Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ Ι. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ


Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεοχάρης Πετρίδης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής κ.Παντελίδη για το θέμα της ανάρτησης των συμβολαίων ζωής στο διαδίκτυο. Από την συζήτηση προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα: 


1ον Τέλος της επόμενης εβδομάδος θα παραδώσει  στην ΤτΕ (ήδη έχει δώσει τις "βάσεις" υπολογισμού των αποθεμάτων) τα στοιχεία όλων των ασφαλισμένων για κάθε συμβόλαιο ξεχωριστά (αναγραφόμενο σε  5 σελίδες για τον καθένα).
 
Ελπίζει, ότι εφόσον η Τράπεζα δεν έχει να κάνει κάποιες παρεμβάσεις θα αναρτηθούν στο δεύτερο 15ημερο του Σεπτεμβρίου.
 
Αναμένονται έντονες αντιδράσεις από τους ασφαλισμένους, γιατί σύμφωνα με τα νέα δεδομένα (Ν.4002/2011 Άρθρο 17 που ψηφίστηκε στις 4/8/11 και δημοσιεύθηκε στις 22/8 ,στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ) όλα τα προϊόντα που τοποθετούνταν στο Ασπίς Εσωτερικό Μεταβλητό Κεφάλαιο (Unit Linked) και δεν είχαν προλάβει να λήξουν ή να συμπληρώσουν  τουλάχιστον 7ετία (Plus), θα αποτιμηθούν με αξία μεριδίου την 21/9/09!
 
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Παντελίδη και με την τελευταία έκθεση του (4η) η αποθεματοποίηση σε τοποθετημένα χρήματα άνω των 220εκ. ευρώ αντιστοιχεί ούτε σε 30εκ ευρώ με αποτέλεσμα, αν αποτιμούσε τα συγκεκριμένα συμβόλαια με αξίες εγγυημένες, τότε το Εγγυητικό, θα μείωνε την αποζημίωση, όλων των συμβολαίων, κάτω από 50%,από 70% που ορίζει ν. 3867.
 
Αυτό οφείλεται και σε μία τελευταία τροποποίηση του Νόμου για τις τοποθετήσεις σε Unit Linked τον Μάρτη του 2009 που έπρεπε να υπάρξει υπουργική απόφαση, η οποία θα όριζε πως θα γίνονταν και σε τι προϊόντα αυτές οι τοποθετήσεις, που ποτέ δεν εκδόθηκε. 
 
Από το "κούρεμα" φαίνεται να την γλυτώνουν όλα τα Asset.
 
Θα υπάρξουν εισηγητικές εκθέσεις από τον κ. Παντελίδη όπου θα εξηγεί συνοπτικά τις εν λόγω αποτιμήσεις για κάθε κατηγορία συμβολαίου (Δ.Κ Asset,Plus, κ.λ.π.)
 
2ον. Ο ίδιος, έχει προσκληθεί στο ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό συνέδριο της Ε.Α.Ε.Ε στην Ύδρα που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο (1-3/9/11) όπου θα "μοιράσει" 12 φακέλους ενημέρωσης για την κατάσταση της Ασπίς, σε στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών.(Groupama-AXA-Εθνική κ.λ.π).
 
Ελπίζει ότι με την υπάρχουσα κατάσταση (haircut,rollover, νόμος 4002 για την ενίσχυση του Εγγυητικού με 200εκ ευρώ σε Ο.Ε.Δ) θα υπάρξει ενδιαφέρον ... ανάγνωσης των φακέλων, σε αντίθεση με την τελευταία φορά που είχε έρθει σε επαφή μαζί τους.

7 σχόλια:

  1. ΤΟ πρόβλημα δεν είναι οι επενδύσεις αλλά εμεις οι ταλαίπωροι που πληρώναμε πανακριβα ασφάλιστα ( για προγράμματα υγείας) και τώρα δεν μπορούμε να ασφαλιστούμε πουθενα......
    και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τα πάντα απο την τσέπη μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΣΑΣΤΕ ΣΑΦΕΣΤΕΡΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΙΟΥΝΙΤ?
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΥΝΙΤ? ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΝΤ?
    ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΑ ΑΣΣΕΤ?
    ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ..

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ?
    ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ.
    Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΖΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ?
    ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΝ ΟΨΕΙ Δ.Ε.Θ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ,
    ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ?
    ΔΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Η ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΚΑΙ Η ΜΟΥΝΤΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΓΝΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ, ΠΟΣΟ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ.
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΗ (ΚΟΙΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΛΑ!! ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟ ΑΓΩΓΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.
    ΕΔΩ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. diladi me glitonun to kourema ta asset ti enoite?tha parume to 70% i to 100% ton xrimaton mas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΥΡΙΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΣΥΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΕΡΙ ΧΡΗΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥς ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ, ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω με τον προηγουμενο αναγνωστη. Εμεις που ειχαμε ασφαλιστρα υγειας και συνταξης γιατι να χασουμε τα λεφτα που δωσαμε. Εγω πληρωνα για 15 χρονια και τωρα δεν εχω τιποτα. Ειμαι 47 χρονων. Το συμβολαιο μου θα εληγε στα 55 μου. Ποιος θα με ασφαλιση σε αυτην την ηλικια. Κανοντας μια μικρη ερευνα μονος μου ειδα πως πρεπει να κανω 20 χρονια το λιγοτερο σε διαρκεια συμβολαιο για να εχω κατι να παρω. Ποιον κοροϊδευουν ολοι αυτοι οι κυριοι.(κρατος-ασφαλιστικες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ UNIT LINK ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΒΑΣΗ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΑΦΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΜΑ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ.ΗΔΗ ΔΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΜΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΥΧΗΡΙΑΣΘΕΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Κε ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΛΥΣΙΔΟΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΝ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΟΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΒΑΣΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥ. ΑΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΛΛΙΩΣ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΟΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΗΔΗ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ .ΝΤΡΟΠΗ!
    ΕΠΙ 23 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ
    ΤΣΕΚΕΡΙΔΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω τρία συμβόλαια Ζωής-συνταξιοδοτικά που λήγουν (έληγαν) το 2012 τα δυο και το 2013 το άλλο.Καταλαβαίνουμε ότι τα εγγυημένα επιτόκια,επανεπενδύσεις κλπ ήταν ψηλά.Υπάρχει ελπίδα να πάρω κάτι πίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.