Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις

Αγαπητά μας μέλη,
Με αυτή την επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στα ζητήματά μας, να απαντήσουμε σε κάποιες απορίες σας και να σας πληροφορήσουμε για τις μελλοντικές μας κινήσεις.
Σχετικά με τους δικαιούχους ποσών από συμβόλαια τα οποία είναι αναρτημένα στην Κατάσταση Δικαιούχων Απαιτήσεων από Ασφάλιση Ζωής (ΚΔΑ), οι καταβολές ποσών θα αρχίσουν περίπου από τις 15/12/2016. Οι ασφαλισμένοι Commercial Value θα λάβουν αρχικά το 50% περίπου των αναγνωρισμένων ποσών που τους οφείλονται, ενώ οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια θα λάβουν από 5%-8% του ποσού αναλόγως τον τύπο του συμβολαίου που κατέχουν. Tο ύψος του ποσού της προσωρινής διανομής, εξαρτάται από τα ταμιακά διαθέσιμα της κάθε εταιρείας σε σχέση με τις υποχρεώσεις της. Η περιουσία της Ασπίς Πρόνοια δεν μπορεί ακόμα να εκποιηθεί διότι στην συντριπτική της πλειοψηφία αποτελείται από ακίνητα, οπότε η διαδικασία αποζημίωσης γι αυτά θα αρχίσει σε άλλο χρονικό σημείο. Οι διανομές θα γίνονται κατά 1000δες συμβολαίων σε τακτά χρονικά διαστήματα (ίσως 2 ή 3 φορές τον μήνα όπως ενημερωθήκαμε). Θα γίνονται καταβολές σε 2000 δικαιούχους συμβολαίων, 1000 από κάθε εταιρεία. Οι αριθμοί συμβολαίων των αποζημιωθέντων θα αναρτώνται στο www.aspispronia.gr.

Σχετικά με όσους έχουν κάνει ανακοπή, ενημερώνουμε ότι οι ανακοπές που είχαν θέμα ''μη αναγγελθέντα συμβόλαια'' πηγαίνουν αρκετά καλά αφού έχουν κερδηθεί περισσότερες από τις μισές, ενώ ιδιαίτερα ευνοϊκές αποφάσεις παίρνονται για τις εκπρόθεσμες ανακοπές οι οποίες κερδίζονται σε ποσοστό 90%. Αντιθέτως δεν πάνε καλά οι ανακοπές των συμβολαίων ASSET ΑΑ2 οι οποίες δεν γίνονται δεκτές σε ποσοστό 90%. Όλες οι ανακοπές πάντως θα πάνε στο εφετείο είτε από τους ασφαλισμένους είτε από τους εκκαθαριστές πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Σε πολιτικό επίπεδο οι προσπάθειές μας εντείνονται και πολύ σύντομα θα υπάρξει συνάντηση με το υπουργείο οικονομικών. Ο σκοπός μας είναι η υποβολή ενός σχεδίου βάσει του οποίου όλα τα συμβόλαια θα αποζημιωθούν από το εγγυητικό κεφάλαιο ανεξαρτήτως του τύπου και της ημερομηνίας έναρξής τους. Οι επαφές βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, ανταλλάσσονται συνεχώς στοιχεία και ελπίζουμε πλέον βάσιμα σε θετικές εξελίξεις, αν και δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη πλέον στην ταχύτητα λήψης αποφάσεων των αρμοδίων φορέων.
Είναι καλό επίσης να ξεκαθαρίσουμε μια απορία που υπάρχει σε μερικά μέλη μας, σχετικά με τον ρόλο της εκκαθάρισης και τον ρόλο του Συλλόγου. Υπάρχει σαφής διαχωρισμός ρόλων μεταξύ μας. Η εκκαθάριση κάνει την απογραφή των ασφαλιστικών συμβάσεων, ελέγχει τα μητρώα, καταγράφει τις απαιτήσεις, προσδιορίζει την αξία των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών εταιρειών, εκμεταλλεύεται την περιουσία τους και έχει την υποχρέωση να διανείμει τα περιουσιακά στοιχεία σύμμετρα και αναλογικά στους ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν προνόμιο έναντι όλων των πιστωτών (πλην εργαζομένων). 
Ο Σύλλογος από την άλλη πλευρά, είναι ο συλλογικός φορέας των ζημιωθέντων της ΑΣΠΙΣ και  COMMERCIAL VALUE που αγωνίζεται για την αποζημίωση τους, μη έχοντας καμία οικονομική διαχείριση  των περιουσιακών αποθεμάτων των παραπάνω εταιριών αλλά ούτε και του  Εγγυητικού  κεφαλαίου ζωής. Προτείνει λύσεις, ελέγχει και όπου χρειάζεται καταγγέλλει την εκκαθάριση, τους εκάστοτε αρμόδιους υπουργούς και όσους επιβουλεύονται τα συμφέροντα των ασφαλισμένων μελών και μη μελών μας.
Έτσι αρχικά αγωνιστήκαμε για να γίνει εκκαθάριση της εταιρείας εν λειτουργία -πρακτική που όλοι εκ των υστέρων αναγνώρισαν ως την καλύτερη επιλογή, έπειτα για να ψηφιστεί ο νόμος 3867 που προβλέπει την συμμετοχή του Εγγυητικού κεφαλαίου στις αποζημιώσεις, εν συνεχεία για να εφαρμοστεί ο νόμος, να αρχίσουν οι διανομές των ποσών κλπ. Ταυτόχρονα προάσπισε τα οικονομικά συμφέροντα των ασφαλισμένων κάνοντας συμφωνίες για τις όποιες δικονομικές ενέργειες χρειάστηκαν και θα χρειαστούν με πολύ χαμηλά κοστολόγια αλλά και με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, ενώ συνεχίζει να μάχεται σε όλα τα επίπεδα για την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη ικανοποίηση των συμφερόντων των ασφαλισμένων. Δεν διστάσαμε και δεν θα διστάσουμε να τα βάλουμε με οποιονδήποτε στρέφεται εναντίον αυτών των συμφερόντων, με πολύ πρόσφατη την συνέντευξη τύπου που κάναμε το καλοκαίρι καταγγέλλοντας όλα όσα είχαμε διακρίνει να εξυφαίνονται εις βάρος μας, με αποτέλεσμα έκτοτε να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση των ασφαλισμένων σε κάθε επίπεδο.

