Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη Τύπου Συλλόγου Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια - Οι ανακοινώσεις του Συλλόγου







ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

Τις ύπουλες, προκλητικές, εκτός κοινής λογικής και έκνομες μεθοδεύσεις των εκκαθαριστών, αλλά και την εκκωφαντική απουσία της κυβέρνησης η οποία επιτρέπει σε μια χούφτα ανθρώπους να παίζουν με τις περιουσίες δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, ανέλυσε και κατήγγειλε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια.


Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου ο οποίος τόνισε ότι το ζήτημα είναι πρωτίστως θέμα πολιτικής βούλησης, πρέπει να κλείσει το γρηγορότερο για το συμφέρον της αγοράς και όλοι οι ασφαλισμένοι πρέπει να ενταχθούν στους πίνακες δικαιούχων. Επίσης στηλίτευσε το απεχθές φαινόμενο των μακρόσυρτων εκκαθαρίσεων προς όφελος των εκκαθαριστών και πρότεινε την άμεση νομοθέτηση σαφούς οριοθετημένου χρονοδιαγράμματος για το πότε αρχίζει και πότε τελειώνει μια εκκαθάριση.



Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ κ. Γ. Καραβίας τόνισε την αδιανόητη παρακράτηση των χρημάτων των ασφαλισμένων της Commercial Value και την αναγκαιότητα της άμεσης και καθολικής αποζημίωσης όλων των ασφαλισμένων ενώ στηλίτευσε το χωρίς τέλος έργο της εκκαθάρισης.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΣ κ. Π. Λελεδάκης, τόνισε την αναγκαιότητα της άμεσης επίλυσης του προβλήματος το οποίο στέλνει πολύ πίσω την ασφαλιστική αγορά, την στιγμή που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ο ασφαλιστικός πυλώνας αποτελεί τον πιο αξιόπιστο οικονομικό φορέα.




Διαβάστε τις επίσημες ανακοινώσεις του Συλλόγου:



H ''ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ'' ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

Πραγματική θλίψη  και βαθιά απέχθεια δημιουργούν  οι συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες των εκκαθαριστών των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου Ασπίς  στους δεκάδες χιλιάδες ζημιωθέντες των ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίοι έχουν πλέον εξαγριωθεί και είναι έτοιμοι να ξεσπάσουν εναντίον δικαίων και αδίκων. 

Ταυτόχρονα εντύπωση προκαλεί η εκκωφαντική απουσία της κυβέρνησης από τα τεκταινόμενα,  την στιγμή μάλιστα που υπήρξαν σημαντικές προεκλογικές δεσμεύσεις οι οποίες έδωσαν ελπίδα στους ασφαλισμένους για επίλυση του τεράστιου αυτού ζητήματος, κάτι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ενώ το κυοφόρησαν και το εξέθρεψαν δεν τόλμησαν να το αντιμετωπίσουν, προφανώς με ύποπτες σκοπιμότητες.

Η εκκωφαντική αυτή απουσία της κυβέρνησης, έχει οδηγήσει σε ''ξεσάλωμα'' των εκκαθαριστών οι οποίοι εκκαθαρίζουν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων με προφανή σκοπιμότητα την διαιώνιση των δικών τους προνομίων και των παρατρεχάμενών τους. Για το αυταπόδεικτο των λεγομένων δεν χρειάζεται να πάει κανείς μακριά αλλά μέχρι τα πρωτοδικεία της οδού Ευελπίδων για να διαπιστώσει ότι σχεδόν όλα τα πινάκια είναι γεμάτα αποκλειστικά και μόνο από ανακοπές ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς. Ανακοπές που στοιχίζουν ακριβά στους καταταλαιπωρημένους ασφαλισμένους αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία αφού γεμίζουν τις τσέπες αυτών που δεν βιώνουν κρίση ''με καμία κυβέρνηση''. 


