Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών - Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα


'Την Πέμπτη 23/08/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών όπου παραβρέθηκαν:
- Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου
- Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργος
- Η Διευθύντρια του Γ.Γ.ΥΠΟΙΚ κ. Κώνστα
- Υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΟΙΚ, οικονομολόγοι κ. Τριάντη , κ. Σκέρτσος, κ. Γκέρτσος
- Ο Διευθυντής της ΔΕΙΑ της ΤτΕ κ. Χ. Βογιατζής 
- Οι Νομικοί Σύμβουλοι της ΔΕΙΑ κ. Ν. Παυλόπουλος και κ. Λουκάς
- Ο Επόπτης Εκκαθάρισης Ασπίς Πρόνοια κ. Κ .Βλαχογιάννης
- Ο πολιτευτής της Ν.Δ κ. Α. Μωραϊτάκης
- Εκπρόσωποι του Συλλόγου Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια

Οι θέσεις του Συλλόγου μας αναλύονται στην επιστολή που στάλθηκε πρωτοκολλημένη στο Υπουργείο και λαμβάνουν υπόψη τις ρεαλιστικές δυνατότητες που υπάρχουν για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Η επιστολή είναι η ακόλουθη:



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ                Αθήνα, 28/8/2012
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ                             ΑΡ.ΠΡΩΤ .47
με έδρα Αθήνα


Προς : Υπουργό Οικονομικών Κον Ι. Στουρνάρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Κον Χ. Σταϊκούρα
Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών  Κον Γ.  Μέργο
Διευθυντή  ΔΕΙΑ  της ΤτΕ  Κον Χ. Βογιατζή
Υπηρεσιακούς παράγοντες Υπουργείου Οικονομικών

                        
ΘΕΜΑ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
               ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ-COMMERCIAL VALUE


 Αξιότιμε κύριε Στουρνάρα
Την Πέμπτη 23/8/2012 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Γ.Γ του Υπ. Οικονομικών κ. Γ. Μέργου, πολύ εποικοδομητική συνάντηση σχετικά με το εξαιρετικά σημαντικό και επείγον κοινωνικό πρόβλημα των ανακληθεισών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value. Στη συνάντηση ήταν παρών  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Κεδίκογλου ο οποίος μας μετέφερε την έντονη επιθυμία του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά για την όσο το δυνατόν συντομότερη επίλυση του προβλήματος.

Προσδοκώντας στην άμεση συνδρομή σας για το ζήτημα αυτό, η παρατεταμένη εκκρεμότητα του οποίου έχει δημιουργήσει ακόμα και πρόβλημα στοιχειώδους επιβίωσης σε χιλιάδες ασφαλισμένους, σας στέλνουμε τις προτάσεις μας οι οποίες ελπίζουμε ότι μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς κόστος και να δώσουν οριστική λύση σε αυτό το παρατεταμένο μαρτύριο που ταλαιπωρεί όλον αυτόν τον κόσμο επί 3 χρόνια .

