Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Σύλλογος Ζημιωθέντων από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑ

- Επειδή ακριβώς το κράτος έχει ήδη πτωχεύσει, ο Σύλλογος πιέζει με τις μαζικές αγωγές, έτσι ώστε να δοθεί άμεση λύση στην εύρεση ανάδοχου. Όποιος επιθυμεί να προτείνει άλλη λύση και πιστεύει ότι το πρόβλημα λύνεται αλλιώς ευχαρίστως δεχόμαστε προτάσεις. Τα αόριστα σχόλια δεν ευνοούν την συζήτηση.

- Αναφορικά με τα έξοδα για τις αγωγές, ο Σύλλογος έχει ήδη ενημερώσει ότι το κόστος θα διαμορφωθεί στο τέλος της διαδικασίας συγκέντωσης των αιτήσεων ενδιαφέροντος. Μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε μαζέψει όλες τις αιτήσεις και τότε θα διαμορφωθεί και το κόστος από τους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου. Όσο περισσότεροι καταθέσουν αιτήσεις τόσο μικρότερο θα είναι και το κόστος που θα επιμεριστεί στον καθένα. Τις 2 πρώτες εβδομάδες έχουμε εκατοντάδες αιτήσεις. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν πρώτα για το κόστος κι αν συμφωνήσουν συνεχίζουν, αλλιώς η αίτησή τους δεν είναι δεσμευτική.
 

- Ο καθένας μπορεί να εκπροσωπηθεί από δικό του δικηγόρο, ο οποίος θα καλεστεί να συνεργαστεί με το νομικό επιτελείο του Συλλόγου με στόχο να συμπιεστεί το κόστος. Υπάρχει διαφάνεια στην όλη διαδικασία.

 

- Οι μαζικές αγωγές εκδικάζονται με προτεραιότητα σε σχέση με τις ατομικές. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι αν κινηθούμε συνολικά θα έχουμε και πιο γρήγορα αποτελέσματα.

 

- Ο Σύλλογος προσπαθεί για το καλύτερο. Όποια λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, δεν έγιναν επί τούτου. Τα μέλη του Συλλόγου - ασφαλιστές, υπάλληλοι της ΑΣΠΙΣ και ασφαλισμένοι - έχουν όλοι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα: ΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΑΣΠΙΣ". Οπότε στόχος όλων μας είναι η αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς που έχουμε υποστεί. Δεν υπάρχουν δεύτερες αναγνώσεις σε αυτό.
 
- Το ερώτημα "Αν δεν δικαιωθούμε" μας απασχολεί καθημερινά. Ωστόσο, αν καθίσουμε όλοι στον καναπέ μας και δεν παλέψουμε, δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί με την δική μας δικαίωση. Φυσικά, δεν μπορούσαμε από την πρώτη μέρα ανάκλησης της άδειας της ΑΣΠΙΣ να πάρουμε απόφαση για μαζικές αγωγές. Περιμέναμε την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο όπως φαίνεται δεν θα μας δικαιώσει και γι' αυτό τον λόγο πιέζουμε με μαζικές αγωγές το κράτος.

 

- Το πρόβλημά μας είναι υπερκομματικό και πέρα από κάθε εκλογική διαδικασία. Είναι το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Η πίεση δεν γίνεται προεκλογικά αλλά συνολικά.

 

- Για το ζήτημα των ασφαλιστών: ο Σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη για τη συμπεριφορά μεμονωμένων ασφαλιστών που δεν σέβονται τους πελάτες τους. Δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζουμε έναν ολόκληρο κλάδο σύμφωνα με τη δράση κάποιων ατόμων. Η εμπιστοσύνη όλων είναι κλονισμένη, αφού το κράτος διαβεβαίωνε για την φερεγγυότητα της ΑΣΠΙΣ με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

 

- Οι άμεσες κινήσεις του Γραφείου Τύπου του Συλλόγου: Εντός των επόμενων δύο μηνών θα κλιμακωθεί η επικοινωνιακή στρατηγική του Συλλόγου σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης. Στόχος είναι το θέμα μας να δημοσιοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα στο εξωτερικό για να ασκηθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Θα έχετε διαρκή ενημέρωση μέσω του blog μας για οποιαδήποτε εξέλιξη.

- Το κράτος οφείλει να βρει λύση για την αποζημίωσή μας. Οι εποπτικοί του μηχανισμοί αδράνησαν και άφησαν απατεώνες σαν τον Ψωμιάδη να εκμεταλλευτούν τον κόπο και τα χρήματά μας. Γι΄αυτό και η αγωγή είναι εναντίον του ελληνικού κράτους.

 

- Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων πιέζει το κράτος για να βρει πειστικά επιχειρήματα ότι θα δικαιωθούμε. Δεν προσπαθούμε εμείς να σας πείσουμε ότι θα πάρετε τα χρήματά σας. Παλεύουμε ώστε το κράτος να μας πείσει και να δώσει πίσω τα χρήματά μας.

 

- Για τα σποτάκια που αναφέρθηκαν στα σχόλια σας παραπέμπουμε πιο πάνω όπου αναφέραμε τα σχετικά με την επικοινωνιακή στρατηγική του Συλλόγου. Όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί και θα εφαρμοστούν άμεσα.

- Αναφορικά με το κόστος εγγραφής των μελών στο Σύλλογο, το ποσό έχει διαμορφωθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Βάσει του άρθρου 6 του Καταστατικού του Συλλόγου, πόροι του είναι: α)Το δικαίωμα εγγραφής των μελών ορίζεται σε 20 ευρώ. β) Η ετήσια εισφορά των μελών ορίζεται σε 80 ευρώ. Τα ποσά της ετήσιας εισφοράς και δικαιώματος εγγραφής των μελών μπορούν να τροποποιηθούν μόνο με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 14. Συνολικά δηλ. το ποσό για είναι κάποιος τακτικό και ενήμερο ταμειακά μέλος είναι 100 ευρώ. Αυτό σας δίνει δικαίωμα ψήφου στην εκλογή του ΔΣ, όπως επίσης μπορείτε να λαμβάνετε μέρος στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου.
Αυτά τα χρήματα βοηθούν στη λειτουργία του Συλλόγου, ώστε να είναι βιώσιμος και να μπορεί να παλεύει για τα δικαιώματα όλων μας.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία, σχόλιο ή πρόταση.





7 σχόλια:

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ 'Η ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ[ΜΠΛΟΓΚ] 'Η
    ΓΙΑΤΙ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ;
    ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ;
    ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΓΩΓΩΝ ΜΕΧΡΙ 15/12/10,ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΛΩΝΑΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΛΑ.
    ΤΩΡΑ..
    ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ..
    ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
    ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ
    ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
    ΟΠΟΤΕ ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΤΡ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ,'Η ΚΑΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΒΑΛΤΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ,ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣ
    ΟΥΤΩΣ 'Η ΑΛΛΩΣ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ,ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΕΤΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ...
    Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΓΩΓΗΣ ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ
    ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ..
    ΑΝ ΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
    ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΣΑΧΙΝΙΔΗ!!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΗΣ!!!
    ΚΑΙ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ!
    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΑ ΜΕΛΗ, ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΔΩΣΑΜΕ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ??

    Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ..
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!
    ΚΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΔΕΡΗ..ΕΣΤΩ ΜΕ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ..ΚΑΠΩΣ..ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ..

    ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ?
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ..ΟΧΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ..ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ..ΚΑΝΕΝΑΣ.

    3 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ 3 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!!!
    ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΕΓΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.