Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Τυχεροί και... άτυχοι ασφαλισμένοι!

Είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο αυτό το κράτος χρεοκόπησε. Θαυμάστε διαφορά αντιμετώπισης από ένα οργανωμένο κράτος το οποίο σέβεται τους πολίτες του και τους θεσμούς και κάντε τις συγκρίσεις σας, Εκεί κέρδισαν όλοι και όταν εννοούμε όλοι εννοούμε όλοι. Εδώ έγινε ακριβώς το αντίθετο. Το παρακάτω δημοσίευμα του site insuranceworld.gr αποδεικνύει περίτρανα τη διαφορά αντιμετώπισης που βιώνουν οι Έλληνες ασφαλισμένοι από το ελληνικό κράτος:


Μετοχές 18 δις της AIG πούλησε το αμερικανικό δημόσιο

Αποκομίζοντας κέρδος 12,4 δις δολάρια το αμερικανικό δημόσιο, προχώρησε στη μείωση της συμμετοχής του στη μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία American International Group (AIG) στο 21,5% περίπου, μετά την πώληση μετοχών της εταιρείας αξίας 18 δις δολαρίων.
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη διάθεση μετοχών της AIG, μετά τα προγράμματα διάσωσής της από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ το 2008 και το 2009. Το αμερικανικό δημόσιο διέθεσε τότε 182,3 δις δολάρια για να στηρίξει τον ασφαλιστικό γίγαντα, καλύπτοντας τις ζημιές που είχαν προκληθεί από την κατάρρευση των δανείων χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης. Σε αντάλλαγμα, το αμερικανικό κράτος έλαβε την περίοδο εκείνη το 80% περίπου των μετοχών της εταιρείας.
Η πώληση των μετοχών της AIG από το υπουργείο Οικονομικών έλαβε χώρα την περίοδο που ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προωθεί την προεκλογική εκστρατεία του και είναι αναγκασμένος να υποστηρίζει τις αποφάσεις να σωθούν επιχειρήσεις στη διάρκεια της κρίσης με χρήματα των φορολογουμένων.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η πώληση των μετοχών της AIG αποτελεί μία «δέσμευση για την επανάκτηση των χρημάτων των φορολογουμένων». Το κράτος έχει επανακτήσει 342 δις δολάρια από τα 411 δις δολάρια που είχε συνολικά διαθέσει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέσω του πιο γνωστού προγράμματος διάσωσης TARP (Troubled Asset Relief Program), αλλά σχεδόν 300 μικρές τράπεζες που έλαβαν κεφάλαια από το TARP δεν τα έχουν επιστρέψει ακόμη.

3 σχόλια:

  1. Πρεπει να σταματησουμε να σκεφτομαστε ατομιστικα ,ο καθενας το τομαρι του,αυτο δηλ.που κανουμε σαν Ελληναρες,απο τους μεγαλοκεφαλους πολιτικους μεχρι τον μικροκεφαλο πολιτη,ισως τοτε-αν αλλαξει αυτο,πετυχουμε το κοινο καλο ολων μας.
    Δυστυχως ,χασαμε απο παιδεια,αρχες,αξιες και ηθικη,και αποτελεσμα ειναι να γινουμε ζουγκλα με μικρα και μεγαλα απρπακτικα που κυριευονται,αχορταγα, απο ζωωδη ενστικα για πλουτο και δοξα.
    Εχουμε απεναντι μας ενα κρατος,που λυσσομαναει να γεμισει τα λεηλατημενα ταμεια του,και εχει ξεχασει τον ανθρωπινο παραγοντα, και ολα τα αλλα που περιεγραψα,ισως με τα χρονια και την καταλληλη συνηδειτη επιλογη μας,τοποθετησουμε αξια,ικανα προσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=173221&catID=11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.crete2day.gr/2012/09/18/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.