Εγγυητικό  κεφάλαιο ζωής και χρηματοδότησή του
Η δημιουργία του εγγυητικού  κεφαλαίου ζωής είναι απότοκο της εγκληματικά ελλιπούς εποπτείας των ασφαλιστικών εταιρειών η οποία οδήγησε ουσιαστικά στην  ανάκλησή τους. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν πλαίσιο εποπτείας και εγγυήσεων μετά το συμβάν αντί να δράσουν προληπτικά.
Εφόσον όμως το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής επιφορτίζεται έστω και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση να σηκώσει το οικονομικό βάρος των αποζημιώσεων των ασφαλισμένων –άδικα κατά την γνώμη μας αφού δεν φέρει την ευθύνη-τότε αυτή η υποχρέωση πρέπει να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα.
Η αναφορά του νόμου 3867 σχετικά με το προϊόν  της ασφαλιστικής εκκαθάρισης (άρθρο 2 παρ.5) θα πρέπει να διευκρινιστεί αφού το τέλος της εκκαθάρισης θα διαρκέσει πάρα πολλά χρόνια, οπότε στην ουσία δεν υπάρχει λύση μέσω αυτής της οδού. Επίσης αυτή η αναμονή δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο αφού ακόμα και μηδενικό αποτέλεσμα να προκύψει κατά την εκκαθάριση, το εγγυητικό κεφάλαιο θα αποδώσει στους ασφαλισμένους το 70% των οφειλομένων. Προτείνουμε το προϊόν της εκκαθάρισης να εκχωρηθεί κατ’ ευθείαν στο εγγυητικό κεφάλαιο ζωής. Οπότε το 70% της απαίτησης (ίδιο άρθρο) θα πρέπει να αποδοθεί άμεσα ή μέσω ενός εύλογου χρονικού διακανονισμού ο οποίος προτείνουμε να είναι ο εξής:
-                  άμεση αποζημίωση για όσα συμβόλαια έχουν λήξει πριν την ανάκληση των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και όσων θα έληγαν εντός του 2009
-                    αποζημίωση σε δύο ισόποσες ετήσιες δόσεις  όσων συμβολαίων θα έληγαν εντός του 2010*.
-                  αποζημίωση σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις  όσων συμβολαίων θα έληγαν εντός του 2011
-                  αποζημίωση σε τέσσερις ισόποσες ετήσιες  δόσεις όσων συμβολαίων  θα έληγαν εντός του 2012
-                  Τα συμβόλαια τα οποία θα έληγαν τα έτη 2013 έως 2015 θα αποζημιωθούν κατά τον ίδιο τρόπο αλλά με ολοκλήρωση των πληρωμών σε ισόποσες ετήσιες δόσεις οι οποίες θα λήξουν το 2016.
-                  Τα συμβόλαια που θα έληγαν από εκεί και πέρα θα αποζημιώνονται ακέραια κατά το έτος την λήξεώς τους με ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι το 2024.

*Η πρώτη δόση θα αποδοθεί άμεσα ενώ η κάθε δόση δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη από 10.000€.


Ο επιμερισμός της δαπάνης θα φέρει ουσιαστικά μικρή ετήσια επιβάρυνση  για το εγγυητικό κεφάλαιο. Οι νόμοι 3867 και 4002 αρθ.17  προβλέπουν το πλαίσιο βάσει του οποίου μπορεί να χρηματοδοτηθεί το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής το οποίο αναμφισβήτητα είναι ένας αξιόχρεος δανειζόμενος.
Η λύση για την χρηματοδότησή του πρέπει να βρεθεί άμεσα διότι η εκκρεμότητα αυτή εκτός των καταστροφικών συνεπειών που έχει για την ζωή των ασφαλισμένων, ταυτόχρονα καταστρέφει την πίστη στην ασφαλιστική αγορά η οποία χρειάζεται άμεσες ανάσες εκτόνωσης και απεγκλωβισμού. Η λύση θα δώσει επίσης πνοή και στα δημόσια οικονομικά αφού το κλίμα αναστροφής θα λειτουργήσει πολύ θετικά μεσομακροπρόθεσμα.
Αν και δεν είμαστε αρμόδιοι να σας υποδείξουμε λύσεις χρηματοδότησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου εντούτοις θεωρούμε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την παράγραφο ''ια'' του νομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλαίωση των τραπεζών το οποίο κατατέθηκε στην Βουλή την 1η Αυγούστου 2012 από τον Υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο αυτή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχει την δυνατότητα να χορηγεί εγγυήσεις με αποδέκτες και τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Θεωρούμε ότι έγκριση που έχει δοθεί από το ΤΧΣ για την κεφαλαιακή ενίσχυση με μετρητά της Αγροτικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς δείχνει τον διευρυμένο ρόλο του ΤΧΣ σε εκτός στενού  τραπεζικού φάσματος λειτουργίες. Επομένως το να δοθεί δάνειο στο αναμφισβήτητα αξιόχρεο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής με την εγγύηση του ΤΧΣ φρονούμε ότι είναι μια απολύτως λογική και βιώσιμη λύση.

