Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Οι εκλογές και η έκτη επέτειος της Ασπίς. Τραγική ειρωνεία που απαιτεί άμεση λύση!ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ.
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ!
Αποτελεί τραγική ειρωνεία για τους 260.000 ασφαλισμένους στον κλάδο ζωής των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value το γεγονός ότι οι επόμενες εκλογές συμπίπτουν χρονικά με την 6η επέτειο της ανάκλησης άδειας της Ασπίς Πρόνοια. Γενέθλια που στέκονται σαν ερινύα  πάνω από την πολιτική ζωή  του τόπου η οποία σύρεται και δέρνεται όλα αυτά τα χρόνια λες και είναι καταραμένη να μην ορθοποδήσει αν δεν λυθεί πρώτα το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της νεότερης ιστορίας της χώρας μας.

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της ισοπέδωσης των πάντων. Κάποιοι άνθρωποι ασχολήθηκαν με το ζήτημα, κάποιοι προσπάθησαν να ασχοληθούν αλλά αντικαταστάθηκαν, άλλοι το έθαψαν ή  το υπονόμευσαν και κάποιοι υπόσχονται ότι θα το λύσουν.
Η ζώσα πραγματικότητα λέει ότι οι τραγικές συνέπειες αυτής της ιστορίας, στοίχισαν σε ανθρώπινες ζωές οι οποίες δεν γυρίζουν πίσω, στοίχισαν σε περιστατικά υγείας τα οποία έγιναν μόνιμα και αμετάκλητα, στοίχισαν σε ακυρώσεις συντάξεων γήρατος και αναπηρίας και τελικά σε ουσιαστική δήμευση περιουσιών για τις οποίες οι ασφαλισμένοι αγωνίστηκαν μια ολόκληρη ζωή για να δημιουργήσουν.
Έχει στεγνώσει πλέον το μελάνι για όλα αυτά τα οποία έχουν συμβεί και το πόσο πολύ έχουν επηρεάσει την ασφαλιστική αγορά, την εθνική οικονομία και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
Λίγο πριν πραγματοποιηθεί μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση κι ενόψει της τελευταίας (;) πράξης των εκκαθαριστών για την ανάρτηση του τελικού πίνακα δικαιούχων εντός του Φθινοπώρου, τα μέλη του Συλλόγου μας θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς φορείς οι οποίοι ενδέχεται  να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες, αναμένοντας ουσιαστικές δεσμεύσεις για τα εξής:
 • Μετά την ανάρτηση του τελικού πίνακα δικαιούχων τον Οκτώβριο, να αρχίσει άμεσα η αποζημίωση στους ασφαλισμένους των περιουσιακών στοιχείων των υπό εκκαθάριση ασφαλιστικών εταιρειών, παρακρατώντας αποθεματικό μόνο για όσους κάνουν ανακοπή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερούν όσοι συμφωνούν με το ποσό που τους αναγνωρίστηκε.
 • Ταυτόχρονη ενεργοποίηση του νόμου 3867 ο οποίος επικυρώθηκε πανηγυρικά από την απόφαση του ΣτΕ τον Νοέμβριο του 2014 και άμεση πληρωμή αποζημιώσεων από το Εγγυητικό κεφάλαιο ζωής. Δεν υπάρχει καμία πρόφαση καθυστέρησης πλέον αφού το προϊόν της εκκαθάρισης θα είναι ήδη γνωστό. Η πολιτεία οφείλει να συνδράμει έτσι ώστε να βρεθούν  τρόποι χρηματοδότησης του Εγγυητικού κεφαλαίου ζωής την στιγμή μάλιστα που δεν προκύπτει κανένα δημοσιονομικό κόστος.
 • Ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση όλων των ασφαλισμένων στην βάση του ασφαλίστρου που κατέβαλλαν και όχι σύμφωνα με τον τύπο του συμβολαίου που κατείχαν 
 • Προτεραιοποίηση στις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων οι οποίοι υποφέρουν περισσότερο (καρκινοπαθείς, χρόνια πάσχοντες, άτομα με ειδικές ανάγκες, ιδιαίτερα πληγέντες οικονομικά)
 • Άμεση αναστολή δικονομικών ενεργειών από τις τράπεζες προς όσους διαθέτουν συμβόλαια τοκοπληρωμής με εγγύηση το ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους
 • Αναδοχή όσων συμβολαίων έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα λήξης με ειδικούς όρους που θα προστατεύουν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων
Ο Σύλλογός μας από την επόμενη μέρα σχεδόν των ανακλήσεων έχει καταθέσει δεκάδες προτάσεις απεγκλωβισμού από το πρόβλημα που αν είχαν εισακουσθεί δεν θα είχε ταλαιπωρηθεί κανένας ασφαλισμένος και φυσικά δεν θα υπήρχαν παράπλευρες απώλειες για τον θεσμό και για την οικονομία.

Επιμένουμε ότι η λύση είναι πολύ εύκολη αρκεί κάποιοι να σκύψουν με πραγματικό ενδιαφέρον πάνω από το πρόβλημα και να δείξουν ισχυρή βούληση να το λύσουν. Ας ελπίσουμε ότι η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί θα δείξει το εύλογο ενδιαφέρον το οποίο αναμένουμε όλοι μας έτσι ώστε αυτό το παρατεταμένο μαρτύριο εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων να λάβει επιτέλους τέλος.

3 σχόλια:

 1. γιατί ακόμα ελπίζεις?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. exoyme toso kaipo ta synbolaia mas akepaia oloi mas kopoideboyn paei tosos kaipos shmepa ton tade mhna papapepa kai oy to kage ksis ethmasthte oloi na toys xtyphsoyme ta synbolaia htan to elhniko dhmoseio kai empopeioy ola ta ftaine oloi ayth poy kanan plates dhgen me ton kataxpasth poy mphke fylakh kai me enan kphtiko cia na fan ta leyta toy elhnikoy laoy mazei me toy polhtikoys poy exoyn mecales eygynes kai ga plhposoyn na to xepoyn ayto den ga pepasei etsi ethmasthte cia mecales koinitopoiiseis kai cia to litsapisma ollon ayton exoyne balei epopth ton kypio paoyna o opoios den enhmeponei kanenan kai kagystepoyn olla skophmos apaces eseis ti lete einai sosth apenanth mas exo enhmepogh cia ayta poy leo geloyn leei na poylhsoyn ths aspis kati kalla fileta eseis ti lete cia olla ayta to kpatos bchke ladh ceiati ta lamocia efacan kai einai pollh ayth etoimasthte olloi na toys kpemasoyme mas dhnoyne tsampa yposxeseis ppepei na ntpeponte cia oti exoyn kanei stoys asfalhsmenoys ethmasthte na mhn afhsoyme tipota opgoio

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.