Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Εν αναμονή τελικών προτάσεων



Επίθεση ''φιλίας'' δέχτηκε ο Σύλλογός μας κατά την διάρκεια των τελευταίων κινητοποιήσεών μας από το Υπουργείο Οικονομικών. Ξαφνικά και ενώ το θέμα φάνηκε ότι είχε ξεχαστεί, ενδιαφέρθηκε πρωτίστως ο πρωθυπουργός,  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατόπιν εντολής του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών  και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Η κινητικότητα αυτή απέφερε κάποιες προτάσεις, τις οποίες μόλις μας τις κοινοποιήσουν γραπτώς θα σας τις ανακοινώσουμε.


Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους εκκαθαριστές της εταιρείας προκειμένου να πάρουμε τα ακριβή ποσά ως προς τα συνολικά ασφάλιστρα που έχουν κατατεθεί από τους ασφαλισμένους, των υποχρεώσεων των ανακληθεισών εταιρειών προς τους ασφαλισμένους, έτσι ώστε να καταθέσουμε την οριστική -όσον αφορά τις λεπτομέρειές της- πρότασή μας προς το Υπουργείο Οικονομικών. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει έως τα μέσα Απριλίου περίπου.

Εμείς καταθέσαμε και θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε δημιουργικές ιδέες οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο κατανόησης της οικονομικής κατάστασης της χώρας και δίνουμε χρόνο για μια ρεαλιστική διευθέτηση του ζητήματος.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει πλέον η βούληση να κλείσει επιτέλους αυτή η κακοφορμισμένη πληγή, που τόσο πολύ έχει βασανίσει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια διαρκή αιμορραγία για την ασφαλιστική αγορά, τα κοινωνικά ταμεία ασφάλισης και την εθνική οικονομία.

Θεωρούμε ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί μέχρι τώρα διότι κανένας αρμόδιος δεν θέλησε να το αγγίξει, παρά μόνο το έσπρωχνε από μπροστά του σαν να ήταν ένα ενοχλητικό αντικείμενο που του διατάρασσε την ηρεμία. 

Αν παρόλα αυτά αισθανθούμε ότι η κοροϊδία συνεχίζεται τότε ο καθένας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του. Ο Σύλλογός μας έκανε και συνεχίζει να κάνει τα πάντα για να προασπίσει τα συμφέροντα των ζημιωθέντων και να είστε όλοι σίγουροι ότι αφουγκραζόμαστε την οργή, την αίσθηση αδικίας και την απόγνωση που σας διακατέχει, όπως όλους μας άλλωστε.

Ελπίζουμε πως σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να σας ανακοινώσουμε κάποια καλά νέα.

Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, όπως κάνουμε εδώ και 1.279 ημέρες μέχρι την τελική δικαίωση -με κάθε νόμιμο τρόπο- και του τελευταίου ασφαλισμένου της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value.

27 σχόλια:

  1. ΑΡΚΕΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ.
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΗΧΑΖΟΥΜΕ,ΑΣ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις τραπεζες και σε προθεσμιακες καταθεσεις.
    Δεσμευμενες και με επιτοκιο αντιστοιχο των τραπεζων.
    Δικαιωμα αναληψης, για επενδυσεις , πληρωμες υποχρεωσεων κλπ.
    Επιστροφη των κεφαλαιων για ασσετ κλπ. που με ευθυνη ΠΟΛΛΩΝ, καταρτισθηκαν συμβολαια ΙΟΥΝΙΟ./ΙΟΥΛΙΟ/ΑΥΓΟΥΣΤΟ/ΣΕΠΤΕΜΡΒΙΟ 2009!
    Προφανως και δεν εχουν τα χρηματα για αμεση ικανοποιηση ...
    Οχι ομως σε βαθος χρονου..οι οικογενειες εξαθλιωθηκαν.
    Τα ΑΣΣΕΤ ρευστοποιουνταν στην 3ΕΤΙΑ! Να μη δεχτουμε 10ετη παραταση. Ειναι εγκλημα!!! Οι αποδοσεις θα πρεπει να ειναι ποσοστιαιες, γιατι και τα μεγαλα συμβολαια συντηρουσαν οικογενειακο προυπολογισμο και προερχονταν απο εφαπαξ αποζημιωσεις απολυσης, οικονομιες ζωης.
    Μεγαλες οι ευθυνες σας.Αμφιβολη η προθεση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο παιδιά, συγχαρητήρια.
    Μας δώσατε μια ελπίδα ζωής.
    Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να βρεθεί μια λύση ικανοποιητική για όλον τον κόσμο.
    Συνεχίστε δυναμικά τον αγώνα σας κι εμεις είμαστε μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια τι γίνεται με τα μετρητά ( 83.000.000 Ευρώ) που έχει (είχε) η Commerrcial Value σε προθεσμιακές καταθέσεις και που τουλάχιστον τα μισά ήταν σε Κυπριακές τράπεζες;;;;;;;;
    Κρατάνε τα μετρητά και δεν μας αποζημιώνουν εδώ και τρία χρόνια για να χάσουν σήμερα ακόμα και τα μετρητά των ασφαλιζομένων της εταιρίας από το κούρεμα της Κυπρού;;;;;;
    Γιατί αν αυτό συμβαίνει οι αγωγές δεν θα περιοριστούν στο Ελληνικό Δημόσιο μόνο!!!
    Δώστε μας τα λεφτά μας επιτέλους! Μην ζείτε άλλο από των ασφαλιζομένων τα αποκαίδια που σκοπεύαμε να είναι οι σπουδές και το μέλλον των παιδιών μας και/ή φροντίδα μας όταν την χρειαστούμε!
    Ποιοί ορίζουν αυτούς που διαχειρίζονται ακόμα και σήμερα (μετά από 37 ΜΗΝΕΣ παρακαλώ) την πετσοκομμένη περιουσία των πολύπαθων ασφαλιζομένων χωρίς την έγκριση μας;;;
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡ' ΕΚΕΙ!
    ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΠΡΙΝ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ, ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΙ!
    ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ COMMERCIAL VALUE ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ! ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ! ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!
    ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ, ΑΠΟ ΕΠΟΠΤΗ ΣΕ ΕΠΟΠΤΗ, ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΠΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΙΑ-ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΠΕΙΝΑ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 37 ΜΗΝΕΣ (ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η COMMERCIAL VALUE ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 43 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!!!!!) ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΑΥΤΕΣ;;;; ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΙ!!!
    ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΧΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΑΝ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ COMMERCIAL VALUE!
    ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ, ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΥΛΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΜΑ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δέν επικοινωνείτε με τον εκκαθαριστή της COMMERCIAL VALUE ώστε εάν είχε καταθέσεις στην Κύπρο, να μπεί στην Διεθνή Διαιτησία μαζί μας στην Washington?

