Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Επιστολή στο νέο Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ                Αθήνα, 28/1/2015
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ                             Πρωτ. 69                                   
με έδρα Αθήνα



Προς : Υπουργό Οικονομικών Κον Ι. Βαρουφάκη



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  • Αντιπρόεδρο    Κο Ι. Δραγασάκη
  • Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού  Κο Γ. Σταθάκη
  • Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κο Π. Λαφαζάνη
  • Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Κα Ν. Βαλαβάνη
  • Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Κο Δ. Μάρδα.
  • Διοικητή Τραπέζης Ελλάδος  Κο Στουρνάρα
  • Μέλη Δ.Σ  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος
  • Εκκαθαριστή Ομίλου Ασπίς Κο Ραουνά
  • Επόπτη Εκκαθάρισης Ομίλου Ασπίς Κο Παπακωστόπουλο

ΘΕΜΑ : ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΖΗΤΑ ΛΥΣΗ ΕΠΙ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ


Αξιότιμε κύριε Βαρουφάκη

Δεχτείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις πιο καλές μας ευχές για το δύσκολο και εθνικά υπεύθυνο  έργο που αναλαμβάνετε.


Ένα από τα προβλήματα τα οποία κληρονομείτε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αποτελεί το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα που προκαλεί η παρατεταμένη  εκκρεμότητα των πρώην ασφαλισμένων του Ομίλου της Ασπίς Πρόνοια. Ήδη 5,5 χρόνια μετά την ανάκληση μετράμε τεράστιες ζημιές οι οποίες αφορούν πρωτίστως τους κατόχους 250.000 ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής του Ομίλου, αλλά και καταστροφικές παράπλευρες απώλειες για τον θεσμό ο οποίος έχει απολέσει το 1/4 του ενεργητικού του κυρίως εξαιτίας αυτού του προβλήματος, το οποίο έπληξε τις ασφαλιστικές εταιρείες στο πιο δυνατό τους σημείο, την αξιοπιστία. Φυσικά πολύ ζημιωμένη είναι και η εθνική οικονομία η οποία απώλεσε πολύ σημαντικά έσοδα από φόρους επί των ασφαλίστρων και επί των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών.

Είστε εξαιρετικός γνώστης των συνθηκών εποπτείας και προστασίας των ασφαλιστικών εταιρειών διεθνώς. Όπως γνωρίζετε η ασφαλιστική βιομηχανία αποτελεί την μεγαλύτερη βιομηχανία του κόσμου μέσω της οποίας πραγματοποιούνται το 50% των επενδύσεων του παγκόσμιου ΑΕΠ.


Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα, ακατάλληλοι άνθρωποι σε ακατάλληλες θέσεις, αντί να λύσουν ένα εύκολο πρόβλημα μέσα σε λίγα λεπτά, κατόρθωσαν να πλήξουν καίρια την ασφαλιστική αγορά και να φέρουν σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών. Φαινόμενο που αποτελεί παγκόσμιο αρνητικό case study το οποίο  θα πρέπει να διδάσκεται στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια ως υπόδειγμα καταστροφής ανθρώπων και θεσμών.

Η επίλυση του προβλήματος είναι πολύ εύκολη και σήμερα ακόμη αφού υπάρχει ήδη ο νόμος 3867 ο οποίος επιλύει με έναν ικανοποιητικό τρόπο το πρόβλημα χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος. Μόνο μικρές παρεμβάσεις απαιτούνται προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εκκαθάρισης, αλλά και η εύρεση ενός χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου να δανειοδοτηθεί το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής που έχει την αποζημιωτική ευθύνη.

Στην εύλογη απορία σας γιατί ο νόμος αυτός δεν εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, απαντάμε ότι παραμένουμε κι εμείς με την ίδια απορία αφού τα τελευταία 2,5 αντιμετωπίσαμε μόνο ένα αρχικό ενδιαφέρον το οποίο μετατράπηκε σε μια ατελέσφορη παρελκυστική τακτική που δεν οδήγησε πουθενά. Το κυριότερο όλων  όμως κατά την γνώμη μας, είναι  ότι την υπόθεση ανέλαβαν εντελώς ακατάλληλοι άνθρωποι.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δική σας θέληση και η εξαιρετική σας δημιουργικότητα θα συμβάλουν στην άμεση επίλυση του προβλήματος και πολύ σύντομα όλοι αυτοί οι οποίοι υποφέρουν από την εκκρεμότητα που υπάρχει, θα ακούσουν από εσάς επιτέλους ευχάριστα νέα.

