Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ


Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεοχάρης Πετρίδης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον επόπτη κ. Παντελίδη σχετικά με την αποστολή επιστολών στους ασφαλισμένους της Ασπίς.

Όπως τον πληροφόρησε η συγκεκριμένη κίνηση υπαγορεύτηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία από τις 15.1.2011 ζήτησε από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που είναι σε λειτουργία να προσκομίσουν στοιχεία για το σύνολο των συμβολαίων τους ώστε να ελεγχθούν ως προς την νομιμότητα προέλευσης των χρημάτων με βάσει το νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στις εταιρείες που είναι σε λειτουργία την διαδικασία αυτή συντονίζει το δίκτυο των ασφαλιστών τους, οι οποίοι και ενημερώνουν τους πελάτες τους.
 
 

Στην περίπτωση της Ασπίς Πρόνοια, της οποίας η άδεια βρίσκεται σε ανάκκληση, τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο κ. Παντελίδης, ο οποίος καλέστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος να ενημερώσει τους περίπου 2.000 ασφαλισμένους των οποίων τα εφ' άπαξ καταβολής συμβόλαια ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ. Οι 2.000 επιστολές που στάλθηκαν ενημερώνουν τους ασφαλισμένους για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν στα γραφεία της εταιρείας (μεταξύ άλλων εκκαθαριστικό σημείωμα του οικονομικού έτους κατά το οποίο συνήφθη το συμβόλαιο και κατάλληλα έγγραφα που δικαιολογούν την προέλευση των ποσών που κατατέθηκαν).

Όσοι ασφαλισμένοι λάβουν την επιστολή καλό θα είναι να συμβουλευτούν τον λογιστή τους.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παντελίδης η συγκεκριμένη κίνηση σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζει τη συνέχιση της διαδικασίας εύρεσης ανάδοχης ασφαλιστικής εταιρείας ή της εκκαθάρισης. Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία που αφορά το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών και τραπεζών της χώρας.

Σε κάποια συμβόλαια που είχαν "ωριμάσει" και είχαν επανατοποθετηθεί (όπως π.χ. συμβόλαια Aspis Plus) οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του συμβολαίου από την ημερομηνία έναρξής του. 

Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια

17 σχόλια:

  1. ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΣΣΕΤ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥΣ,ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!

    ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΣ! ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ! ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΕ ΑΠΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ 5 ΚΑΙ 6 ΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ?

    ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΛΟΙ ΥΠΟ ΑΙΡΕΣΗ ΤΥΠΙΚΑ ΝΟΜΙΜΟΙ?
    ΑΣ ΤΟ ΔΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΑΥΤΟ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ..ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΡΟΥΜΕΝΟ ΗΔΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ,ΠΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΤΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=252703&cid=122

