Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ενημέρωση για τις επαφές του Συλλόγου με Υπουργείο Οικονομικών, ΤτΕ και Εκκαθάριση

Πολλές επαφές έχουν γίνει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα με υψηλά ιστάμενα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών της Τράπεζας Ελλάδας του Εγγυητικού κεφαλαίου και της Εκκαθάρισης.

Όλες οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στην πλέον βιώσιμη και αξιόπιστη λύση του προβλήματος όπως κάνουμε συνεχώς από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως σήμερα.

Ο Σύλλογός μας έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εφαρμογής του νόμου 3867 προτείνοντας πολλές λύσεις άμεσης χρηματοδότησής του. Δυστυχώς όμως οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας δεν επιτρέπουν την χρηματοδότησή του με Εγγύηση του Δημοσίου, ενώ οι εισφορές που συγκεντρώνει κάθε χρόνο (10 - 12 εκ.€) οδηγούν σε λύση διάρκειας 30-40 ετών.

Η λύση που έχει προταθεί περί δημιουργίας κεφαλαίου ειδικού σκοπού (όχι αμοιβαίου κεφαλαίου) υπό προϋποθέσεις μπορεί να λειτουργήσει εις όφελος όλων μας. Οι προϋποθέσεις αυτές μπορεί να είναι:
·    Εγγύηση απόδοσης πλέον του 50% του κεφαλαίου που οφείλεται
·    Σημαντικό κεφάλαιο έναρξης σαν ποσοστό επί των οφειλομένων (πλέον του 30%)
·    Αποτίμηση των unit linked προϊόντων με βάση τις εγγυήσεις που προέβλεπαν και όχι την τιμή μεριδίου
·    Διαχείριση υπό την επίβλεψη των Συλλόγων
·    Τοποθέτηση κεφαλαίων που τυχόν επιστραφούν από την οικογένεια Ψωμιάδη
Λαμβάνοντας υπόψη τις ευνοϊκές προοπτικές που υπάρχουν για ανάκαμψη της οικονομίας κατά τα επόμενα χρόνια, ο δρόμος αυτός ίσως αποδειχθεί  ο πιο γρήγορος για την επιστροφή των κεφαλαίων μας.


Παραμένουμε πάντως επιφυλακτικοί περιμένοντας τις τελικές προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών. Γεγονός όμως είναι ότι πλέον κινούμαστε σε γρήγορους ρυθμούς και φαίνεται ότι υπάρχει βούληση για την λύση του προβλήματος.

Ταυτόχρονα, προωθείται η λύση για άμεση πληρωμή του 50% των οφειλών μέχρι 2000€ για τους ασφαλισμένους της Ασπίς και μέχρι 15.000€ για τους ασφαλισμένους της Commercial Value. Δηλαδή αποζημιώσεις μέχρι 1000€ και 7,500€ αντίστοιχα. Δεν έχει διευκρινιστεί πάντως από το υπουργείο αν τα unit linked έχουν αποτιμηθεί με αξία μεριδίου ή με τις εγγυήσεις που ενσωματώνανε. Εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε τον πίνακα Παντελίδη γι αυτές τις περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση τα μέλη του Συλλόγου θα ενημερωθούν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί μόλις έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα της πρότασης.

Όσον αφορά την ασφαλιστική αγορά, έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση αυτή αφού δεν φρόντισε να διαχειριστεί όπως επέβαλλαν οι συνθήκες το πρόβλημα των ανακλήσεων, αλλά νοιάστηκε μόνο να διαμοιράσει τα ιμάτια των εταιρειών που είχαν ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Αυτό το πλήρωσαν πολύ ακριβά με πτώση παραγωγής την τελευταία τετραετία κατά 30% και αν δεν βοηθήσουν τώρα για την λύση θα το πληρώσουν ακόμα περισσότερο. Ο Σύλλογός μας έχει κάνει δεκάδες παραστάσεις και κατ' ιδίαν επαφές με ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς προκειμένου να προωθηθεί η λύση του προβλήματος. Οι μέθοδοι σύγκρουσης που κάποιοι προτείνουν να είστε σίγουροι ότι θα κλείσουν όλες τις ανοιχτές πόρτες. Εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά ούτε κλείνουμε τα μάτια μας. Κάνουμε αυτό που νομίζουμε σωστό και αυτό θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.

