Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Συναντήσεις πολύ μεγάλης σημασίας




Σε εξαιρετικά καλό κλίμα διεξήχθη στις 28/03, συνάντηση μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Εποπτείας ιδιωτικής Ασφάλισης κ. Σπύρο Ζάρκο, την Υποδιευθύντρια κυρία Στέλλα Αδαμοπούλου, νομικών συμβούλων και αναλογιστών της Τράπεζας της Ελλάδος. Παρά το εξαιρετικά δυσμενές εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, μέσα από το οποίο αντιμετωπίζεται το ζήτημά μας, για πρώτη φορά δόθηκε η εντύπωση -ελπίζουμε βάσιμη - ότι υπάρχει βούληση για άμεση ρύθμιση του προβλήματος που μας βασανίζει επί 3, 5 χρόνια. Η συνάντηση ήταν εκτενής, αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα και οι λύσεις και συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνεργασία εφόσον πρώτα ζητηθούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από τους εκκαθαριστές για να γίνουν πιο αναλυτικές οι προτάσεις μας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εγγυητικού Κεφαλαίου ζωής κ. Κλεάνθη Παπανίκα, ο οποίος μας περιέγραψε την οικονομική αδυναμία του Εγγυητικού κεφαλαίου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αν δεν βρεθεί μια λύση χρηματοδότησης.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του προβλήματος στο ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, δεδομένου ότι η κρίση αξιοπιστίας του θεσμού πλήττει όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτόν και αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση στους φορείς εξουσίας που διαχειρίζονται την λύση του ζητήματος.

25 σχόλια:

  1. Μήνυμα προς την Εννωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος:
    ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ:Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΠΩΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΕ? ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ!

      Διαγραφή
  2. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗ ΞΕΝΧΑΜΕ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ,ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ[ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΥ] ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ,ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ!
    ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΟΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΝ ΨΕΥΤΟΠΟΛΙΤΙΚΩΜ,ΜΕΤΑΦΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΙΩΝΙΑ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ,ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ,ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
    ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΡΙΣΚΟΥ
    ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΙΣ
    Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Ζ Ω Η Σ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ UNIT LINKED ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ,....ΔΩΣΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΕΦ'ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ & ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ & ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λογια, λογια, λογια
    συναντησεις, συναντησεις, συναντησεις
    ολα αυτά δεν τα ήξεραν , επρεπε παλι απτην αρχη να τους τα πουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος:
    ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ
    Διαδώστε το,ας σταματήσει επιτέλους η εξαπάτηση του κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://folders.skai.gr/main/theme?locale=el&id=102

    αντε να δουμε ποτε θα δουμε φως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ.......κανένα νέο ρε παιδιά!
    βακης καραιακοφογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  9. MΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΤΡΑΓΙΚΑ;
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ;

    Συνεχίζεται το μαρτύριο για τους Ασφαλισμένους της Ασπίς
    02 Απριλίου, 2013Σχολιάστε
    Συνεχίζεται το σίριαλ της Ασπίς Πρόνοια με τους Ασφαλισμένους να βρίσκονται πάντα στην αναμονή για να τελειώσει το μαρτύριο στο οποίο έχουν υποβληθεί και εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια. Η αναμονή φαίνεται ότι θα παραταθεί ακόμα περισσότερο μετά την Ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος ότι θα αναρτηθεί νέος «Πίνακας δικαιούχων ασφαλίσματος» μετά την εφαρμογή των διατάξεων περί ασφαλιστικής εκκαθάρισης για το χαρτοφυλάκιο Ζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διατάξεις αυτές, έχουν τεθεί σε εφαρμογή εδώ και ένα περίπου χρόνο (από 1/6/2012), καθώς η Διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Αναδοχή του χαρτοφυλακίου Ζωής των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value AAE, από άλλη Ασφαλιστική Εταιρεία, ολοκληρώθηκε στις 31-05-2012 χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ πέρασαν τόσοι μήνες δηλαδή, βρισκόμαστε ακόμα στην… αρχή.


