Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

H ΥΠΟΘΕΣΗ PROTON BANK ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ COMMERCIAL VALUE


Η παρακάτω ανακοίνωση στάλθηκε σε:

1. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπος, ηλεκτρονικός και κλαδικός)
2. Επικεφαλής της Τρόικας.
3. Γραφεία Τύπου των κομμάτων
4. Σε όλο το πολιτικό προσωπικό (από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έως και τον τελευταίο βουλευτή)
5. 'Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με ιδιαίτερη κοινοποίηση, στον Πρόεδρο και την Γενική Διευθύντρια.
6. Στις 10 μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, ελληνικές και ξένες.
7. Στις καταναλωτικές οργανώσεις.
8. Στους συνδικαλιστικούς φορείς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.(Π.Σ.Α.Σ, Π.Ο.Α.Π, Σ.Ε.Μ.Α κ.λ.π)
9. Στον Συνήγορο του Πολίτη, Συνήγορο του Καταναλωτή.
10.Στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στον κ.Σπυράκο.
11.Στον επίτροπο της Ε.Ε για τον τομέα των χρηματοοικονομικών  T.Kukal.

H ΥΠΟΘΕΣΗ PROTON BANK ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ COMMERCIAL VALUE

Η διάσωση των καταθετών της PROTON BANK έδειξε τα ισχυρά αντανακλαστικά της κυβέρνησης η οποία προέβη σε μια αυτονόητη κίνηση προκειμένου να προστατέψει τις οικονομίες ανθρώπων οι οποίοι ουδέποτε συνέργησαν στην δημιουργία των τεράστιων ζημιών του τραπεζικού ιδρύματος. Ταυτόχρονα ενήργησε με σωφροσύνη προστατεύοντας έναν από τους πυλώνες του σύγχρονου χρηματοοικονομικού συστήματος φροντίζοντας να μην καμφθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο τραπεζικό σύστημα. Επιπλέον με την κίνηση αυτή διατράνωσε τον ουσιαστικό ρόλο της επιτυχούς εποπτείας αναλαμβάνοντας τις ευθύνες προτού αυτές προβούν καταστροφικές ίσως για το ίδιο το σύστημα.



Ο Σύλλογος Zημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια αναρωτιέται όμως γιατί η κυβέρνηση δεν ενήργησε με τα ίδια αντανακλαστικά για ένα πολύ απλούστερο ζήτημα το οποίο θα μπορούσε να είχε λυθεί πριν καν δημιουργηθεί. Για πιο λόγο επί 2 συνεχή χρόνια οι ασφαλισμένοι των ανακληθεισών εταιρειών δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους και στις πολυτιμότατες ασφαλιστικές τους παροχές. Μήπως είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Μήπως δεν πλήρωναν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις προσηκόντως και ανελλιπώς; Μήπως έκλεψαν τα χρήματα; Μήπως έκαναν άλλες παρανομίες; Μήπως οι πελάτες των τραπεζών απολαμβάνουν άλλα προνόμια; Μήπως οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν εποπτεύονται με τον ίδιο μηχανισμό που εποπτεύονται και οι τράπεζες; Μήπως οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν αποτελούν κι αυτές έναν από τους πυλώνες του χρηματοοικονομικού συστήματος; Μήπως δεν έχει καμία σημασία για την οικονομία αν καταστραφεί η ασφαλιστική συνείδηση του κόσμου;



Είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο το Ελληνικό Δημόσιο σύρετε για άλλη μια φορά στα δικαστήρια και γιατί ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει για άλλη μια φορά εκατομμύρια ευρώ (ή δισεκατομμύρια δραχμές) εξαιτίας της ανικανότητας 2-3 ανθρώπων.



Αφήνουμε τα συμπεράσματα για τον κάθε υγιή σκεπτόμενο πολίτη αυτού του τόπου.



 

Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια

14 σχόλια:

  1. ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ...ΓΙΑΤΙ???