Κλείνοντας, σας ενημερώνουμε ότι εντός του τριημέρου 6-8 Ιανουαρίου 2017 θα γίνει στο Hilton σε αίθουσα που θα μας παραχωρηθεί στα πλαίσια του  Money Show, συγκέντρωση των ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνει πλήρης ενημέρωση για όλες τις ως τότε εξελίξεις οι οποίες ελπίζουμε να είναι πολύ θετικές. Θα θέλαμε οπωσδήποτε να παρευρεθείτε για να δηλώσουμε όλοι ηχηρά την παρουσία μας και την πίστη μας ότι στο τέλος θα κερδίσουμε τον πόλεμο εις βάρος όλων όσων αγωνίστηκαν για το αντίθετο. Πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ημερομηνία και τον χώρο της συγκέντρωσης.

Tο Δ.Σ του Συλλόγου

24 σχόλια:

  1. http://insuranceworld.gr/37471/eidiseis/asfalistikes-eidiseis/ap%CE%84-efthias-sto-engiitiko-kefaleo-zois-ta-ependitika-proionta-tis-aspis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. « οι καταβολές ποσών θα αρχίσουν περίπου από τις 15/12/2016 » Απο την πλευρά της εκκαθάρισης ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Και η ενημέρωση του Συλλόγου Ζημιωθέντων, πάλι καλά δηλαδή που είχαμε και αυτή, με το «περίπου». Με τα περίπου όμως, και μιλάμε γιά την Εκκαθάριση εννοείται όχι τον σύλλογο, δεν γίνεται δουλειά. Πήραν τα έγγραφα που ζητήθηκαν, πέρασαν 2 μήνες, και ακόμα αναμένουμε κάποιο φως... Στο μεταξύ μας κυνηγάνε έξοδα, εφορίες και μέσα στο γενικό κλίμα μας εμφανίσθηκε σαν Αγιος Βασίλης η πιθανή και στο περίπου κάποια έναντι καταβολή όσων μας χρωστάνε εδώ και 7 έτη, μειωμένα και αυτά (πόσο μάλλον χωρίς διαφυγόντα κέρδη, επιτόκια κλπ τόσων ετών). Και σκέφτομαι και μήπως, όταν και αν λάβουμε κάτι, και αυτό θα έχει παρακράτηση φόρου μήπως; Καλά να είμαστε, φρούδες ελπίδες να μας δίνουν! :) ΩΣ ΠΟΤΕ; Θέλουμε απαντήσεις ΑΜΕΣΕΣ και ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ, όχι περίπου και αν, απο αυτούς που ζούν με τα δικά μας χρήματα, εκεί στην εκκαθάριση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην παραπάνω ανακοίνωσή σας αναφέρεται "Η εκκαθάριση ........ έχει την υποχρέωση να διανείμει τα περιουσιακά στοιχεία σύμμετρα και αναλογικά στους ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν προνόμιο έναντι όλων των πιστωτών (πλην εργαζομένων)." πλην όμως διαβάζουμε και πάλι από το ιστολόγιο σας ότι από την κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΆ αποζημιώθηκαν κατά προτεραιότητα οι συμβεβλημένες με την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και Commercial Value ιδιωτικές κλινικές, από τα ταμεία της ΕΠΕΙΑ (δηλαδή σημόσιο χρήμα) και ρωτώ :
    1ον Τι ποσό μοιράστηκε συνολικά;
    2ον Ποιός έχει τελικά προτεραιότητα; Οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι ή οι ιδιωτικές κλινικές;
    3ον Υφίσταται αντινομία; καιποιά διάταξη είναι ισχυρότερη και τι έλαβε υπόψη το ΣΤΕ για τη γνωστή απόφασή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -οι καταβολές ποσών θα αρχίσουν περίπου από τις 15/12/2016
    +σε διάστημα το πολύ ενός έτους απο την ημερομηνία αυτή, γιατί βιάζεστε;
    ==
    -Οι διανομές θα γίνονται κατά 1000δες συμβολαίων σε τακτά χρονικά διαστήματα (ίσως 2 ή 3 φορές τον μήνα όπως ενημερωθήκαμε). Θα γίνονται καταβολές σε 2000 δικαιούχους συμβολαίων, 1000 από κάθε εταιρεία
    + Με 75000 συμβολαια ΑΣΠΙΣ και 25000 Commercial, θα δίνουν κάτι, και όποτε αρχίσει, σε 2-3.000 το μηνα απο κάθε εταιρεία, οπότε σε 25 μήνες οι της ΑΣΠΙΣ, σε 8 οι πιό τυχεροί της Commarcial κάτι θα πάρουν... Απο όταν και αν αρχίσει η όποια καταβολή. δεν την κρατάμε να γίνει την ίδια μέρα με πιθανό κούρεμα καταθέσεων κιόλας; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 17 Δεκεμβρίου. .. πήρε κανείς χρήματα? ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πάρουμε το 5-8%;!; μας κοροϊδεύουν!

