Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Επιστολή στον πρωθυπουργό: ''Τεράστιο έγκλημα εις βάρος δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων και της ασφαλιστικής αγοράς''



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ        Αθήνα, 07 Δεκεμβρίου 2015
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ                   Πρωτ.74
με έδρα Αθήνα

Προς         
Πρωθυπουργό κ. Αλέξιο Τσίπρα

Κοινοποίηση εις:
Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ι.Δραγασάκη
Υπουργό Οικονομικών κ. Ε.Τσακαλώτο
Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη
Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρα
ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής κα Ε. Παπαδοπούλου
ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ν. Φράγκο
Μέλη ΔΣ Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Θέμα:  ''Τεράστιο  έγκλημα εις βάρος δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων και της ασφαλιστικής αγοράς''


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Εδώ και μερικές ημέρες συντελείται η τελευταία πράξη ενός  εγκλήματος εις βάρος δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια -και κατ' επέκταση της ασφαλιστικής αγοράς -το οποίο έχει αρχίσει να εξυφαίνεται από το μακρινό πλέον 2009. 

Χωρίς καμία απολύτως έγγραφη  αιτιολογία 220.000 κάτοχοι ασφαλιστηρίων συμβολαίων τα οποία αφορούν πολύ περισσότερα φυσικά πρόσωπα, παρακολουθούν  άναυδοι ένα κακόγουστο σήριαλ που στους τίτλους του γράφει ''ξεχάστε τα λεφτά σας κορόιδα...''. 

Η ανάρτηση του οριστικού πίνακα δικαιούχων ασφάλισης ζωής ο οποίος αναμενόταν με ανακούφιση από τους πρώην ασφαλισμένους του Ομίλου αποδείχτηκε εφιάλτης για το 80% από αυτούς οι οποίοι δεν είδαν πουθενά καταχωρημένα τα συμβόλαιά τους. 

Οι δικαιολογίες των υπευθύνων από αστείες μέχρι εξοργιστικές στα αυτιά των απλών πολιτών οι οποίοι ακούν απαντήσεις όπως: Δεν αναγγείλατε τα συμβόλαιά σας -κάτι που δεν το επιβάλει ούτε το επιτρέπει ο νόμος- ή το συμβόλαιό  σας δεν είναι ασφαλιστήριο (!!), όταν παρόμοια συμβόλαια έχουν σήμερα κατακλύσει την αγορά. 

Νομικίστικες καινοτομίες και διασταλτικές ερμηνείες των νόμων έχουν επιστρατευτεί -σε προφορικό πάντα επίπεδο διότι δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο- έτσι ώστε να αποκρυφτούν οι πραγματικές προθέσεις των εμπνευστών της κατάστασης αυτής. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει βούληση για την επίλυση του θέματος. 

Η μόνη βούληση που υπάρχει είναι η διαιώνιση και η δικαστικοποίηση της υπόθεσης αυτής, οπότε γίνεται απολύτως ξεκάθαρο ποιοι ευνοούνται σε βάρος ποιών.

Αυτή την στιγμή ο κόσμος είναι εξοργισμένος και στα ανώτατα όρια αντοχής του. Ο Σύλλογός μας προσπαθεί με υπεράνθρωπες προσπάθειες να επιβάλλει ψυχραιμία και σύνεση στους ασφαλισμένους. Αυτό κάναμε πάντοτε στην εξάχρονη παρουσία μας ακολουθώντας μια συνετή πορεία και παρεμβαίνοντας με εποικοδομητικές προτάσεις για την επίλυση του θέματος. Αυτή την στιγμή όμως πραγματικά αδυνατούμε να διαχειριστούμε αυτή την αποπνικτική κατάσταση η οποία κάθε μέρα γιγαντώνεται.

Είστε από τους πολιτικούς που ενδιαφέρθηκαν προσωπικά στο παρελθόν και με μεγάλη ειλικρίνεια για το ζήτημα. Οι ασφαλισμένοι  στήριξαν σε εσάς τις τελευταίες τους ελπίδες για δίκαιη επίλυση του προβλήματος. Αποδείχτηκε περίτρανα πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν να  λυθεί το ζήτημα -το οποίο σημειώνεται ότι δεν επιφέρει κανένα δημοσιονομικό κόστος- προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτή την στιγμή όμως επί των ημερών σας συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα όλων. 

Ταυτόχρονα, τα τελευταία 6 χρόνια μαζί με την Ασπίδα σύρεται εντελώς άδικα  στην ανυποληψία και ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης με τεράστια πτώση εσόδων και ενεργητικού, την στιγμή που θα μπορούσε να αποδειχτεί ισχυρός πυλώνας στήριξης του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

 Απευθύνουμε έκκληση για προσωπική σας παρέμβαση, άμεση αποκαθήλωση του πίνακα για να γίνουν οι σωστές εγγραφές και έναρξη έρευνας για τον καταλογισμό ευθυνών σε όλους τους υπαιτίους για την διολίσθηση αυτής της κατάστασης και τον εξαναγκασμό χιλιάδων πολιτών σε οικονομική και προσωπική εξουθένωση μέσω ατέρμονων δικονομικών ενεργειών που δεν οδηγούν πουθενά.


