Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την κατάθεση των μαζικών αγωγών εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου.

Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν μέσω του Συλλόγου όλες οι σχετικές πληροφορίες. 

Το ΔΣ του Συλλόγου διευθετεί με τους νομικούς συμβούλους τις τελευταίες λεπτομέρειες και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ενημερωθούν όλοι οι ασφαλισμένοι για τους χώρους όπου θα μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους.

5 σχόλια:

  1. ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΓΚΩΝΙΖΕΣΘΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

    ΑΚΟΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ,ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΙ ΘΕΛΕΙ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ,Ο ΚΑΘΕ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ..

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΕΝΗ,ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ,ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΑΛΛΟΥ..
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ,ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΣΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ.
    ΤΗ ΓΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΤΗΝ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ,ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙΤΕ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ.ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ.
    ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ..
    ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ..
    ΕΔΩ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ,ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ,ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΛΠ..ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΜΜΕΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ?
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΡΙΕΡΑ?
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟ,ΓΙΑ ΟΡΓΗ,ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ?
    ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ..
    ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ..ΛΙΓΟΙ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ..
    ΚΑΝΤΕ ΑΓΩΓΕΣ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΑΠΛΑ,ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ.
    ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΤΛΕΦΩΝΑ,ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ..
    ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ...



    ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.
    ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΟΜΙΜΑ?
    ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΟ.
    Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΡΙΝΕΙ.
    ΕΔΩ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ?

    ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ?
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ..
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.
    ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζω στον τύπο (Καθημερινή/Ημερησία) ότι το δικηγορικό γραφείο του κ. Μαρκουλάκου θα καταθέσει αγωγή ενάντια του Ελληνικού Δημοσίου. Η αγωγή αυτή είναι διαφορετική από αυτή που ανακοινώσατε σήμερα στο blogspot ; Αν ναι, βγάλτε μια ανακοίνωση, σας παρακαλώ, για το πώς μπορεί κάποιος να βοηθήσει και να συμμετέχει στην αγωγή του του κ. Μαρκουλάκου.

    Όλοι θα συμμετέχουμε στην αγωγή του Συλλόγου.

    Αδριανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Μαρκουλάκος είναι ιδιώτης δικηγόρος και δεν έχει καμία σχέση με τις κινήσεις του Συλλόγου Ζημιωθέντων. Οι νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου είναι ο κ. Σελέκος, ο κ. Βγόντζας, ο κ. Καλαβρός και πλαισιώνονται από μια ομάδα δικηγόρων. Εντός των επόμενων ημερών συντονίζεται η διαδικασία ώστε να καταθέσουμε περίπου 5000 αγωγές εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ!
    5000 ΑΓΩΓΕΣ ΙΣΟΝ 10000 ΑΤΟΜΑ!!!!!
    ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΣΟΒΑΡΑ!
    ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΑΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ,ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

    ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ?
    ΜΙΑ!! ΜΙΑ!! ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΜΕ?
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.

    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
    ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέσα σ’ ένα κλίμα «απόνερων» της Ασπίδος όπου όλοι ήξεραν για τα «Ασπιδόχαρτα» και τον «χαρτοπόλεμο» με τις εποπτικές υπηρεσίες η αγορά μας κινείται προς τα κάτω επί της ουσίας, συντηρώντας χαμηλές αποθεματοποιήσεις και αντιστρόφως ανάλογα διαφημίσεις περί σιγουριάς και γρηγοράδας, περί δυνατής μαμάς, περί του θα είμαστε εδώ πάντα, περί επανίδρυσης, περί φιλικής και σύγχρονης εταιρείας, περί του ότι κάποιοι έχουν λύση για τα πάντα, περί ασφαλούς δυνάμεως, περί του όλοι νοιάζονται για μας, περί κορυφαίων λύσεων, περί ασφαλούς μέλλοντος, περί λεμονοστίφτη και ευελιξίας στις δύσκολες αποφάσεις και όλα λυμένα στο «πατ-κιουτ».


