Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

"Επώνυμοι" που έχασαν εκατομμύρια ευρώ από το σκάνδαλο Ασπίς Πρόνοια

Μερικές από τις συνεντεύξεις "επώνυμων" που έχασαν τα χρήματά τους από την Ασπίς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα":

Ποδοσφαιριστές που έχασαν εκατ ευρώ από το σκάνδαλο Ασπίς Πρόνοια


"Τρεις ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της Εθνικής στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004 δηλώνουν δημόσια ότι έχασαν μεγάλα ποσά που είχαν επενδύσει σε ασφαλιστικά συμβόλαια του ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς .
Δείτε τι δήλωσαν στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για την περιπέτεια τους από την κατάρρευση των ασφαλιστικών εταιριών “AΣΠΙΣ Πρόνοια” και της “Commercial Value”




Ζαγοράκης: “Μας εγγυήθηκε το ίδιο το κράτος. Μιλάμε για απόγνωση και καταστροφή”
“Τοποθέτησα δουλεμένα και φορολογημένα χρήματα από την ποδοσφαιρική μου καριέρα στην ΑΣΠΙΣ Πρόνοια με την εγγύηση του τότε υπουργείου Εμπορίου. Πρόκειται για συμβόλαιο ασφάλειας ζωής που είχα κάνει προ δεκαετίας στην εταιρεία. Δεν μιλάμε για επενδυτική τοποθέτηση. Δεν τζογάραμε για να πάρουμε τα διπλάσια με ρίσκο να τα χάσουμε. Ποτέ όμως δεν μπορούσες να φανταστείς ότι εν μια νυκτί μπορεί να καταστραφείς. Γιατί για πάρα πολύ κόσμο το κλείσιμο της ΑΣΠΙΣ ήταν προσωπική ή οικογενειακή καταστροφή. Οι ζημιωθέντες ζητούν το αυτονόητο. Τα χρήματα που τους εγγυήθηκε το ίδιο το κράτος. Είναι αδικία να χάσει ο κάθε άνθρωπος έστω και ένα ευρώ. Μιλάω με ανθρώπους που έχουν χάσει όλα τους τα χρήματα σε αυτή την ιστορία. Είναι σε απόγνωση. Οταν κατέρρευση η ΑΣΠΙΣ συναντήθηκα με τον κ. Παύλο Ψωμιάδη, τον οποίο γνώριζα προσωπικά, και ακόμη και τότε μου έλεγε ότι τα χρήματα δεν θα χαθούν. Για το ίδιο με διαβεβαίωναν και ασφαλιστές. Πλέον, εκκρεμεί το διαστικό σκέλος της υπόθεσης στο οποίο θεωρώ πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην δικαιωθούμε”.

Δέλλας: “Η Γωγώ αρρώστησε και μείναμε ξεκρέμαστοι”
11952“Οποιαδήποτε τοποθέτηση κάναμε στην ΑΣΠΙΣ Πρόνοια έγινε επειδή γνωρίζαμε ότι τα χρήματα είναι εγγυημένα από το κράτος με σφραγίδα του υπουργείου Εμπορίου. Προφανώς το κράτος δεν έκανε καλά τη δουλειά του για να φτάσει στο σημείο να κλείσει η ασφαλιστική εταιρεία ή κάποιοι έκαναν άλλη δουλειά από αυτή που έπρεπε να κάνουν. Η εταιρεία μάς άφησε ξεκρέμαστους στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η γυναίκα μου. Δυστυχώς στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας η ΑΣΠΙΣ δεν μας κάλυψε και έκλεισε. Φανταστείτε να μην είχα την οικονομική δυνατότητα να μπορέσω να περιθάλψω τη γυναίκα μου και να είχα χάσει τον άνθρωπο μου, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις που χάθηκαν ζωές. Το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι κυρίως κοινωνικό. Κάτω από αυτό το πρίσμα θα πρέπει να δοθεί μια λύση από τη στιγμή που το Ιδιο το κράτος εγγυόταν τα κεφάλαια αυτής της ασφαλιστικής. Για μένα δεν υπάρχουν πολλά ή λίγα χρήματα, αλλά χρήματα που ο κόσμος τα δούλεψε με ιδρώτα και όλοι όσοι έχουν χάσει χρήματα από την ΑΣΠΙΣ πρέπει να αποζημιωθούν στο ακέραιο”.

Πουρλιοτόπουλος: “Εχασα 300.000, φορολογημένα μέχρι το τελευταίο ευρώ”

“Είχα ασφάλεια ζωής με εφάπαξ καταβολή στην ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, που μου έδινε τη δυνατότητα στα 52 μου χρόνια να πάρω πίσω τα χρήματα μου ή να τη μετατρέψω σε ισόβια σύνταξη. Ηταν 300.000 ευρώ από το ποδόσφαιρο, φορολογημένα μέχρι το τελευταίο ευρώ και δηλωμένα στο” πόθεν έσχες” 15ετίας που έχω υποβάλει. Αρκετοί συναθλητές μου και εγώ, σκεπτόμενοι το μέλλον μας επιλέξαμε την ΑΣΠΙΣ για την κάρτα υγείας μας, τη σύνταξη μας και τις αποταμιεύσεις μας. Πριν υπογράψουμε τα συμβόλαια αυτά και προχωρήσουμε στις σχετικές καταβολές, πληρεξούσιος δικηγόρος επέδειξε για λογαριασμό μας στο υπουργείο Ανάπτυξης τα συγκεκριμένα προγράμματα με τους αρμόδιους να μας διαβεβαιώνουν ότι είναι εγκεκριμένα από το κράτος. Η υπόθεση της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο οφείλονται περισσότεροι από 100 θάνατοι ανασφάλιστων συνανθρώπων μας”.

3 σχόλια:

  1. http://www.nextdeal.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/nai-sthn-epilysh-toy-problhmatos-ths-aspis,-lene-oi-asfalistikes.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δημοσιοποιήστε ονόματα πελατών, με ..."τιτλους" ,εννοώ επαγγελματικούς, (πιστεύω πρέπει να ειναι κάποιες χιλιάδες)....ελάτε σε επαφή μαζί τους, και κανονίστε την δημοσιοποίηση τους με μέσο μαζικής ενημέρωσης!
    vakis.(freedly)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι καφροι αυτοι που μας κοροϊδεύουν πρεπει ολοι μαζι να τους δειξουμε την δυναμη μας και να τους στειλουμε στα σπιτια τους ας αφήσουμε τις ιδεολογιες μας και όταν ερθει η ωρα ολοι μαζι να δωσουμε την ψηφο μας οποιος μας βοηθηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.