Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με θέμα: "Ανάκληση σκανδαλώδους απόφασης για αποζημίωση ιδιωτικών κλινικών και άμεση αποζημίωση ασφαλισμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας"




Ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή απαντήσεων από το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος, σήμερα το πρωί παραδόθηκε από τον Σύλλογο στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα η παρακάτω επιστολή και κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους που ασχολούνται με το θέμα μας:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ       Αθήνα, 30/5/2013
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ                  ΑΡ.ΠΡΩΤ .51
με έδρα Αθήνα



Προς :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κον ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :


Γενική Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών  Κα  Χ. Παπακωνσταντίνου

Διευθυντή  Υπουργού Κο  Α. Σκέρτσο
Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής Κο Κ. Μασούρα
Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής Κα Τριάντη
Διευθυντή ΔΕΙΑ της ΤτΕ Κο Σ. Ζάρκο
Νομική Υπηρεσία ΔΕΙΑ  Κο   N.Παυλόπουλο
Επόπτη εκκαθάρισης ΑΣΠΙΣ –C/V  Κο  K.Παπακωστόπουλο
Εκκαθαριστή  ΑΣΠΙΣ-C/V   Κο Γ. Ραουνά
Σύμβουλο εκκαθάρισης Κα Ε. Καράμπαλη 


ΘΕΜΑ : ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.


 Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Ο Σύλλογός μας έχει εγκαίρως καταθέσει (από τις 29/03/2013) υπόμνημα με τις προτάσεις μας στον Διευθυντή της ΔΕΙΑ κο Ζάρκο και το επιτελείο του.
Έκτοτε αναμένουμε απάντηση επί των προτάσεων αυτών η οποία εδώ και δύο μήνες αγνοείται. 
Λάβετε υπόψη σας ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες ζημιωθέντες έχουν ήδη ξεπεράσει όλα τα όρια των ψυχικών και σωματικών αντοχών τους.
Η κατάταξη της χώρας μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, όπως με περηφάνια διατείνεστε ότι ανήκουμε, νομίζουμε ότι συνεπάγεται και αντίστοιχη μεταχείριση για τους επίσης καταταγμένους σε αυτήν πολίτες της.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα λάβει τέλος αυτό το εξαντλητικό μαρτύριο για όλους μας κι ότι εσείς θα συμβάλετε στην επίλυση αυτού του τόσο σημαντικού κοινωνικού προβλήματος.
Περιμένοντας όμως τις τελικές προτάσεις από το Υπουργείο, θέτουμε υπόψη σας ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει δημιουργηθεί, περιμένοντας ταυτόχρονη επίλυσή του.

Στο άρθρο 2 παρ. 1δ του νόμου 3867/2010  διατυπώνεται ότι ''τα 9/10 της περιουσίας της πρώην ΕΠΕΙΑ -σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.7 του ίδιου νόμου - μπορεί να διατίθεται για την εξόφληση των απαιτήσεων των φορέων παροχής υγείας που προέρχονται από νοσηλεία των παραπάνω ασφαλισμένων με την προϋπόθεση του περιορισμού των απαιτήσεων των φορέων αυτών κατά ποσοστό τουλάχιστον 50%''.
Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση το γεγονός ότι  ενεργοποιείται άρθρο του νόμου το οποίο ικανοποιεί μια συγκεκριμένη κατηγορία ''ζημιωθέντων'' αγνοώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες όμηρους ασφαλισμένους.
Οι λόγοι είναι παραπάνω από  προφανείς.
1. Τα χρήματα της πρώην  ΕΠΕΙΑ είναι δημόσια περιουσία και άρα αδιανόητο να εξυπηρετούν συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών (ΑΣΠΙΣ με κλινικές)
2. Με αυτό τον τρόπο οι νοσηλευθέντες στα νοσοκομεία αυτά αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους άλλους που έχουν καταβάλει τα νοσήλεια με δικά τους χρήματα και περιμένουν από την εκκαθάριση να αποζημιωθούν εδώ και 3,5 χρόνια.
3. Οι κλινικές με αυτή τη ρύθμιση εισπράτουν πρώτες και με  προτεραιότητα ενώ δεν έχουν κανένα προνόμιο στη διαδικασία της εκκαθάρισης. Αυτές  κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στη τελευταία θέση των δικαιούχων αποζημίωσης, ακολουθώντας τους εργαζόμενους τους ασφαλιζόμενους και το Ελληνικό δημόσιο. Αντιθέτως με  αυτή τη προκλητική  ρύθμιση έρχονται σε καλύτερη θέση και από το Ελληνικό δημόσιο αλλά και από τους ασφαλισμένους.

