Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή βουλευτή Β. Κεγκέρογλου προς κ. Στουρνάρα



Οι συνεχείς οχλήσεις του ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων απέφεραν ακόμη μία επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα. Ακολουθεί η επιστολή - αναφορά του βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον κ. Στουρνάρα για το θέμα της Ασπίς Πρόνοια:
          

ΒΟΥΛΗ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ  ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
Βουλευτής  Ηρακλείου – ΠAΣΟΚ
                                                                                    
Ηράκλειο 19-09-2012
                                                                                                                                               Αρ. Πρωτ.
Προς: 349
Υπουργό Οικονομικών
κ. Γιάννη Στουρνάρα


Θέμα: «Να μπει ένα τέλος στην αδικία των ασφαλισμένων στην Ασπίς Πρόνοια »


Αξιότιμε κ. Υπουργέ
                       
Εκατοντάδες χιλιάδες άμεσα και έμμεσα θιγόμενοι πολίτες, οι οποίοι τοποθέτησαν χρήματα και κόπους μιας ζωής στην Ασπίς Πρόνοια, βλέπουν εδώ και δύο χρόνια περίπου, τους κόπους τους να έχουν χαθεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους από τις τράπεζες.
Περίπου 50.000 Κρητικοί, οι οποίοι ήταν ασφαλισμένοι στην εταιρεία Ασπίς Πρόνοια και είδαν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια να «τινάζονται στον αέρα».
Οι ασφαλισμένοι είδαν τους κόπους μιας ζωής, χρήματα που επένδυαν στην εταιρεία, αρκετοί από αυτούς για πάρα πολλά χρόνια, χωρίς ποτέ να περιμένουν ότι θα υπήρχε αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη για εκείνους.

Κ. Υπουργέ

Η αγανάκτηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη, με τους ίδιους να προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διεκδικώντας πίσω τα εκατομμύρια ευρώ που κινδυνεύουν να χάσουν, εξαιτίας των λάθος χειρισμών και της συγκάλυψης του θέματος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ενώ γνώριζε το θέμα δεν έπραξε τα αυτονόητα, οδηγώντας τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη.
    Επειδή η υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια, της – μέχρι  πρότινος – δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας στον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, σας ζητώ να ενσκήψετε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο ταλανίζει άδικα την κοινωνία, έχοντας οδηγήσει χιλιάδες πολίτες σε οικονομικό αδιέξοδο και να δώσετε άμεσα λύση

Με εκτίμηση,

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου



12 σχόλια:

  1. milane kai ta koproskila tou pasok gia aspis pronia!!!!!!xexasan to koproskilo ton saxinidi pou metrimenes na einai oi ores tou ti exi kani gia to thema?oxi oti tis neas dimokratias einai kaliteroi kai autoi koproskila einai!!!!!mas exoun ferei sta oria mas!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μιλαμε για θράσος.
      Έκαναν ότι μπορούσαν για να θάψουν το θέμα.
      Τους χιλιάδες μικροκαταθέτες τους έχουν απλά γραμμένους.Αν ηταν όμως για κανένα μεγάλο αφεντικό.. τότε κουνανε τη ουρά τους

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα,έχω υποστηρίξει άπειρες φορές, ότι η πολιτική είναι μια Κίρκη, όποιον ακουμίσει με το ραβδί της(βγει βουλευτής) μετουσιώνεται και αποκόπτεται πό τη κοινωνία και προσβάλεται απο αλτσχάιμερ......δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την επιστολή Κεγκέρογλου....καλά κ. βουλευτή εσύ δεν ήσουν στη αίθουσα της Βουλής ότα ο Σαχινιδης μας "εσφαζε" με τον νόμο που έφερε στη και εσύ τον ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΣ...!!!!! ναι ο Παπαθανασίου έχει την ευθύνη για τον "νόμο" κοροφέξαλα και τις δηλώσεις στην τηλεόραση μετα τη κατάρευση τη ΑΣΠΙΣ, ότι το κράτος θα αποζημιώσει τους ασφαλισμένους, αλλά και ο Σαχινίδης στη συνέχεια έβγαλε με το νόμο του,τον κύριο υπευθυνο το ΚΡΑΤΟΣ και τους υποτίθεται "αρμοδίους"΄...ΛΑΔΙ....του ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση ήταν και εσύ βουλευτής του...ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΤΕ κ. βουλευτή μας???...ΤΙΠΟΤΑ και έρχεσαι τώρα για συμπαράσταση...τι να πω??? δεν μας αφήνεις στον πόνο και την απελπισία μας που βάλαμε σ' αυτά τα συμβόλαια τις αποταμιεύσεις μιας ζωής και βλέπουμε σκοτάδι μπροστά μας και έρχεσαι και εσύ και μας δουλεύεις από πάνω ότι δήθεν αγωνίζεσαι για τα συμφέροντα μας....ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΙΟΙ.....
    Π.Σ.Βελισσαράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε...ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ,ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ?
    Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ??????
    ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΣΣΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ!!!!
    ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ?????
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ????
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΕΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ....
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ,ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας φτυνουν ,και λεμε βρεχει
    Αν σεβομαστε τον εαυτο μας
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ;
    ΣΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ;
    ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ!
    ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα!!!!Συν..παθόντες..ολοι χρειάζονται να βοηθήσει ο καθένας με τον τρόπο του..Δεν πρέπει να τους απαξειώνουμε ολους....Απο τη μία ζητάμε την βοήθεια των κοινοβουλευτικών και απο την άλλη τους απαξειώνουμε ετσι χωρίς περίσκεψη(?)!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ?
    ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ...
    ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ,ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....
    ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ'ΚΑΝΑΝ,ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ..ΜΑΛΙΣΤΑ!!!
    ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΑΣ,ΨΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΛΛΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ,ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ!
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!!!
    ΕΛΕΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συγγνωμη ρε παιδια,
    αλλα αν καποιος ηταν ασφαλισμενος τι πρεπει να κανει...???που πρεπει να απευθυνθει και με τι χαρτια?? Ας μου απαντησει καποιος παρακαλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΕΚΕΡΟΓΛΟΥ. ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ.ΤΕΛΟΣ. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ; 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TO 2003 ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ COMMERCIAL VALUE Η CITY BANK H OΠΟΙΑ ΠΩΛΟΥΣΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ CITY BANK ΗΤΑΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ.ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ? ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ? ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2011 ΟΠΟΤΕ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΥΡΗΞΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.