Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Aνοιχτή επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα



"ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ"

Ειδησεογραφία Σεπτεμβρίου 2012

"Αποκομίζοντας κέρδος 12,4 δις $ το αμερικάνικο δημόσιο, προχώρησε στη μείωση της συμμετοχής του στην ασφαλιστική εταιρεία AIG (American International Groupστο 21,5% περίπου, μετά την πώληση μετοχών της εταιρείας αξίας 18 δις δολαρίων"
Θυμίζουμε ότι το αμερικάνικο δημόσιο διέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2008 182,3 δις $ για την διάσωση του ασφαλιστικού γίγαντα αποκτώντας το 80% των μετοχών του. Από τότε έως σήμερα έχει πουλήσει περίπου το 60% αυτών με σημαντικά κέρδη για το Αμερικάνικο δημόσιο και κατ' επέκταση τους φορολογούμενους. Η ασφαλιστική εταιρεία έχει πλήρως ανακάμψει ενώ η ασφαλιστική συνείδηση του Αμερικανού πολίτη βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Αγαπητέ κύριε Στουρνάρα,


Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο  διαχειρίζονται οι σοβαρές κοινωνίες τα πιο πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία το ενεργητικό των οποίων είναι πολλαπλάσιο από την απλή απαρίθμηση των οικονομικών τους στοιχείων.

Υπενθυμίζεται  ότι η ασφαλιστική βιομηχανία είναι μακράν η μεγαλύτερη βιομηχανία του κόσμου παράγοντας 4, 4 τρις $ ασφάλιστρα ετησίως (με πρόβλεψη για  5,5 τρις $ ως το 2016) δηλαδή το 8% του παγκόσμιου ΑΕΠ και επενδύσεις που ξεπερνούν το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ. 

Ταυτόχρονα καταβάλλει αποζημιώσεις 3,6 τρις $ ετησίως συμπληρώνοντας τα κενά των κρατικών συστημάτων ασφάλισης, αποζημιώνοντας κοινωνίες και ανασυνθέτοντας το φυσικό  περιβάλλον μετά από μεγάλες καταστροφές,  συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομική ευημερία των εθνών και στην ειρήνη.
Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την ανάκληση της άδειας της ΅ΆΑσπίς ΠρόνοιαΆΆ μιας εκ των μεγαλυτέρων και μακροβιότερων ασφαλιστικών εταιρειών της πατρίδας μας. Η οποία έκλεισε διότι δεν κατάφερε να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 205 εκ.ευρώ! Το πρόβλημα της AIG  ήταν υπερχιλιαπλασίων διαστάσεων. Λύθηκε σε μια μέρα με όλους κερδισμένους. Εδώ για μια απολύτως διαχειρίσιμη υπόθεση καταφέραμε να χάσουμε όλοι:

·        Οι ασφαλισμένοι οι οποίοι την ίδια μέρα της ανάκλησης πήραν δελτίο τύπου από τον τότε υπουργό Οικονομικών το οποίο τους διαβεβαίωνε ότι κανείς δε θα χάσει το ασφαλιστήριό του και τα χρήματα που έχει αποταμιεύσει. Αντί αυτών βιώνουν την απόλυτη απουσία δικαιοσύνης και την συστηματική κοροϊδία από ένα κράτος που δεν σέβεται τους πολίτες του, τις περιουσίες τους και κυρίως την υγεία τους, αφήνοντας την τεχνική της λήθης να λύσει προβλήματα τα οποία όμως αντιθέτως κάθε μέρα μεγαλώνουν και γίνονται πιο δύσκολα διαχειρίσιμα.