    Αυτό σημαίνει, ότι οι Δικαιούχοι θα ικανοποιηθούν από την ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Εταιρειών που ανακλήθηκε η Άδεια λειτουργίας τους, αφού ληφθούν υπόψη τα διάφορα έξοδα και ειδικότερα της εκκαθάρισης. Εν τω μεταξύ, ο χρόνος περνά, τα έξοδα αυτά διογκώνονται διαρκώς, με μόνο σίγουρο αποτέλεσμα τη διεύρυνση της ζημιάς για τους ασφαλισμένους…

    Όπως αναφέρει η Ανακοίνωση, «Το μέρος της απαίτησης που δεν θα ικανοποιηθεί από την Ασφαλιστική Εκκαθάριση θα ικανοποιηθεί κατά 70% από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής». Μετά από όλα αυτά και τις τυχόν νέες επιπλοκές που θα υπάρξουν, μένει να δούμε τώρα το ύψος της ζημιάς και αν θα προλάβουμε το καλοκαίρι ή πάμε για Σεπτέμβριο…

    Αναλυτικά η Ανακοίνωση έχει ως εξής:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιώσιμη λύση σε Ασπίς και Commercial
      Από την αρχή επανεξετάζονται οι υποχρεώσεις για την προοπτική αναδοχής του χαρτοφυλακίου. Αναζητούνται ευφάνταστες λύσεις για να υποστηριχθούν

      Λύση με νέες διαδικασίες αναζητούν για την ΑΣΠΙΣ και την Commercial οι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση ασφαλιστές, εποπτεία, κυβέρνηση ελπίζοντας σε μια καλύτερη έκβαση. Ήδη έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες οι οποίες οδηγούν ουσιαστικά στην επαναξιολόγηση από μηδενική βάση των όσων περιβάλλουν την ιστορία ώστε να τύχει καλύτερης μεταχείρισης σε σχέση με το παρελθόν και κυρίως να δοθεί λύση.

      Με αυτό το δεδομένο έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις των αρμοδίων με την Τράπεζα της Ελλάδος να διεκδικεί πρωτεύοντα ρόλο καθώς ο επικεφαλής της εποπτεία Σπύρος Ζάρκος φέρεται πρόθυμος να συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή. Κατά τις πληροφορίες το ζητούμενο είναι να επαναπροσδιοριστεί το ασφάλισμα των συμβολαίων και το πόσο στοιχίζουν αυτά στην εξαγορά τους ή στην αναδοχή τους σε αυτόν που θα θελήσει να τα αναλάβει. Ο καθορισμός του ποσού αυτού θεωρείται κρίσιμος καθώς κατά την προηγούμενη προσέγγιση είχαν προσδιοριστεί και κάποιες επιβαρύνσεις.

      Με δεδομένο λοιπόν αυτό –κατά τις πληροφορίες- τώρα θα επιχειρηθεί η κατάρτιση νέας λίστας όπως προαναφέρθηκε με βάση το ασφάλισμα και όχι το απόθεμα. Η εικόνα αυτή ίσως διευκολύνει κατά τις πληροφορίες την επανάληψη της προσπάθειας να βρεθεί ανάδοχος, αγοραστής, ή επενδυτής όπου θα αναλάβει τα συμβόλαια της λίστας. Αυτός θα αποτελέσει συνέχεια των συμβολαίων συνάπτονταν με τους ασφαλισμένους νέα συμβόλαια τα οποία θα λήγουν όποτε λήγουν και τα ανενεργά σήμερα συμβόλαια που έχουν με τις Ασπίς και Commercial.

      Έτσι όταν αυτά θα λήξουν μπορεί η ανάδοχη κατάσταση να πληρώσει αυτό που θα έχει «τρέξει» από σήμερα έως και την λήξη ενώ για το διάστημα του παρελθόντος που ο δικαιούχος ήταν ασφαλισμένο στις εταιρείες ή είχε επενδυτικά προϊόντα σε αυτές την αποζημίωση θα δώσει –στο μέλλον όμως- το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

      Επίσης εξετάζεται και η κατηγοριοποίηση των συμβολαίων με βάση το ποσό εξαγοράς τους ώστε να επιχειρηθεί κάποια ταξινόμηση με βάση τις απαιτήσεις που υπερβαίνουν κάποιο πλαφόν.

      Παράλληλα κατά τις ίδιες πληροφορίες εξετάζονται και άλλες παρεμφερείς ή συναφείς λύσεις που θα αποτελέσουν σενάρια τα οποία θα εξεταστούν διεξοδικά από την Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια εφόσον κριθεί βιώσιμο κάποιο από αυτά θα υποστηριχθεί αρμοδίως και θα περάσει στην φάση της υλοποίησης. Σίγουρα η προοπτική αυτή χρειάζεται και πάλι χρόνο και κόπο ωστόσο μοιάζει σαν την μοναδική ελπίδα στο αδιέξοδο που σήμερα βρίσκονται οι χιλιάδες ασφαλισμένοι των δύο εταιρειών.

      ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΑΣΣΕΤ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!!!!!!!!ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ.
      ΑΛΛΟ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΤΑ ΑΣΣΕΤ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ 9/10 ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΣΕ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ.
      ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!!!