Τα μέλη του ΔΣ είναι εθελοντές και προσφέρουν τον χρόνο τους στην υπηρεσία του κοινού αγώνα και όχι επαγγελματίες συνδικαλιστές. Αυτό που θέλουμε τώρα, αυτή την κρίσιμη εποχή είναι η στήριξη όλων και η δημιουργική συμμετοχή. Αν θέλουμε να αναζητήσουμε κάποιους υπαίτιους για την κατάσταση αυτή ας μην τους αναζητήσουμε μεταξύ μας. Εμείς κι εσείς,  άλλος πολύ άλλος λίγο άλλος λιγότερο είτε κινούμαστε πολιτικά, είτε επηρεάζουμε κάποιους είτε γράφουμε στο blog είτε ασχολούμαστε με οποιονδήποτε τρόπο με το πρόβλημα, είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε όσο χρειαστεί. Οι υπαίτιοι είναι όλοι αυτοί που ούτε καν ασχολούνται με το θέμα παρά το γεγονός ότι διακυβεύονται τα δικά τους χρήματα και τα έννομα ασφαλιστικά  συμφέροντά τους. 

Μπροστά μας έχουμε σημαντικές εξελίξεις τόσο σε επίπεδο πολιτικής λύσης όσο και σε επίπεδο δικαστικό, αφού στις 10/03 θα γίνει η πιλοτική δίκη στο ΣτΕ η οποία μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ανατροπές.

Τέλος θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε να μην ξεχνάτε την ετήσια συνδρομή στον Σύλλογο διότι τα έσοδά μας είναι οριακά -έχουμε πολλά εγγεγραμμένα μέλη αλλά δεν είναι όλοι οικονομικά ενήμεροι - διότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε αν δεν συνεισφέρουν όλοι.

Δεν ευλογούμε τα γένια μας, αλλά αν δεν υπήρχε ο Σύλλογος δεν θα υπήρχε καμία διεκδίκηση. Όλοι θα πηγαίναμε σε κοινή εκκαθάριση, δηλαδή θα πληρώναμε κι από πάνω για τα έξοδα αυτής.
Στηρίξτε τον αγώνα μας γιατί μόνο έτσι στο τέλος θα κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε.

20 σχόλια:

  1. Mην ειστε τοσο σιγουροι οτι αν δεν υπηρχε ο συλλογος δεν θα υπηρχε διεκδικηση. Προς το παρον με τον συλλογο , ως εχει, εχουμε ραγδαια επιδεινωση ακομα και του νομου σαχινιδη και ακομα δεν εχουμε δει ουτε ενα ευρω.
    Πού ξερετε τι θα εκαναν αλλες δυναμεις; Σχηματα θα μπορουσαν να ειχαν δημιουργηθει πολλα και πολυ καθοριστικα, κατι το οποιο ανακοπηκε, επειδη σαφως εσεις εξεκινησατε απο την αρχη, οπως και ο αλλος συλλογος, και γραψατε πολλα μελη καιεχετε τις επαφες σας.
    Τωρα μονο ενα αλλο συντονιστικο οργανο θα μπορουσε να ελεγχει και κατευθυνει, ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ. Γιατι, αυτοι που ξεραμε ειναι πια πολιτικα προσωπα και δικηγοροι με μεγαλη και αλλη πελατεια. Νομικη συμβουλη θελουμε. Απο διεκδικησεις χορτασαμε, και παραβηκτε τις εντολε ςπου ειχατε παρει απο τις συνελευσεις για μηνυσεις και καταγγελιες προσωπικα και εξατομικευμενα των υπευθυνων . Επισης απαντηση δεν πηραμε.

    Λυση λετε, και αυτο σας φαινεται λυση; Το να περιμενουμε αλλα τοσα χρονια , μπλεγμενοι σε φαντα μαντ και το κακο συναπαντημα; χωρις εγγυησεις; εδω με εγγυησεις και νομους και μας εριξαν ανασκελα.

    Εμεις, περιμεναμε απο εσας απο τρεις μερες πριν να αντιδρασετε, να μας οργανωσετε να εχουμε δυναμικο παρον παντου , για ανακοπει η προθεση για καταργηση του νομου.
    Εσεις παλι μιλατε για διαχειριση του επομενου σχηματος παλι απο εσας.
    Πού ειναι η παρουσια των ασφαλισμενων που η συντριπτικη τους πλειοψηφια οχι απλως θιγεται, αλλα καταστρεφεται και λοιδωρειται. Πού ειναι η διατρανωση της αρνησης να μας πεταξουν σστα σκουπιδια και για παραταση της αβεβαιοτητος, που μαζι με την καταργηση του νομου, τους κανει ακομα πιο ευκολη τη δουλεια τους; κοινως το φυσικο μας πια θανατο.

