Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ




Σήμερα στάλθηκε η παρακάτω επιστολή στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κα Ρόδη Κράτσα, η οποία πρόσφατα, με ερώτησή της στο Ευρωκοινοβούλιο, έθεσε το ζήτημα της εφαρμογής του Solvency II και πώς αυτή θα επηρεάσει την Ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά. Με αφορμή την συγκεκριμένη ερώτηση, ο Σύλλογος επικοινώνησε με το πολιτικό γραφείο της κ. Κράτσα ώστε να την ενημερώσει για το ζήτημα της Ασπίς Πρόνοια. Ακολουθεί η επιστολή:

Αθήνα, 31/10/2011

Αξιότιμη κ. Κράτσα,

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς Πρόνοια και μέχρι σήμερα ένα εκατομμύριο άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι περιμένουν μια οριστική λύση που θα δώσει τέλος στην αγωνία και την απόγνωσή τους. Οι αποταμιεύσεις τους βρίσκονται δεσμευμένες με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στα ίδια τους τα χρήματα.

Για πρώτη φορά στα διεθνή χρονικά ανακαλείται άδεια ασφαλιστικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο ζωής και οι ασφαλισμένοι δεν αποζημιώνονται.

Οι ελληνικές εποπτικές αρχές αποδεδειγμένα έδιναν επί σειρά ετών πιστοποιητικά φερεγγυότητας στην εταιρεία με αποτέλεσμα οι Έλληνες ασφαλισμένοι να νιώθουν ασφαλείς, εφόσον το ελληνικό κράτος ήταν ο εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της ασφαλιστικής. Ωστόσο, σήμερα, οι Έλληνες ασφαλισμένοι έχουν χάσει εντελώς την ασφαλιστική τους συνείδηση, ενώ ταυτόχρονα έχει απαξιωθεί ο κλάδος των ασφαλειών που αποτελεί εξίσου σημαντικό πυλώνα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η ελληνική πολιτεία παραμένει εδώ και δύο χρόνια αδρανής. Οι Ν. 3867/2010 και 4002/2011 (αναδοχή του χαρτοφυλακίου της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value  από άλλες ασφαλιστικές εταιρείες – δανειοδότηση εγγυητικού κεφαλαίου με ομόλογα ελληνικού δημοσίου) δεν εφαρμόζονται μέχρι σήμερα.



Η διάσωση των καταθετών της PROTON BANK έδειξε τα ισχυρά αντανακλαστικά της κυβέρνησης η οποία προέβη σε μια αυτονόητη κίνηση προκειμένου να προστατέψει τις οικονομίες ανθρώπων οι οποίοι ουδέποτε συνέργησαν στην δημιουργία των τεράστιων ζημιών του τραπεζικού ιδρύματος. Ταυτόχρονα ενήργησε με σωφροσύνη προστατεύοντας έναν από τους πυλώνες του σύγχρονου χρηματοοικονομικού συστήματος φροντίζοντας να μην καμφθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο τραπεζικό σύστημα.

Ο Σύλλογος Zημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια αναρωτιέται όμως γιατί η κυβέρνηση δεν ενήργησε με τα ίδια αντανακλαστικά για ένα πολύ απλούστερο ζήτημα το οποίο θα μπορούσε να είχε λυθεί πριν καν δημιουργηθεί. Για πιο λόγο επί δύο συνεχή χρόνια οι ασφαλισμένοι των ανακληθεισών εταιρειών δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους και στις πολυτιμότατες ασφαλιστικές τους παροχές. Μήπως είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Μήπως δεν πλήρωναν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις προσηκόντως και ανελλιπώς; Μήπως έκλεψαν τα χρήματα; Μήπως έκαναν άλλες παρανομίες; Μήπως οι πελάτες των τραπεζών απολαμβάνουν άλλα προνόμια; Μήπως οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν εποπτεύονται με τον ίδιο μηχανισμό που εποπτεύονται και οι τράπεζες; Μήπως οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν αποτελούν κι αυτές έναν από τους πυλώνες του χρηματοοικονομικού συστήματος; Μήπως δεν έχει καμία σημασία για την οικονομία αν καταστραφεί η ασφαλιστική συνείδηση του κόσμου;

Είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο το Ελληνικό Δημόσιο σύρετε για άλλη μια φορά στα δικαστήρια και γιατί ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει για άλλη μια φορά εκατομμύρια ευρώ (ή δισεκατομμύρια δραχμές) εξαιτίας της ανικανότητας 2-3 ανθρώπων.

Ο Σύλλογος μας έχει κάνει ήδη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς κάθε αρμόδιο (σας την επισυνάπτουμε), η οποία γνωρίζουμε ότι έχει φτάσει στο γραφείο του κύριου Barnier. Ωστόσο, ποτέ δεν λάβαμε καμία απάντηση. Ζητάμε την βοήθειά σας έτσι ώστε το ζήτημα να αποτελέσει θέμα προτεραιότητας στην Ευρωβουλή και μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση.

Η πολλή εύστοχη ερώτησή σας σχετικά με τα νέα δεδομένα στην Ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά μετά την εφαρμογή της Solvency II αποτέλεσε την αφορμή να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Εφόσον επιθυμείτε να συνεχίσετε τις παρεμβάσεις σας για τα τόσο σημαντικά ζητήματα του ασφαλιστικού πυλώνα της οικονομίας, το πρόβλημα των ανακληθεισών ασφαλιστικών εταιρειών αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία.

Επιθυμούμε  μια άμεση συνάντηση μαζί σας, έτσι ώστε να συζητήσουμε από κοντά λεπτομέρειες της υπόθεσης και να σας παράσχουμε υλικό το οποίο θα χρειαστείτε. Τα χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου και το σύνολο των ζημιωθέντων σίγουρα θα εκτιμήσουν την όποια βοήθειά σας.





                                      
Ο Πρόεδρος                                                  Ο Οργανωτικός Γραμματέας



Θ. Πετρίδης                                                       Ν. Κεχαγιάογλου                                                                                                                                                                                             


9 σχόλια:

  1. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΡΟΤΩ, ΓΙΑ ΠΙΕΣΗ ΜΗΠΩς ΚΑΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ Σ Ο Β Α Ρ Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΑΝΑΜΕΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ. ΚΡΑΤΣΑ.
    Π.Σ.Βελισσαράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΟΡΓΑΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ?
    ΟΙ ΕΥΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΛΥΣΗ?
    ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΛΥΤΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ?
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ,ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ?
    Ή ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ,ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ κλπ κλπ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ,
    Ή ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ....
    ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ. ΠΛΗΡΩΣΤΕ,ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ, ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΣΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ/ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ/ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ.ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ,


    Γ Ι Α Τ Ι????????/
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΙΩΝΑΣ.
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ?
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο που εκμεταλεύεστε την όποια ευκαιρία για την ανάδειξη του θέματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αναγνωριζουμε την συνεχή σας προσπάθεια,προς όλες τις κατευθύνσεις,για την επίλυση του
    προβλήματος μας.
    παρακολουθούμε με αγωνία κάθε σας ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ π.χ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΣΑ,ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ 6% ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ?
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ. ΟΜΩΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΡΙ-ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ- ΛΥΣΕΙΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ !!!
    ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ?
    ΠΟΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ..ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ..(ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ) ΔΥΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ?
    ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΝΟΜΟ. ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΕΣ? Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ..
    ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΟ. ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΥΤΕΣ, ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ .ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΡΑΜΑΤΙΚΑ,ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.
    ΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ:ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ.
    ΕΥΘΕΩΣ ΡΩΤΟΥΜΕ :ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ?
    ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΝ.
    ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ,ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ?
    ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ?
    ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ, ΤΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ?
    ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΛΑΘΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΘΕΤΕΤΕ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ?
    ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΧΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΑ ΑΣΣΕΤΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ;
    ΜΗΠΩΣ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ PROTON ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ;
    ΑΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σενάρια στήριξης των ασφαλιστικών από το haircut
    Εναλλακτικά σενάρια εξετάζει η ΤτΕ για τη στήριξη των μικρομεσαίων ασφαλιστικών, οι οποίες εφόσον συμμετάσχουν στο εθελοντικό «κούρεμα» θα βρεθούν αντιμέτωπες με την ανάγκη εξεύρεσης κεφαλαίων. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση τους σε ομόλογα του δημοσίου φθάνει τα 300 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε ένα haircut της τάξης των 150 εκατ. ευρώ.
    Πρόκειται για κεφάλαια τα οποία προκαλούν «πονοκέφαλο» στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του iw, η εποπτική αρχή εξετάζει σειρά σεναρίων, με βασικότερο αυτό που προβλέπει τρία βήματα αντίδρασης από την πλευρά της αγοράς. Αυτά έχουν ως εξής:

