Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων

Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων δίνουν το έναυσμα για μια επόμενη περίοδο η οποία θα είναι γεμάτη σημαντικά γεγονότα για το πρόβλημά μας. Θέλουμε  να ελπίζουμε ότι οι εξελίξεις που θα έρθουν θα είναι πολύ θετικές για εμάς και θα μας βάλουν στην τελική ευθεία για την οριστική λύση του προβλήματος και όχι στην αφετηρία ενός νέου Μαραθωνίου. Ας δούμε τι έγινε συνοπτικά:

· Στις 4/10 τελειώνει ο παραλογισμός των αναγγελιών απαιτήσεων. H διαδικασία αυτή αναστάτωσε χιλιάδες ασφαλισμένους εξαιτίας καταρχήν της λανθασμένης απόφασης  για την διαδικασία αυτή, κάποιων ''επαγγελματιών'' που αποκόμισαν μεγάλα οφέλη από την υπόθεση, αλλά και της πλήρους ασυνεννοησίας των εκκαθαριστών με τους υπαλλήλους τους οι οποίοι πολλαπλασίαζαν την σύγχυση για τους αθώους ασφαλισμένους οι οποίοι δεν ήξεραν ποιον πρέπει να πιστέψουν και αν έπρεπε να καταθέσουν αναγγελία ή όχι. Τα γραφεία μας δέχτηκαν χιλιάδες τηλεφωνήματα και επισκέψεις και οι εργαζόμενες σε αυτά έφτασαν στα όριά τους. Το κέρδος από  την υπόθεση είναι ότι το ζήτημα έφτασε στην επικαιρότητα και πάλι, ενημερώθηκαν πάνω από 20,000 ασφαλισμένοι μέσω sms και emails, οι οποίοι είναι πλέον πιο ζεστοί για να συμμετάσχουν σε μελλοντικές μας κινητοποιήσεις. 

· Δημοσιεύματα για κούρεμα μέχρι 70% των απαιτήσεων των ασφαλισμένων -προφανώς με διαρροές από το υπουργείο- θέλουν να φτιάξουν κλίμα αρνητικό ως προς τις διεκδικήσεις μας. Ο Σύλλογός μας κάνει ξεκάθαρο προς κάθε υπεύθυνο ότι οποιαδήποτε σκέψη για αλλαγή προς το χειρότερο του Ν. 3867 δεν θα περάσει. Δεν παίρνουμε δημόσια θέση διότι δεν σχολιάζουμε φήμες και δημοσιεύματα αλλά αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης.


· Γίνονται συναντήσεις με τους βουλευτές Καπερνάρο (Ανεξάρτητων Ελλήνων), Βλαχογιάννη (ΝΔ), Μωραϊτη (ΠΑΣΟΚ), Απόστολο Κράτσα (σύζυγο ευρωβουλευτή) και  Κουρουμπλή (ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος προτίθεται να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην βουλή. Στέλνουμε στοιχεία για την σύνταξή της.


· Ο Παπαδάκης στις πρωινές εκπομπές του ειρωνεύεται τον υπουργό εργασίας για το θέμα της συμμετοχής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα. Με τον χαρακτηριστικό του τρόπο στέλνει το μήνυμα ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα Ασπίς, κανείς δεν θα εμπιστευτεί στο μέλλον τον θεσμό.


· Διαδοχικές επαφές του προέδρου κ. Κεχαγιαόγλου με τον πρόεδρο της  ΕΑΕΕ κ. Σαρρηγεωργίου ο οποίος τελικά δέχεται την ανάδειξη του προβλήματος ως συστημικού και δηλώνει ότι θα βοηθήσει όπως μπορεί για την επίλυση του προβλήματος.


· Συνάντηση με τον βουλευτή της ΝΔ Τρικάλων κ. Βλαχογιάννη στην βουλή  ο οποίος προτίθεται να κάνει στοχευμένη ερώτηση. 