    Προσωπικα δεν περιμενα εμμονη στην ιδια νοοτροπια και κινησεις. δηλ. στο κατσε να δουμε πού το πανε. δεν το ειδατε ακομα;
    Αλλες προτασεις δεν υπαρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄΄΄΄έχεις ονοματεπώνυμο αγαπητέ???? είσαι μέλος του Συλλόγου????? ποιες είναι οι δικές σου προτάσεις??????
      Π.Σ.Βελισσαράτος

      Διαγραφή
  2. Τους υπαίτιους όμως δεν είδαμε να τους κυνηγαμε δικαστικώς. Μετά από πέντε χρόνια και δεν είναι καν στις προθεσεις σας. ΄Ετσι θα κινητοποιούνταν και οι πολιτικοι και όλοι. Τους αφήσαμε όμως να τους αποκαλύψει η εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται ησυχα , αλλά σταθερά. Εμείς όμως είχαμε το έννομο συμφέρον να στραφούμε δικστικώς εναντίον των φυσικών αυτών προσώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η νομική διεκδικηση ειναι ατομική,ο Σύλλογος δεν νομιμοποιείται γι' αυτό , αν δεν το έχεις κανει ακόμα.......ποιος φταίει????
      Π.Σ.Βελισσαράτος

      Διαγραφή
  3. kalhmera .εχθες μου ηρθε ενα γραμμα απο το δικηγορικο γραφειο που μα ς εχει αναλαβει Μου ζηταν 2400 με φπα,εγω εχω να περνω 10000 εχω δωσει μεχρι τωρα 1000 .καποιος να μας ενημερωσει τι γινεται.ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα. Εχω λαβει την ιδια επιστολη...2400 με φπα ????? Ειναι σοβαροι ???? Ταλαιπωρουμαστε τοσα χρονια, δινουμε λεφτα για εγγραφες, ανανεωσεις κλπ. κ ζητανε 2400€ απο τον καθε ζημιωμενο για να συμμετεχουνε στο ΣΤΕ ???? 2400€ * χιλιαδες ζημιωμενοι ΑΣΠΙΣ = ???????€ Νομιζουν οτι βρηκαν τα κοροιδα για να παιζουν με τον πονο μας κ να παιρνουν λεφτα χωρις να υπαρχει καμια προοπτικη να παρουμε πισω ουτε 1€??? 2400€ κυριοι?????

      Διαγραφή
  4. Πριν από λίγους μήνες από την Ασπίδα και τον εκκαθαριστή αν δεν κάνω λάθος υπήρχε ενημέρωση ότι σε λίγους μήνες θα άρχιζαν να αποζημιώνοντε τα συμβόλαια που είχαν λήξη πριν το κλείσιμο της εταιρίας.Τι γίνεται με αυτήν την υπόθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οτι να'ναι...κι'οπου φυσαει ο ανεμος....
    θελετε να μας αποδειξετε πως πετυχατε την καλυτερη λυση... των ποσοστων,σε μελλοντικους χρονους και αοριστου τελικου ποσου...εαν ερθει ποτε.....
    αυτα περιμεναμε, σχεδον 5 χρονια;
    γιατι αλλα λεγατε και γραφατε.
    εσεις πιστευετε σ'αυτα,κι'σ'αυτους που τα σχεδιασαν;
    εμεις οχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?
    -ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ 2οΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
    ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ 5-6ΕΤΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΤΕ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ?
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥΣ,ΑΒΕΒΑΙΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ?
    ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τοποθέτηση κεφαλαίων που τυχόν επιστραφούν από την οικογένεια Ψωμιάδη.Οχι που τυχον επιστραφούν να επιστραφούν @@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΤΟ 50% ΣΤΑ UNIT-LINKED ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΟΣΟ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ -ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ 50% ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ 70%! ΤΟΤΕ ΤΙ ΜΕΝΕΙ??? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ...

    Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΑΝΑΡΤΩ ΕΔΩ

    SOS SOS Να ενημερώσω για κάτι! Μου ήρθε μια επιστολή από το Δικηγορικό Γραφείο για να πληρώσω 2500 ευρώ για τη συμμετοχή μου στην εκδίκαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γνώμη μου είναι να μην πληρώσει κανείς αυτό το ποσό. Είναι πεταμένα λεφτά για πολλούς λόγους. Εξηγούμε και παρακάτω θα παραθέσω μερικούς:
    Μετά από μια κίνηση πολιτών οι οποίοι δεν ανήκουν στο Σύλλογο ούτε είναι πελάτες των μεγάλων δικηγορικών γραφείων έχουν δικάσιμη τον Μάρτιο στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει χαρακτηριστεί «πρότυπη» δίκη καθώς έχει και κοινωνικό χαρακτήρα η όλη υπόθεση της Ασπίδας.
    Η δίκη αυτή, με τη θετική ή αρνητική εξέλιξή της, θα συμπαρασύρει όλες τις επόμενες δίκες που θα ακολουθήσουν. Επομένως μετά από αυτή τη δίκη θα είναι προδιαγεγραμμένο τι θα μας συμβεί.
    Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα (εκ των υστέρων φυσικά) να είναι σχεδόν «άκυρα» τα δικηγορικά γραφεία αφού η συγκεκριμένη δίκη θα αποτελέσει τροχοπέδη για τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν.
    Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι:
    Γιατί μια μικρή μερίδα πολιτών έκανε αυτή τη κίνηση και τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία δεν το σκέφτηκαν;
    Γιατί μας ενημερώνουν με μια επιστολή στο παραπέντε; Δεν το γνώριζαν εδώ και καιρό;
    Γιατί δεν εξηγούν ποια είναι τα έξοδα και ποια η αμοιβή τους για τη συμμετοχή παρά ζητούν 2500 ευρώ για να τους ακολουθήσουμε σε μια δίκη που αφενός ούτε τη σκέφτηκαν και αφετέρου κοστίζει τόσο;
    Γιατί «απαιτούν» για να συμμετέχει κάποιος το ποσό να έχει κατατεθεί σε 3 ημέρες; Αυτό δεν είναι σε εισαγωγικά έμμεσος εκβιασμός; Λαμβάνω σήμερα την επιστολή σε 2 ημέρες θα πρέπει να καταθέσω τα χρήματα στο Δικηγορικό Γραφείο γιατί σε ένα μήνα γίνεται η δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
    Επειδή λοιπόν μίλησα με το δικηγορικό γραφείο, εμμέσως πλην σαφώς, δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν ένα λόγο, πέραν της λίγο πιο γρήγορης διαδικασίας, για τον οποίο θα έπρεπε να συμμετέχω στην εν λόγω δίκη.
    Δεν νομίζω ότι κάποιος αξίζει να δώσει ποσό των 2500 ευρώ για να κερδίσει λίγους μήνες αφού όπως είπα πιο πριν όλα όπως αποδεικνύεται θα κριθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας…

    Καλή Τύχη και Μπράβο στη κίνηση αυτών των πολιτών!

    Ο Σύλλογός μας δεν γνωρίζει κάτι για αυτό;Ας ενημερώσει παρακαλώ παιρετέρω.

    Ελπίζω να μην το κόψει ο Σύλλογος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω λαβει την ιδια επιστολη...Η δικη θα γινει τον Μαρτιο στο ΣΤΕ οπως αναφερει κ η επιστολη αλλωστε... Κ εχουν το θρασσος να ζητανε 2500€ !!!!! (ακουσον ακουσον) για κατι που εχει οριστει να γινει... κ μαλιστα με αμεση καταθεση εντος 3 ημερων...φυσικα κ δεν μπορουσαν να δικαιολογησουν τον λογο που ζητανε αυτο το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ποσο απο τον καθενα παρακαλω αφου ο λογος ειναι προφανες..
      Καλη τυχη κ απο μενα στη κινηση αυτη των πολιτων...