      Διαγραφή
  5. Επίθεση αποφάσεων υπέρ και λύσεων θελουμε....για να μην κάνουμε κάποια στιγμή μόλις ξυπνήσουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eσείς που γνωρίζεται για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες και τόσα άλλα που εμείς τα φτωχά και ανόητα θύματα δεν γνωρίζουμε,γιατί δεν κάνετε κάτι.
    Στις συζητήσεις βάλτε και την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών μια και η κυρία πρόεδρος της λέει ότι ευθύνεται για το δράμα μας αποκλειστικά και μόνο η Επεια,νυν ΔΕΙΑ
    Βάλτε στις συζητήσεις αυτόν τον #αξιοσέβαστο# κ.Παυλόπουλο προιστάμενο της Επεια και νυν στέλεχος της ΔΕΙΑ που κάποτε έδινε τα πιστοποιητικά φερεγγυότητας της Ασπίδος και τώρα έχει αναλάβει να #καθαρίσει# τον ασφαλιστικό χώρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ- ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΕΛΗΣΟΥΝ- ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΦ.ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να μας πει ο συλλογος τι γινεται με τις καταθεσεις Commerrcial Value στην Κυπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι περιμενουμε αυτη τη φορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !
    ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΠΡΙΝ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ !
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΤΟ ΑΦΗΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΩΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 28/03/2013
    ΕΕΑ: Αμεσα η ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και Commercial Value

    Θα προχωρήσει άμεσα η ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE και η συλλογή οφειλομένων ασφαλίστρων από διαμεσολαβούντα πρόσωπα, ώστε να προχωρήσει η καταβολή ποσών προς ασφαλισμένους-πελάτες (τόσο του κλάδου αποταμίευσης-επένδυσης, όσο και παροχών υγείας), αλλά και προς διαμεσολαβούντα πρόσωπα.

    Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του Επόπτη της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) κ. Σπ. Ζάρκου με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).

    Ο γενικός γραμματέας του ΕΕΑ Ι. Χατζηθεοδοσίου έθεσε στον κ. Ζάρκο τα εκκρεμή θέματα των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, που άπτονται της αρμοδιότητας του επιμελητηρίου.

    Όπως ανακοίνωσε το επιμελητήριο από τη συζήτηση προέκυψαν τα εξής:

    - Ως προς το Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης των Διαμεσολαβούντων ο κ. Ζάρκος δέχθηκε να αποστέλλεται ηλεκτρονικά από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες στα Επιμελητήρια, ενώ παράλληλα να εκδίδεται βεβαίωση ασφάλισης για τον ενδιαφερόμενο Διαμεσολαβητή.

    Υπενθυμίζουμε ότι ειδικά για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-Επιμελητήριο, παρέχεται ήδη σε κάθε μέλος του η δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου και συνεπώς ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής μπορεί: α) να πληρώνει την συνδρομή του και β) να λαμβάνει την βεβαίωση που χρειάζεται. Μετά την ηλεκτρονική αποστολή και του Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης, που απεδέχθη ο κ. Ζάκρος, επιλύεται το πρόβλημα της χρονοβόρας προσέλευσης στο επιμελητήριο, που ταλαιπωρούσε για χρόνια τους Διαμεσολαβητές και θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώνουν τις υποχρεώσεις τους από την άνεση του γραφείου τους.

