Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

4η ΕΠΕΤΕΙΟΣ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ....


H 4η επέτειος από την ανάκληση της άδειας της Ασπίς Πρόνοια συναντάει στην επικαιρότητα ένα φριχτό έγκλημα για το οποίο όλοι μας θλιβόμαστε και φυσικά το καταδικάζουμε.

Θα πρέπει όμως να θυμίσουμε σε όλους τους κυβερνώντες, ότι ταυτόχρονα, καθημερινά, συντελούνται χιλιάδες εγκλήματα, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να στερήσουν από 250.000 οικογένειες το πιο πολύτιμο ίσως περιουσιακό τους στοιχείο: Την ασφάλεια υγείας τους, την ασφάλεια ζωής τους, την συνταξιοδότησή τους, το εφάπαξ τους, τις σπουδές των παιδιών τους. 


Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από την ανάκληση άδειας της Ασπίς Πρόνοια, δεκάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους επειδή δεν είχαν πρόσβαση στους γιατρούς τους ή δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν λόγω κόστους, τις θεραπείες και τα ιατρικά πρωτόκολλα που  εφάρμοζαν. Χιλιάδες άλλοι έχασαν το επίπεδο ζωής με το οποίο είχαν συνηθίσει να ζουν λόγω απώλειας της σύνταξής τους, γονείς δεν σπούδασαν τα παιδιά τους, σπίτια κατασχέθηκαν λόγω μη πρόσβασης στις αποταμιεύσεις, νέοι ανέβαλλαν τον γάμο τους, ευκατάστατοι κύλησαν στην ανέχεια. Ο Σύλλογός μας διαθέτει πλούσιο υλικό για χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις. 

Η επιλεκτική ευαισθησία από μεριάς των κυβερνώντων για ένα τραγικό συμβάν της επικαιρότητας κονιορτοποιεί στον μύλο της λήθης το πραγματικό Ολοκαύτωμα. 
Ίσως όλοι αυτοί οι ζημιωθέντες / ανασφάλιστοι θα έπρεπε να είχαν σχηματίσει έναν άλλον εναλλακτικό πολιτικό πόλο για να τους δοθεί η απαραίτητη σημασία που απαιτεί η περίσταση.

Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα η υπόσχεση της κυβέρνησης για οριστική επίλυση του ζητήματος θα πραγματοποιηθεί. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί προ πολλού όμως εμείς ακόμα είμαστε εδώ και θα μείνουμε όσο χρειαστεί.

Αν το ραντεβού με την λύση δεν έρθει στην ώρα του, τότε θα δοθεί ραντεβού για μονομαχία όλων των ασφαλισμένων εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου στα διοικητικά δικαστήρια. Και το μάρμαρο θα το πληρώσει και πάλι ο Ελληνικός λαός. Ως συνήθως. Και η ζωή θα συνεχιστεί......΄


Για καλό και για κακό...



Και μία από τις εκατοντάδες συνεντεύξεις που δόθηκαν από το ΔΣ του Συλλόγου για να προβληθεί το πρόβλημα 1.000.000 ασφαλισμένων και να μην ξεχαστεί από τους κυβερνώντες:



8 σχόλια:

  1. IN MEMORIAM

    Α. Από το δελτίο τύπου της ΕΠΕΙΑ της 21ης Σεπτεμβρίου 2009

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης συνεδρίασε σήμερα 21.09.09 και μετά από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των χιλιάδων ασφαλισμένων, των εργαζομένων και της αξιοπιστίας του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης, αποφάσισε ομόφωνα την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓ (General Union), και Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΕΓΑ, διότι οι εν λόγω εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους προκειμένου να καλύψουν τα απαιτούμενα περιθώρια φερεγγυότητας, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. ...
    Για τον Κλάδο Ζωής, με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση ορίζεται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής, ο οποίος αναλαμβάνει τη λειτουργία της εταιρείας μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια ζωής σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, καταβάλλοντας αποζημιώσεις σε ασφαλισμένους και δικαιούχους, καθώς και τους μισθούς στους εργαζομένους.
    Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται ότι όλοι οι ασφαλισμένοι στον Κλάδο Ζωής, δε θα χάσουν τα δικαιώματά τους και τα χρήματα που έχουν αποταμιεύσει. ...

