Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Συγκέντρωση Ζημιωθέντων


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η προσέλευση των ζημιωθέντων  στην πρόσφατη συγκέντρωση του Συλλόγου μας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Οι εξελίξεις είναι κατεγιστηκές  και τα ερωτήματα που προέκυψαν και απαντήθηκαν από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και τον νομικό μας σύμβουλο ήταν δεκάδες. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η αλλαγή της εκκαθαριστικής αρχής της Ασπίς φέρνει ελέγχους επί των προηγούμενων διαχειριστικών χρήσεων 
  • Το πολύ ευχάριστο γεγονός των  κερδισμένων εφέσεων από ανακοπές  υπέρ των ζημιωθέντων του Ομίλου, αποκάλυψε δυστυχώς  ότι δεν είχε γίνει αντίστοιχη πρόβλεψη για αποθεματικά κεφάλαια αντίστοιχα των ποσών των κερδισμένων εφέσεων από τους εκκαθαριστές, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εντάσσονται τώρα στους πίνακες λόγω των κερδισμένων εφέσεων θα πάρουν κανονικά την πρώτη δόση που τους αντιστοιχεί, θα υπάρξουν όμως καθυστερήσεις για όσους περιμένουν την δεύτερη δόση. 
  • Ένεση ρευστότητας για την Ασπίς Πρόνοια θα αποτελέσει η πώληση ακινήτων που διαθέτει, όμως υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με την μη καταβολή ΕΝΦΙΑ προηγούμενων ετών με αποτέλεσμα να απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για διευκόλυνση των διαδικασιών.
  • Η ενεργοποίηση του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τους ζημιωθέντες της Ασπίς Πρόνοια, αφού μέσω αυτού θα εισπράξουν το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου τους. Οι ασφαλισμένοι της Commercial Value θα εισπράξουν μικρότερο ποσοστό επί του κεφαλαίου τους -από το εγγυητικό- λόγω των μεγάλων αποθεμάτων που έχει η ίδια η εταιρεία. Σε συνάντηση που είχε μετά την συγκέντρωση ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Νίκος Κεχαγιάογλου  με τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ κο Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και την διευθύντρια της ΕΑΕΕ κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, διερευνήθηκαν διάφορα μοντέλα λειτουργίας του εγγυητικού κεφαλαίου έτσι ώστε αυτό να γίνει άμεσα λειτουργικό και προσοδοφόρο για τους ασφαλισμένους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένονται  ενδιαφέρουσες εξελίξεις επί του θέματος.
  • Πολύ καλά τα νέα για την πλειονότητα των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν κάνει ανακοπή διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους μέσω της δικαστικής οδού. Η συντριπτική πλειοψηφία των εφέσεων στα εφετεία είναι ήδη κερδισμένα και οι ασφαλισμένοι εντάσσονται άμεσα στους πίνακες δικαιούχων ασφάλισης, ενώ προετοιμάζεται ειδική πρωτοβουλία για όσους δεν κέρδισαν στα εφετεία.
  • Η συσπείρωση των δυνάμεων εντός του Συλλόγου και η οικονομική του επιβίωση αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση του αγώνα. Όπως έχει αποδειχτεί ως σήμερα, μόνο οι άοκνες προσπάθειες όλων μας έχουν αποφέρει αποτελέσματα και καρπούς, ενώ κάθε μέλος μας ξεχωριστά αποτελεί πηγή δύναμης για τον Σύλλογο, διότι εμφανιζόμαστε συσπειρωμένοι και ζωντανοί όποτε χρειάζεται να δείξουμε την δύναμή μας εκεί που πρέπει. Το γεγονός ότι κάποιοι εντάχθηκαν στους πίνακες και κέρδισαν τα εφετεία, σημαίνει ότι τώρα πολύ περισσότερο από ποτέ πρέπει να παραμείνουν ενεργά μέλη του Συλλόγου, διότι  τυχόν διαρροές από την αριθμητική δύναμή μας θα δώσει το δικαίωμα σε όσους απεργάζονται νομοθετικές πρωτοβουλίες για περιστολή των δικαιωμάτων μας να το πράξουν. Αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν αλλά η δυναμική μας και το μέγεθός μας τελικά επικράτησαν. Η ετήσια συνδρομή των 40€ αποτελεί την συνεχή αιμοδοσία του Συλλόγου προκειμένου να ολοκληρωθεί για όλους μας η επιτυχής διανομή των ποσών που δικαιούμαστε.