    ΑΛΛΑ, Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΚΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΩΣ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ..
    Η ΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ..
    ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Η ΥΨΙΣΤΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ,,ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΑ..
    ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΛΟΓΙΑ..ΛΟΓΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!!
    ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!!!!
    ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΣ
    ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ,ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ
    ΤΟ ΑΔΙΚΟΣΤΗΜΕΝΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό. Θα έπρεπε να τονίσετε ακόμη, ότι όπως εγγυόνται οι τραπεζικες καταθέσεις, εγγημένα ήταν και τα ασφαλιστήρια ζωής όταν έκλεισαν την ΑΣΠΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και λίγα τους γράφετε !!!!
    Αλλά φαίνεται ότι φωνάζουμε σε .... κουφούς!!!!
    Γιατί θέλουν να κάνουν τους κουφούς!!!!
    Ξέρετε γιατί ?????

    Γιατί δεν είναι ικανοί ούτε τους κουφούς να κάνουν!!!

    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΛΟΣ ( ΠΑΘΩΝ ΚΙ ΕΓΩ!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ.
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Χ/Φ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ?
    vakis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΑ
    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΜΙΚΡΗΣ ΕΜΒΕΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15-16 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΤΖΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με την Proton, την Ασπίδα και… τ’ άλλα παιδιά!
    Euro2day


    Σε περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα πρόσθετα κεφάλαια που θα αντλήσει η Proton Bank, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και να πληροί τα κριτήρια της απαιτούμενης κεφαλαιακής επάρκειας που θέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Και μπορεί βέβαια κάποιος να πει πως ευτυχώς που υπάρχει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την Ελλάδα, καθώς σε περίπτωση απουσίας του, οι παρενέργειες για την οικονομία μας θα ήταν από πολλαπλάσιες έως και καταστροφικές…

    Ωστόσο, αν κάποιος συνεκτιμήσει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και πως από το επώδυνο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων, το ελληνικό δημόσιο θα εξοικονομήσει μόλις 300 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, τότε αντιλαμβάνεται πως το… «κουστούμι» της Proton Bank το πληρώσαμε πανάκριβα!

    Όσο για εκείνους που ευελπιστούν πως σε κάποια χρόνια, η «Νέα Proton Bank» (κακή επιλογή ονόματος, καθώς παραπέμπει συνειρμικά προς τον… Νέο Πανιώνιο του Αχιλλέα Μπέου, ή τη Νέα Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη) θα αποφέρει έσοδα όταν θα πουληθεί, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το πόσα από τα κεφάλαια που θα καταβάλλουν «εδώ και τώρα» οι Ευρωπαίοι εταίροι μας (και θα χρεωθεί με επιτόκιο ο Έλληνας φορολογούμενος) θα μπορέσουν να ανακτηθούν.

    Ζήσε Μάη μου, δηλαδή…

    Υψηλόβαθμα στελέχη πάντως της (Παλιάς και Νέας) Proton Bank εκφράζουν τη δική τους εκδοχή.

    «Η Τράπεζα είχε φυσικά κάποια προβλήματα και στην προ Λαυρεντιάδη εποχή, ωστόσο μπορούσε να σταθεί στα πόδια της. Ξέραμε ότι είχαμε κάποια δάνεια προς μεγάλες επιχειρήσεις που σήκωναν κουβέντα (αναφέρεται ενδεικτικά στο παράδειγμα μιας ναυτιλιακής εταιρείας και ενός εναλλακτικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου, κ.λπ.). Ξέραμε επίσης πως η κρίση επηρέασε πτωτικά τόσο την επενδυτική, όσο και τη λιανική τραπεζική, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μιλούσαμε για τέτοια πράγματα.

    Εκτιμώ πως η μεγάλη ζημιά έγινε μέσα στο 2010, με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος» ανέφεραν χαρακτηριστικά…

    Το ζήτημα είναι πως η περίπτωση της Proton Bank δεν είναι η μόνη περίπτωση χρηματοπιστωτικού Ομίλου, όπου το «άνοιγμά» θα κληθεί να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος…

    Ένα άλλο πρόσφατο παράδειγμα είναι και αυτό της Aspis Bank του προφυλακισμένου Παύλου Ψωμιάδη (επονομαζόμενου και Παυλάρα), που μετονομάστηκε σε T Bank και τώρα πρόκειται να απορροφηθεί από το κρατικά ελεγχόμενο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Ήδη, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατέβαλε κάμποσες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το ποσοστό που κατέχει στην Τ Bank, ενώ επιπλέον θα εκδώσει και νέες μετοχές προκειμένου να ενσωματώσει και το υπόλοιπο ποσοστό της Τράπεζας.