    Εντύπωση μας έκανε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ η στάση των κ.κ. Πέτσα και Παπαθανασίου όπου ο κ. Πέτσας από τη μια μεριά συνιστούσε το κλείσιμο της ΑΣΠΙΔΟΣ και από την άλλη προωθούσε ευμενώς την προσθήκη και άλλων εξαγορών για την ΑΣΠΙΔΑ, μικρών εταιρειών με αδιευκρίνιστες σημασίες, και ο κ. Παπαθανασίου δεν έδινε και τόση σημασία και ξεχνούσε την αναφορά της υπαλλήλου κ. Μεταξά για την τύχη της ΑΣΠΙΔΟΣ που συγκλόνισε την ασφ. αγορά όταν έκλεισε.


    Εντύπωση μας έκανε και ο «Νίκος» με τον οποίο συζητούσε ο αναλογιστής Αναγνωστόπουλος για το ΑΣΠΙΣ-BOND και δε διευκρινίστηκε αν είναι στέλεχος με βασικό ρόλο στα δρώμενα περί ΑΣΠΙΔΟΣ τα επόμενα μετά το 2000 χρόνια.


    Και κάποια άλλη υπάλληλος του Υπουργείου ακούστηκε ότι συμβούλευε τον κ. Ψωμιάδη που όπως φαίνεται δεχότανε ποικιλότροπες πιέσεις πανταχόθεν και για πολλά εκτός ασφαλιστικής εργασίας. Μάλλον θα ακούσουμε και ονόματα λίαν συντόμως ανθρώπων «πάσης υποψίας» του τραπεζικού χώρου και θα έχουμε και «εκπλήξεις» και «κουρέματα» με αφορμή τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» και «περί ξεπλύματος χρήματος» τις σχετικές με τα συμβόλαια στην ΑΣΠΙΔΑ αλλά και τη στάση των Τραπεζών απ’ όπου περνούσαν αυτά τα χρήματα.


    Πολλά θα δούμε και κυρίως θα μάθουμε για τις επιπτώσεις του «διασκορπίσματος» του χαρτοφυλακίου της ΑΣΠΙΣ, για τη διαχείριση της περιουσίας μετά το κλείσιμο, για το όφελος των δικηγόρων από όλη αυτήν την απόφαση της ΕΠΕΙΑ και τον τρόπο χειρισμού και για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο.


    Η ασφαλιστική αγορά πάντως «συρρικνώνεται» και στην προσπάθειά της να βάλει αποθέματα στην άκρη. Οι εταιρείες κινούνται σε μια ψαλίδα από 320% μέχρι 40% και μέσο όρο 140! Και εδώ όλοι λένε ότι είναι καλά εκεί που είναι και μάλιστα κάποιοι που λένε ότι είναι πρώτοι «μοιράζουν» και πίνακες κάνοντας χαρτοπόλεμο εναντίον άλλων που υποτίθεται είναι χαμηλά.


    Εκτός των «χαρτιών» που κυκλοφορούν τα δίκτυα πωλήσεων κυκλοφορούν και δικόγραφα με απαιτήσεις εκατομμυρίων αποδεικνύοντας ότι το κόκκινο και το μπλε έχουν διαφορετικές ερμηνείες στο αν είναι κόκκινο ή όχι το χρώμα. Γεγονός πάντως είναι ότι πτώση στο ποσοστό αποθεματοποίησης είχαν και οι «πρώτοι» και «τελευταίοι», όλα αυτά τα χρόνια.


    Πάνω σ’ αυτά στο Next Deal (εφημερίδα) από το 2003 (τεύχος 62, Μάρτιος 2003) είχε δημοσιεύσει ένα πίνακα με τον δείκτη αποθεματοποίησης προς ασφάλιστρα στον κλάδο αυτοκινήτου. Ένα πίνακα που συζητήθηκε τότε στην αγορά και πρόσφατα όπως μάθαμε σε αίθουσες δικαστηρίων.

    Και τότε και σήμερα εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος δείκτης σημαίνει πολλά και τίποτα. Άλλωστε ο όμιλος της Ασπίδας είχε σχετικά καλό δείκτη ωστόσο έκλεισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.