Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση του βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου για το θέμα Ασπίς Πρόνοια

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, για τις αποζημιώσεις ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κατσαφάδος.
Επικαλούμενος την αδυναμία των ασφαλισμένων να χρησιμοποιήσουν τις παροχές υγείας για τις οποίες πλήρωναν και αναφερόμενος στον Νόμο 3867/2010 που προέβλεπε την αποζημίωση των ασφαλισμένων στο 70% του κεφαλαίου τους,  κ. Κατσαφάδος ρωτά τον υπουργό Οικονομικών, εάν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η πλήρης εφαρμογή του Ν.3867/2010 για όλους τους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια, χωρίς να αποκλείεται κανείς από την αναγγελία και η καταβολή αποζημιώσεων σε αυτούς, του 70% του κεφαλαίου τους, έστω και με τη μορφή διακανονισμού.


Αναλυτικά η ερώτηση:



«Κύριε Υπουργέ
Τέσσερα χρόνια μετά το σκάνδαλο και την κατάρρευση της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, οι χιλιάδες ασφαλισμένοι που κατέβαλαν εισφορές, ασφάλιστρα και είχαν επενδύσει τα χρήματά τους, βρίσκονται σε απόγνωση.
Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις παροχές υγείας, για τις οποίες πλήρωναν και οι οποίες προβλέπονταν στα συμβόλαιά τους ενώ δεν μπορούν να κάνουν χρήση και των χρημάτων τους.
Ο νόμος 3867/2010 προέβλεπε την αποζημίωση των ασφαλισμένων στο 70% του κεφαλαίου τους.
Ο αρμόδιος επόπτης οριοθέτησε ως καταληκτική ημερομηνία για τις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων την 4η Οκτωβρίου 2010 μέσω της διαδικασίας εκκαθάρισης και του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής.
Μόνο που στην πρόσκλησή του αναφέρει ότι δεν καλούνται και δεν αναγγέλλονται οι δικαιούχοι, για τους οποίους δεν εχει επέλθει ασφαλιστική περίπτωση έως την ημέρα που ανακλήθηκε η άδεια της εταιρείας, δηλαδή στις 21 Σεπτεμβρίου του 2009.
Αυτό σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις χιλιάδων ασφαλισμένων είναι κυριολεκτικά στον ''αέρα''.
Πρέπει να επισημανθεί ότι ο συνολικός αριθμός των συμβολαίων στην εταιρεία ήταν 250.000 περίπου.
Στην περίπτωση όμως της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, η άδεια της οποίας ανακλήθηκε, δικαιούχοι δεν μπορεί να είναι μόνο αυτοί που τα συμβόλαια τους έληξαν αλλά όλοι οι ασφαλισμένοι σε αυτήν.
Είναι σαφές ότι θα πρέπει η Πολιτεία να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή του Ν. 3867/2010 που η ίδια θέσπισε.
Θα πρέπει να υπάρξει αναγγελία και αποζημίωση, έστω και με διακανονισμό που θα προβλέπει την καταβολή δόσεων για όλους τους ασφαλισμένους.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
1.Αν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η πλήρης εφαρμογή του Ν.3867/2010 για όλους τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, χωρίς να αποκλείεται κανείς από την αναγγελία και η καταβολή αποζημιώσεων σε αυτούς, του 70% του κεφαλαίου τους, έστω και με τη μορφή διακανονισμού.


Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.».

18 σχόλια:

  1. Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα καλό σχόλιο είναι ότι εκτός από το 70%, ξέχασε να μιλήσει και για το αποθεματικό, το οποίο δικαιούνται όλοι σύμμετρα.Να μην ξεχνούμε και τα ευνόητα. Κανένας νόμος δεν υπάρχει πουθενά που να λέει ότι οι εκλεκτοί θα πάρουν το αποθεματικό και οι άλλοι ίσως το 70%. ΄Η δικαιούσαι αποζημίωσης ή όχι. Και αυτό ισχύει για όλους. Δεν ήταν καλά ενημερωμένος ο κ. Κατσαφάδος,γιατί δεν ανέφερε καθόλου το αποθεματικό. Είναι ποσό ακόμα αξιόλογο, που ίσως σηκώσει από τα πατώματα πολλούς απο τους ασφαλισμένους. Γιατι δεν αναφέρθηκε σ αυτό; Αφού από αυτό ξεκινούμε για να φτάσουμε στο 70%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΝΤΩΝΟΓΙΟΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ??? ΜΟΝΟ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΓΥΡΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. είναι τοσα πολλά που δεν ξέρουν από που ν'αρχίσουν!