  • Λογαριασμός τράπεζας για κατάθεση         
  •   Alpha Bank : 166002002003116
  •   IBAN GR 80 0140 1660 1660 0200 2003 116
Αιτιολογία:  ΟΝΟΜ/ΜΟ ΜΕΛΟΥΣ



Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια








16 σχόλια:

  1. Πλακα μας κανετε?
    100 χρονια τα ιδια και τα ιδια
    Απλα τωρα προστεθηκαν και οι παραλειψεις και τα λαθη των προηγουμενων
    Το "συντομο χρονικο διαστημα" το ακουμε 10 χρονια τωρα
    Τα λεφτα μας που ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μισθος ενος μηνος του καινουργιου εκκαθαριστη ειναι οσα τα δικα μου λεφτα που μου κρατανε 10+χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δλδ τωρα η εκκαθριστικη αρχη θα ασχολειται για τα επομενα 10 με τους ελεγχους της προηγουμενης εκκαθαριστικης αρχης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οτι πηραμε πηραμε
    Τωρα ξεκιναει ο ελεγχος της προηγουμενης εκκαθαριστικης αρχης
    Τραγικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι ένας από τους πολλούς ασφαλισμένους που είχαμε κάνει εκπρόθεσμη ανακοπή και χάσαμε το εφετείο.Μπορείτε να μου πείτε πιο είναι το μέλλον το δικό μας?
    Δεν είναι άδικο να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά για τους πολίτες αυτου του κράτους που θέλει να αποκαλείται "κράτος δικαίου"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν νομιζουν οτι θα το τρεναρουν μεχρι τις εκλογες να μας δωσουν ψιχουλα για να τους ψηφισουμε ειναι πολυ γελασμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγγνωμη ποια ειναι ακριβως τα καλα νεα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 7 καταβολες μονο μεσα στο 2018
    Και αυτοι πληρωνονται για 12 μηνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις χίλια δίκια. Οι εκκαθαριστεί πληρούνται από τα δικά μας λεφτά και στο τέλος δεν θα μείνει τίποτε για μας.!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Απόφαση από το τριμελές Εφετείο κακουργημάτων για Ασπίς Πρόνοια.
    Κατά το κατηγορητήριο 37.014 ανυποψίαστοι πολίτες ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ.
    Το βασανιστικό ερώτημα είναι πώς ένας εξαπατηθείς ασφαλισμένος αντί να βρει
    το δίκαιό του στην ασύλληπτη αδικία τιμωρείται σαν ΣΥΝΩΜΟΤΗΣ και απορρίπτεται το συμβόλαιό του στο Εφετείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. https://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/941901/aspis-pronoia-kanena-skandalo-athooi-oi-12-apo-toys-14-katigoroymenoys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 400 συμβολαια σε 1,5 μηνα?
    Δεν εχει τελος η κοροιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η καταβολή της δεύτερης δόσης πότε θα γίνει; Απο τον Φεβρουάριο του 2017 πήρα ψιχουλα και ακομα τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ (ΑΣΠΙΣ-ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ-CREDIT AGRICOLE, PROTON, MILLENNIUM, MARFIN, KΥΠΡΟΥ, PROBANK ΚΛΠ.) ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΟΕΣΜΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ TOY ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕΧΡΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 (ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ) ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΣΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΕΤΗ. ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΤΟ 2029 ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ 2008!!!

    Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ:
    OI ΠΟΛΙΤΕΣ-ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΣΥΔΟΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ-ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΑΣ).

    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΣΑΝ ΑΜΕΣΑ ΠΕΠΙΠΟΥ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ (ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΓΚΡΙΣΗ,ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ) ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΗΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 140.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ-ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ-ΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ!!!

    ΚΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ήμουνα νιος και γέρασα.! η 1η δόση ήταν -περίπου-7%, δεκεμβριο του 2017, τα υπόλοιπα του 93% του συμβόλαιό πότε θα γίνει ?? ΟΕ..ΟΕ..ΟΕ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.