Διόρθωση των αποτιμήσεων των unit lined προϊόντων
Τα unit linked προϊόντα παρείχαν εγγυήσεις στις λήξεις των συμβολαίων αλλά και κατά την διάρκεια αυτών. Η αποτίμησή τους στην τιμή μεριδίου από τον επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής έγινε με υποκειμενική ερμηνεία ενός κενού του νόμου 400/70 (άρθρο 7 δ ιιι) παραβλέποντας όμως το άρθρο 70 του ίδιου νόμου το οποίο ορίζει με σαφήνεια  την πρόβλεψη εγγυήσεων. Η ερμηνεία αυτή είναι έξω από τα όρια της λογικής και της δικαιοσύνης, αφού  οδηγεί σε ουσιαστική εκμηδένιση των αξιών 67.000 συμβολαίων τα οποία κατέχουν μικροαποταμιευτές οι οποίοι υπολόγιζαν σε αυτά για να συμπληρώσουν την σύνταξή τους ή να εξασφαλίσουν κάποιο εφάπαξ βοήθημα. Ταυτόχρονα δημιουργεί δεδικασμένο για μια ασφαλιστική αγορά η οποία είναι πλημμυρισμένη από ομοειδή προϊόντα τα οποία παρέχουν εγγυημένο κεφάλαιο ή / και επιτόκιο.
Ήδη έχουν κατατεθεί ανακοπές κατά της ερμηνείας αυτής, αλλά εμείς ζητάμε την διόρθωση αυτή άμεσα έτσι ώστε να παρακάμψουμε μια επιπλέον εκκρεμότητα και να αποτρέψουμε από επιπλέον έξοδα τους ήδη καταταλαιπωρημένους ασφαλισμένους. Αντιθέτως τα υπόλοιπα συμβόλαια έχουν αποτιμηθεί σωστά και ζητάμε ίση μεταχείριση αφού όλες οι εγγυήσεις είχαν εκδοθεί από την ίδια εταιρεία.
Τα νοσοκομειακά συμβόλαια
Δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τους κατόχους ασφαλιστικών συμβολαίων τα οποία παρείχαν νοσοκομειακή κάλυψη στους ασφαλισμένους. Το πολύ μεγάλο πρόβλημα παραμένει και υπερεπείγει η επίλυσή του για όσους είχαν προβλήματα υγείας και για όσους ήταν σε ηλικία όπου δεν μπορούσαν να ασφαλιστούν αλλού. Οι νεότεροι και οι ασφαλίσιμοι μπόρεσαν και ασφαλίστηκαν σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες έστω και με δυσμενέστερους όρους. Προτείνουμε τον διαμοιρασμό αυτών των ασφαλισμένων στις ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες επωφελήθηκαν των ανακλήσεων και εμπλούτισαν άκοπα τα χαρτοφυλάκιά τους με έτοιμους ασφαλίσιμους πελάτες.
Τονίζουμε και πάλι ότι η επίλυση αυτού του κεφαλαίου αποτελεί ίσως και λόγο  επιβίωσης ή ποιότητας ζωής για πάρα πολλούς ασφαλισμένους.
Η ευθύνη του κράτους
Η ευθύνη του κράτους για την εγκληματικά πλημμελή εποπτεία που οδήγησε στην ανάκληση των ασφαλιστικών εταιρειών είναι ακόμα μεγαλύτερη εξαιτίας της αφόρητης καθυστέρησης επίλυσης του προβλήματος, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδα (οικονομικά ή υγείας) καθημερινά ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Ο ασφαλιστικός πυλώνας αποτελεί θεμέλιο στήριξης όλων των πολιτισμένων κοινωνιών και γι’ αυτό υπέρ – εποπτεύεται και υπέρ – προστατεύεται. Δείτε περιπτώσεις AIG και ING όπου προβλήματα χιλιαπλάσιων διαστάσεων επιλύθηκαν από τις κυβερνήσεις σε μια μέρα. Θεωρούμε ότι η αποζημιωτική ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο κράτος. Εφόσον όμως νομοθετήθηκε μερική μεταφορά της ευθύνης αυτής στο εγγυητικό κεφάλαιο ζωής το οποίο θα αποζημιώσει σε ποσοστό 70% τους ασφαλισμένους, τότε το κράτος θα πρέπει να αναλάβει την αποζημίωση του υπολειπομένου 30%. Έτσι θα αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα και σίγουρα θα ανακληθούν όσες αγωγές έχουν κατατεθεί κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Λαμβάνοντας υπόψη την πολύ δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας προτείνουμε αυτό το ποσό να δοθεί με τίτλους λήξης του 2020.
Οι αποζημιώσεις των δικαιούχων νοσοκομειακών εξόδων
Σύμφωνα με τον νόμο 3867 (άρθρο 2 παρ. 1δ) οι ιδιωτικές κλινικές θα λάβουν το 50% των απαιτήσεων που έχουν από τις ανακληθείσες ασφαλιστικές εταιρείες. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε πλήρη κοστολογική κάλυψη των εξόδων τους αφού οι χρεώσεις των ελληνικών νοσοκομείων είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη. Αντιθέτως οι ασφαλισμένοι οι οποίοι έχουν καταθέσει δικαιολογητικά για αποζημιώσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες, αν και έχουν προνόμιο, δεν θα πάρουν απολύτως τίποτα! Η αδικία αυτή πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα και μάλιστα οι αποζημιώσεις θα πρέπει να δοθούν εις ακέραιο αφού τα ποσά έχουν ήδη καταβληθεί από τους ασφαλισμένους στα νοσοκομεία. Το ποσόν αυτό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και μπορεί να διακανονιστεί σχετικά εύκολα.
Οι αποζημιώσεις που κατατέθηκαν μετά τις ανακλήσεις
Τα συμβόλαια των ασφαλισμένων βρίσκονται ακόμα σε ισχύ. Όσες αποζημιώσεις κατατέθηκαν μετά την ανάκληση των εταιρειών θα πρέπει να αποδοθούν στους ασφαλισμένους όλων των κλάδων ζωής.