    Β. Από το δελτίο τύπου της ΕΠΕΙΑ της 1ης Οκτωβρίου 2009
    ... Η ιδιομορφία της εκκαθάρισης μιας εταιρίας Ζωής απαιτεί ιδιαίτερο σεβασμό προς τους ασφαλισμένους για τους οποίους έχουν ήδη ληφθεί και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.
    ...
    Από σήμερα ο επόπτης άρχισε να καλεί υπαλλήλους της Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου Συμβολαίων και της Διαχείρισης Αποζημιώσεων κλάδου Ζωής ώστε τα τμήματα αυτά να λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες.
    ...

    Ακριβή αποσπάσματα
    Γιώργος Σαραντίδης
    Ενας από τους προστατευθέντες από την ΕΠΕΙΑ.
    Δόξα τω Θεώ.
    Υ.Γ. Ωστόσο μήπως ονειρεύομαι και βλέπω εφιάλτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΛΟΟΟΟ 5 ΟΚΤ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν Κύπρος ένα πραγμα. Μας εχει καταθλίψει όλους. Τι λέτε, θα πάει καμιά εικοσαριά χρόνια αυτό;
    Αντιδράσεις μαζικές δεν υπάρχουν. Φωνή δεν ακούγεται. Γίναμε όλοι κακομοιρηδες και ζητιάνοι. Δεν είναι αυτή η εικονα ούτε η πρόθεση κανενός. Αυτό το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, κατα τη γνώμη μου, δεν ταιριάζει ούτε στην περίπτωση ουτε όμως στη διάθεσή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν ευήκοα ώτα πολλά, για την επαναφορά και δημοσιοποιηση της κατάντιας μας. Δεν έχετε παρα να χτυπήσετε τις πόρτες καναλιών, σταθμών, εφημερίδων, μπλογκς. Ο καθενας ατομικα, ειναι αδυνατον να βγαλει ακρη. Εσεις μπορειτε και χτυπηστε τις πορτες αυτές . Η ιδιωτικη ασφαλιση προωθειται αγρια. Δυστυχως, τωρα, μετα απο 4 χρόνια, ειναι ωρα πια. Επιχειρηστε το.Το επικουρικο βρισκει εναν κάποιον τρόπο. Ενδεχομένως αλλες ξενες ασφαλιστικές να θέλουν να αναδεχθούν συμβόλαια, των οποίων η ζωή να παραταθεί, Αυτά τα ξέρετε πολύ καλύτερα. Ακόμα και μεσα απο τις τράπεζες ο περίφημος δανεισμός με παράλληλη δεσμευση των δκαιουμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημερα πηγα στα γραφεια της ασπις και εκανα την αιτηση-αναγγελια για δυο ασφαλειες ζωης που εχω.Μπορω να πω πως οι υπαλληλοι με εξυπηρετησαν αψογα ομως οταν τελειωσα την ολη διαδικασια η υπαλληλος μου ''ευχηθηκε '' κατα λεξη ''αντε να παρετε και εσεις κατι'' ενοωντας το συνολο των ασφαλισμενων.Δεν δεχομαι σε καμια περιπτωση να ''παρω κατι''.ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ.ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.Υ.Σ ΜΗΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλι καλα που δεν σου πανε οτι θα παρης κανα σκυλο.

      Διαγραφή
  6. Το έχω ρωτήσει και άλλη φορά με τα δικαστήρια που θα γινόταν στην αρχή του 2013 τι έγινε ;είχαμε ερθει και σε επαφή με δικηγόρους είχαμε δώσει και κάποια χρήματα τι εγινε από εκεί και μετά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.