Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

Η παρακάτω επιστολή μεταφρασμένη στάλθηκε στα μέλη της τρόϊκας:


Ελληνική Οικονομία
Ακόμη μία "μαύρη τρύπα" 500 εκατ. ευρώ
Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια


"Πριν δύο χρόνια, οι ελληνικές εποπτικές αρχές έκαναν ανάκληση της άδειας μίας εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα, της Ασπίς Πρόνοια. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν όλες τους τις οικονομίες, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία λάμβανε κρατικά πιστοποιητικά φερεγγυότητας σε ετήσια βάση.

Η Ασπίς Πρόνοια και ο πρόεδρος Παύλος Ψωμιάδης λάμβαναν πιστοποιητικά φερεγγυότητας από το 2002 από κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση, ασκούσαν πλημμελή εποπτεία, αν δεν ήταν συνεργοί σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα. Δυο χρόνια μετά, καμία λύση δεν έχει βρεθεί για το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία της ΕΕ.

Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων απαιτεί άμεση πολιτική επίλυση. Το ελληνικό κράτος οφείλει να αποζημιώσει τους περίπου 250.000 κατόχους συμβολαίων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value, με ποσό που ανέρχεται περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ. 

Χιλιάδες άνθρωποι πρόκειται να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους μέσω της νομικής οδού καθώς θεωρούν ότι το κράτος δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα για επίλυση.

Στις μέρες μας, η Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Αγορά δοκιμάζεται. Οι Έλληνες έχουν χάσει την πίστη τους για όλα τα ασφαλιστικά προϊόντα και η εφαρμογή του Solvency II πρόκειται να αποδειχθεί ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. 

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν λύσει άμεσα αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα, οι άνθρωποι θα διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους από τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια αξιώνοντας μελλοντικά ποσά πολλαπλάσια και έντοκα".

7 σχόλια:

  1. καλη η πρωτοβουλια και θα ηταν καλυτερη , αν την κοινοποιουσατε με δικαστικο επιμελητη στον νεο γερμανο διοικητη της ελλαδος, που εγκατασταθηκε προχθες στο υπουργειο αναπτυξης, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ για το μεγα σκανδαλο.
    Ας παρει θεση επιτελους και ο τεως ...κ. σελεκος, που την εκανε με ελαφρα πηδηματακια...περιεργως ..
    !!
    Αυτο θα ειχε αξια.
    Εστω και για τα ματια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Στόχος του Χορστ Ράιχενμπαχ είναι να φέρει μία μεγάλη ένεση αισιοδοξίας στην Ελλάδα», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών, Γιώργος Χατζημαρκάκης,

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ !
    ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ
    ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ
    ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ!
    ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή.Ας ελπίσουμε οτι θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα,

    Ανεξάρτητα αν αυτοί οι ανάλγητοι τροικανοί θα απαντήσουν, θεωρώ ότι η κίνηση σας είναι και πάλι σωστή ,μπράβο σας, δώστε συνέχεια στις πιέσεις προς όλους ,μήπως και βρεθεί κάποα λυση
    γιατί είμαστε σε πραγματική απόγνωση μια και το κράτος μας ζητάεινα πληρώνουμε χαράτσια ενώ εκείνο" σφυριζει κλέφτικα" στις υποχρεώσεις του απεναντί μας, ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ????
    Αλήθεια τι έγινε με την ανάρτηση της λίστας απο τον κ. Παντελίδη????? απο 15/06 ΠΕΡΙΜΕΜΟΥΜΕ.
    Π.Σ.Βελισσαράτος, Πειραιαάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΑΞΑΤΕ ΑΡΙΣΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΑΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα. Ετσι μπραβο πρεπει να πιεσουμε οπου μπορουμε και οσο μπορουμε,μηπως και μας ληπηθει καποιος απο εξω.Οσο για τα δικαμας παλικαρια της πολιτικης μας σκηνης,μια μουντζα μονο μπορω να τους δωσω απο την θεση που βρισκωμαι.Τετοιους πατριωτες να τους χαιρομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.