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

·         Στις 3 Ιουνίου 2015 -6 χρόνια περίπου μετά την ανάκληση!!- ξεφυτρώνει μια ύπουλη ανακοίνωση από τους εκκαθαριστές για αναγγελία απαιτήσεων ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Σε διαδοχικές συναντήσεις μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας με την νυν εκκαθαρίστρια του Ομίλου λαμβάνουμε ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις ότι η πρόσκληση είναι τυπική και όλοι θα περιληφθούν στους πίνακες εφόσον υπάρχουν στο μηχανογραφικό αρχείο των εταιρειών και την στιγμή που ο ν.400/70 δεν  υποχρεώνει τους ασφαλισμένους σε αναγγελία.

·         Στις 20 Νοεμβρίου 2016 αναρτάται ο οριστικός πίνακας δικαιούχων ασφάλισης στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου εμβρόντητοι αντιλαμβανόμαστε ότι λείπουν  το 80% -δηλαδή 220.000 συμβόλαια- των ασφαλισμένων. Δεν υπάρχει καμία αιτιολογική έκθεση και οι ασφαλισμένοι μένουν άναυδοι όταν τηλεφωνώντας μαθαίνουν πως τα συμβόλαιά τους έμειναν έξω είτε επειδή δεν αναγγέλθηκαν είτε επειδή δεν ήταν ασφαλιστικά προϊόντα!! Είναι η αρχή της εμφάνισης του εμπαιγμού - ο οποίος προετοιμαζόταν με προσοχή και λεπτομέρεια - και ενός πολύ καλά καταστρωμένου σχεδίου υφαρπαγής των περιουσιών των όμηρων ασφαλισμένων από κάποιους αδίστακτους αριστοτέχνες στον πλουτισμό και την ευζωία. Τα μετέπειτα γεγονότα το αποδεικνύουν περίτρανα.

·         Δεκάδες χιλιάδες  ασφαλισμένοι αναγκάζονται να τρέχουν αλλόφρονες σε δικηγορικά γραφεία μεσουσών των εορτών των Χριστουγέννων για να κάνουν ανακοπές χωρίς να ξέρουν σε ποια επιχειρήματα να αντιπαρέλθουν, αφού όπως αναφέρθηκε δεν υπήρχαν αιτιολογικές εκθέσεις. Είναι αδιανόητο φυσικά να μπορέσουν να γίνουν τόσες ανακοπές σε τόσο λίγες μέρες. Το πρώτο μέρος του σχεδίου (αποκλεισμός δια μέσου ανακοπών) μπαίνει σε εφαρμογή.

·         Σε διαδοχικές συναντήσεις με τον επόπτη εκκαθάρισης και το επιτελείο του το ΔΣ του Συλλόγου ενημερώνεται ότι θα υπάρχει συναίνεση κατά την εκδίκαση των ανακοπών τουλάχιστον για τα συμβόλαια που δεν αναγγέλθηκαν έτσι ώστε να ενταχθούν μετέπειτα στους πίνακες δικαιούχων. Εδώ έχουμε το δεύτερο μέρος του σχεδίου το οποίο είναι η καλλιέργεια συναινετικού κλίματος έως ότου φτάσουμε στα δικαστήρια.
·         Στις 28 Ιανουαρίου 2016 μετά φανών και λαμπάδων ανακοινώνεται παράταση των ανακοπών σε συνάντηση του εκκαθαριστή με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν όλοι μέσα στους πίνακες δικαιούχων. Το παραμύθι της συναίνεσης συνεχίζει να πωλείται με πολύ συγκεκριμένο σκοπό και στρατηγική όπως αποδείχτηκε μετέπειτα