      Διαγραφή
  5. Αν δεν ήταν κι ο Κατσαφάδος, θα περνούσαν πάλι κάτι εβδομάδες για να δημοσιευθεί κάτι. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στα ΜΜΕ ακόμα; Είναι βέβαιο οτι υπάρχει προθυμοτητα από πολλούς. Είμαστε, υποτίθεται, στην πιο κρίσιμη φάση. Γιατι λουφάξαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης, θα πρέπει να επισυνάπτονται φωτοτυπημένες οι τρεις πρώτες σελίδες του ασφαλιστηρίου του, πριν τους ειδικούς όρους, αναγράφοντας στην αίτηση - απαίτηση τα εξής: "Βεβαιώνω ότι τα φωτοαντίγραφα αποτελούν γνήσια εκ των πρωτότυπων που έχω στα χέρια μου". Ο πελάτης μπορεί να γράφει το ποσό που απαιτεί αλλά αυτό θα εξαρτηθεί τελικά από τον εκκαθαριστή.ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΩΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΚΟΠΗ?ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΧΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.nextdeal.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%99%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/item/16471-%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%9A%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%88%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD-%CE%A3%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ??????
      ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ,ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ????
      ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ....ΓΙΑ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ..ΧΡΟΝΙΑ...

      Διαγραφή
  8. Δεν παει ΑΛΛΟ 5 ΟΚΤ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΡΩΤΗΣΗ...
    ΠΟΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ, ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΙ "ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ", ΜΕ ΤΟ Χ/Φ ??(εννοώ με τα ασφαλιστήρια που δεν εχουν αξίωση απαίτησης εως τις 21/9/09)?
    ΒΑΚΗΣ ΚΑΡΑΙΑΚΟΦΟΓΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για εμας που τα συμβολαια δεν ειχαν ληξει την ημερομηνια που εκλεισε
    η Ασπις τη γινεται? Ενημερωστε μας , μη μας αφηνετε ετσι.
    Πρεπει να κανουμε κατι?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ξέρω τι λάκκο έχει το θέμα με την απαραίτητη προϋπόθεση κατοχής των πρωτότυπων συμβολαίων.

    Εγώ είχα κάνει αίτηση εξαγοράς στη CV 5 μήνες πριν την ανάκληση άδειας και στην αίτηση εξαγοράς είχαν επισυναφθεί τα πρωτότυπα συμβόλαια ως απαραίτητη προϋπόθεση.

    Γιατί έρχονται και τα ξαναζητάνε αφού γνωρίζουν ποια ήταν τα δικαιολογητικά που ζητούσαν τότε για να δεχτούν την αίτηση εξαγοράς?

    Δεν θα έπρεπε τα πρωτότυπα να βρίσκονται στους αντίστοιχους φακέλλους στα γραφεία της εταιρείας?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιδια πεφτει αγριο δούλεμα τα λεφτα ξεχαστε τα
      αν ηταν θα μας τα έδιναν απτην αρχη

      Διαγραφή
    2. Παιδί, όχι μόνο δεν θα ξεχάσουμε τα λεφτά άλλα ούτε και τον εμπαιγμό θα ξεχάσουμε.

      Αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις στο ακέραιο τότε το διαρκές σαμποτάζ και η δυσφήμηση(που επιτρέπεται αφού δεν θα είναι συκοφαντική) από τις χιλιάδες θύματα, τις οικογένειες και τα παιδιά των παιδιών τους, σε οτιδήποτε αφορά την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα, με τα μέχρι σήμερα πασιφανώς ζοφερά, για την ασφαλιστική αγορά, αποτελέσματα, θα συνεχιστούν ανελέητα.

      Συνήθως ο ψεύτης κι ο κλέφτης χαίρονται για λίγο. Εδώ όμως έχει παραγίνει το κακό και αν δεν βρεθεί ένας φωστήρας με κοινό νου για να λύσει το πρόβλημα αυτό θα γίνει μόνιμο και δυστυχώς μαζί με τα ξερά θα κάψει και τα χλωρά...

      Διαγραφή
  12. Δέσμευση τραπεζών για δάνεια 2 δισ. σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά εντός του 2013
    Στόχος της συμφωνίας μεταξύ των τραπεζών και του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η ταχύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και άλλων χρηματοδοτικών μέσων.



    Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/242221/desmeusi-trapezon-gia-daneia-2-dis-se-epiheiriseis-kai-noikokuria-edos-tou-2013/#ixzz2fM22DCeP
    Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ,ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ; ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ. ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣΦΡΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ,ΚΙ ΕΜΕΙΣ; ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ-ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ κλπ.
    ΑΣ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΤΑΣΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΜΕ. ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να αναγγελθούν όλοι. Τα ασφαλιστήρια ζωής προστατεύονται όλα το ίδιο και από τα ασφάλιστρα όλων έχει δημιουργηθεί η όποια περιουσία της εταιρείας, περιουσία που πρέπει να διανεμηθεί σε όλους συμμέτρως. Δείτε και τι προβλέπεται για το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής. Δεν κάνει λόγο για "δικαιούχους ασφαλίσματος" αλλά για δικαιούχους ασφάλισης, ή απαιτήσεων από ασφάλιση κλπ. Αυτό ισχύει λοιπόν για όλους. Διαδώστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα πλακα κανετε με αυτο που πρπτεινετε πιστευω ειλικρινα?δηλαδη μας κλεψανε ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝΕ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ ΕΩΣ Χ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΤΗΣ % ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ?ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΚΛΕΨΟΥΝΕ!!! ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΡΕΛΑΘΕΙ?ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΕ ΕΠΩΝΗΜΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΑ .......ΣΕΝΤΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΑΝΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ......ΕΔΩ ΚΟΛΑΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΕΝΩ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΤΕΤΙΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!

      Διαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.