Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΑΣΠΙΣ

01.07.2011
ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς


τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Αναβολή της δίκης του προέδρου της «Ασπίς Πρόνοια» σχετικά με την πλαστή εγγυητική επιστολή λόγω μη ενημέρωσης του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών!»

Την Παρασκευή 24.06.11 ήταν προγραμματισμένη η δίκη του προέδρου της «Ασπίς Πρόνοια» Π. Ψωμιάδη σχετικά με την πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 500 εκ. ευρώ. Όμως, το υπουργείο Οικονομικών, που ήταν ένας από τους βασικούς κατήγορους στη δίκη, δεν είχε ενημερωθεί για τη διεξαγωγή της, με αποτέλεσμα ο νομικός εκπρόσωπος του υπουργείου να ζητήσει αναβολή ώστε να λάβει γνώση της υπόθεσης εντός εφτά ημερών.


Αυτά αναφέρει ο σύλλογος ζημιωθέντων της «Ασπίς Πρόνοια» και εύλογα αναρωτιέται πως μπορεί να εμπιστευτεί το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο βαρύνεται με την ευθύνη της επίλυσης του μεγαλύτερου ασφαλιστικού σκανδάλου που αφορά 1.000.000 άτομα και ενώ έχουν περάσει 645 ημέρες από την ανάκληση της άδειας της «Ασπίς Πρόνοια» και εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι περιμένουν μια δίκαιη λύση.


Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Μετά από όλες τις μέχρι τώρα καθυστερήσεις, την ολιγωρία και τη μη ανάληψη ευθυνών από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου, πώς εξηγεί το παράδοξο αυτό γεγονός του να μην γνωρίζει το Υπουργείο Οικονομικών την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης για την πλαστή εγγυητική επιστολή;


2. Τελικά ποιο είναι το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τους ζημιωθέντες της «Ασπίς Πρόνοια»; Ποια ακριβώς μέτρα προτίθεστε να λάβετε, και επιτέλους εντός ποιου χρονοδιαγράμματος, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες των ζημιωθέντων συμπολιτών μας;


Ο ερωτών Βουλευτής
Κριτσωτάκης Μιχάλης


9 σχόλια:

  1. με τη γ.γ καταναλωτη τι γινεται; 2 μηνες περασαν ηδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ, ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ? (ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΛΕΓΧΟΥ-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ-ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ).
    ΑΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΚΑΤ' ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ), ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ (ΤΕΚ) ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ (ΤΟ ΤΕΚ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 2 ΔΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΑ). ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣ ΚΡΑΤΟΣ (ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ) ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ (100 ΧΙΛ/ΚΑΤΑΘΕΤΗ/ΤΡΑΠΕΖΑ).
    ΣΤΙΣ (ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΖΩΗΣ, ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 100% (ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ). ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΟΤΕ (2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ) ΑΦΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ!
    ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ
    ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ (ΒΛ. ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΛΠ), ΕΝΩ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ!
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ (ΕΠΕΙΔΗ Ο ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ?
    ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΕΕ? ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΔΕΝ ΒΛΈΠΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ?
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΣΠΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ (200-300 ΕΚΑΤ.)ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ) ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βακης Καραιακ............4 Ιουλίου 2011 στις 6:04 μ.μ.

    ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ, ΣΤΙΣ 22/6/11, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΙΚ, Κο ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ,ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ
    κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟικονομίαNews_EmailΕκτύπωσηΑγαπημένα Μοιραστείτε το άρθρο Επικοινωνία με συντάκτηΜέγεθος Κειμένου
    DW: Αποζημιώσεις για επενδυτές, "εκπτώσεις" για την Ελλάδα
    05/07/2011 | 16:29Τελευταία Ενημέρωση 16:29 05/07/2011