    - Ως προς τις εξετάσεις για τα Πιστοποιητικά Β (των Πρακτόρων) και Γ (των Μεσιτών), λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά, ο κ. Ζάρκος δεσμεύθηκε να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις εντός του προσεχούς Μαΐου. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα διεξαχθούν άμεσα και οι εξετάσεις για το Πιστοποιητικά Δ (επενδυτικών προϊόντων).

    - Ως προς το θέμα της ανάκλησης των αδειών των ασφαλιστικών εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE και τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ο Επόπτης κ. Ζάρκος δήλωσε ότι αφενός δεν τίθεται πλέον θέμα «αναδόχου» και αφετέρου ότι θα προχωρήσει άμεσα η ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων και η συλλογή οφειλομένων ασφαλίστρων από διαμεσολαβούντα πρόσωπα, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να προχωρήσει η καταβολή ποσών προς ασφαλισμένους-πελάτες, αλλά και προς διαμεσολαβούντα πρόσωπα.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου: «Ενδιαφέρον σημείο απετέλεσε το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία υφίσταται μεγαλύτερο «ταμείο» στην COMMERCIAL VALUE παρά στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, ενώ οι υποχρεώσεις είναι αντίστροφες και εξετάζεται η δυνατότητα ενοποίησης των ταμείων αυτών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Τονίστηκε βέβαια ότι η σκέψη της ενοποίησης των ταμείων παρουσιάζει νομικά προβλήματα και συνεπώς αναζητείται η καλύτερη λύση».

    Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα χρησιμοποίησης κεφαλαίων από το υπουργείο Οικονομικών και αναφέρθηκε ότι το θέμα έχει τεθεί στον υφυπουργό κ. Γ. Μαυραγάνη, από τον οποίον αναμένεται η απάντηση.

    Τέλος, ο Επόπτης κ. Ζάρκος έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Χατζηθεοδοσίου να πραγματοποιηθεί ανοικτή συνάντηση εντός του Απριλίου, με την συμμετοχή της Εποπτικής Αρχής-ΔΕΙΑ, των Ασφαλιστικών Εταιρειών-ΕΑΕΕ, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών-ΕΕΑ και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών-ΕΑΔΕ, στο πλαίσιο της οποίας θα τεθούν όλα τα θέματα της ασφαλιστικής αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113016775

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξερει ο συλλογος ποσο υπολογιζεται η αξια των ακινητων της Ασπις? και ποσες ειναι οι οφειλες-κλεψιμο σε εμας ολους?

      Διαγραφή
  14. αχου ο σαμαρακος μας αγαπαει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=9465&la=1&cat_id=4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ 'ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ,ΑΠΟΡΟΦΗΣΕ ΤΟ Τ.Τ. ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΗΝ 'ΕΣΤΕΙΛΑΝ'

      Διαγραφή
    2. με ρευστοποιησεις του απαξιωμενου και ανυπαρκτου αποθεματικου δεν βγαινει τιποτα για τιποτα.
      με κινησεις σαν τις παραπανω, με αναβιωση αναδοχης ...μονο ετσι. ας κινητοποιηθουμε προς αυτο.
      τα αλλα ειναι αηδιες!

      Διαγραφή
  16. http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=9480&la=1&cat_id=4


    θα αναλάβουν οι επισημοι φορεις τις υποχρεωσεις τους και προς τα θύματα που κανιβαλισαν οι ιδιοι ή θα πασχουν παλι απο επιλεκτικη αμνησια;
    ποσο σαφες καταστησαμε το γεγονος οτι θεωρουμε ολοι μας συνυπευθυνους μεταξυ ολων των αλλων εγκληματιων και τις ασφαλιστικες εταιριες που κερδοσκοπησαν ΒΙΑΙΩΣ;;;
    ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ;
    ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ;

    βεβαιως δεν ανελαβαν καμια αναδοχη αφου δεν πιεστηκαν αρκουντως και δεν τους επιβληθηκε ή δεν υπηρξε καποια διευθετηση και απο το υπουργειο.
    ομως ακομα και τωρα μπορουν να αναλαβουν μερος του κοστους εναντι παροχων που σιγουρα μπορει να διαπραγματευτει....ο κ. σαμαρας, σταικουρας κλπ..που μας λετε οτι ενδιαφερθηκαν.
    γιατι αν το ενδιαφερον περιοριζεται στη ρευστοποιηση του αποθεματικου, οσου απεμεινε κα στην αποζημιωση μας μετα απο εκατο χρονια..
    αφηστε το τελειως γιατι θα προκειται για νεο εμπαιγμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τελικα τι θα γινει ,.εχουμε στεγνωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σας παρακαλώ, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου; Γιατί δεν θα μπορούσε άραγε ο εκκαθαριστής της COMMERCIAL VALUE να ενταχθεί στην Διεθνή Διαιτησία που κάνουμε στην Washington γιά το κούρεμα καταθέσεων; Γιάννης κυριακόπουλος, www.kyroslawoffices.gr, 210.3633104

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.