· Συνάντηση με βουλευτή πρώην υπουργό ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραϊτη στην βουλή στον οποίο θέτουμε με ξεκάθαρο τρόπο το ζήτημα της συστημικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Συμφωνεί απόλυτα και υπόσχεται ότι θα βοηθήσει για την επίλυση του προβλήματος


· Συνάντηση με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Καπερνάρο ο οποίος μας προτρέπει να κινηθούμε προς την δικονομική οδό πιέζοντας τα δικαστήρια για να πάρουμε γρήγορη δικάσιμο


· Συνάντηση με τον Απόστολο Κράτσα, σύζυγο της παλιάς γνωστής Ρόδη - Κράτσα ευρωβουλευτίνας, με τον οποίο ανακινήσαμε το θέμα της γνωστοποίησης του ζητήματος στον επίτροπο  Barnier. 


· Συνάντηση  με τον βουλευτή Τέρενς Κουίκ (Ανεξ. Έλληνες) ο οποίος υπόσχεται ότι θα βοηθήσει με παρέμβαση στην βουλή 

· Προετοιμάζουμε σχολαστικά την παρουσία μας για την συνάντηση μεταξύ ασφαλιστών και Ένωσης Ασφαλιστικών εταιρειών στο Μέγαρο Μουσικής στις 4/11. Στέλνουμε ερωτήματα στο mail του Επιμελητηρίου με αποτέλεσμα το θέμα Ασπίς να αποτελέσει το πρώτο ερώτημα της συνάντησης η οποία έκλεισε με δημόσια τοποθέτηση του προέδρου κ. Κεχαγιάογλου για το ζήτημα Ασπίς


· επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας για τους ανασφάλιστους στον κλάδο  χωρίς αποτέλεσμα προς το παρόν


· Ο Κλήμης Δημαρχιάδης μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου ρωτάει τον Άδωνη Γεωργιάδη για το ζήτημα Ασπίς και αυτός απαντάει ότι έχουμε δίκιο αλλά δεν υπάρχουν λεφτά.


· Στις 15/10 η Ασπίς αλλάζει έδρα και μεταφέρεται στο Σύνταγμα. Υπάρχει μεγάλη εξοικονόμηση εξόδων. 


· Στέλνουμε επιστολή σε εκκαθαριστές και Υπουργείο ''Το πρόβλημα Ασπίς είναι πρόβλημα συστημικό''. Από την  εκκαθάριση την δέχονται σαν πολύ εύλογη και εμπεριστατωμένη λύση, από το υπουργείο υπάρχει θετική ανταπόκριση και αναμένουμε αποτελέσματα επί του πρακτέου. Ζητάμε άμεση συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα. 


· Ερώτηση βουλευτών της Νέας Μέρας στην βουλή 


· Απάντηση του υπουργείου στην ερώτηση του βουλευτή Χίου κ. Τριαντάφυλλου, πιστό αντίγραφο των προηγουμένων


· Επικοινωνία με ιθύνοντες του ΔΝΤ για ραντεβού με τρόϊκα και  παραπομπή του θέματος για μέσα Νοεμβρίου


· Εισάγεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η υπόθεση Ασπίς για πιλοτική  δίκη βάσει του άρθρου 1 του Ν.3900/2010. Ένα κεφαλαιώδες θέμα που θα μας απασχολήσει πολύ προσεχώς.