      Διαγραφή
    2. Ναι ο εκκαθαριστής και οι υπαλληλοι της εκκαθάρισης :)

      Διαγραφή
  6. Γνωρίζουμε κάτι παραπάνω για το πότε θα ξεκινήσουν οι καταθέσεις; Βγήκε μια ανακοίνωση απο εδώ αλλά δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Μπορείται να μας πείτε κάτι σίγουρο; Περιμένουμε κάθε μέρα ΜΗΠΩΣ κατατεθούν λεφτά στον λογαριασμό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς το παρον θα τους πούμε καλά Χριστούγεννα, καλή Πρωτοχρονιά άλλη μιά φορά :) Το βλέπω και καλή Ανάσταση, αν και ανάσταση ημών δεν προβλέπεται μάλλον! Αυτή η «μούγκα στη στρούγκα» είναι πιό ενοχλητική απο τις καθυστερήσεις! Δείχνει ότι μας έχουν προφανώς «γραμμένους»... Τι άλλο μπορεί να πει κάποιος δηλαδή;

      Διαγραφή
    2. Στις 15/12 που επικοινώνησα με την Aspis μου είπαν ό,τι αυτά δουλεύουν τώρα ( τις αποζημιώσεις δηλαδή ) και να παρακολουθούμε το site για περαιτέρω εξελίξεις και πληροφορίες.

      Διαγραφή
  7. EMEIS ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 5-8% κάθε φορά που θα υπάρχουν χρήματα στα ταμεία της εταιρείας υπό εκκαθάριση; Το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής πότε θα ενεργοποιηθεί; 7 χρόνια μετά και ακόμα ψάχνουμε λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πληρωθηκα σημερα το 50% απο 600 ευρω συνολο στην comercial

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. https://www.asfalisinet.gr/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-1-488-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή 1.488 συμβολαίων της Ασπίς Πρόνοια και 1.856 συμβολαίων της Commercial Value, αξίας 10 εκατ. ευρώ.

    Το ποσό αυτό αφορά ένα μόνο ποσοστό των συνολικών απαιτήσεων που έχουν οι κάτοχοι των ασφαλιστηρίων των δύο πτωχευμένων εταιρειών. Πρόκειται για το πρώτο πακέτο που έχει βγάλει ο ειδικός εκκαθαριστής.

    Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    «Σε συνέχεια της από 07/10/2016 ανακοίνωσης του ασφαλιστικού εκκαθαριστή των εταιρειών COMMERCIAL VALUE AAE και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ κα Ελπινίκης Καράμπαλη για την έναρξη από την 17/10/2016 της διαδικασίας προσωρινών διανομών στους δικαιούχους απαιτήσεων από ασφάλιση ζωής που έχουν ενταχθεί στην Κατάσταση Δικαιούχων Απαιτήσεων από Ασφάλιση Ζωής και στους δικαιούχους που εντάσσονται σε αυτήν με τελεσίδικη δικαστική απόφαση, γνωστοποιείται ότι:

    Από την 17/10/2016 έως και την 19/12/2016 παραλαμβάνονται και πιστοποιούνται συνεχώς υπεύθυνες δηλώσεις για τη συμμετοχή στη διαδικασία προσωρινής διανομής των υπό εκκαθάριση εταιρειών.

    Ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής έως και την 19/12/2016 έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης των δικαιούχων και των απαιτήσεών τους για 1.488 συμβόλαια της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και 1.856 συμβόλαια της COMMERCIAL VALUE ΑΑΕ.

    Βάσει σχετικών Αποφάσεων της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής εξασφάλισε την αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων των υπό εκκαθάριση εταιρειών προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής ποσού προσωρινών διανομών στους λογαριασμούς των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν δηλώσει υπεύθυνα οι δικαιούχοι απαιτήσεων από ασφάλιση ζωής και τυγχάνουν να είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι των λογαριασμών αυτών.

    Από τον ασφαλιστικό εκκαθαριστή ανακοινώνεται ότι απεστάλησαν στις πληρώτριες Τράπεζες οι εντολές πληρωμής του ποσού της προσωρινής διανομής στους δικαιούχους για 1.488 συμβόλαια της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ που έχουν πιστοποιηθεί και για 1.856 συμβόλαια της COMMERCIAL VALUE ΑΑΕ που έχουν πιστοποιηθεί, συνολικής αξίας 10.000.000 ευρώ και για τις δύο εταιρείες.

    Διευκρινίζεται ότι η πιστοποίηση των δικαιούχων και των απαιτήσεών τους από ασφάλιση ζωής, αποτελεί μία δυναμική διαδικασία, η οποία υλοποιείται σε καθημερινή βάση με έναρξη την 17/10/2016 και το ποσό των προσωρινών διανομών αφορά σε καταβολή ποσοστού (σύμμετρα και ανάλογα με τον κλάδο ασφάλισης ζωής) επί της συνολικής απαίτησης.

    Οι υπό εκκαθάριση εταιρείες, για τις τακτικές καταβολές ποσού προσωρινών διανομών που θα πραγματοποιούνται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που πιστοποιούνται, θα ενημερώνουν την ιστοσελίδα τους με την ανάρτηση καταλόγων των συμβολαίων προς πληρωμή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.nextdeal.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/poioi-asfalismenoi-aspis-kai-commercial-tha-paroyn-%C2%ABmponama%C2%BB-apo-thn-ekkatharish-deite-edw.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρχισαν πληρωμές, παίζει και σαν Λαχείο, ποιοί θα ΄ναι μέσα! Πάντως άρχισαν, άντε να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. TO ΡΑΔΙΟ ΕΙΠΕ 23-12-16 ΩΡΑ 6,50 ΡΙΑΛ ΕΦΕΜ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ώρα 12 και 30΄ της 23-12-2016 και ακόμα δε βλέπω τίποτα στο λογαριασμό μου [ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ]. Πήρε κανείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μέχρι τις 16:00 δεν έβλεπε κανείς τίποτε, ξαφνικά κάνω refresh στη σελίδα του ebanking και εμφανίσθηκε παραπάνω ποσό, αντε μετά απο 7 έτη, κάποιοι τυχεροί κάπως, αλλοι ακόμα περιμένουν... Ειδομεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. με οσους εκανα προσφυγη επιδη δεν ηταν στις λιστες και δικαιωθηκαν πρωτοδικα με καθαρογραμεννη αποφαση τι πρεπει να κανουν απο εδω και περα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σήμερα 29/12/2016 εμφανίστηκαν στο λογαριασμό μου της Εθνικής Τράπεζας ακριβώς το 50% των χρημάτων που μου οφείλονται από Commercial Value! Ευτυχές το 2017!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Yπάρχει κάποιο νεώτερο οσον αφορά τις επαφές του συλλόγου με το Υπουργείο για όσους είχαν συμβόλαια Ασσετ που συνήφθησαν το 2009 και απορρίφθηκαν οι ανακοπές τους για το λόγο αυτο; Ζούμε 7 χρόνια μεσα στο άγχος και την αγωνία. Τωρα κάποιοι έχουν πάρει έστω ψίχουλα αλλά ελπίζουν σε κάτι. Εμείς είμαστε στο σκοτάδι και την απελπισία! Πείτε μας αν υπάρχει κάποια εξελιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. να ρωτησω κ γω κατι μηπως και ξερει καποιος απο εσας να μου απαντησει? δεν ειμαι στην υπαρχουσα λιστα, αλλα στην τραπεζα της ελλαδος που κοιταξα, στο συμβολαιο μου γραφει συνολο απαιτησης = ενα χ ποσό. πολυ μικρο σε σχεση με την ολη ασφαλεια. ειναι το ποσό που θα παρω οταν και αν ερθει η σειρα μου ως 5% ή ολοκληρο το ποσό που θα παρω γενικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.