Θέτουμε υπόψη σας ότι ο Σύλλογός μας έχει ήδη πραγματοποιήσει όλες τις προπαρασκευαστικές επαφές που απαιτούνται και έχει λάβει πολύ θετικά μηνύματα για την συμβολή όλων στη επίλυση του προβλήματος. 

Πιο συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με αρμοδίους από την Τράπεζα της Ελλάδος, το προεδρείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τους εκκαθαριστές της εταιρείας και φυσικά -προεκλογικά- με τους επικεφαλείς του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των οποίων εκδόθηκαν και οι ανακοινώσεις του κόμματος για το ζήτημα.

Θα επιθυμούσαμε μια σύντομη συνάντηση μαζί σας έτσι ώστε να σας ενημερώσουμε πιο αναλυτικά για το πρόβλημα αλλά και να σας μιλήσουμε για τις προτάσεις μας σχετικά με την διευθέτησή του.
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα σας.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια


Ο Πρόεδρος                                           Ο Γραμματέας


Ν. Κεχαγιάογλου                                       Θ. Πετρίδης  



21 σχόλια:

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΔΙΚΙΑΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝ ΑΚΟΥΓΑΝΕ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΧΡΗΣΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΝΟΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά μην τους καεί καρφί για το ζήτημα. Αυτοί σε λίγο θα θολώσουν με τα προβλήματα και δεν θα ξέρουν τι κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κίνηση είναι πάρα πολύ καλή. Θέλω να πιστεύω ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί στο ύψος της και θα κάνει το καθήκον της απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που περιμένουν έξι χρόνια να δουν κάποιο φως στο μεγάλο πρόβλημά τους. Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 250 000 oikogeneies!!! etsi kai ta paroun piso ta lefta pou toys klepsane.
    poion nomizete oti tha psifisoun........na to skeftei kala h nea kybernhsh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη από τις ενέργειες του ως τώρα ότι δεν θα είναι σαν τους άλλους.ΑΕπιτέλους η ελπίδα ήρθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το ιδανικο ειναι ,για να μη χρονοτριβουμε και πελαγοδρομουμε,να πιεσουμε στην λυση που προτεινουμε,νομιζω πως ειμαστε οι γνωστες του προβληματος και της καταστασης που βρισκομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε θέλω να σας απογοητεύσω αλλά χρήματα δε πρόκειται να δούμε ούτε του Αγίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να πιέσουμε δεν πάει άλλο η κατάσταση, οι ασφαλιστικές πάλι ξεκίνησαν να κάνουν χρυσές δουλειές και εμείς κλαίμε καθημερινά τα χρήματα που μας έκλεψαν. Καιρός να βρεθεί λύση και θα είμαστε κοντά τους. επιμένετε για απάντηση και για συνάντηση από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α βρε γερμανοτσολιάδες περιμένετε λύση απο αυτούς.Οταν ηταν η Ν.Δ το ΠΑΣΟΚ έκανε κουμαντο.Τώρα με τοων ΣΥΡΙΖΑ κάνει κουμάντο η ΝΔ.ΧαΧΑχΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΒΑΛΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΑΑΑΑ
    Τι είχα γράψει στις 5/2 στις 2.32 μ.μ.
    Ο συριζα στην εξουσία
    ο πακάκης κυβερνααααααει
    και για οσοθυς ξεχνουν
    ο πακαακης νδ ειναιεεεε
    Χα Ρε γέλιο που έχομε να κανουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο παυλοπουλος εκπροσωπησε μεγαλη μεριδα ασφαλισμενων στο ΣτΕ.
      σε τι δικαιωθηκες;
      αδωνι, εσυ;

      Διαγραφή
  14. νπμίζω ότι είναι η ώρα να ζητήσετε τις πρώτες προσωπικές επαφές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε παιδιά τι γίνεται
    Ο Λαφαζάνης είπε ναι
    Ο Τσίπρας ειπε ναι
    Η Βαλαβάνη συμφωνεί
    Τον Βαρουφακη περιμένουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα σας Διάβασα οτι η κ.Βαλαβάνη έχει έτοιμο σχέδιο αποζημίωσης των μικροομολογιούχων.Εμείς??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μέχρι πότε θα περιμένουμε και την νέα κυβέρνηση?πρέπει να πιέσουμε, το δικό μας νομοσχέδιο που είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.