· Βαρύνουσας σημασίας συνάντηση  με τον πρόεδρο του ΤΧΣ κ. Σκλαβούνη και το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ κ. Γάγαλη με απροσδόκητα θετική ανταπόκριση. Εφόσον το ζήτημα τεθεί από την κυβέρνηση στην συστημική του βάση όπως προτείνουμε, τότε το ΤΧΣ  δεν θα έχουν πρόβλημα να χρηματοδοτήσουν το Εγγυητικό κεφάλαιο


· Δίωρη εκπομπή στην ΕΡΤ με μεγάλο πάνελ στο οποίο αναλύσαμε όλες τις πτυχές του προβλήματος


· Παρέμβαση Κεφαλογιάννη στην βουλή για το ζήτημά Ασπίς


· Παρέμβαση του κ. Κεχαγιάογλου του MEGA Σαββατοκύριακο την Κυριακή 3/11


· Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εγγυητικού κεφαλαίου κ. Παυλόπουλο ο οποίος αποδέχεται την πρότασή μας για λύση μέσω ΤΧΣ


· Διαδοχικές συναντήσεις και συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες με το υπουργείο Οικονομικών με καταρχήν θετική ανταπόκριση προς την κατεύθυνση της λύσης που θα περιγράφεται στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό η οποία θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες.


Τα επόμενα βήματα θα είναι κρίσιμα. Οι κινήσεις μας γίνονται στην κατεύθυνση της πλήρους εξασφάλισης των συμφερόντων όλων ανεξαιρέτως των ασφαλισμένων. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας και όλοι πρέπει να συμμετάσχουμε ενωμένοι και αγαπημένοι. Οποιεσδήποτε φυγόκεντρες τάσεις γνωρίζουν όλοι ποιους ικανοποιούν και ποιους διευκολύνουν. Ας μην τους κάνουμε το χατήρι. Όλοι έχουμε έναν ιερό και αδιαπραγμάτευτο σκοπό. Ας δώσουμε τους καλύτερούς μας εαυτούς.

10 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;
    ΕΠΡΕΠΕ Ή ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο Λ Ο Ι ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ;
    Σ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΘΑΡΟ.
    ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΕΙ Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι μπράβο!!! να ξέρετε οτι η τακτική ενημέρωση του blog, ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΣΑΜΟ και δίνει ελπίδα, και επίσης ολοι οι συνάδελφοι,που ενημερώνουν πελάτες ζημιωθέντες, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ!! μπράβο και πάλι για το πλήρες ενημερωτικό
    τουλάχιστον ..των τελευταίων μηνών.
    βάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας διέφυγε και η ακόλουθη ερώτηση στη Βουλή του κ. Μαρκόπουλου στις 5/11: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8244569.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://prezatv.blogspot.gr/2013/11/360.html

    ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ, ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 20 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
      ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΧΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ,ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
      ΑΛΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

      Διαγραφή
    2. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΠΙΠΤΕ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚΣ ΜΟΝΟ,
      ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ.
      ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΣ , ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΟΥΣ 200.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ.
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
      ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΩΝ.
      ΑΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ.
      ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΕΡΟ ΟΠΟΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 1000 ΑΤΟΜΩΝ.

      Διαγραφή
  5. οκ εαν περιμένουμε απο τους Ανεξλαρτητους Έλληνες σωθήκαμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ όλο το τρέξιμο και τις συναντήσεις που έκαναν εκεί κόλλησες?

      Διαγραφή
  6. http://www.enikos.gr/economy/191014,DESFA-Daneia_me_eggyhsh_toy_Dhmosioy.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.nextdeal.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%99%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/item/17297-%CE%95%CE%91%CE%95%CE%95-%E2%80%93-%CE%A4%CF%84%CE%95-%CE%A3%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B6%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C.html
    να τους χαιρεστε κι εμεις μαζι σας.
    δεν υπαρχει ντροπη; τυψεις; δεοντολογια; γιατι δεν τους εκθετετε; γιατι δεν υπαρχουν πανο εξω απο την ΤτΕ και στα γραφεια τους ολα; ποσο θα κανουμε τους ευγενεις και τα καθωσπρεπει θυματα; δεν το καταλαβαμε οτι ειμαστε μυρμηγκια 1000 000 ανθρωποι; γιατι πασχουμε σ αυτο; τελικα εμφανιζεται ως ανεπαρκεια και οχι ως αδιαλλαξια της κυβερνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.