Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Επιστολή στο νέο Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ                Αθήνα, 16/6/2014
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ                            
με έδρα Αθήνα





Προς : Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χαρδούβελη



 
Αξιότιμε Κε Υπουργέ

     
Δεχτείτε τα συγχαρητήρια μας για την ανάληψη των καινούργιων καθηκόντων σας.
Ένα από τα θέματα τα οποία κληρονομήσατε είναι και το ζήτημα των ασφαλισμένων-ανασφάλιστων του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια, το οποίο καταταλαιπωρεί επί 5 χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Όπως γνωρίζετε τέτοια ζητήματα σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία λύνονται πριν καν γεννηθούν.

Δυστυχώς όμως στην χώρα μας, η οποία ακόμα  προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι θεσμοί βάλλονται με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να υποφέρουν.
Θα θέλαμε να σκύψετε με ενδιαφέρον πάνω από αυτό το ανθρωπιστικό ζήτημα και να προωθήσετε μια δίκαιη και σύντομη λύση.

Σας επισυνάπτουμε την επιστολή που στείλαμε στον κ. Σαμαρά και παρακαλούμε να μεριμνήσετε.
  
Καλή επιτυχία στο έργο σας.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο πρόεδρος                                                                                             Ο γραμματέας



Ν. Κεχαγιάογλου                                                                                     Θ. Πετρίδης






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ                Αθήνα, 16/6/2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ                             ΑΡ ΠΡΩΤ.62

με έδρα Αθήνα






Προς :  Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά


Κοινοποίηση:


Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χαρδούβελη

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα

Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρα

Γεν. Γραμματέα Υπουργ. Οικονομικών κ. Χ. Παπακωνσταντίνου

Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών κ. Κ. Μασούρα

Γενική Δ/νση Οικονομικής Πολιτικής κ. Ν. Τριάντη

Διευθύντρια ΔΕΙΑ της ΤτΕ  κ. Ι. Σεληνιωτάκη  

 Σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σχίζα

Πρόεδρο Εγγυητικού  κεφαλαίου κ. Ν. Παυλόπουλο

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΕΕ

Επόπτη εκκαθάρισης Ασπίς – C/V κ. Κ. Παπακωστόπουλο

Εκκαθαριστή κ. Γ .Ραουνά

Σύμβουλο εκκαθάρισης κ. Ε. Καράμπαλη



ΘΕΜΑ   : Ο εφιάλτης των ζημιωθέντων του Ομίλου Ασπίς συνεχίζεται
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι ασφαλισμένοι - ανασφάλιστοι του Ομίλου Ασπίς υπομένουν εδώ και 5 χρόνια, έναν εφιάλτη που όμοιο του δεν έχει ζήσει ποτέ κανένας ασφαλισμένος κλάδου ζωής σε κανένα μέρος  του κόσμου. Αυτό και μόνο το γεγονός αποτελεί εθνική ντροπή και αντικείμενο αρνητικότατων σχολίων και κριτικών για την χώρα μας. Πολίτες που επί πολλά χρόνια αποταμίευαν συστηματικά το υστέρημά τους για την ώρα ανάγκης, την σύνταξή τους την υγεία τους και την αποκατάσταση των παιδιών τους, εμπιστευόμενοι τον πιο αξιόπιστο θεσμό που υπάρχει διεθνώς, αντίκρισαν την ώρα της κρίσης ένα κράτος αδιάφορο άσχετο και άβουλο να εφαρμόσει το αυτονόητο. Ένα απολύτως διαχειρίσιμο πρόβλημα το μετατρέψανε σε τόνους ανθρώπινης δυστυχίας και καταστήσανε εύπορους και ευκατάστατους πολίτες σε ελεήμονες!
Η κυβέρνηση σας είχε υποσχεθεί ότι θα έλυνε το πρόβλημα ως είχε υποχρέωση. Είχατε κάνει δεκάδες παρεμβάσεις στην βουλή και μας είχατε δεχτεί στα γραφεία σας κατανοώντας απόλυτα το πρόβλημα. Πέρασαν όμως 2 χρόνια και δεν έχετε πράξει απολύτως τίποτα. Παρόλα αυτά εμείς δεν σας ζητήσαμε να κάνετε κάτι επιπλέον από το να εφαρμόσετε τον ήδη υφιστάμενο νόμο 3867, βρίσκοντας τον τρόπο με το οποίο θα δανειοδοτηθεί  το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής, κάτι το οποίο αποτελούσε και το μόνο πρόβλημα για την εφαρμογή του. 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην πρόσφατη ομιλία σας στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης  όταν λέγατε ότι ''θα διορθώσουμε  τις αδικίες που έγιναν'' ή ''δεν παραμελούμε κανένα πρόβλημα του πολίτη που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τώρα και δεν ξεχνάμε τις δεσμεύσεις μας...'' σκεφτόσασταν και τους ασφαλισμένους του Ομίλου Ασπίς οι οποίοι είναι απολύτως απογοητευμένοι και στρέφονται μαζικά πλέον στην δικαιοσύνη με αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου για τις  αυταπόδεικτες και πανθομολογούμενες διαχρονικές ευθύνες του.
Πιστεύουμε ότι είναι στο χέρι σας να κερδίσετε πάλι αυτούς που έχετε απογοητεύσει  αλλά και να αποτρέψετε την πληρωμή των ζημιωθέντων από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Ο Σύλλογός μας έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλόπιστου διαλόγου και συμπεριφοράς αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζουμε παρατεταμένη αδιαφορία, χρονοτριβή και κοροϊδία. Απευθύνουμε μια ακόμα έκκληση κι ελπίζουμε να μην καταλήξει κι αυτή στο καλάθι των απορριμμάτων όπως και οι προηγούμενες. 