    προηγούμενο1 από 1επόμενο
    Διαφημίσεις Google
    oroloi.gr
    8500+ ρολόγια 120+ μάρκες στις καλύτερες τιμές μόνο στο oroloi.gr
    www.oroloi.gr
    Αποζημίωση έως 100.000 ευρώ για επενδυτές που πέφτουν θύματα απάτης από συμβάσεις παραγώγων -ιδιαίτερα λόγω πλημμελούς παροχής υπηρεσιών- ζητεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Με μεγάλη πλειοψηφία αναμένεται να εγκρίνει το Στρασβούργο και το αίτημα για μεγαλύτερη διαφάνεια στην τεράστια αγορά εξωχρηματιστηριακών παραγώγων, η οποία εκτιμάται ότι ξεπερνάει σήμερα τα 400 τρισ. ευρώ. Προβλέπεται μάλιστα «αρχείο καταγραφής συναλλαγών», το οποίο θα επιτηρείται από τη νέα ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών ή και άλλες αρμόδιες εποπτικές αρχές. Παραμένουν ωστόσο οι διαφωνίες για το κατά πόσον θα επιτρέπονται οι ακάλυπτες πωλήσεις, δηλαδή οι συναλλαγές υψηλού κινδύνου με ομόλογα, τα οποία ο πωλητής δεν διαθέτει τη στιγμή της συναλλαγής, αλλά υπόσχεται να αποκτήσει σε μελλοντικές τοποθετήσεις.

    Κατά τα άλλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κι ένα μικρό δωράκι για την Ελλάδα: τη μείωση της ελληνικής συνεισφοράς στον κοινοτικό προϋπολογισμό κατά 84 εκ. ευρώ το 2011. Η έκπτωση αυτή προκύπτει από την επιστροφή στην Αθήνα ισόποσου πλεονάσματος από το οικονομικό έτος 2010 και εγκρίνεται σήμερα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

    Αντίστοιχα και η Κύπρος λαμβάνει περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ. Τη μεγαλύτερη επιστροφή, σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ, δικαιούται η Γερμανία.

    Γιάννης Παπαδημητρίου

    Πηγή: Deutsche Welle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΩΝ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΑΠΙΣ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ. ΑΝ ΔΕ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΠΕΡΥΣΙ, Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΛΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!
    ΥΠΟΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ.
    ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η βαρία και εγκληματική αμέλεια των εκάστοτε αλλά και των νυν ''αρμόδιων'' και διορισμένων ,αν δεν κάνω λάθος, απο το Δημόσιο, πολιτικών παραγόντων που συνετέλεσε σε πολύ σημαντικό βαθμό στην κατάρρευση της Ασπίς Πρόνοια οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας σε οικονομική ζημιά συνεχίζεται ακόμα και σήμερα...

    Δείτε όμως κι αυτό.

    http://www.edunea.gr/index.php/2011-01-31-09-49-32/8522-2011-02-18-16-51-06

    Να ελπίζουμε στη δικαιοσύνη!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κ. Σελέκος κάνει λόγο για «παραβατική επιχειρηματικότητα» η οποία «προκαλεί τεράστια ζημιά στη νεοελληνική κοινωνία και την υγιή αγορά και υποστηρίζεται φανερά από ένα περιθωριακό, αλλά ισχυρό μέρος του πολιτικού συστήματος». Οπως εξηγεί ο ίδιος, «επί σειρά ετών και αδιαλείπτως, το κράτος χορηγούσε πιστοποιητικά φερεγγυότητας στην ασφαλιστική εταιρεία Ασπίς Πρόνοια εξαπατώντας με τον τρόπο αυτόν τους Ελληνες ασφαλισμένους, αναφορικά με τη χρηματοοικονομική αξιοπιστία και τη βιωσιμότητα αυτής της επιχείρησης. Σήμερα δε, δεκαοκτώ μήνες μετά την κατάρρευση της Ασπίς, το κράτος αγνοεί προκλητικά την οικονομική καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων συμπολιτών μας, πλήττει την αξιοπιστία της υγιούς ασφαλιστικής αγοράς και μεροληπτεί επικίνδυνα υπέρ των τραπεζικών επιχειρήσεων».


    ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΕΛΕΚΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Ή ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ |"Χ" Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ;
    ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ;
    ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ;

    ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63207508


    ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ.
    ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΝΕΙ.
    ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ-ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ.
    ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
    ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ.ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στο αλτερ ο χατζηνικολαου, παρα το οτι το θεμα του ειναι η ζημενς, διαβαζει μηνυματα τηλεθεατων με τα συχρονα σκανδαλα.

    αααν καποιοι απο τους συλλογους ευαρεστουνται, μπορουν επισημως και τυπικως να υποβαλουν ερωτησεις σχετικα με την υποθεση της ασπις και με την ολογωρια του δημοσιου.
    ο παπαιωαννου, υπουργους δικαιοσυνης ειναι εκει και ας μας πει και για τους δικηγορους του δημοσιου και για το νομο σαχινιδη.

    ο χατζηνικολαου διαβαζει ερωτησεις και απαντουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.