον παρέπεμπε στα «Εγγυημένα» Ομόλογα της Άσπις με «Θεματοφύλακα» ή «Εγγυητή» την Aspis Bank, που τώρα ισχυρίζεται ότι ήταν απλά ΠΩΛΗΤΗΣ.

    Κρατικοί νταβατζήδες. Ο απατημένοι της Άσπις το έχουν κερδίσει με τον ιδρώτα το χρήμα τους. Και είναι ο κόπος μιας ζωής αυτά τα χρήματα που μας έχει κλέψει ο νταβατζής Ψωμιάδης. Πείτε ένα συγνώμη για την ανοχή και κατάχρηση των νόμων που έχετε δείξει υπέρ της Άσπις και μετά ζητάτε ρέστα από τον απλό πολίτη.

    Adrianos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ,ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ.
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΙ ΖΩΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΣΠΟΥΔΕΣ,ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ,ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ,ΠΟΥ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ,ΜΑΣ ΤΑ ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ.
    ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ..ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ?
    ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ.

    ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΔΩ.
    ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ.
    ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.
    ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
    ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΜΠΑΝΚ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΠΑΔΙΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ..
    ΑΚΟΜΑ Η ΑΣΠΙΣ ΜΠΑΝΚ ΥΠΑΡΧΕΙ,,,ΚΙ ΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ..

    ΑΥΤΟΣ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΑΡΑΓΕ,ΟΣΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ?
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ..
    ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ...
    ΑΚΟΜΑ..ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ..ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η απόγνωση οδηγεί στην οργή και η οργή στην αυτοδικία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ..ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ???ΚΑΙ ΠΩΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.