    - Πρώτο βήμα: να αφαιρεθεί από το κεφαλαιακό άνοιγμα το 15% αυτού, το οποίο έχουν ήδη εγγράψει ως αρνητική υπεραξία οι ασφαλιστικές εταιρείες.
    - Δεύτερο βήμα: να συμψηφιστούν με το κεφαλαιακό άνοιγμα τα οποία κέρδη εμφανίσει η κάθε εταιρεία κατά την τρέχουσα χρήση – εφόσον βέβαια θα υπάρξουν κέρδη.
    - Τρίτο βήμα: να υπολογιστεί η όποια διαφορά από τις συνολικές επιπτώσεις του κουρέματος και να καλυφθεί σε δύο ετήσιες δόσεις.

    Όπως αναφέρουν πηγές του iw, το ζητούμενο στον ανωτέρω χειρισμό είναι το κατά πόσο η εποπτική αρχή θα εξουσιοδοτηθεί να αναγνωρίσει στις ασφαλιστικές εταιρείες τη δυνατότητα κάλυψης των υποχρεώσεών τους σε δόσεις. Επίσης θα πρέπει να αποφασισθεί ποιες εταιρικές χρήσης θα επιβαρυνθούν από τις εν λόγω δόσεις, αν και πιθανολογείται ότι αυτές θα είναι του 2012 και του 2013, δεδομένου μάλιστα ότι υποχρεώσεις του κλάδου σε ότι αφορά τη Solvency II έχουν μεταφερθεί για την 1η Ιανουαρίου 2014.

    Σημειώνεται ότι η συνολική έκθεση της ασφαλιστικής αγοράς σε ελληνικά ομόλογα είναι της τάξης των 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περί τα 2,7 δισ. ευρώ αφορούν κυρίως στις θυγατρικές τραπεζών και στις πολυεθνικές δυνάμεις του κλάδου.


    ANTAΛΑΓΜΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θελω να παραθεσω εδω οτι η Ασπις προνοια κατειχε και αρκετα ακινητα και συγκεκριμενα στη κρητη στο ρεθυμνο οπου ειναι κλειστο επι 3 ετη δεν εχει βγει σε πλειστηριασμο και τα κοινοχρηστα που αναλογουν στην Ασπις τα πληρωνουμε οι υπολοιποι ιδιοκτητες πραγμα απαραδεκτο με τη σημερινη οικονομικη κατασταση. Ας βγουν επιτελους στον πλειστηριασμο τα ακινητα αυτα και ας βρεθει καποιος υπεύθυνος (διοτι στην αναζητηση του μαθαμε οτι δεν υπαρχει κανεις)εαν λοιπον δεν υπαρχει να γινει εκμεταλευση του διαμερισματος απο τους υπολοιπους ιδιοκτητες για να πληρωνονται τα εξοδα του και η συμμετοχη του στα κοινοχρηστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.