Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΑΧΑΪΑΣ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο βουλευτής ΝΔ Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή ως απάντηση στις προτάσεις του Συλλόγου για άμεση επίλυση του προβλήματος. Μέσα από την επιστολή γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρος ο τρόπος που αντιμετωπίζεται αυτό το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα από το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μετάθεση ευθυνών και ανυπαρξία πολιτικής βούλησης οδηγούν 1 εκατομμύριο ασφαλισμένους σε αδιέξοδο.



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Ν.Δ.
Βουλευτής Αχαΐας
                                                                                                                                                                 
Αθήνα, 13/10/2011

ΠΡΟΣ: Σύλλογο Ζημιωθέντων από ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

ΘΕΜΑ: Σχολιασμός Προτάσεων για το πώς μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα των ανακληθεισών εταιριών, με το ελάχιστο δυνατό κόστος

Αξιότιμοι κύριοι,
Σε συνέχεια της επιστολής του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου σας προς τον Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, θα επιθυμούσα να καταθέσω την άποψη που διαμόρφωσα μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις, αφού σε καμιά περίπτωση δεν αφορά την πολιτική ευθύνη του Τομέα Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, συμβάλλοντας στην προσπάθειά σας.
Ετσι λοιπόν, αναφορικά με την απόφαση του ΔΣ σας, η οποία προέκυψε από την 11η Συνεδρίαση σας, για την άμεση διερεύνηση για ευθύνες σε σχέση με την πλημμελή εποπτεία παλαιών και νέων εποπτικών αρχών ώστε να κινηθεί ο Σύλλογος σας με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον τους, μου επεσήμαναν πως είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί η πλημμελής εποπτεία, για θέματα που συνέβησαν έως και 16 έτη πίσω, όταν μάλιστα πολλοί από τους εμπλεκόμενους έχουν αποβιώσει.
Σε σχέση με την πρότασή σας να αναγνωρίσει το Δημόσιο τις ευθύνες του για την πλημμελή εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και για την υποχρέωσή του να καλύψει την όποια διαφορά προκύψει μεταξύ του ποσοστού  κάλυψης του Εγγυητικού Ταμείου (70%) και της περιουσίας των ανακληθεισών ασφαλιστικών εταιρειών με έκδοση ομολόγων λήξης 2024 υπέρ των ασφαλισμένων, είναι απαραίτητο να τονισθεί πως ξεπερνά κι εμένα και φυσικά δεν είναι αρμοδιότητα του Τομέα Εργασίας. Η υιοθέτηση μίας τέτοιας πρότασης από τη μεριά μου,  θα μπορούσε να ειπωθεί από κάποιους  πως υιοθετείται για καθαρά καιροσκοπικούς από μέρους μου σκοπούς.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες προτάσεις σας, συμφωνώ απόλυτα. Ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την εύρεση λύσης για τους ασφαλισμένους στον Κλάδο Ζωής με  τον επιμερισμό τους σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες, κρίνεται λογικό και θεωρώ πως είναι κάτι που πρέπει να γίνει και να εμπλακεί η ΕΑΕΕ, η οποία πρέπει να έχει σύμφωνη γνώμη για αυτό το θέμα.
Σε κάθε περίπτωση είμαι πρόθυμος να πάω στη Βουλή όποια στιγμή κρίνεται και πάλι το θέμα, προκειμένου να πεισθεί η Κυβέρνηση να δώσει λύση και το θέμα να διατηρείται ζωντανό.
                                                          
                                                         Με Εκτίμηση
                                                              Νίκος Νικολόπουλος


                                                       
                                                            Βουλευτής Αχαΐας

6 σχόλια:

  1. Προς τι η απάντηση Κε Νικολόπουλε αφού φαίνεται από τα γραφόμενα σας ότι δεν έχετε πραγματική και ουσιαστική ενημέρωση για την υπόθεση της Ασπίς ? ποιος πέθανε από το 2002 πολιτικός που υπέγραφε τα σχετικά έντυπα?
    Καλυτέρα να μην λέει τίποτα κάποιος ,αν δεν έχει να πει κάτι ουσιαστικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύο μεγάλες μπούρδες είπε:
    1) δεν μπορεί ευκολα να στοιχειωθετηθεί πλημελλής εποπτεία
    2) δεν είναι δίκαιο να καλύψει το κρατος την περαν του 70% ζημία (αν και εδώ υπήρχε εγγύηση ασφαλιστηριων ζωής, όπως υπάρχει εγγυηση για τις καταθέσεις).

    ...απορώ γιατί δημοσιευσατε την επιστολή του εν λόγω βολευτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριε Νικολοπουλε εσεις οπως και οι υπολοιποι299 ειστε αχρηστοι.ουτε για να βοσκησετε προβατα δεν ειστε ικανοι.θα εισασταν ικανοι να λυσετε ενα τετοιο προβλημα?εχετε μαυρα μεσανυχτα.ολοι ειστε για το ποσα περισσοτερα θα φατε.οπου υπαρχει χρημα.αυτο ειναι το ζητουμενο για εσας.αντε λοιπον να ξεκουμπιστειτε ολοι εσεις οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ μπας και δουμε καμμια ασπρη μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανευθυνη απάντηση από ανεύθυνους πολιτικούς.Αυτούς εκλέγουμε να μας δώσουν λύσεις.Τους ανίκανους και ανεύθυνουν πολιτικούς που σκέφτονται από τωρα τί λένε σκεπτόμενοι ότι την επόμενη μέρα που θα γίνουν αυτοί κυβέρνηση δεν θα κάνουν και αυτοί τίποτα, γιατί είναι όλοι τους μπλεγμένοι και διαβρωμένοι, είναι μέρος ενός συστηματος που πρέπει για πάντα να συντηρούν για να μπορούν και όλοι τους να κάνουν τις κομπίνες τους χωρίς εποπτεια. Από την αντιπολίτευση δεν περιμένει κανεις απάντησεις αυτού του είδους...ότι απεβίωσαν οι υπευθυνοι και αλλες μπαρούφες. Ντροπή σε όλους !!! Κανεις δεν νοιαζεται για εμας, όλοι σκέπτονται την επόμενη μέρα τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τον κ.Νικολόπουλο θα τον θυμηθούμε 250000 ασφαλισμένοι οταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.
    Οπως και τον κ. Παπαθανασίου που με τον περίφημο νόμο του περί εγγύησης του ελληνικού δημοσίου,εξαπάτησε χιλιάδες έλληνες πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ!!!ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΞΥΛΟ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ!!!ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ!!!ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΡΑΓΙΑ!!!ΞΥΠΝΑΑΑΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.