·         Η αποχή των δικηγόρων καθυστερεί τις ανακοπές για 5 μήνες

·         Εν τω μεταξύ όμως το σχέδιο συνεχίζει να εξυφαίνεται χωρίς αποχή: Στις 11/04/2016  το Εγγυητικό κεφάλαιο ζωής απευθύνει πρόσκληση για υποβολή προσφοράς για «Γνωμοδότηση για παραγραφή απαίτησης έναντι Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής» με το ερώτημα: ''πότε παραγράφεται η απαίτηση από ασφάλιση δικαιούχου υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας έναντι του Εγγυητικού (αφετηρία, χρόνος κ.α).'' Έτσι ανοίγεται ένα νέο τεράστιο κεφάλαιο -το τρίτο μέρος του σχεδίου-  το οποίο έχει σκοπό να αποκλείσει ακόμα και τα συμβόλαια τα οποία θα κερδίσουν τις ανακοπές αλλά δεν θα έχουν κλείσει 3ετία ως την στιγμή που ανακλήθηκε η άδεια της ασφαλιστικής εταιρείας. Τα επιχειρήματα είναι φαιδρά όμως η σκοπιμότητα πασιφανής: Να σύρουν τους ταλαιπωτημένους ασφαλισμένους σε νέους ατέρμονους δικαστικούς αγώνες με τους γνωστούς ωφελημένους και όποιος αντέξει. Γνωρίζοντας ότι πολύ μεγάλο μέρος συμβολαίων με υψηλά εφάπαξ ασφάλιστρα εκδόθηκαν τα τελευταία χρόνια προ της ανακλήσεως των εταιρειών του Ομίλου, εξυφαίνουν ένα υποβολιμιαίο plan - B έτσι ώστε ακόμα κι αν το δικαστήριο δικαιώσει τους ανακόπτοντες αυτοί να μην πάρουν ούτε ένα ευρώ από το Εγγυητικό, αφού αυτά τα συμβόλαια δεν θα έχουν αποκτήσει αξία εξαγοράς! Με απίστευτα  αδιάντροπο τρόπο, καταστρατηγούν τους νόμους εφευρίσκοντας υπέρ - διασταλτικές ερμηνείες τους με προφανή πλέον σκοπό τον αφανισμό των περιουσιών χιλιάδων ασφαλισμένων προς όφελος των ιδίων και του στρατού αμειβομένων τον οποίο έχουν δημιουργήσει.

·         Προσεπικαλούν το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής στην λήξη των χρονικών περιθωρίων, να παραστεί στις εκδικάσεις των ανακοπών προκαλώντας νέες αναβολές και καθυστερήσεις
·         Στις πρώτες ανακοπές που εκδικάζονται για όσους δεν συμπεριλήφθησαν στους πίνακες λόγω μη αναγγελίας, όχι μόνο δεν παρουσιάζονται συναινετικοί όπως υποσχέθηκαν αλλά προσκομίζουν 2 (δύο) γιατί μία δεν τους έφτανε, γνωματεύσεις καθηγητών για να αποδείξουν μέσω απίστευτων διασταλτικών ερμηνειών των νόμων ότι ο ήλιος βγαίνει από την δύση και ότι 1+ 1 κάνει 4. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εγκληματική για τους ασφαλισμένους ''παράβλεψη'' του άρθρου 10 παρ. 3 του 400/70 ο οποίος ξεκάθαρα διάφανα και αποκρυσταλλωμένα προσδιορίζει ότι εκτός των δικαιούχων ασφαλίσματος κανείς άλλος δεν οφείλει να αναγγελθεί. Αυτό είναι το 4ο μέρος του σχεδίου.

·         Παρακρατάνε αναιτιολόγητα τα περιουσιακά στοιχεία της Commercial Value τα οποία είναι υπέρ - αρκετά για να ικανοποιηθούν σχεδόν εξ΄ολοκλήρου οι απαιτήσεις των ζημιωθέντων. Σημειώνεται ότι οι ανακόπτοντες είναι ελάχιστοι και γι αυτούς μπορεί να κρατηθεί απόθεμα χωρίς να επηρεάζεται η αποζημίωση των υπολοίπων. 