·        Ο θεσμός  ο οποίος δέχτηκε τρομακτικό χτύπημα με συνυπεύθυνες τις ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες επιδόθηκαν στον διαμοιρασμό των ομματίων των  ανακληθεισών ασφαλιστικών εταιρειών αγωνιώντας για το ποια θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από το 15% του καταρρέοντος ομίλου, αντί να πάρουν άμεσες πρωτοβουλίες για την διάσωση των ασφαλισμένων. Έχουν αφήσει εποχή τα πάρτι που έκανε ο τότε πρόεδρος της ΕΑΕΕ για να ανακοινώνει κάθε μήνα νέα ρεκόρ παραγωγής ασφαλίστρων στην εταιρία που διοικούσε. Τώρα οι ασφαλιστικές εταιρείες πληρώνουν το τίμημα με κάθετη μείωση της παραγωγής και κύμα εξαγορών, ενώ αντιθέτως θα έπρεπε να κυριαρχούν στο οικονομικό σκηνικό, αφού μπορούν να δώσουν τις μόνες αξιόπιστες λύσεις ενώπιον των αδιεξόδων του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης υγείας και συνταξιοδότησης.

·        Ο κρατικός προϋπολογισμός ο οποίος χάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας της συρρίκνωσης της ασφαλιστικής παραγωγής και της μείωσης της κερδοφορίας ή τις ζημιές των φορέων της.

·        Τα κόμματα που διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις αυτές και προσέθεσαν άλλη μια αποτυχημένη διαχείριση στα πλούσια βιογραφικά τους.


Αυτός όμως που θα χάσει για άλλη μια φορά εξαιτίας αυτής της τραγικής ή και ύποπτης ανικανότητας, θα είναι ο ελληνικός λαός ο οποίος θα κληθεί σε λίγα χρόνια να πληρώσει πολλαπλάσια την ζημιά που προκάλεσε η εγκληματικά πλημμελής εποπτεία των κρατικών μηχανισμών, η οποία οδήγησε στο κλείσιμο των ασφαλιστικών εταιρειών. Ήδη οι αγωγές κατατίθενται μαζικά και καθημερινά στα πρωτοδικεία όλης της χώρας.

Επειδή φυσικά  "ουδέν κακόν αμιγές καλού" θα υπάρξουν και οι κερδισμένοι αυτής της υπόθεσης. Αυτοί  θα είναι τα δικηγορικά γραφεία που θα αναλάβουν μια πολύ εύκολη υπόθεση με πλήθος συντριπτικών στοιχείων τα οποία θα απασχολήσουν την Ελληνική κοινή γνώμη όταν θα αρχίσουν οι ακροαματικές διαδικασίες.

Κύριε Υπουργέ, γνωρίζουμε ότι έχετε εξαιρετικές γνώσεις σε σχέση με τους συστημικούς κινδύνους της αγοράς και ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας στην βάση των πολύ εποικοδομητικών και ρεαλιστικών προτάσεων που ήδη σας έχουμε καταθέσει, έτσι ώστε να λάβει επιτέλους τέλος αυτό το μαρτύριο που βιώνουμε όλοι την τελευταία τριετία. Ελπίζουμε πολύ σύντομα να έχουμε ευχάριστα νέα τα οποία θα λυτρώσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και ταυτόχρονα θα συμβάλλουν στην σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ασφαλιστική αγορά."

10 σχόλια:

  1. Τεταρτη μερα που υπαρχει η συγκεκριμενη αναρτηση,και ουδεις μπαινει στον κοπο να σχολιασει! Εστω να κραξει βρε αδελφε. Τετοια ειναι η απογοητευση και φοβαμαι η απαξιωση κυριοι! Σκεφτητε το και αν οπως λετε ενδιαφερεστε πραξτε αναλογως! Ολα αυτα με καλη τη πιστη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗ...ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ , ΤΗΣ ΠΟΝΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ! ΕΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΗΣ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ! ΚΑΙ ΓΙΑ Ν'ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟ ΦΙΛΟ ΘΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ: ΑΦΟΥ ΤΟ ΨΑΡΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ) ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα καθαρματα εφαγαν τα χρηματα του κοσμακη με εκπρομελετης δολοφονια σε βαρος ανυποψιαστων πολιτων και τους εφεραν σε απογνωση και θανατο. οι χοντροπετσοι τρωνε και πηνουν τις σερκες μας και το αιμα μας!η φωτια να πεσει πανω τους σε αυτους και τα παιδια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολιτική λύση δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί. Φυσικά καλώς ο σύλλογος κινείται και προς αυτή τη κατεύθυνση αλλά τον κυριότερο λόγο πια τον έχουν τα "μακροπρόθεσμα", δυστυχώς, δικαστήρια. Το να βγάζουμε τη χολή μας στους "αλητήριους" πολιτικούς βοηθάει μόνο για να μην έχουμε μεθαύριο και ψυχικά νοσήματα.

