Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Οι εξελίξεις τρέχουν, η κυβέρνηση αδιαφορεί

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ
Βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές εξελίξεις για το χρονίζον θέμα των ζημιωθέντων του Ομίλου Ασπίς. Εννέα χρόνια μετά την ανάκληση των εταιρειών του Ομίλου, η πολύ καλή συνεργασία Τράπεζας της Ελλάδος, Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος,  Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, Εκκαθαριστικής αρχής και του Συλλόγου μας δείχνει επιτέλους να αποδίδει καρπούς. 


Η πρόσληψη ειδικού συμβούλου, για την χρηματοοικονομική αποτίμηση και την εύρεση των κατάλληλων μοντέλων και εργαλείων χρηματοδότησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, αποτελεί ένα εξαιρετικό νέο για τους πρώην ασφαλισμένους, οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης των αποζημιωτικών κεφαλαίων που προβλέπονται στον Νόμο 3867. Βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί  ότι δικαιούχοι αποζημιώσεων είναι μόνο όσοι βρίσκονται στις καταστάσεις δικαιούχων ασφάλισης, ενώ όσοι έχουν κάνει ανακοπές θα πρέπει να περιμένουν τις τελεσίδικες εφετειακές αποφάσεις προκειμένου να ενταχθούν κι αυτοί στις καταστάσεις.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο στις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις οποίες παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα όμως με αυτές τις διαδικασίες, αποτελεί λυπηρό φαινόμενο η πλήρης απουσία και αδιαφορία της κυβέρνησης από τα τεκμαινόμενα. Υπενθυμίζουμε ότι εκτός πίνακα βρίσκονται εντελώς αδίκως και αναιτιολογήτως δεκάδες χιλιάδες ζημιωθέντες, οι οποίοι υπόκεινται σε ανυπόφορη ψυχολογική και οικονομική ταλαιπωρία, προκειμένου να περάσουν δύο ακόμα ψυχοφθόρες δικονομικές δοκιμασίες σε πρωτοδικεία και εφετεία με την ελπίδα ότι κάποτε να συμπεριληφθούν κι αυτοί στους πίνακες των δικαιούχων. 
Είναι να απορεί κανείς πως ένα κράτος δικαίου, την στιγμή μάλιστα που δεν θα καταβάλλει ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά ταμεία, να αδιαφορεί για την κατάφορη αδικία που συντελείται εις βάρος χιλιάδων συμπολιτών μας οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για την διαχρονικά εγκληματική κρατική εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών που το ίδιο το κράτος έκλεισε. 
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα αφυπνιστούν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών -οι οποίοι αδιαφορούν επιδεικτικά στις δεκάδες εκκλήσεις που έχουμε κάνει ως Σύλλογος για συνάντηση μαζί τους- και θα δώσουν και πάλι την ελπίδα σε όλους αυτούς, οι οποίοι στωικά περιμένουν μια αναλαμπή ζωής από το κράτος δικαίου που θέλουν να νομίζουν ότι υπάγονται.

16 σχόλια:

  1. εχουμε καμια ενημερωσηγια τις αποφασεις των εφετειων που βγαινουν τελευταια; ενημερωθηκαμε μονο για την πρωτη που βγηκε υπερ σφαλισμενου. υπαρχουν κ αλλες; τι προβλεψη υπαρχει ως προς το κλιμα κ το σκεπτικο των αποφασεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποιά κυβέρνηση μιλάμε?

    Για την ίδια που με τις ευλογίες της αποκλείστηκαν από τους καταλόγους δικαιούχων δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι με κανονικά πληρωμένα συμβόλαια?

    Αυτή αποδεδειγμένα αδιαφορεί ή /και απλώς είναι ανίκανη για οτιδήποτε αφού δεν μπορεί να μεσολαβήσει για το αυτονόητο.

    Να δεις τώρα που έρχονται εκλογές πως θα ξυπνήσουν και θα αρχίσουν να τάζουν όπως έταξαν και την κατάργηση ενφια, το σκίσιμο μνημονίων και άλλα τέτοια ψέματα.