Κατόπιν αυτών και για τη πλήρη αποκατάσταση της παραπάνω προκλητικής αδικίας προτείνουμε τα εξής:

1. Πλήρη κατάργηση της ρύθμισης αυτής και ακύρωση κάθε διαδικασίας πληρωμής των κλινικών.
2. Νέα ρύθμιση στο νόμο η οποία θα απαλλάσει  τους νοσηλευθέντες στις κλινικές από οποιαδήποτε οφειλή σε αυτές και θα τοποθετεί τις απαιτήσεις των κλινικών άνευ προνομίου στην εκκαθάριση.
3. Να δοθεί  εντολή στους εκκαθαριστές να αφαιρέσουν το ποσό αυτό από τις αναγνωρισμένες απαιτήσεις αποζημιώσεων.
4. Δεδομένου ότι το συνολικό ύψος των απαιτήσεων αποζημιώσεων λόγω θανάτων , μόνιμων ολικών ανικανοτήτων, μόνιμων μερικών ανικανοτήτων και σοβαρών ασθενειών είναι της τάξης των 6 εκ ευρώ περίπου, το ποσό να δοθεί από τα χρήματα που άνηκαν στην πρώην ΕΠΕΙΑ. Κατ' αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι στους οποίους έχουν συμβεί τα πλέον δυσάρεστα γεγονότα θα τύχουν σοβαρής μέριμνας από τη πολιτεία, έστω και μετά από 3,5 έτη.

Θέτουμε στην κρίση σας την άποψη ότι είναι προτιμότερο το δημόσιο χρήμα να διατίθεται για τους πολίτες που δοκιμάζονται από σοβαρά δυστυχήματα της ζωής παρά για τους ιδιοκτήτες κλινικών και  φιλοδοξούμε ότι οι προτάσεις μας θα τύχουν της θετικής ανταπόκρισης σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ



8 σχόλια:

  1. 'ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ";;;;
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ.
    ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
    ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ;
    ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ;
    ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ μ ο ν ο !!!!!!!!!!!!
    Σ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ.

    ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;;;
    Μ Ο Ν Ο !!!!!!! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ , ΟΧΙ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 50 ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;
    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΙΣΩ ΣΑΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕΝΗΣ ΑΣΠΙΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΤΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΑΣΠΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΛΗΣΤΕΥΜΕΝΟΥΣ, ΕΝΩ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ;
    ΕΙΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟΥ.
    ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ!!! ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ.
    ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ.
    ΚΑΙ ΕΚΘΑΜΒΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ.
    ΕΥΓΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα,
    δεν υπάρχει γιατριά σ'αυτό τον τόπο....το μεγάλο ψάρι θα τρώει το μικρό πάντα .....οι κλινικα-ρχαρίες τρώνε και τα ψαράκια κοιτάζουν.... και ο Στούρν-αρας ....τσακώνεται με τον Μπένι ....!!!! που να βρει καιρό ν' ασχοληθεί και με εμάς...!!!!!
    Πίεση,πίεση,πίεση .....προτείνω ακόμα και κινητοποίηση... περιμένουμε την απόφαση σας.
    Π΄Σ.Βελισσαράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και η «ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ» κύριε;
    Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
    Έχω ξαναγράψει για τον κ. Ρωμανιά, τον γκουρού τής κοινωνικής ασφάλισης, ο οποίος από το 2010 μάς ενημέρωνε ότι μετά το 2015 δεν θα έχουμε στην ουσία συντάξεις. Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια ήλθε η επιβεβαίωση των λεγομένων του από τον κ. Προβόπουλο, τον Διοικητή της ΤτΕ και
    πρώην υπάλληλο του κ. Σάλλα. [ΣΗΜ: ρε πώς εξελίσσονται αλματωδώς όσοι θητεύουν παρά των ανθρώπω τούτω. Μέγας διδάσκαλος ο μπαγάσας.]
    Ο κ. Διοικητής μάς προτρέπει να βρούμε καταφύγιο στις ασφαλιστικές εταιρείας. Θα πληρώνουμε, δηλαδή ασφάλιστρο για να έχουμε σύνταξη στα γεράματά μας, όπως πληρώναμε εισφορές στα Ταμεία μας, τα οποία κούρεψαν οι μνημονιακές δυνάμεις είτε με τα PSI είτε με τη μείωση των πόρων τους λόγω ακατάσχετης ανεργίας.
    Τα Ταμεία είναι οργανισμοί ελεγχόμενοι από το κράτος, εξ ου και οι διοικήσεις τους είτε έλαβαν εντολή να επενδύσουν τα αποθεματικά τους σε ελληνικά ομόλογα, τα οποία κουρεύτηκαν από το κράτος, είτε το κράτος επένδυσε τα αποθεματικά τους σε ομόλογα με το «έτσι θέλω» για να τα κουρέψει στη συνέχεια. Δηλαδή, πάθαμε τη ζημιά, ενώ τα χρήματά μας, δηλαδή οι εισφορές μας, ήσαν εξασφαλισμένες στα Ταμεία μας.
    Τώρα που θα οδεύσουμε στις ασφαλιστικές εταιρείες, ποιός θα τις ελέγχει; Αλλά και οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν έπαθαν ζημιά, αφού κουρεύτηκαν τα ομόλογα, στα οποία είχαν επενδύσει τα αποθεματικά που σχημάτιζαν με το ασφάλιστρο που πληρώναμε;
    Η απάντηση είναι: θα τις ελέγχει το άγρυπνο κράτος.
    Και οι ασφαλισμένοι της «ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ» κύριε; Τί έγιναν τα χρήματα όσων είχαν ασφαλίσεις ζωής και συνταξιοδότησης με την εν λόγω εταιρεία; Ποιος τα εξασφάλισε αυτά τα χρήματα; Και ποιός μου εγγυάται κ. Προβόπουλε ότι εσύ και οι όμοιοί σου είσθε ικανοί να διασφαλίσετε ότι το ασφάλιστρο που θα πληρώνω για τη συνταξιοδότησή μου δεν θα χαθεί από έλλειψη επαρκούς εποπτείας της ασφαλιστικής επιχείρησης, με την οποία θα συμβληθώ; Το παρελθόν ΣΑΣ δεν εγγυάται τίποτε για το μέλλον ΜΟΥ.
    Άλλη μια δημοσίευση που πραγματικά πρέπει ο κ. Προβόπουλος να λάβει σοβαρά υπ όψιν του πως αν δεν λυθεί το θέμα ΑΣΠΙΣ δεν μπορεί να ωθεί τον κόσμο στην ιδιωτική ασφάλιση για μελλοντική σύνταξη. Αυτό πρέπει να του το επισημάνουν όλοι οι φορείς
    Εμπιστοσύνη δεν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ενα παρκο ξεσηκωθηκαν ακομη και οι τουρκοι... εδω μας ..... νε και καθόμαστε σα ραγιάδες. Οι μεγάλοι επαναστάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε παιδια ελεος δηλαδη τι ευγενιες,τι εκτιμηση και πρασινα αλογα??/εδω τουτοι μας χλευαζουν, μας κοροιδευουν, τα αρπαζαν ολοι τοσα χρονια απο τον κωλογερο Ψωμιαδη και εμεις καθομαστε και τους παρακαλαμε??Δεν βλεπετε δυνατη αντιδρασηστην Κων/πολη?? εγινε χαμος στην ΤΑΧΙΜ και ο Ερντογαν πισω ολοταχως.Ας μαζευτουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ειμαστε αρκετες χιλαιδες και να κανουμε ενα γερο ΝΤΟΥ στη βουλη,στο οικονομικων να τα σπασουμε να τα καψουμε ολα να τους φαμε τους αχρηστους, κεραταδες, λαμογια.Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση με ευγενιες και παρακαλια να αναγνωριστους το δικαιο μας και να μας δωσουν πισω τους κοπους μιας ζωης. Ελατε ολοι μαζι να τους δωσουμε ενα ΓΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου για ποιο μάθημα μιλάς? Στην συγκέντρωση 6/3 από τόσες χιλιάδες ζημιωθέντες , ζήτημα να ήταν 500 άτομα και στην πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών να ήρθαν 50.εκει πήγαμε για να φωνάξουμε και οι δυο σύλλογοι και ήταν ανοιχτή συνάντηση όλων των ζημιωθέντων. αν ήσουν το έζησες.
      Που ήταν οι άλλοι? Ποιοι να κάνουν φασαρία και όλα αυτά που αναφέρονται?
      ΜΑΡΙΟΣ Κ.

      Διαγραφή
  7. Μαζεψτε υπογραφές για να ειναι επισημα τα μπινελικια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.