Η αλλαγή στάσης του Υπουργείου Οικονομικών αποτελεί για τους ασφαλισμένους και τον Σύλλογό μας ευχάριστη έκπληξη, αφού δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια η αντιμετώπιση ήταν η χείριστη δυνατή. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα και θα αποκατασταθεί μια πραγματικά ιστορική αδικία που όμοιά της δεν υπάρχει ούτε στην Ελλάδα αλλά και ούτε σε καμία άλλη ευνομούμενη πολιτεία. Αυτονόητα θα βρεθούμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

                               
                                  Με εξαιρετική τιμή

Για το Δ.Σ του συλλόγου 


Ο Πρόεδρος                                                  Ο Οργανωτικός Γραμματέας



Θ Πετρίδης                                                              Ν. Κεχαγιαογλου   

24 σχόλια:

  1. ΑΕΡΑΑΑ!!!!!! ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ!

    ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!!!!!!!!!!!
    ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για άλλη μια φορά θα εκφράσω την ικανοποίηση μου για τις ενέργειες σας,ας ευχηθούμε ότι αυτή τη φορά καποιος ή κάποιοι από τους κρατούντες θα σκύψει με κατανόηση στο θέμα μας για να βρεθεί μια λύση....δεν είναιδυνατόν το κράτος που έχει ακέραια την ευθύνη για τη περίπτωση μας, να μας αφήνει μετέωρους και από την αλλη να μας ζητάει φόρους,φόρους, φόρους..που να τα βρούμε τα λεφτά όταν τις οικονομίες μας είναι εγκλωνισμένες στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ????? ..ΑΣΠΙΔΑ να σου πετύχει..!!!!!!
    Π.Σ.Βελισσαρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά δεν μπορώ να το πιστέψω!
    Μου φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Θεός έδωσε την υπογραφή του για τη δικαίωσή μας και (αυτός τουλάχιστον) δεν την παίρνει πίσω. Εμπρός στον αγώνα. Καλή δύναμη αδέρφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αχνό φως μας δίνει την εντύπωση ότι γίνεται όλο και ποιο έντονο.
    Μην χάνετε την δύναμη σας για την δικαίωση όλων μας.
    Τα μέλη σας είναι στο πλευρό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το συμβολαιο μου ειναι 20.000 απο το 1999 για 20 χρονια με την διαβεβαιωση οτι μετα απο 10 χρονια θα μπορουσα να το εξαγορασω,οπως και ειχα σκοπο να το κανω.φιλοι μου χρειαζομαι αμεσα λεφτα δεν μπορω να περιμενω αλλα 7 χρονια. ειμαι ηδη στα 13.δεν θα μπορεσω ουτε στα 15 να παρω τιποτα, ? καιγομαι,οι καιροι αλλαξαν.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι, αλλά είμαστε ακόμη κολλημένοι στο σημείο μηδέν.

