Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΗ

Ερώτηση του κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΗ
Βουλευτής Ν.Ηρακλείου Κρήτης-ΠΑΣΟΚ

Προς

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κο Χάρη Καστανίδη,



Θέμα: «Ή ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και το κοινό περί δικαίου αίσθημα»

Αποτελεί πλέον κοινό τόπο, ότι με ευθύνη της απελθούσας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν ασκήθηκε καμία ουσιαστική εποπτεία και παρακολούθηση της λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιριών με βάση τόσο την εθνική νομοθεσία περί Ασκήσεως Ασφαλιστικών Εργασιών, όσο και των σχετικών Κοινοτικών Κανονισμών του 2002 και 2004, ενώ τα προβλήματα στον κλάδο ήταν προφανή και ευρέως γνωστά.

Είναι επίσης γνωστό ότι ως Υπουργός Δικαιοσύνης παραγγείλατε προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την άμεση διενέργεια της ανάκρισης στο ζήτημα της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο στην περίπτωση που στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για ποινικά αδικήματα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι λόγω του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος, ζητήθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η επίσπευση των διαδικασιών, η υπόθεση εκκρεμεί και ουδείς έχει τιμωρηθεί.

Επειδή οι χιλιάδες ασφαλισμένοι της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα» αγωνιώντας για τις εισφορές που κατέβαλαν για μια ολόκληρη ζωή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της εν λόγω ασφαλιστικής εταιρίας βρίσκονται στο δρόμο, προκαλείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όταν οι «υπεύθυνοι» για την επαίσχυντη αυτή εξέλιξη κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Τέτοια παραδείγματα, διαχέουν επικίνδυνα στην κοινωνία την αίσθηση ότι οι υπεύθυνοι για φαινόμενα κακοδιαχείρισης και απάτης, τελούν υπό καθεστώς ατιμωρησίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναπαράγεται η γενικότερη αίσθηση περί ανοχής και αδιαφορίας του πολιτικού συστήματος απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Επειδή η ελληνική κοινωνία καλείται σήμερα να πληρώσει με οδυνηρά μέτρα τα διαχρονικά λάθη του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, απαιτείται –τουλάχιστον- η άμεση και συστηματική απόδοση δικαιοσύνης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κύριος Υπουργός με ποιόν τρόπο προτίθεται να ενεργήσει ούτως ώστε να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη στο ζήτημα των ασφαλισμένων και εργαζομένων της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»;


O Ερωτών Βουλευτής



Φραγκίσκος Γ. Παρασύρης

Βουλευτής Ν.Ηρακλείου

2 σχόλια:

  1. ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!

    ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να δούμε τη στάση των βουλευτών που έχουν κινητοποιηθεί γραπτώς τη Δευτέρα που θα συζητηθεί το νομοσχέδιο!!!!
    Θα αποδειχθεί κατά πόσον είναι πράγματι μαζί μας ή όχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.