      Διαγραφή
    3. ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΜΟΥΤΙ!!!!
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ!!!!!!
      ΦΤΟΥ ΚΙ'ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΡΧΗ??????
      ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΤΣΙΧΛΕΣ.
      ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΨΑΜΕ ,ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥΣ . ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ.ΜΟΝΟ ΣΕ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΛΩΝ ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ
      να επαναπροσδιοριστεί το ασφάλισμα των συμβολαίων και το πόσο στοιχίζουν αυτά στην εξαγορά τους ή στην αναδοχή τους ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΑΣΣΕΤ,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΦ'ΑΠΑΞ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΜΕΤΡΗΤΟ???????
      ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ
      ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΑΣΠΙΣ.[ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ,ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ]

      Διαγραφή
    4. να εφαρμοσουν και σε μας την εγγυηση των τραπεζων,100χιλιαδες ανα δικαιουχο και το κουρεμα απο κει και πανω,οχι αυτο που λεει ο νομος σαχινιδη να παρουμε το 70% του κεφαλαιου,ειναι κλεψια μεγαλη,οχι βεβαια πως των τραπεζων δεν ειναι.

      Διαγραφή
  10. http://www.commercialvalue.gr/commercial.htm

    http://www.commercialvalue.gr/anakoinoseis/pinakasdikasfal.htm

    http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/deia/catalogue/default.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολυ μεγαλη προσοχη σ αυτους που φερονται οτι μας εκπροσωπουν.
    αν θελουν να γυρισουν τουμπα το 90% των αποταμιευτων των ασετ προς οφελος των 1,2,5,10 χιλ ευρω των αλλων συμβολαιων, θα σημανει οτι απο την αρχη το σχεδιο ελεγε οτι θα ριξουν στα δοντια των δικηγορων τους αποταμιευτες των ασετ και θα.....τακτοποιησουν...τα μικρα συμβολαια, που κανενας δε θα κρεμαστει αν παρει ενα μερος τους..
    μεγαλη προσοχη και μην τα κρυβουμε αυτα.
    ολα στο φως και οχι αποφασεις απο το 1/10 των υποχρεωσεων σε βαρος των οικογενειων που καταστρεφονται.
    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Καμία απάντηση για τα 3 σχέδια διάσωσης Ομίλου ΑΣΠΙΣ. Έρχονται εκπλήξεις τον Μάιο!

    http://www.nextdeal.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%99%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/item/14768-%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-3-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%9F%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%A3%CE%A0%CE%99%CE%A3-%CE%88%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BB%CE%AE%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%9C%CE%AC%CE%B9%CE%BF.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???

    http://nextdeal.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%99%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/item/14768-%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-3-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%9F%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%A3%CE%A0%CE%99%CE%A3-%CE%88%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BB%CE%AE%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%9C%CE%AC%CE%B9%CE%BF.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περιμένουμε μια απαντηση και τη θεση του συλλογου

      Διαγραφή
  14. Ιδιωτικη Ασφαλιση ειναι η μεγαλυτερη ΑΠΑΤΗ-ΚΛΕΨΙΑ-ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ επειδη ζουμε σε μια Μπανανια Ελλαδισταν και αυτοι οι κλεφτες-ληστες-απατεωνες συνεχιστες του βρωμογερου Ψωμιαδη ειναι πανετοιμοι να κανουν τα ιδια με τον δασκαλο τους. ΜΑΚΡΥΑ συμπατριωτες απο καθε ειδους ασφαλεια εδω στην Μπανανια.Θα χασετε τα λεφτα σας σιγουρα και με τη βουλα.... Ρωτηστε εμας τις δεκαδες χιλιαδες θυματα της Ασπις-Commercial Value, μας εφαγαν τους κοπους μιας ζωης ο Καραμανλης.Αλογοσκουφης,Παπαθανασιου,Παπαντωνιου,Πετσας της ΕΠΕΙΑ μαζι με ολη του την ομαδα στην ΕΠΕΙΑ που επερναν φακελακια απο τον Ψωμιαδη και ενεκριναν τις πλαστες επιταγες επι σειρα ετων!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΒΑΛΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ....ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ......!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ? ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ???

      Διαγραφή
    2. ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ,ΜΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

      Διαγραφή
  15. Eπιτέλους ένας άνθρωπος που λέει την αλήθεια!
    ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ:ΑΠΑΤΗ ΚΛΕΨΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΝΥΜΑ....

      ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΞΕΡΟΛΑ!!!

      Διαγραφή
  16. ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ? ΚΑΝΑ ΝΕΟ ?....
    βακης Καραιακοφογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.