Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ

"Σας ενημερώνουμε ότι η παρακάτω ανακοίνωση του κ. Βλαχογιάννη αφορά ΜΟΝΟ τις ζημίες, ΕΚΤΟΣ αστικής ευθύνης αυτοκινήτων, οι οποίες έχουν ήδη δοθεί στο Επικουρικό Κεφάλαιο.
Είναι για ζημίες όπως π.χ, φωτιά, κλοπή, ίδιες ζημίες κ.λ.π , όπου ο ίδιος ο ασφαλισμένος είναι δικαιούχος του ασφαλισμένου κεφαλαίου.
Επίσης αφορά εκκρεμείς ζημίες στους γενικούς κλάδους, όπως ζημίες σε κατοικίες, επιχειρήσεις, βιομηχανικούς κινδύνους κ.λ.π. γενικές αστικές ευθύνες και ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με το κλάδο της ζωής."

ANAKOINΩΣΗ
της υπό εκκαθάριση τελούσας ασφαλιστικής εταιρίας
ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ

Ο Επόπτης Εκκαθάρισης και ο Εκκαθαριστής ανακοινώνουν, ότι κατήρτισαν και υπέβαλαν στην Εποπτική Αρχή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 3 του Ν.Δ 400/1970, κατάσταση των δικαιούχων ασφαλίσματος ασφαλίσεων κατά ζημιών, εκτός ασφαλίσεων αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία αυτοκινήτων, της υπό εκκαθάριση τελούσας ασφαλιστικής εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ.
Αντιρρήσεις κατά της πιο πάνω κατάστασης, ασκούνται με ανακοπή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μέσα σε 45 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση. Για πληροφορίες σχετικές με τον πίνακα δικαιούχων ασφαλίσματος ασφαλίσεων κατά ζημιών, εκτός ασφαλίσεων αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία αυτοκινήτων, της υπό εκκαθάριση τελούσας ασφαλιστικής εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται στην έδρα της εταιρίας, επί της οδού Λ. Κηφισίας 62, Μαρούσι και στα τηλέφωνα 2106180620-2106180647-2106180691 .


Αθήνα 2.03.2012


Ο Επόπτης Εκκαθάρισης                          Ο Εκκαθαριστής
Κων/νος Βλαχογιάννης                          Χρήστος Μπάρκας




3 σχόλια:

  1. http://olympia.gr/2012/03/06/%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80-%CF%84%CE%BF-psi-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΕΡΑ 7/3/12 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ,ΟΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛ.ΔΗΜ. ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝ.ΕΚΠΡ.-ΠΑΝΤ.ΚΑΨΗ,ΕΠΕΜΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ,ΚΑΙ Ο ΚΑΨΗΣ,ΦΑΝΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ??
    ΑΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΤΟΙ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ?
    ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ????
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΘΗΚΕ!!!!!!!
    ΜΑΣ ΤΟ'ΧΑΝ...ΚΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ!!
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ-ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ΦΤΑΙΜΕ...
    ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ!
    ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ...ΞΕΡΕΤΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΕΟΣ! ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ!
    ΜΙΣΘΩΣΤΕ ΕΝΑ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
    ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ;
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.





    Ασφαλιστικές:Απόσβεση ζημιών εντός δεκαετίας
    Η ΤτΕ εξετάζει την εφαρμογή μεικτών συστημάτων αποτίμησης των ομολόγων σε τιμές κτήσης αλλά προσαρμοσμένες στο PSI
    "Η" 7/3


    Τη σταδιακή απόσβεση των ζημιών οι οποίες θα προκύψουν για τις μικρές ασφαλιστικές σε ορίζοντα δεκαετίας αλλά και τρόπους διευκόλυνσης των λογιστικών απεικονίσεων των κεφαλαίων που θα χρειαστούν -ενόψει της αναπλήρωσης της κεφαλαιακής επάρκειας βάσει των Solvency II- φέρεται να είναι έτοιμη να εξετάσει μετά την ολοκλήρωση του PSI η Τράπεζα της Ελλάδος για τις μικρές ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες βάσιμα εκτιμάται ότι θα εγγράψουν σημαντικές ζημίες από τις απομειώσεις των ελληνικών ομολόγων. Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση των εποπτικών κεφαλαίων, η Τράπεζα της Ελλάδος προσανατολίζεται στην εφαρμογή μεικτών συστημάτων αποτίμησης των ομολόγων σε τιμές κτήσης αλλά προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες από την ανταλλαγή των ομολόγων.
    Αίτημα
    Το θέμα της εποπτικής και φορολογικής διευκόλυνσης έφεραν στο προσκήνιο μέσω της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών προς την Τράπεζα της Ελλάδος βασικοί μέτοχοι και στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών κατά τις πρόσφατες συναντήσεις που είχαν με τη Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος. Για να ρυθμιστούν τα φορολογικά θέματα και οι σταδιακές αποσβέσεις των ζημιών σε ορίζοντα δεκαετίας θα απαιτηθεί η συναίνεση και του υπουργείου Οικονομικών ενώ σε ό,τι αφορά την κάλυψη των κεφαλαιακών απαιτήσεων ενόψει των Solvency II μέχρι το 2014 θα υπάρξει αναγκαστικά συνεννόηση με την Πανευρωπαική Εποπτική Αρχή για τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα Συνταξιοδοτικά Ταμεία (CEIOPA).
    Κεφάλαια
    Γενικότερα, στελέχη από την ασφαλιστική αγορά εκτιμούν ότι αν και οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες - θυγατρικές τραπεζικών ομίλων και οι θυγατρικές των πολυεθνικών έχουν τη δυνατότητα κάλυψης των απομειώσεων είτε μέσω αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων από τους μητρικούς ομίλους είτε μέσω κάλυψής τους από την υπάρχουσα αυξημένη αποθεματοποίηση.
    Ο διευθυντής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης κ. Βογιατζής δηλώνει πρόθυμος να εξετάσει κάθε δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων των ασφαλιστικών εταιρειών μέχρι και την εφαρμογή των Solvency II, τα οποία μετατίθενται στο 2014 ή ακόμα και στις αρχές του 2015. Η πολιτική της Τράπεζας της Ελλάδος είναι να μπορέσουν οι ασφαλιστικές να απορροφήσουν τους κραδασμούς από την εφαρμογή του ελληνικού PSI, να είναι έτοιμες για τα Solvency II (τουλάχιστον οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου) και εν συνεχεία να προχωρήσει η θεσμική ενίσχυση του κλάδου που θα αφορά είτε τους ατομικούς συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς είτε τα επαγγελματικά ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.