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γραμματέας


Ν. Κεχαγιάογλου                                                             Θ. Πετρίδης


6 σχόλια:

  1. δεν πιστευω στα ματια μου μ αυτα που διαβαζω.
    μαλλον μονο καποιοι αλλοι αργοπεθαινουμε.
    και απο μας συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι δε ζηταμε συνταντηση;
    Ετσι που τα γραφετε, θα επισπευσει τη λυση!!! σταικουρα, με τα φαντ και τις βλακειες.
    Προτεραιοτητα σαφως θα δωσει σ αυτους που πιεζουν κ οχι σ αυτους που συγχαιρουν.
    Μπουχτισαμε απο ευγενειες.
    Τι βγηκε;
    ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ! ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Κ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ,ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χασιμο χρόνου, σπατάλη ζωής ,χωρίς κενένα απολύτως αποτέλεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εαν σας απαντησουν οι κυριοι αυτοι και στη χειροτερη περιπτωση ζητησουν συναντηση ,σημαινει πως υπαρχει καλη προθεση απεναντι στις αδικιες που διαπραττουν τοσα χρονια τωρα. Πρεπει να τους θυμησετε ,πως εκτος απο ζημιωθεντες της Ασπις,ειμαστε και ζημιωθεντες δανειοληπτες,που ενω πληρωναμε τοσα χρονια δεν μας επιβραβευσε κανεις,απεναντιας με την παραμικρη καθυστερηση οι τραπεζες μας ενοχλουν καθημερινα απειλωντας με κυρωσεις και με υπερογκους τοκους,στην πολιτεια ειμαστε συνεπεις στις υποχρεωσεις μας με οτι μπορει ο καθενας ξεροντας οτι οι προσαυξησεις ειναι εις βαρος μας,και να μην αναφερθω σε τοσες αλλες υποχρεωσεις που με το ζορι ανταποκρινομαστε μενοντας πολλες φορες χωρις τα απαραιτητα ειδη διατροφης μεσα στις οικογενειες μας και εχοντας ακομη αξιοπρεπεια δεν δινουμε δικαιωμα σε κανεναν. Αυτα ολα να τα λαβουν σοβαρα υποψιν τους,και να τους μεταφερεται πως υπαρχει επιτακτικη αναγκη να επιδεικνυουμε και τα συμβολαια ζωης της Ασπιδος μαζι με ολα τα υπολοιπα δικαιολογητικα στις τραπεζες ,στις εφοριες,στΙς ΔΕΚΟ,στα ασφαλιστικα ταμεια,και επιπλεον οπως μας ζητουν ολοι τα χρηματα τους πισω με επιπλεον και παρανομους τοκους,ετσι και μεις θελουμε πισω αυτα που δωσαμε απο το υστερημα μας για αυτα τα χρυσα συμβολαια οπως τα ονομαζαν ,γιατι δεν ειμαστε επενδυτες,αλλα αφελεις που πιστεψαμε σε μια ιδιωτικη ασφαλεια που θα μας εξασφαλιζε την ωρα αναγκης,και δυστυχως φτασαμε στο σημειο να αργοπεθαινουμε απο την ανασφαλεια,και τη θηλια στο λαιμο που μας τη σφιγγουν ολο και πιο πολυ αυτοι οι κυριοι που τους δινεται συγχαρητηρια για τις θεσεις που τους εδωσαν και που θα επρεπε να τους τα δωσουμε ολοι μαζι ακομα και με τις καλυτερες ευχες μας εαν ελυναν το προβλημα μας χθες τωρα και οχι αυριο,γιατι οι αντιδρασεις και η οργη πληθαινουν οι αντοχες εξαντληθηκαν,ο κοσμος ο αδικημενος κοσμος θα ξεσπασει και η αξιοπρεπεια που μεχρι τωρα εδειξε θα ξεχαστει και τη θεση της θα παρει το ποταμι της αδικιας που μας πνιγει, το οφειλουμε στα παιδια μας,και στην πατριδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://prasinomilogr.blogspot.de/2014/06/blog-post_23.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OXI AΛΛΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ !!!! ΕΛΕΟΣ ...ΕΧΩ ΑΗΔΙΑΣΕΙ. .....ΑΦΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΑΤΑΛΛΑΣΟΝΤΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ .....................Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.