    Καλό βέβαια που οι θέσεις μας επαναλαμβάνονται συνεχώς προς κάθε κατεύθυνση, αλλά τις θέσεις της αντίπερα όχθης δεν τις βλέπουμε ούτε τις ακούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά είναι τα όσα ζητάμε εμείς, αλλά δεν μας λέτε τι είπαν οι "απέναντι" για την επίλυση του ζητήματος. Στην συνάντηση απλά επιδώσατε την επιστολή? Δεν εξέφρασαν άποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή κινητικότητα που δίνει ελπίδα...Παρακαλουμε να μας ενημερώσετε για τα συμπεράσματα της συνάντησης.
    Και ένα ευχαριστώ που είστε εκεί και αγωνίζεστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ,
    ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ Ή ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗ "ΛΥΣΗ' ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ,
    ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ASSET.
    ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΨΕΥΔΗ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΑΣ ΠΕΛΑΤΕΣ,ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ,ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΣ.
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΣΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ .
    ΣΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΑ ASSET, ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΑΝ Ή ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝΝ ΤΡΙΕΤΑΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ή ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΤΟΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΚΕΑΤΙΑ.
    ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΟΣΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα η επιστολή που έχει σταλεί στους αρμοδίους φορείς και είναι ανηρτημένη ποιο πάνω, δίνει ακριβώς την θέση του συλλόγου. Γιατί γυρνάμε πάλι πίσω?

      Διαγραφή
  11. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 03-09-2012
    Ασπίς: πλαφόν στις αποζημιώσεις
    Ευγενια Τζωρτζη

    Σε πλαφόν στις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων της «Ασπίς Πρόνοια», που θα καλύπτει το 95% περίπου των δικαιούχων, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα των πρώην ασφαλισμένων στον όμιλο, οι οποίοι, τρία χρόνια μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του, παραμένουν στον αέρα. Το όριο, που, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων, είναι τα 30.000 ευρώ, όσα δηλαδή προβλέπονται βάσει του νόμου ως αποζημίωση για κάθε δικαιούχο που ήταν ασφαλισμένος σε εταιρεία της οποίας ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας.

    Στη λύση αυτή φέρεται να καταλήγει η κυβέρνηση, έπειτα από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών με εκπροσώπους των ασφαλισμένων, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος, που εποπτεύει την ασφαλιστική αγορά. Στη συνάντηση έγινε σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης να βρει μια οριστική λύση για το πρόβλημα, που διαιωνίζεται τρία χρόνια περίπου, χωρίς προοπτική να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

    Η αδυναμία αντιμετώπισης προσκρούει στην έλλειψη χρημάτων, στον βαθμό μάλιστα που ο υφιστάμενος νόμος για τους ασφαλισμένους της «Ασπίς Πρόνοια» προβλέπει την αποζημίωσή τους από το Εγγυητικό Κεφάλαιο, σε ποσοστό 70% και αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της εταιρείας. Με δεδομένο ότι όπως δείχνει η εμπειρία στη χώρα, η διαδικασία της εκκαθάρισης μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, αλλά και την οδυνηρή δημοσιονομική κατάσταση του κράτους, η προοπτική της ικανοποίησης των 250.000 ασφαλισμένων του ομίλου της «Ασπίς Πρόνοια» δείχνει ανέφικτη αλλά και χρονοβόρα.

    Η λύση που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος περιορίζει κατά πολύ το έλλειμμα των 600 εκατ. ευρώ περίπου που έχει αφήσει πίσω της η εταιρεία, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι απλή, αφού προϋποθέτει προηγούμενη συμφωνία με την τρόικα για την προσφυγή σε δανεισμό του Εγγυητικού Κεφαλαίου, με εγγύηση τα μελλοντικά του έσοδα. Σε κάθε περίπτωση, εξασφαλίζει την ικανοποίηση του 95% των ασφαλισμένων, των οποίων οι απαιτήσεις διαμορφώνονται έως το προτεινόμενο όριο των 30.000 ευρώ και στον βαθμό που αποφασιστεί, θα δώσει ένα τέλος στην παράταση της αγωνίας τους.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν το καταλαβαμε;;;;
    με πιο σκεπτικο καποιοι θα ζημιωθουν πληρως,και αλλοι με πλαφον;;;;
    η' ολοι εξ'ολοκληρου η' με ποσοστο!!!!!!
    τι κολπα αδικα ειναι αυτα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε με κανέναν απο αυτούς..
    Μακάρι παρόλα αυτά να ..ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να κάνουν κατι σπάνιο για την "πολιτική" τους. ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΔΊΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ...για όλους μας..

