Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΦΕΚ 3867 03/08/2010 ΛΥΣΗ Ή ΔΙΑ-ΛΥΣΗ;

Ο νόμος για την ιδιωτική ασφάλιση στον οποίο περιλαμβάνεται το περίφημο άρθρο 2 που μας αφορά όλους πήρε σάρκα και οστά. Από εδώ και στο εξής περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις οι οποίες θα δώσουν την κατεύθυνση της λύσης ή της διαιώνισης του προβλήματος. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου η Τράπεζα της Ελλάδας θα αρχίσει επαφές με τον επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής σχετικά με την αναδοχή.




 

Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί στις 3/2/2011 εκτός απροόπτου.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ο χρόνος ο οποίος θα απαιτηθεί για εκταμίευση ποσών από το εγγυητικό ταμείο αν δεν βρεθεί ανάδοχος.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα συμβόλαια περιοδικών καταβολών αν δεν βρεθεί ανάδοχος (νοσοκομειακά, συνταξιοδοτικά κλπ)

Επειδή η μη αναδοχή δημιουργεί τεράστια αναπάντητα ερωτήματα, για τα οποία θα πρέπει να δημιουργηθεί νέος νόμος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αισιοδοξία των συν-αρμοδίων κρατικών αξιωματούχων για την εύρεση αναδόχου να αποβεί βάσιμη.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Σύλλογος μας θα διοργανώσει κεντρικές συγκεντρώσεις σε κεντρικά ξενοδοχεία μέσα στον Σεπτέμβριο ανά την Ελλάδα,όπου θα παρουσιαστούν εμπεριστατωμένες επιστημονικές και νομικές απόψεις για το τι πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί έτσι ώστε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι δεν επιλέχθηκε καταστροφική λύση για τον διακανονισμό του προβλήματος, εντούτοις αισθανόμαστε κατάφωρα αδικημένοι από τη ρύθμιση αυτή διότι ενώ δεν φταίμε σε τίποτα καλούμαστε να πληρώσουμε εγκληματικές ολιγωρίες άλλων οι οποίοι σήμερα κοιμούνται ήσυχοι. Αυτό δεν θέλουμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Όσοι έχουν απαιτήσεις από την Ασπίς ΑΕΑΖ για γενικές ασφάλειες (ζημιές αυτοκινήτων, σπιτιών, περιουσίας, μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα)  θα πρέπει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να πάνε στα κεντρικά της Ασπίδας και να δηλώσουν την απαίτησή τους.

Για την Ασπίς ΑΕΓΑ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι.

Οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν για θέματα νοσηλείας είναι το μεγάλο πρόβλημα και θα πρέπει να γίνει άμεσα ρύθμιση γι αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.