    Αλλά μια του κλέφτη δυο του κλέφτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παει και ο Αυγουστος και τιποτα
    Αντε καλο χειμωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορείτε να μας ενημερώσετε αν έχουμε καμμιά ελπίδα εμείς που δεν προλάβαμε να κάνουμε ανακοπή.Υπάρχει περίπτωση να δικαιωθούμε ή θα πάθουμε εμείς την ανακοπή (γιατί προς τα εκεί θα πάμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικά με τις ανακοπές πληροφορήθηκα σήμερα οτι υπάρχει θετική απόφαση από το εφετείο. Παρακαλώ επιβεβαιώστε αν ισχύει αυτή η πληροφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα.μηπως γνωριζουμε γιατι.δεν εχουν γινεικαθολου πληρωμες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10 χρονια μετα κ ο μητσοτακης θελει να βαλει τις συνταξεις του κοσμου σε ασπιδες!
    τελικα ειμαστε ολοι αξιοι της μοιρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ από το δημόσιο θα την πάρεις ε; στα 75 σου και 300 ευρώ max. Αντε καλά γεράματα ..

      Διαγραφή
    2. Ενώ από τις ασφαλιστικές αταιρείες (που δεν είναι και υποχρεωτικές) θα την πάρεις ε;
      Οπως εμείς στη ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
      Αντε και καλοφάγωτα μικρέ Νουδούλη.

      Διαγραφή
    3. Άκου εξυπνακο .. Πρώτον κι εγώ έχασα χρήματα από την ασπις .. Δεύτερον με ξέρεις; για να γράφεις ποιο είναι το πολιτικό μου πιστεύω..; τρίτον μάθε στην ζωή σου να ακούς κι άλλες απόψεις... Αν λοιπόν εσύ πάρεις από το δημόσιο σύνταξη που να ζεις... Τοτε σου λέω ότι ο πατέρας μου με 50 χρόνια δουλειάς περνει το τρομερό πόσο των 450 ευρώ. Από το δημόσιο που εσύ αποθεώνεις... Καλά γεράματα λοιπόν σου ξαναλέω .. Έτσι γιατί σήμερα μου έχει βγει και η ευγένεια ..

      Διαγραφή
    4. Γιατί αρπάζεσαι και εκπλήσεσαι; Μπαίνεις εδώ μέσα που όλοι είμαστε καμένοι από ασφαλιστική εταιρεία και προπαγανδίζεις ακριβώς αυτήν την πρόταση. Και δεν είσαι νουδούλης;Παπαγάλος του Κυριάκου είσαι.
      Οσο για τον πατέρα σου, 50 χρόνια κόλλαγε ένσημα; Γιατί αν ήσουνα έστω και ελάχιστα σχετικός δεν θα ισχυριζόσουν ότι με 50 χρόνια ένσημα παίρνει 450€.
      Επίσης δεν αποθεώνω το δημόσιο. Στοιχειώδη αντίληψη να κατέχεις και θα το καταλάβαινες.
      Τέλος φυσικά και θα πάρω σύνταξη. Πολύ περισσότερη από αυτήν που δεν πήρα από την Ασπίδα που μου έφαγε τα χρήματα (με την κάλυψη και την σύμπραξη αυτών που θέλουν να με ξαναστείλουν στις ιδιωτικές εταιρείες)και μάλιστα έχοντας καταβάλει πολύ μεγαλύτερα ποσά από ότι στο δημόσιο.
      ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ε ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ που μπαίνεις εδώ μέσα και παίζεις με τον πόνο μας.

      Διαγραφή
    5. Να φανταστώ ότι είσαι ένας από τους τεμπέληδες του δημόσιου έτσι; Μάγκα του πληκτρολογιου... πρόσεξε γιατι μπορεί να πάθεις καμια εξάρθρωση αν χτυπας δυνατα τα πλήκτρα...

      Διαγραφή
  8. 400 συμβολαια σε 2 μηνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://prasinomilogr.blogspot.com/2018/09/blog-post_83.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχει περίπτωση να πάρουμε χρήματα για το ASPIS ASSET

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πήρατε χαμπάρι ότι "έδιωξαν" την εκκαθαρίστρια ;
    Χωρίς εκκαθαριστή ποιος θα προχωρήσει τις καταβολές αποζημιώσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.