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_15_02/09/2012_494149

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στη λύση αυτή φέρεται να καταλήγει η κυβέρνηση, έπειτα από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών με εκπροσώπους των ασφαλισμένων, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος, που εποπτεύει την ασφαλιστική αγορά. Στη συνάντηση έγινε σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης να βρει μια οριστική λύση για το πρόβλημα, που διαιωνίζεται τρία χρόνια περίπου, χωρίς προοπτική να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

    Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΜΑΣ,ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 30.000??
    ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.
    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??
    ΠΟΙΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ-ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΣ??????
    ΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ,ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=7915&la=1&cat_id=4
    Τελικα οποιος εδωσε 30.000 θα τα παρει ολα, και οποιος 100.000 το 30%. Τρελαθηκαμε τελειως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 07/09/2012|10:05 Με περικοπές η εξόφληση των οφειλών της Ασπίς στα νοσοκομεία
    Η αποπληρωμή προϋποθέτει την αποδοχή από την πλευρά των νοσοκομείων περικοπής των απαιτήσεών τους κατά 55%

    Την εξόφληση των οφειλών που άφησε πίσω της η Ασπίς Πρόνοια προς τα νοσοκομεία, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Η αποπληρωμή προϋποθέτει την αποδοχή από την πλευρά των νοσοκομείων περικοπής των απαιτήσεών τους κατά 55% και θα γίνει μέσω ειδικού λογαριασμού που είναι κατατεθειμένοι οι πόροι της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ), μετά την κατάργησή της και τη μεταφορά της εποπτείας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Όπως προβλέπει η σχετική απόφαση, η δαπάνη που θα προκληθεί στον κρατικό πρϋπολογισμό εκτιμάται στα 2 εκατ. ευρώ και θα βαρύνει τις πιστώσεις του υπουργείου Οικονομικών, ενώ η διαχείριση των πιστώσεων και η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανατίθεται στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

    Η διαδικασία προϋποθέτει τη συγκέντρωση των οφειλών από τον εκκαθαριστή της επιχείρησης, την πιστοποίησή τους και στη συνέχεια την καταβολή του οφειλόμενου ποσού, αφού προηγουμένως τα νοσηλευτήρια αποδεχθούν την απομείωση των απαιτήσεών τους κατά 55% και την παραίτησή τους από οοποιαδήποτε άλλη αξίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ.
    ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΑΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΩΝ 30.000!
    ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΑΣ;
    ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ;
    ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ 250 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΣΣΕΤ
    ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΤΗΤΑ ΣΑΣ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.
    ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΛΑΦΟΝ, ΓΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΟ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΤΥΠΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΗΘΩΝ κλπ. κλπ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αποζημίωση €30.000 για τους ασφαλισμένους προτείνει το ΥΠΟΙΚ
    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1608023
    Κάτι κινείται...Χρειάζεται όμως και δικαιη λύση για αυτούς που έβαλαν πολύ πανω απο 30χιλ.
    Το πλαφόν στην αποζημίωση τι θα αφορά;;;; Την αξία που είχαν τα μερίδια; Το 70% των χρημάτων που δώσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διάβασα ότι ο ψωμιάδης πουλησε ακινητο εισπρατοντας 2-3 εκατομμυρια την ώρα που ολοι μας αγωνιάμε για τα λεφτά μας.
    Αν αληθεύει αυτο πρέπει ο σύλλογος να ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΣΕΤ; ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΜΕ;
    ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 5000 ΕΥΡΩ; ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ 50,100,200 ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΑΜΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ; ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ;
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά όλα αυτά αλλά όπως μερικοί γκρινιάζουν και λένε ότι αποζημίωση μέχρι 30.000 είναι άδικη για αυτούς που τους χρωστάν παραπάνω, δεν είναι εξίσου άδικο να περιμένουμε εμείς οι υπόλοιποι χρόνια ολόκληρα επειδή αργούσαν τα συμβόλαιά μας; Εμένα λόγου χάρη λήγει το 2015 και όλο και όλο μου το αποτίμησαν στα 1400 €, γιατί λοιπόν να κάθομαι να περιμένω χρόνια και πληρώνομαι σε δόσεις και να μην πάρω τα λεφτά μου τώρα; Μήπως τόσα πολλά είναι; Αν είναι μια φορά αβέβαιο να πληρωθούμε τώρα, πόσο αβέβαιο είναι να πληρωθούμε στο μέλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΛΠ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
    <<>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑ......
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

      Διαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.