Με εξαιρετική εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας
Νίκος Κεχαγιάογλου                             Θεοχάρης Πετρίδης




15 σχόλια:

  1. Είχε απόλυτο δίκιο ο Ροϊδης :
    "Εκάστη χώρα έχει τας πληγάς της. Η Αγγλία την ομίχλην, η Βλαχία τας ακρίδας, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, και η Ελλάς τους Ελληνας."

    Εξ όσων γνωρίζω, και ο Τσίπρας Ελλην είναι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί μειώνονται τα αναλογούντα χρήματά μας? Μήπως γιατί να πληρώνεται προσωπικό που δεν κάνει τίποτε? Κάθονται στα ωραία γραφεία & πίνουν το καφεδάκι τους. Πάντως απαντούν στο τηλέφωνο 7 σε προτρέπουν να πας σε δικηγόρο. Οι εκκαθαρίστες πληρώνονται & αλλάζουν & τίποτε δεν γίνεται. Το τεράστιο κτήριο λειτουργεί με όλα τα κομφόρ. Δημήτρης Γούλας, Πλοίαρχος Ε.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν ενημερώθηκαν να κάνουν αναγγελία των συμβολαίων τους και είναι οι άνθρωποι εκτός κατάστασης δικαιούχων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι "Ηλίου φαεινότερο"!!!Μπλέξαμε με απατεώνες!!!Εγώ πάντως δεν εχω καμία ελπίδα ότι θα υπάρξει πολιτική παρέμβαση,διότι εάν το ήθελαν πραγματικά θα έβρισκαν λύση εδώ και χρόνια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοροϊδία μου βγήκε η αποζημίωση 353€ ασφαλισμένος ασφάλεια ζωής συνταξιοδοτικό επενδυτικό από το 1992 πρώην scoplife αλητεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πώς μπορεί να δει κάποιος τον πίνακα των δικαιούχων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τελικα θα γινει μια ομαδικη ανακοπη?μπορει καποιος υπευθυνα απο τον συλλογο να μας απαντησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα εχουμε ...Πρωθυπουργο και δεν το ηξερα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έχω να πω ότι αν δεν τους ξεφτυλήσουμε σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια δεν θα βρούμε ποτέ δικαιοσύνη σε αυτό το δήθεν κράτος! μας διέλυσαν οικονομικά και ψυχικά! μας έχουν ξεφτυλήσει! προσωπικά έχω κάνει όλες τις ενέργειες που έπρεπε, ότι δικαστήριο και αγωγή υπάρχει! και εν τέλη απλά δεν με καταχώρησαν! παίζουν και οι κυβερνήσεις αλλά και όλοι αυτοί στα γραφεία που δήθεν δουλεύουν για λύση! ανακοπή για να μας ξεφτυλήσουν ακόμη δύο χρόνια και μετά ξανα βλέπουν τα βολεμένα τους εκεί μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤτΕ ΤΩΡΑ! ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΛΑΔΩΝΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΝΤΡΑΡΑΝΕ ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΥ ΣΚΑΣΜΟΥ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΤΩΣΑΜΕ. ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΣΠΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΗΤΕΣ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΚΛΕΦΤΕΣ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΜΕ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ! ΚΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΦΟΥ ΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΕΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ! ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ. ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάστε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παρασκήνιο», που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 24/12: «220.000 ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ χάνουν τα λεφτά τους: Μόλις 40.000 από τους 260.000 δικαιούχους παίρνουν πίσω μέρος των χρημάτων τους».
    http://www.paraskhnio.gr/diavaste-sto-paraskinio-poy-kyklof-30/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πρεπει να φερθουμε και εμεις σαν αυτους τους αλητες.... μας εχουν κανει τι ζωη μας κολαση!!! να κανουμε και εμεις το ιδιο στη ζωη τους πιο καλα φυλακη παρα αυτη η εξαθλιωση!!!! εγω θα κανω παντος την αρχη!!! δεν παει αλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ!ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ,ΤΟΣΟ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΕΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ 3 ΜΕΤΡΑ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ!ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΙΝΑΙ 50% ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΑ.ΠΡΟΤΙΜΑΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΥΤΑ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΠΑΙΔΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΚΟΠΕΣ.ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριοί σάς ενημερωνω και εμείς πού είχαμε αναγγείλει τα συμβόλαια μας είμαστε απέξω άρα δέν είναι ή αναγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να παρει ψηφους και αυτη η κυβερνηση προεκλοκικα πολλα υποσχεθηκε και τελικα .........μονο ψεματα.Κανενας δεν υπολογιζει τον κοπο μας που χανεται μετα απο πολλα χρονια αποταμιευσεων!Γιατι αλωστε να κανουν τον κοπο να το σκεφτουν ?βολευτηκανε στις καρεκλες τους και ασε τα κοροιδα να περιμενουν.Απογοητευση και οργη εχουμε κυριοι κυριοι της κυβερνησης.Και εσεις μας κοροιδευετε οπως και οι προηγουμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.