    Η πλευρά βέβαια του ΤΤ υποστηρίζει πως η κίνηση αυτή δεν βλάπτει τα συμφέροντα των μετόχων του, μεγαλύτερος εκ των οποίων είναι το ελληνικό δημόσιο. Ωστόσο, το γεγονός ότι καταβάλλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και διαχέει μετοχές (dilution), προκειμένου να ενσωματώσει μια τράπεζα με χρηματιστηριακή αξία μόλις 3 εκατ. ευρώ που κατέγραψε ζημίες 53,5 εκατ. μέσα στο πρώτο φετινό εξάμηνο, μιλάει από μόνο του…

    Και μπορεί μεν στην περίπτωση της Aspis Bank να μην ευθύνεται η Τράπεζα της Ελλάδος (η οποία άλλωστε την είχε υποχρεώσει σε πολλές αυξήσεις κεφαλαίου κατά τα τελευταία χρόνια), ωστόσο ακέραιη την ευθύνη είχε η εποπτική αρχή του πάλαι ποτέ Υπουργείου Ανάπτυξης, από το 2000 (ΠΑΣΟΚ) έως και το 2008 (Νέα Δημοκρατία).

    Και αυτό γιατί η υπόθεση Aspis Bank ξεκίνησε από την Ασπίς Πρόνοια (ελεγχόταν και αυτή από τον Παύλο Ψωμιάδη), που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει ζημιώσει το κοινωνικό σύνολο πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Και αυτό με μετριοπαθείς υπολογισμούς…

    Ένα μεγάλο μέρος αυτών, αργά ή γρήγορα θα το επιβαρυνθεί και… πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος. Γιατί ως γνωστόν, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…

    ΥΓ1: Ο Παύλος Ψωμιάδης απέκτησε ασφαλιστική εταιρεία στην Κύπρο και επεδίωξε να εξαγοράσει και Τράπεζα. Οι κυπριακές αρχές κατάφεραν να μην ζημιωθούν από την όλη υπόθεση έστω και κατά ένα ευρώ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυπριακή Οικονομία
    Ανάκληση «σωρείας αποφάσεων» ΕΚ Ημερομηνία Δημοσίευσης: 14/10/2011 14:41

    Κυπριακή Οικονομία
    Ευρωπαϊκή Οικονομία
    Ελληνική Οικονομία
    Διεθνής Οικονομία
    Εμπορικά Νέα
    Συνεντεύξεις


    Την ανάκληση σωρείας αποφάσεων της που είχαν ληφθεί από το Συμβούλιό της ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στις 12 Αυγούστου 2011 το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση στην προσφυγή αρ. 1589/2009, Aspis Holdings vs Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής για επιβολή διοικητικού προστίμου στην εταιρεία Aspis στη βάση ότι ο διορισμός των μελών κατά το χρόνο λήψης της επίδικης απόφασης ήταν αντίθετος με τις πρόνοιες του νόμου της ΕΚ.

    Όπως σημειώνεται, η απόφαση του δικαστηρίου επηρεάζει τις υποθέσεις της Επιτροπής οι οποίες βρίσκονται ενώπιον δικαστηρίου και τελούν υπό διερεύνηση από την Επιτροπή.

    Συνεπώς, προστίθεται, η Επιτροπή έχει αποφασίσει όπως ανακαλέσει σωρεία αποφάσεων που είχαν ληφθεί από το Συμβούλιο της, προγενέστερα της απόφασης του δικαστηρίου.

    «Η επανεξέταση όλων των υποθέσεων είναι ανθρωπίνως αδύνατη καθότι ο όγκος δουλειάς που απαιτείται είναι τεράστιος. Η Επιτροπή θα επανεξετάζει υποθέσεις λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά τους, τις παραβάσεις που αφορούν και τη δυνατότητα διεκπεραίωσης τους», καταλήγει.

    Γ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

    ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Proton bank = Συνένωση με την Ωμέγα!!!
    Τι είναι Ωμέγα bank?
    Μπακατσέλος!!!
    Τι είναι Μπακατσέλος ?
    Πεθερός του Βενιζέλου!!!!

    Ακόμα ρωτάτε γιατί την σώσανε ?
    Καληνύχτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.