    Παρεμπιπτόντως, υπάρχει κάποιος που έχει να του δοθεί η αγωγή από το δικηγορικό του γραφείο και να του το έχουν αρνηθεί? Γιατί σε εμένα ενώ έχω πληρώσει και υποτίθεται ότι η αγωγή έχει κατατεθεί δεν μου δίνουν αντίγραφο. Συμβαίνει και σε άλλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63722735

    Εμένα μου θυμίζει καραμπινάτη κρατική-κοινοτική ενίσχυση σε κάτι κατακόκκινες τράπεζες που πνέουν τα λοίσθια.
    Να, σαν και' κείνη που έγινε στην περίπτωση της ASPIS BANK και προμελετήθηκε, όλοι φανταζόμαστε από ποιούς, να μη γίνει στην περίπτωση της Ασπίς Πρόνοια με την ματαίωση, της άμεσης εξασφάλισης των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων που είχε κοινοβουλευτικά προετοιμασθεί, πριν ανακληθεί ή άδεια λειτουργίας της, με πρόσχημα την πρόσκρουση στο κοινοτικό δίκαιο, μετά την ανάκληση, με νόμους και αποφάσεις εκτρώματα ψηφισμένους, όλοι έχουμε διαπιστώσει πια από ποιούς ανταγωνιστές και γιατί.
    Όλοι αυτοί οι ασφαλισμένοι, των οποίων αν θυμάμαι καλά δεν έχουν ακυρωθεί οι ασφαλιστικές συμβάσεις ακόμα και σήμερα, έχουν αδιάγραπτη μνήμη που θα θυμίζει συνέχεια και από γενιά σε γενιά το κακό προηγούμενο και θα αγκυλώνει οποιαδήποτε προσπάθεια ανάταξης της ασφαλιστικής συνείδησης, με αποτέλεσμα την διαιώνιση της ύπαρξης οικονομιών πολλών ταχυτήτων εντός μιας αντικοινωνικής οικονομικής κοινότητας.
    Ο κοινωνικός αυτοματισμός σε όλο του το μεγαλείο και η επικράτηση του νόμου της ζούγκλας χωρίς καν κοινωνικά χαρακτηριστικά.
    Ελπίζουμε και πιστεύουμε μόνο στην Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τοσες επιστολες.......απαντηθηκαν ποτε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο κλεψας του κλεψαντος εγινε σαυτη τη χωρα τα τελευταια 30 χρονια και επειδη οι πολιτικοιμας το ξεραν γιαυτο τα δικατους λεφτα τα στελναν στη Ελβετια,περιμενετε να μας λυπηθουν αφου μας οδηγουν στο θανατο καθημερινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θΑ ΤΟ ΕΠΑΛΑΛΑΒΩ, ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΟΝΟ 'ΑΠΟ ΕΞΩ', ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΜΑΣ!

    ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

    ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: ΤΡΟΙΚΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΗΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΚΤΛ.

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνο απολυτος με τον GEORGE ,η λυση μονο απο εξω μπορει να βρεθει............απο το εξωτερικο,και απορο πως δεν εγεινε ακομη................ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.