Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Οι αληθινές ιστορίες ενός εκατομμυρίου ασφαλισμένων...



Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων του Συλλόγου κοινοποιήθηκε το παρακάτω κείμενο σε πολιτικούς (υπηρεσιακούς και μη), ΜΜΕ, καταναλωτικές οργανώσεις, Τράπεζα της Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και σε όλους τους φορείς. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστεί το πρόβλημά μας:


"Ένα τηλέφωνο χτυπά ασταμάτητα δύο χρόνια και εννιά μήνες. Στην άλλη γραμμή οι φωνές που ακούγονται είναι οργισμένες, απογοητευμένες, εξουθενωμένες από την αγωνία και την αναμονή. Είναι οι φωνές των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value που ζητούν από τον Σύλλογο μια απάντηση: «Πότε θα λυθεί το πρόβλημά μας;».
Η εποχή μας είναι ιδανική για να περνούν απαρατήρητα ανθρώπινα δράματα που εξελίσσονται δίπλα μας μέσα στην πληθώρα δυσάρεστων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών ειδήσεων.
Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων, όμως, δεν επιτρέπει να σβηστούν οι ανθρώπινες ιστορίες των ασφαλισμένων που σχεδόν τρία χρόνια αναμένουν καρτερικά την επίλυση του προβλήματος και την δικαίωσή τους.
Ο αιφνίδιος θάνατός του από ανακοπή καρδιάς στα 43 συγκλόνισε την οικογένειά του. Η γυναίκα και τα δύο μικρά παιδιά του εκλιπαρούν να αποζημιωθούν βάσει της ασφάλειας θανάτου που είχε στην «Ασπίς Πρόνοια». Ποια απάντηση να δώσει ο Σύλλογος σε αυτή τη γυναίκα;
Ασφαλισμένος, 37 ετών, με συμβόλαιο πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, δύο μήνες μετά το κλείσιμο της «Ασπίς Πρόνοια» αρρώστησε βαριά. Η οικογένειά του αναγκάστηκε να πουλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της για να πληρώσει τα νοσήλια σε νοσοκομείο στην Ελλάδα. Η ασθένεια ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του στο εξωτερικό, κάτι που κάλυπτε πλήρως η ιδιωτική ασφάλεια που είχε συνάψει στην «Ασπίς Πρόνοια». Φυσικά, η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο. Ο ασφαλισμένος απεβίωσε. Ο αδερφός του κινείται δικαστικά κατά παντός υπευθύνου.
- Μόλις γεννήθηκε ο πατέρας του σύναψε συμβόλαιο παιδικής αποταμίευσης. Του έλεγε μια ζωή: «Διάβαζε για να μπεις στο Πανεπιστήμιο και εγώ μαζεύω λεφτά στην άκρη για να σε βοηθήσω». Εκείνος έκανε ακριβώς ότι του είπε ο πατέρας του. Μπήκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έφυγε από την Κομοτηνή για να σπουδάσει. Όμως, ο πατέρας του έμεινε άνεργος και τα χρήματα που αποταμίευε 18 χρόνια, δυστυχώς, είχαν σφραγίδα «Ασπίς Πρόνοια». Με δάκρυα στα μάτια, το νεαρό αγόρι, ζήτησε τα χρήματα της αποταμίευσης από τον Σύλλογο: «Μα εγώ διάβαζα πολύ, μα πέρασα και τώρα πρέπει να τα εγκαταλείψω όλα για να γυρίσω πίσω». Έφυγε με λυγμούς για την Κομοτηνή.
- Ασφαλισμένοι που είχαν συμβόλαια συνδεδεμένα με στεγαστικά δάνεια κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους κι ας έχουν εξοφλήσει στην «Ασπίς Πρόνοια» και στην Commercial Value το κεφάλαιο. Οι τράπεζες δεν μπορούν να εισπράξουν το κεφάλαιο από τις δύο εταιρείες και στρέφονται κατά των ασφαλισμένων με απειλές, ώστε να τους πληρώσουν για δεύτερη φορά το εξοφλημένο κεφάλαιο.
Ομογενείς του εξωτερικού κατέθεσαν τους κόπους μιας ζωής σε αποταμιευτικά προγράμματα των δύο εταιρειών. Έφυγαν μετανάστες για ένα καλύτερο μέλλον και κατέληξαν εξαθλιωμένοι ψυχικά και οικονομικά.
Ας έρθει να σηκώσει το τηλέφωνο κάποιος από εκείνους που έφεραν 1 εκατομμύριο ζημιωθέντες σε οικτρή κατάσταση. Ας απαντήσει ένας από αυτούς στην χήρα, στον αδερφό, στον φοιτητή, στον άνθρωπο που χάνει το σπίτι του, στο Έλληνα του εξωτερικού. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους απαντούμε μέχρι να δικαιωθούμε".

ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

3 σχόλια:

  1. ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NA ΣΥΜΨΗΦΙΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 30% ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ κλπ.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΚΟΥΣ.
    ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΡΙΕΤΙΑ,
    ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΣΕΤ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ, ΚΙ ΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΖΩΗΣ
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ..

    ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΕΝΤΟΚΩΣ ΤΟ 70% ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ..ΠΕΡΙΕΡΓΟ..ΡΟΛΟ..ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ..
    ΝΑ ΑΝΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΜΑΣ
    ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ..

    ΑΙΣΧΟΣ!

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ.
    ΑΝΤΙ Ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο...ΑΔΩΝΙΣ...
    ΝΑ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ.
    ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΣ ΜΑΣ.

    ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕ..ΚΑΙ.....ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,
    ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ,ΑΝ ΞΕΡΕΙ.
    ΑΠΟ ΤΙΣ 2.500ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ,
    ΠΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ,
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΥΡΙΕ ΑΔΩΝΙ..ΚΑΙ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ!!!!
    ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ..ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΣΑΣ.

    ΣΕ ΛΙΓΟ ΡΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ,
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ...ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το αναλγυτο κρατος ,αντι να δώσει βημα και φωνή σε όλους οσους ειναι σε κατάσταση αμοκ με την ασπις πρόνοια ορίζει άλλα δεδομένα γιαυτους τους πολίτες .ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΖΟΙ ΑΝ ΔΕ ΝΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΑΣ ......ΤΕΛΕΙΩΣ ΧΑΖΟΙ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ .........ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΘΡΑΣΟΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ .....ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ .......ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΣΟΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ...ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΛΠ ......ΜΙΑ ΜΟΥΝΤΖΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.