Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΜ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ στις 22/3/2010 από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΑΣΠΙΣ αλλά και για τις θέσεις τους στο σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης με τίτλο "Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής κλπ" , πραγματοποίησε σειρά επαφών και παρεμβάσεων στη Βουλή .


Ο πρώην Υπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου κατέθεσε τροπολογία, την οποία απέρριψε η Κυβέρνηση, για τους ασφαλιστικούς υπαλλήλους και τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ..αναφέροντας στην τοποθέτηση του στην Bουλή .. «εάν η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ έχει αφήσει ένα τεράστιο χρέος σε πολίτες και ένα τεράστιο άνοιγμα, είναι και ευθύνη του δημοσίου. Οι εποπτικοί μηχανισμοί, επομένως, δεν λειτουργούσαν καλά με αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές και πάρα πολλοί άλλοι ασφαλισμένοι σε διάφορους κλάδους ασφάλισης να έχουν υποστεί τεράστια ζημιά. Η παύση της λειτουργίας της εταιρείας δημιούργησε πάνω από 800.000 θιγόμενους ασφαλισμένους και περίπου 3.000 ασφαλιστικούς υπαλλήλους . Εάν δεν μπορεί το Συνεγγυητικό να την καλύψει, οφείλει η πολιτεία να μεριμνήσει γι αυτό..»

Ακολούθως ο κ.Κεφαλογιάννης , ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ μαζί με συναδέλφους του Βουλευτές κατέθεσε σειρά ερωτήσεων για το θέμα αυτό τονίζοντας ότι η στάση της Κυβέρνησης δεν αντιστοιχεί ούτε στην κοινωνική, ούτε στην ανθρωπιστική πλευρά του θέματος αλλά ούτε καν στην οικονομική του σπουδαιότητα.

Μετά και από την παρουσία του στην πρόσφατη παγκρήτια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης,την προσεχή Δευτέρα 10/5/2010 ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, θα είναι στη Βουλή των Ελλήνων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ,στην Επερώτηση 20 Βουλευτών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα χιλιάδες θύματα του Ομίλου Επιχειρήσεων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.