      Διαγραφή
  10. εάν οι δύο σύλλογοι, "ανεβάσουν", το ποσοστό εγγύησης, από 50% σε 70%...και με αποδεχούμενα όλα τα υπόλοιπα, δηλ. την εκμετάλλευση της περιουσίας, προκειμένου να καλυφθεί στο απώτερο μέλλον,το υπόλοιπο 30% των χρημάτων μας( μπορεί ...οποιος εχει υπομονή ,να εχει και κέρδος),και ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ,ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ 2 ΕΤΑΙΡΙΩΝ,ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚ.ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ,ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΒΑΣΗ, πιστεύω ότι είναι μια εφικτή λύση! (το 50% που αναφέρει ο σύλλογος ζημιωθέντων, να γίνει 70%, το οποίο θα είναι και συμβατό με τον ισχύοντα νόμο!) .....ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή, εγώ πχ τώρα, πρέπει να σκάσω πενηντάρικο στο σύλλογο για να πάρω τα δυο χιλιάρικα? Να "κόψω" δηλαδή εισιτήριο για να δω το "έργο". ΟΧΙ. Να με βρουν οι ΙΔΙΟΙ όπως με έβρισκαν όταν τους τα έσκαγα χοντρά και να μου δώσουν αυτά τα δυο ψωροχιλιάρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παρ'ολου αυτα,εσεις εξακολουθειτε να πιστευετε ,οτι θα παρουμε..αλλα τι;;;;;
    [εκτος των μικρων συμβολαιων που θα παρουν κατι-λιγο ..ζεστο]


    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63951228

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΗΠΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ * ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ* ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δηλαδη ολος ο αγωνας εγινε για αυτο το αποτελεσμα , 50% μετα απο χρονια,εαν ολα πανε καλα και χωρις καποια εγγυηση.
    ξεχασαμε το 100%
    αφηνουμε το 70%
    και παμε....στα αοριστα στο μελλον για 50%
    ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ[ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΑΤΕ]
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ...
    ΔΕΝ ΤΟ΄ΧΕΤΕ....
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ...
    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ..
    ΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΑΤΕ..............................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η διαπλοκή χλευάζει κοινωνία και πολιτιστική κληρονομιά, υποχρεώνοντας τον Έλληνα να πληρώσει 230 εκατομμύρια για το μαυσωλείο του Ελληνικού πολιτισμού.

    Η νομενκλατούρα που εκτός από την Ελλάδα δολοφόνησε και τον πολιτισμό της, χαρίζει στο τερατούργημα που ονομάζεται “μέγαρο μουσικής” 230 εκατομμύρια Ευρώ. Γιατί είμαστε τόσο “αυστηροί” εκτός από την προφανή λαμογιά του καθεστώτος και της διαπλοκής; Εάν δείτε τα αντίστοιχα “μέγαρα μουσικής” σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη, θα παρατηρήσετε ότι παραπέμπουν στην κλασσική Ελλάδα. Εδώ πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τους Πολωνούς, διότι ο Γιαρουζέλσκι δεν τόλμησε να πειράξει την εκπληκτική όπερα “Grand Theatre” της Βαρσοβίας. Για να ακριβολογούμε, το “Μέγαρο Διαπλοκής” αποτελεί αντιγραφή του αντίστοιχου μεγάρου της Αλβανίας του Χότζα. Εάν προτιμάτε, παραπέμπει ευθέως στην αισθητική του μαυσωλείου του Κεμάλ.

    Λεπτομέρειες γύρω από το επιχειρησιακό σχέδιο διάσωσης του Μεγάρου που θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος παραθέτει την Πέμπτη σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Η Εφημερίδα των Συντακτών»

    Όπως επισημαίνουν στο σχετικό ρεπορτάζ οι Κώστας Τσάβαλος και Μάριος Χριστοδούλου, η κυβέρνηση στέλνει στα χειμαζόμενα νοικοκυριά τον λογαριασμό εξόφλησης των δανείων, ύψους 230 εκατ. ευρώ, που εγγυήθηκε το δημόσιο για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το οποίο τώρα αδυνατεί να πληρώσει.

    Πρόκειται για μια προκλητική «χορηγία», στο όνομα του πολιτισμού, που θα στοιχίσει πανάκριβα στους Eλληνες φορολογούμενους και γίνεται με αντάλλαγμα την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου.

    Πέρα από τα δάνεια, κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός επιβαρύνεται με κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία του Οργανισμού.


    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΙΠΟΤΑ; ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.
    ΜΗΝ ΕΞΕΤΑΖΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ.ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.
    ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ.
    ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΠΟΣ ΤΑ ΑΛΛΟ. ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ, ΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ, ΤΑ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ.
    ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
    Α Η Δ Ι Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΙΣΧΟΣ!!! ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.