Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Νομοθετική παρέμβαση για την ΑΣΠΙΣ


αναδημοσίευση από insuranceworld.gr
Συντάκτης: Γιάννης Βερμισσώ
Την ειλημμένη απόφασή της να δικαιώσει τους χιλιάδες ασφαλισμένους των ΑΣΠΙΣ και COMMERCIAL επιχειρεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση με διπλό στόχο: να αποκαταστήσει και τους έκθετους ασφαλισμένους πληρώνοντας τις αποζημιώσεις, και να προχωρήσει την εκκαθάριση αποδεικνύοντας στην πράξη τον σεβασμό του κράτους προς στους πολίτες.

Κατά τις πληροφορίες καταρτίζεται νομοθετική παρέμβαση που θα αφορά το όλο θέμα ώστε πριν από το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί και περάσει στην εφαρμογή της. Όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες η νομοθετική αντιμετώπιση θα δώσει τη λύση για να αποζημιωθούν οι σφαλισμένοι ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι η λύση αυτή να πληροί τρείς προϋποθέσεις: «να είναι γρήγορη, έντιμη και συμφέρουσα για τους ασφαλισμένους».
Το όλο θέμα έχει πάρει το πολιτικό στίγμα από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη και απομένει να προχωρήσει στις τεχνικές λεπτομέρειες της εφαρμογής του. Κατά τις εξηγήσεις των αρμοδίων, η λογική που επικρατούσε μέχρι σήμερα ήταν βιαστική και είχε εντάξει την εκκαθάριση σε μια γενικευμένη αντιμετώπιση μέσω της οποίας δεν μπορούσαν να διεκπεραιωθούν τα διάφορα ζητήματα. Η αδυναμία εξέλιξης στην εκκαθάριση εγκλώβιζε και τους ασφαλισμένους.

Γι΄αυτό και αρχικώς θα δοθεί λύση στην εκκαθάριση και εν συνεχεία με την νομοθετική παρέμβαση θα αποζημιωθούν και οι ασφαλισμένοι. Στο πλαίσιο αυτό για την εκκαθάριση έγινε ήδη συζήτηση μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών και του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Ν. Φράγκου όπου τοποθετήθηκε το περίγραμμα των κινήσεων. Όταν ολοκληρωθούν αυτές –κυρίως συλλογή απαραίτητων στοιχείων- και γνωστοποιηθούν στους αρμόδιους μέχρι τις 15 Μαίου τότε θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο βήμα που αφορά την αποζημίωση των ασφαλισμένων.
Όπως φαίνεται οι συνθήκες είναι ξεκάθαρες πολιτικά γεγονός που δίνει βάσιμες ελπίδες για την θετική έκβαση αυτής της πολύκροτης ιστορίας. Οι εξελίξεις προκαλούν αισιοδοξία στους συλλογικούς φορείς εκπροσώπησης των ασφαλισμένων. Οι επικεφαλής τους διαπιστώνουν ευνοϊκές προθέσεις και απομένει η υλοποίησή τους.

5 σχόλια:

  1. Εκτός από τις οικονομικές αποζημιώσεις, μήπως πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για αυτούς που είχαν ασφάλεια υγείας και μετα το κλείσιμο της ΑΣΠΙΣ, κρίνονται μη ασφαλίσιμοι? Μήπως πρεπει οι υπόλοιπες ασφαλιστικές που ωφελήθηκαν από τα καλά" συμβόλαια, να υποχρεωθούν να ασφαλίσουν "τα γέρικα άλογα", με ανάλογες παροχές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ... ΗΜΟΥΝ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φάνηκε από την πρώτη στιγμή πως οι μόνοι ικανοί και οι μόνοι που νοιάζονται να επιλύσουν το θέμα της ΑΣΠΙΣ, είναι οι υπουργοί αυτής της Κυβέρνησης. Μάχονται σαν λιοντάρια σε πολλά μέτωπα και ελπίζουμε πως θα είναι νικητές σε όλα.
    Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού είναι εκείνος ο μέγας οικονομολόγος και ευαισθητοποιημένος υπουργός, που μας γέμιζε με μπούρδες και ευφηυρε το φαντ της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ επιλυσης;
      Εγώ, οχι μόνον ελπίζω, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για μας και για όλους τους κατατρεγμένους από τους λόρδους, σαμαράδες, βενιζέλους, παπανδρεου κλπ επώνυμους, αλλά που καμια σχέση δεν έχουν με τον ίδιο το λαό. Αλληλοβοηθιούνται δεκαετίες σε διορισμους παιδιών , συζύγων κλπ και αυτό το θεωρούν θεσμικο και κουνούν το δάχτυλο στους υπόλοιπους. Ας έχουν λοιπόν την πλήρη περιφρόνηση και αδιαφορία μας και ας ζουν εκεί μαζί με τους ομοίους τους.

      Διαγραφή
  4. Κι εγώ διαβλέπω ότι οι αρμόδιοι της σημερινής Κυβέρνησης έχουν τουλάχιστον την προθυμία να βοηθήσουν προς δικαίωσή μας. Το ερώτημά μου είναι όμως το εξής: Εγώ είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και δεν αντιλήφθηκα καθόλου τα περί αναγγελίας απαιτήσεων κλπ και υποθέτω ότι τώρα είμαι εντελώς έκθετος. Άραγε η νέα νομοθετική πρωτοβουλία θα συμπεριλαμβάνει και τους "αμελείς" εξαπατηθέντες όπως εμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.