Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Σε καθημερινή επαφή με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες βρίσκεται ο Σύλλογος




Σας ενημερώνουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες τα μέλη του Συλλόγου μας βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το ζήτημα Ασπίς. 


Αν και υπήρξε μεγάλη αργοπορία έως ότου ανατεθούν οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες, τελικά με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομίας κ. Σταθάκη με τον οποίο συναντηθήκαμε την 27η Μαρτίου το θέμα μας άρχισε να κινείται και πάλι και μάλιστα με αρκετά γρήγορους ρυθμούς. 

Οι πρώτες μας εντυπώσεις είναι θετικές, τουλάχιστον όσον αφορά τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης. 

Ο Σύλλογός μας όμως επιφυλάσσεται μέχρι την στιγμή που θα μας δοθούν απτά δείγματα και συγκεκριμένες λύσεις που θα εφαρμόζονται αμέσως. Είμαστε παρόντες  και συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε βήμα που γίνεται και ελπίζουμε ότι σύντομα θα σας ενημερώσουμε για θετικές εξελίξεις'.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια

10 σχόλια:

  1. Για να τους δούμε και αυτούς τι απίδια θα βάλουνε στον σάκο. Από λόγια και υποσχέσεις χορτάσαμε. Ας ελπίσουμε σε μια καλύτερη αντιμετώπιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν περιμένετε λύση από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτω που καήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να επιμένετε συνεχώς, κάποια στιγμή θα βρεθεί η λύση. Μην τους αφήνετε σε ησυχία να ανακινείτε συνεχώς το θέμα. Πιστεύω ότι κάτι θα γίνει γιατί το δικό μας θέμα δεν έχει κόστος για το δημόσιο, μόνο δημιουργικές ιδέες θέλει.
    Καλή επιτυχία και καλή Ανάσταση σε όλους τους ζημιωθέντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για έκτο Πάσχα οι ασφαλισμένοι θα φάνε αρνί, όσοι βέβαια μπορούν, σκεφτόμενοι την μεγαλύτερη αδικία που έγινε ποτέ σε βάρος τους από καταβολής κόσμου. Πουθενά δεν γίνονται αυτά, μόνο σε δικτατορίες όπου κάποιοι αποφασίζουν και διατάζουν. Ας πιστέψουμε ότι αυτοί οι καινούργιοι θα κάνουν κάτι. Δεν τους πολυβλέπω όμως να στέκονται καλά στα πόδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλάχιστον αυτοί δείχνουν να ασχολούνται, οι προηγούμενοι αλήτες ούτε που άγγιξαν το θέμα. Γι αυτό τιμωρήθηκαν όπως τους άξιζε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας έχουν υπόψη τους οι κυβερνώντες ότι έχουμε τεράστια δύναμη την οποία δείξαμε σε όλες τις εκλογές. Μπορεί να μην είναι όλοι οι 250000 ζημιωθέντες που θα επηρεαστούν από το πρόβλημα Ασπίς για να ψηφίσουν, αλλά σίγουρα μερικές δεκάδες χιλιάδες δεν ξεχνούν και θα τιμωρούν ή θα επιβραβεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. stathakis-vouli_0
    Νομοθετική παρέμβαση για την ΑΣΠΙΣ
    in Featured, Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Ειδήσεις 06/04/2015, 14:19 1 Comment


    Γιάννης Βερμισσώ
    Δευθυντής Σύνταξης του Περιοδικού Insurance World και του insuranceworld.gr
    Την ειλημμένη απόφασή της να δικαιώσει τους χιλιάδες ασφαλισμένους των ΑΣΠΙΣ και COMMERCIAL επιχειρεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση με διπλό στόχο: να αποκαταστήσει και τους έκθετους ασφαλισμένους πληρώνοντας τις αποζημιώσεις, και να προχωρήσει την εκκαθάριση αποδεικνύοντας στην πράξη τον σεβασμό του κράτους προς στους πολίτες.
    Κατά τις πληροφορίες καταρτίζεται νομοθετική παρέμβαση που θα αφορά το όλο θέμα ώστε πριν από το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί και περάσει στην εφαρμογή της. Όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες η νομοθετική αντιμετώπιση θα δώσει τη λύση για να αποζημιωθούν οι σφαλισμένοι ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι η λύση αυτή να πληροί τρείς προϋποθέσεις: «να είναι γρήγορη, έντιμη και συμφέρουσα για τους ασφαλισμένους».
    Το όλο θέμα έχει πάρει το πολιτικό στίγμα από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη και απομένει να προχωρήσει στις τεχνικές λεπτομέρειες της εφαρμογής του. Κατά τις εξηγήσεις των αρμοδίων, η λογική που επικρατούσε μέχρι σήμερα ήταν βιαστική και είχε εντάξει την εκκαθάριση σε μια γενικευμένη αντιμετώπιση μέσω της οποίας δεν μπορούσαν να διεκπεραιωθούν τα διάφορα ζητήματα. Η αδυναμία εξέλιξης στην εκκαθάριση εγκλώβιζε και τους ασφαλισμένους.
    Γι΄αυτό και αρχικώς θα δοθεί λύση στην εκκαθάριση και εν συνεχεία με την νομοθετική παρέμβαση θα αποζημιωθούν και οι ασφαλισμένοι. Στο πλαίσιο αυτό για την εκκαθάριση έγινε ήδη συζήτηση μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών και του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Ν. Φράγκου όπου τοποθετήθηκε το περίγραμμα των κινήσεων. Όταν ολοκληρωθούν αυτές –κυρίως συλλογή απαραίτητων στοιχείων- και γνωστοποιηθούν στους αρμόδιους μέχρι τις 15 Μαίου τότε θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο βήμα που αφορά την αποζημίωση των ασφαλισμένων.
    Όπως φαίνεται οι συνθήκες είναι ξεκάθαρες πολιτικά γεγονός που δίνει βάσιμες ελπίδες για την θετική έκβαση αυτής της πολύκροτης ιστορίας. Οι εξελίξεις προκαλούν αισιοδοξία στους συλλογικούς φορείς εκπροσώπησης των ασφαλισμένων. Οι επικεφαλής τους διαπιστώνουν ευνοϊκές προθέσεις και απομένει η υλοποίησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.kathimerini.gr/810703/article/oikonomia/epixeirhseis/anazhtoyntai-epafes-sto-peri8wrio-synedriwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1321292/ypothesh-aspis-ti-evgale-h-synanthsh-me-stathakh.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.