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσα μέρη του σχεδίου έχουν μείνει ακόμα ανεκτέλεστα αλλά όλες αυτές οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις και οι στρατηγικές εναντίον των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, δεν θα περάσουν με κανέναν τρόπο. Ο κόσμος  είναι εξαγριωμένος και πολλοί από αυτούς οικονομικά εξαθλιωμένοι. Οι αντιδράσεις του δεν μπορούν  πλέον να συγκρατηθούν από τον Σύλλογο ο οποίος ως τώρα αποτελεί τον απόλυτο κυματοθραύστη της οργής του. Δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε την ξεδιάντροπη και μπροστά στα μάτια μας κατασπατάληση της περιουσίας μας προς όφελος κάποιων  οι οποίοι έχουν  ξεχειλώσει την νομολογία υπερδιαστέλλοντάς την με σκοπό την νομή των περιουσιακών μας στοιχείων και την τακτοποίηση διάφορων ημετέρων. Ενημερωτικά και μόνο αναφέρουμε ότι μια γνωμοδότηση από καθηγητή κοστίζει 15-20 χιλ.€ και οι εκκαθαριστές για ένα και μόνο ζήτημα παρήγγειλαν δύο για να τους βρίσκονται, με σκοπό να πετάξουν έξω από τους πίνακες τις περιουσίες των ασφαλισμένων από τις οποίες πληρώνονται. Ταυτόχρονα η αντίκρουση των χιλιάδων ανακοπτόντων στοιχίζει χιλιάδες ευρώ τα οποία επωφελούνται γνωστά δικηγορικά γραφεία, για τα οποία έχει  εξασφαλιστεί ένα λαμπρό οικονομικό μέλλον -εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης- μέσω των ατέρμονων δικαστικών ενεργειών τις οποίες σχεδιάζουν με ιδιοφυή στρατηγική όπως προαναφέρθηκε.

Καλούμε την κυβέρνηση να βγει επιτέλους από το καβούκι της, να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, να δώσει ένα τέλος στην παράνομη και καταχρηστική δράση των οργάνων της εκκαθάρισης  και να επιλέξει μια  λύση βάσει των προτάσεών μας, που θα δικαιώνει τους δεκάδες χιλιάδες  ασφαλισμένους και που ταυτόχρονα  θα δικαιολογεί την ταυτότητά που θέλει να προσδώσει στον εαυτό της  ως προστάτιδα των αδικημένων και εγγυήτρια του κράτους δικαίου.



Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια




ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΤΕΡΜΟΝΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ Η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ


Η, επί μακρόν, κολάσιμη παράλειψη της οφειλόμενης κρατικής εποπτείας στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ είχε ως συνέπεια να καταρρεύσει η, εν λόγω, ασφαλιστική επιχείρηση, προκαλώντας πρωτόγνωρη οικονομική ζημία αλλά και απίστευτα προσωπικά προβλήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες ασφαλισμένους, οι οποίοι, μολονότι εκπλήρωσαν προσηκόντως τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, ως έντιμοι συναλλασσόμενοι, καλούνται σήμερα να ξεχάσουν τις ασφαλιστικές αντιπαροχές που δικαιούνται. Η, προκλητική, κρατική ολιγωρία βοήθησε να αναπτυχθούν περιθωριακές επιχειρηματικές συμπεριφορές με ακραίες αντικοινωνικές συνέπειες, πλήττοντας καίρια την αξιοπιστία του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα.
Η επταετής, πλέον, διαδικασία της ασφαλιστικής εκκαθάρισης της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ανέδειξε την απόλυτη ανικανότητα της ελληνικής πολιτείας, η οποία αποδείχθηκε, αδιαμφισβήτητα, κατώτερη της οικονομικής σπουδαιότητας και της ανθρωπιστικής πλευράς του εκρηκτικού προβλήματος της συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας. Διαχρονική ανεπάρκεια των οργάνων της εκκαθάρισης, νομοθετικές αγκυλώσεις που κατατείνουν σε ουσιαστική ακύρωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου, προκλητική διοικητική ολιγωρία και κρατική ανευθυνότητα, πρόδηλη έλλειψη πολιτικής βούλησης για ταχεία και οριστική διευθέτηση του προβλήματος και ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα των μνημονίων, αποτελούν μερικές μόνο από τις αιτίες που έχουν βυθίσει τη διαδικασία της ασφαλιστικής εκκαθάρισης σε τέλμα. Η, δε, σύγκριση με τον τρόπο αντιμετώπισης παρόμοιων ή και πολύ μεγαλύτερων προβλημάτων από άλλες χώρες προκαλεί, εύλογα, απίστευτη θλίψη για τις διαχρονικές κρατικές παθογένειες, οι οποίες καταλήγουν, ουσιαστικά, σε φαλκίδευση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων – ζημιωθέντων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
Περαιτέρω, η, προ μερικών μηνών, ανάρτηση της Κατάστασης Δικαιούχων Απαιτήσεων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και ο αποκλεισμός μερικών χιλιάδων ασφαλισμένων από αυτήν, καθιστά απολύτως επιτακτική την ανάγκη διευθέτησης του προβλήματος. Η υιοθέτηση άτεγκτης και ακραίας ερμηνείας του νόμου από τα όργανα της εκκαθάρισης, με την επίκληση της – δήθεν – μη νόμιμης και εμπρόθεσμης αναγγελίας απαίτησης των δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων ως αιτία αποκλεισμού τους από την επίμαχη Κατάσταση Δικαιούχων, προσκρούει αυτονόητα σε θεμελιώδεις κανόνες του εθνικού και κοινοτικού δικαίου της ασφαλιστικής εκκαθάρισης, αντίκειται δε, προδήλως, στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, αφού απαλλοτριώνει δικαιώματα των ασφαλισμένων, τα οποία απέκτησαν με μακροχρόνια, εμπρόθεσμη και προσήκουσα, εκπλήρωση των συμβατικών τους υποχρεώσεων προς την ΑΣΠΙΣ. Η σταδιακή απομείωση όλων των επιχειρησιακών αξιών του και, εν τέλει, η εξαφάνιση του ενεργητικού της εκκαθαριζόμενης ασφαλιστικής επιχείρησης εξαιτίας της ατέρμονης διαδικασίας εκκαθάρισης, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξισορροπηθεί με την αντισυνταγματική περιστολή των δικαιωμάτων και των απαιτήσεων των ασφαλισμένων, οι οποίοι ουδεμία ευθύνη φέρουν για το ασύλληπτο πολιτικο – οικονομικό σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ, και επομένως, είναι οι μόνοι που δεν πρέπει να ζημιωθούν περαιτέρω. 
Υπό το πρίσμα των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, σήμερα, καθίσταται απολύτως αναγκαία η διαμόρφωση και εφαρμογή άμεσων και ρεαλιστικών λύσεων του οξύτατου κοινωνικού και οικονομικού ζητήματος της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Πρώτον, η ενεργοποίηση του μηχανισμού αποζημίωσης των ασφαλισμένων από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής δε δύναται να εξαρτάται από την ολοκλήρωση ατέρμονων, πολυδαίδαλων και ανεξέλεγκτων διαδικασιών, που εξελίσσονται επί δεκαετίες, όπως η τρέχουσα διαδικασία της ασφαλιστικής εκκαθάρισης. Το Εγγυητικό Κεφάλαιο οφείλει να δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα με τη διαδικασία της ασφαλιστικής εκκαθάρισης και να αποκτήσει ενεργό ρόλο στη διαδικασία αποζημίωσης των ασφαλισμένων, εξαντλώντας το σύνολο των δυνατοτήτων που πηγάζουν από τις διατάξεις του νομοθετικού πλαισίου (νόμος 3867/2010, όπως ισχύει σήμερα) που διέπει τη λειτουργία του. Η ερμηνευτική εκδοχή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκκαθάρισης ως sine qua non προϋπόθεση ενεργοποίησης του μηχανισμού αποζημίωσης από το Εγγυητικό Κεφάλαιο, στερείται οιουδήποτε νομικού ερείσματος και αντίκειται ευθέως στην κοινή λογική. Η άμεση εμπλοκή του Εγγυητικού Κεφαλαίου, με την αξιοποίηση των νομοθετικά προβλεπόμενων τρόπων δανειοδότησης του, θα λειτουργήσει καταλυτικά στην επίλυση του προβλήματος και θα θέσει στέρεες βάσεις για τον ορισμό σαφούς, εμπροσθοβαρούς και συντόμου χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των απαιτήσεων των ασφαλισμένων.
Δεύτερον, τα όργανα της εκκαθάρισης θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη, νομικά ακατανόητη, εμμονή τους στον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των ασφαλισμένων, να άρουν τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών και να συνεργαστούν άρρηκτα με το Εγγυητικό Κεφάλαιο στην κατεύθυνση της, άμεσης και από κοινού, εκκίνησης διαδικασίας σταδιακής αποπληρωμής των ασφαλισμένων.
Εκ τρίτου, θα πρέπει στη νέα διαδικασία συνεργασίας οργάνων εκκαθάρισης και Εγγυητικού Κεφαλαίου για την αποζημίωση των ασφαλισμένων, να συμμετάσχουν όλες οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, δηλ. το σύνολο των υποκειμένων της σχετικής ασφαλιστικής αγοράς, αφού αυτές έχουν ήδη επωφεληθεί, αθεμίτως, με την απόκτηση των πολύτιμων χαρτοφυλακίων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
Η ικανοποίηση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων απαιτεί ταχείες και γενναίες πράξεις από την ελληνική πολιτεία. Η συνήθης διοικητική πρακτική της πολιτείας, που αναβάλλει για το απώτερο μέλλον, με τη γνωστή παραπομπή στις ελληνικές καλένδες, κάθε σοβαρό κοινωνικο-οικονομικό πρόβλημα, επιβάλλεται να αντικατασταθεί από την κρατική υπευθυνότητα και η υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία αποκατάστασης της, βαθιά πληγωμένης, σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και κράτους.

            Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια












6 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΣΥΡΙΖΑ... ΑΛΛΑ.... ΨΥΡΙΖΑ!!!

    ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ....ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ....ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να μην το πήρες τώρα χαμπάρι αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικη επαφη με Τσιπρα, Καμμενο κλπ, εχουμε ; Ας μαζεψουμε υπογραφες γι αυτο. Εδω οι ιδιοι εισηγουνται δημοψηφισμα με 500χιλ υπογραφες ,δε θα δεχθουν να ακουσουν κ να επιλυσουν με ενα σοβαρο αριθμο; Ονοματα δεν ακουσαμε. Ποιος προσλαμβανει, ποιους προσλαμβανει, υπαλληλους, νομικους, εταιριες, ολα πρεπει να καταγγελονται ή εστω να αναφερονται με ονοματα. Αλλιως γελουν κ παλι στις πλατες μας κ εξακολουθουν την ιδια τακτικη. Απο την αρχη το λεγαμε. Αν δεν τους χαλασεις τη σουπα δε γινεται. Και οκ οι καταγγελιες, αλλα βλεπετε οτι δεν τους αγγιζει. Παραθεση καθε γεγονοτος, καθε κινησης με ονοματα. Ποιος εισηγηθηκε, ποιος προσελαβε,τι πληρωσε, γιατι, ποσο επιβαρυνει ,τι μας στερει κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το κυριότερο....ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΒΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ, ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΚΔΙΔΟΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί δεν προβαίνετε σ'ένα πανελλήνιο συλλαλητήριο να μαζευτούμε έξω απ'τη Βουλή και να πάμε να τα σπάσουμε όλα κει μέσα; Δεύτερο συλλαλητήριο έξω από το μαγαζί του Στουρνάρα και τρίτο και φαρμακερό, ξύλο μετά μουσικής σε όλους τους "φωστήρες" του αμαρτωλού και κολασμένου "συμβουλίου επικρατείας". Να γίνει δω πέρα, της Κολομβίας. Γιατί δεν το κάνουμε όλοι μαζί; Για να μας σερβίρουν το χάπι που σερβίρανε και στους μικροομολογιούχους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επικοινωνησαν διαχειριστες και ζητανε ..γην και υδωρ!
    Δεν υπογραφω την απαραδεκτη υπευθυνη δηλωση που ζητανε.
    Ενημερωστε τους πληγεντες γιατι επικρατει η λογικη, του ο,τι παρω καλο ειναι απο το ολοτελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.