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ Κ ΚΛΕΦΤΕΣ!!! Ε ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΝΙΞΗΜΟ! ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ! ΕΛΕΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το μαυρο χρημα να το ψαξουν στις δικες τους επινδυσεις αλλα ποτε πληρωσε αυτος που φταιει σε αυτον το τοπο αν εχει μεινει τιμιος ανθρωπος πολιτικος πολιτης ας συμβαλει στη σωτηρια μας να γιατι τα κεφαλαια του λαου φευγουν εξωτερικο φορολογια καταθεσεων ποεθεν εσχες για χρηματα επενδυμενα 10ετειων πριν δωστε λογο σημερα ελεος σωτηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις μίζες των πολιτικών τις έψαξαν????????? Αλλά βέβαια αυτοί βγαίνουν πάντα λάδι!!!!
    Μας θεωρούν τελείως ανεγκέφαλους! Μήπως, λέω μήπως κερδίζουν χρόνο, να περάσεις το ένα έτος και να πάμε σε εκκαθάριση???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..άλλη τρέλα και τούτη , από τη μια το κράτος
    αγκαλιαζε το "τεκνο" του τον απατεώνα Ψωμιάδη
    (ο πρωήν υπούργός Παπαθανασίου κααάτι.... είχε ακούσει για την επιστόλή της κ. Μεταξά της ΕΠΕΙΑ
    αλλά χάθηκε!!!! τόλεγε χθες βράδυ μειδιώντας στην εκπομπή του Κουλογλου στον ΣΚΑΙ....)και από την άλλη ζητάει παραστατικά από εμάς...δηλαδή πως δώσαμε τα λεφτά χέρι- χέρι??? όχι, βέβαια τα στείλαμε σε τραπεζικό λογαριασμό απο την τράπεζα μας ο καθένας,τι ψαχνουν λοιπόν??? δεν αφηνουν τα "σάπια", ο κ Παντελιδης είχε πει για ανάρτηση στο internet το ποσον που καλύπτει κάθε συμβόλαιο του οποίου έχουμε κάνει πιστοποίηση,ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΕ????
    μόνο κάθε χρόνο θα ζητάνε και από κατι τις έτσι να περνάει ο καιρός μέχρι να τα¨"τιναξουμε" στο μεταξυ για να ησυχάσουν κι' αυτοί .. ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ....
    Π.Σ.Βελισσαράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή αν εγω εβγαζα 20 χιλιαρικα τον χρονο και μετα απο 10 χρονια ειχα 200 χιλιαρικα στην τραπεζα δεν ειχα μαυρο χρήμα? Μην τα ισοπεδωνουμε όλα. Οποιος τα χει βγαλει νομιμα και αποδειξιμα δεν φοβαται τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΣΤΕΛΝΩ ΜΕ CURIER ,ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΣΗΣ
    ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΥ,ΑΠΟ ΤΟ 2000, ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ
    ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΓΙΟΛΗΣ...ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΟΥ ...ΗΤΑΝ ΠΡΟΙΟΝ "ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καμαρωστε τον ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ,,ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΤΙς ΑΛΛΕΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ???
    Καλα, ο δικηγορος σας δεν εχει να προτεινει τιποτα??
    Δεν ξερει οτι απαγορευεται και δεν υπαρχχει αντιστοιχη νομοθεσια????Δεν ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ να ζηταει κατι τετοιο!!!
    Σας ελεγα να μην χαιρετατε...καποτε και να βαρατε....δεν ακουσατε,,τρεχατε τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ 10.15
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Π.Χ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΜΕΝΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ? ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ?
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΧ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ-΄΄ΔΩΡΙΖΑΝ΄΄-ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΛΩΝΑΝ ΩΣ ΔΩΡΕΑ.ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ-ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ- ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θα μας δωσετε τα λεφτα μας πισω οτι κι αν ζητησετε κλεφτες του ηθους της τιμης και της αξιας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ "ΣΥΛΛΟΓΕ",
    Μήπως παραείστε ελαστικοί και μας έχουν καβαλήσει?
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ!!!!!!!
    Δε φτάνει που μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια μεταβίβασης των συμβολαίων μας, τα νοσοκομειακά προγράμματα ανθρώπων είναι στον αέρα, αγωνιούμε καθημερινά για τα χρήματά μας ζητούν και από πάνω?
    ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΛΛΟΓΕ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου πει, πως μπορώ να δικαιολογήσω χρήματα που προέρχονται απο οικογενειακο τραπεζικό λογαριασμό. Αρκεί το βιβλιάριο κατάθεσης ή πρεπει να προσκομμισω και τα εκκαθαριστικά των υπολοίπων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό είναι να συμβουλευτείτε τον λογιστή σας για να μην γίνει κάποιο λάθος και προσκομίσετε ελλειπή δικαιολογητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε μπας και γυρεύουν τον πιο βολικό τρόπο να μη δώσουν πίσω μία;;
    Και ποιόν λογιστή μωρέ να συμβουλευτεί κανείς αν η δήλωσή του ήταν τόσο απλή που λογιστής να μη χρειαζόταν;; Ποιά ελλιπή δικαιολογητικά; Και ποιά δικαιολογητικά; Και πότε είναι πλήρη; Οταν συνήφθη το συμβόλαιο όλα δεν ήταν σύμφωνα με τους τότε νόμους και τους προφήτες; Ισχυε ο νόμος του 2008 και οι αποφάσεις της ΕΠΕΙΑ του 2008 το 2007; Ποιά παραστατικά; Είναι δυνατό η κουνιάδα μου (επάγγελμα οικιακά) να κρατά παραστατικά(!!) μια ζωή κάθε χαρτί με νούμερα; Που κάθε τόσο συγυρίζοντας πετούσε και μερικά παλιόχαρτα; Ξέρει τι θα πεί παραστατικό ο θείος μου ο Αντώνης; Και πάνε να τον βγάλουν λαθρέμπορο, προαγωγό ή δεν ξέρω τι άλλο; Και 'γώ που γνωρίζω τι θα πει παραστατικό έχω μήπως καμμιά επιχείρηση που διατηρεί αρχείο στο διηνεκές; Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ
    ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ
    ΑΣΠΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΖΗΜΙΩΜΕΝΟΙ. ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΝΟΜΟΥΣ.
    ΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΩΡΑ ? ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΗ ΤΟΥ
    ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2008. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. MIA EΡΩΤΗΣΗ.
    ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
    ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΠΏΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ. ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ .
    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑΣ;
    ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑΣ ΤΟ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ ΣΕ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΜΠΑΝΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ.
    ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΠΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ?

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
    ΕΛΕΝΗ Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. συλλογοι δωστε απαντησεις στον κοσμο μας περιμπλεκετε και δαρμενοι και κλαμενοι προστατεψτε τα θυματα που εσεις δημιουργησατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.