Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Νέοι έλεγχοι για τις Εκκαθαριστικές Εκθέσεις Ασπίς Πρόνοια - Commercial Value

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται πως στόχος των υπεύθυνων για την μη επίλυση του σκανδάλου «Ασπίς Πρόνοια» ήταν και παραμένει η ομηρία των ασφαλισμένων, με σκοπό την απομείωση του αποθεματικού της εταιρείας μέσω της διαδικασίας μιας ατέρμονης εκκαθάρισης.

Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων είχε εξαρχής διαγνώσει το μέγεθος του προβλήματος και είχε προτείνει ως καλύτερη λύση την εκκαθάριση της εταιρείας εν λειτουργία. Ωστόσο, ποτέ δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις μας. Αυτή τη στιγμή, το αποθεματικό της εταιρείας λεηλατείται και οι ασφαλισμένοι παραμένουν εδώ και 42 μήνες «στον αέρα».
Ο νόμος Παπαθανασίου, που θα έδινε λύση και θα ικανοποιούσε όλους τους ασφαλισμένους, σκανδαλωδώς, δεν εφαρμόστηκε ποτέ, με στόχο να (μην) εφαρμοσθεί ο καταστρεπτικός νόμος Παπακωνσταντίνου - Σαχινίδη, ο οποίος προκάλεσε ζημία σε όλους.
Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η απόλυτη αφέλεια, όμως εμείς λέμε ότι χαρακτηρίζεται ως η απόλυτη σκοπιμότητα με στόχο την λεηλάτηση της περιουσίας του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια.

Δημοσίευμα στο www.insurancedaily.gr



Εκκαθάριση Ασπίς και CV. Νέοι Έλεγχοι από τη ΔΕΙΑ!
01 Φεβρουαρίου, 2013
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ΔΕΙΑ έχει παραγγείλει πρόσθετους ελέγχους για τις Εκκαθαριστικές Εκθέσεις των τριών Εταιρειών, Ασπίς Ζωής, Ασπίς Ζημιών και CV, στην Εταιρεία Alvara Marshal και σε γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, γιατί πρόσεξαν ότι όλες οι συμβάσεις ανάθεσης εργασιών έγιναν σε συγγενικά πρόσωπα και ότι ορισμένοι υπάλληλοι έπαιρναν τρεις διαφορετικούς μισθούς και από τις τρεις Εταιρείες! Το "ID" επιμένει ότι δεν φταίνε πρόσωπα, αλλά οι Νομοθέτες Υπουργοί και Βουλευτές που ψήφισαν Νόμους για να λεηλατούν παρόμοιες περιπτώσεις όπως είναι οι Εκκαθαρίσεις Εταιρειών, με την πλήρη κάλυψη του Νόμου. Π.χ. η απαγόρευση  που ισχύει για τους Δικαιούχους να γνωρίζουν τις δαπάνες της οποιασδήποτε Εκκαθάρισης και να κάνουν Ελέγχους για τον τρόπο που γίνονται οι Εκκαθαρίσεις, είναι τόσο προκλητικά σκανδαλώδης που και να το αποδείξουμε σε άλλες χώρες δεν θα το πιστεύουν! Μία απλή ερώτηση που θα έπρεπε να τη γνωρίζουν όλοι οι Δικαιούχοι είναι πόσα Μετρητά βρήκαν στα Ταμεία οι Εκκαθαριστές και πόσα υπάρχουν τώρα! Είναι δυνατόν οι Ασφαλισμένοι, οι Εργαζόμενοι και οι Προμηθευτές μιας Εταιρείας που βρίσκεται υπό εκκαθάριση, να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τελείως απαράδεκτο τρόπο; Δεν φτάνει που επιπόλαια και εγκληματικά έκλεισαν τις εν λόγω Εταιρείες χωρίς να λάβουν κανένα μέτρο μέριμνας για τους Ασφαλισμένους, προσπαθούν τώρα να μοιράσουν πενταροδεκάρες και να κλείσουν το πρόβλημα όπως-όπως. Ελπίζουμε, όχι μόνο να ερευνηθεί σε βάθος αυτή η υπόθεση, αλλά και να δρομολογηθούν όλες ο απαραίτητες τροποποιήσεις του σχετικού νόμου.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα,
    Εμείς σαν "Σύλλογος Ζημιωθέντων από την ΑΣΠΙΣ πρόνοια" τι κάνουμε επ' αυτού????νομική παρέμβαση δεν γίνεται??? και αν ναι, γιατί??? άλλες παρεμβάσεις, πολιτικές, εισαγγελικές μήπως???
    Παρακαλώ, απαντήστε μας , δεν είναι δυνατόν οι "ύαινες" να τρέφονται από τα "πτώματα" μας..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ????? ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΟΥΓΛΑ???????
    Π.Σ.Βελισσαράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.