Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ


Σύμφωνα με τον Ν. 4002/11 αρ.17, η προθεσμία για την εύρεση αναδόχου από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), μετά από την ολοκλήρωση ελέγχου που θα έκανε στο χαρτοφυλάκιο ζωής που εξαιρέθηκε από την εκκαθάριση, αλλά και του προσδιορισμού του "ανοίγματος" της εταιρείας, ήταν η 31/3/2012 (η πρώτη προθεσμία σύμφωνα με τον 3867/10 ήταν η 3/8/2011).


Η νέα πρόταση τους ΤτΕ είναι η εκ νέου παράταση του χρονικού αυτού διαστήματος έως την 31-5-2012.


Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής ως τροπολογία.

Αυτό σημαίνει πως για άλλη μια φορά παρατείνεται το χρονικό όριο της ουσιαστικής κατάληξης των όποιων διαδικασιών για εύρεση αναδόχου.

Οι ευθύνες πολλές και σε διάφορες κατευθύνσεις:

1. Οι εισηγητές του πρώτου Ν.3867, ο υπουργός καθώς και οι βουλευτές που ψηφίσαν το επίμαχο νόμο.

2. Τα ίδια ισχύουν και για τον Ν.4002, τον οποίο νομοθέτησαν με την λογική "βλέποντας και κάνοντας".

3. Ο επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής για τις συχνές παλινωδίες και αστοχίες (τουλάχιστον) για το διαμορφούμενο χαρτοφυλάκιο ζωής που παρέδωσε στην ΤτΕ.

4. Οι ελεγκτικές εταιρείες (4) που είχαν αναλάβει το ρόλο του ελέγχου, των εργασιών που τους ανατέθηκαν. (από την Ernest & Young  έως και την  KPMG)

Η κατάληξη όπως πάντα η ίδια.

Πέταξαν την "καυτή πατάτα" στους "επόμενους" μετεκλογικά.

Σε κάθε περίπτωση εμείς ως Σύλλογος θα είμαστε εκεί, και στους επόμενους, όποιοι και αν είναι αυτοί.

Όσον αφορά τις προτεινόμενες από τον Σύλλογο τροπολογίες για λύση κάποιων επί μέρους προβλημάτων όπως των Unit Linked  ή της αποζημίωσης των νοσοκομειακών καλύψεων ήταν αδύνατο να προγραμματιστούν προς συζήτηση στην παρούσα βουλή.(σε αντίθεση με τις 86 !!! τροπολογίες που κατατέθηκαν εντός μιας εβδομάδας για πολιτικούς λόγους).

Την ίδια τύχη θα έχουν (από ότι φαίνεται) και η επερώτηση που κατατέθηκε από τον κ.Μαρκόπουλο, όπως και άλλες που προετοιμάζονταν από άλλους πολιτικούς φορείς.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί νέες συναντήσεις με θεσμικά όργανα του κράτους, μετά από την επιτυχή συνάντηση που έγινε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Πλασκοβίτη στο Υπουργείο Οικονομικών.

Εδώ θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι μετά την συνάντηση του Συλλόγου με το Υπουργείο, ο Γενικός Διευθυντής κ. Μασούρας συγκάλεσε σύσκεψη την Τρίτη 27/3 στο Υπουργείο, με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος με  θέματα συζήτησης αυτά που είχαμε καταθέσει ως Σύλλογος.

Νεότερες πληροφορίες μας λένε ότι κάποια από αυτά ήδη έχουν δρομολογηθεί προς εύρεση λύσης.
Δυστυχώς, αυτά που φαίνεται ότι απασχολούν το Υπουργείο, δεν έχουν να κάνουν με το γενικότερο θέμα της συντόμευσης της διαδικασίας για την αποζημίωση όλων μας σε περίπτωση μη αναδοχής.

Αυτό χρειάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση και ήδη έχουμε προχωρήσει σε σχετικές διεργασίες.

Επίσης, έχουμε ήδη προβεί σε προγραμματισμό ενεργειών, που θα υλοποιηθούν με την διαφαινόμενη προκήρυξη των εκλογών.

...και συνεχίζουμε....

7 σχόλια:

  1. Η ζωή μου εξαρτάται από τις ανακοινώσεις σας.
    Δεν αντέχω άλλο την κοροιδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΕΙΝΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΙ ΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΗΤΙΚΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. prepi to sintomotero na pame sta dikastiria mas koroeidevoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι απαιτήσεις μας περιορίζονται στο ποσό που ήταν τον 9ο/2009 που έκλεισε η ΑΣΠΙΣ και ΕΠΙΠΛΕΟΝ είναι άτοκες για τα χρόνια που απομένουν μέχρι τη λήξη των συμβολαίων μας?
    Δηλαδή και κουτσουρεμένα και άτοκα μετα απο τόσα χρόνια?
    Τουλάχιστον να τοκισθούν με το 3.35% απο τον 9ο/2009 μέχρι τη λήξη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί το μόνο που έμαθαν να κάνουν είναι επιτροπές και συσκέψεις!!!!και πως να αγανακτούν και αν κοροϊδεύουν τους πολιτες (εμας)...
    Απλά ΥΠΟΜΟΝΗ,ΕΠΙΜΟΝΗ!!!!!!!!Και συνεχείς ενοχλήσεις...- υπενθυμήσεις του θέματός μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παράλληλα γιατί δεν ξεκινούν οι αγωγές; Τι περιμένουν τα δικηγορικά γραφεία; Εδώ και ένα χρόνο τι περιμένουν, να δουν τις πολιτικές εξελίξεις και να δράσουν ανάλογα; Μιλώντας μαζί τους μου αναφέρουν ότι δεν έχει συνταχθεί ακόμη καμία αγωγή. Ο σύλλογος τι λέει για αυτό;
    Γιατί δεν προχωράει η νομική οδός και τα υπόλοιπα να έπονται ως παράλληλες κινήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικα γιατι δεν ξεκινουν τις αγωγες ΤΩΡΑ πριν τις εκλογες,να παρει φωτια ο κωλος αυτων των αχρειων πολιτικαντηδων που τους εχουμε ακομη εκει και τους καμαρωνουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.