Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ευχές από το ΔΣ του Συλλόγου


18 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Euro2day
    Ασφάλειες: Τα έξι ανοιχτά μέτωπα του 2013

    του Στέφανου Κοτζαμάνη
    Δημοσιεύθηκε: 08:00 - 03/01/13
    Έτος σημαντικών αλλαγών και εξελίξεων αναμένεται το 2013 για τον ασφαλιστικό κλάδο.

    Σε επίπεδο εταιρειών, οι διοικήσεις αναμένεται να προχωρήσουν σε σημαντικές διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των προσφερόμενων προϊόντων, τους τρόπους διάθεσής τους και την τιμολόγησή τους.

    Σε επίπεδο δε θεσμικού πλαισίου, η κυβέρνηση καλείται επιτέλους να επιλύσει μια σειρά χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον κλάδο, όπως τα ανασφάλιστα οχήματα, οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια και η τρύπα του Επικουρικού Κεφαλαίου.

    Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ο ασφαλιστικός κλάδος συγκαταλέγεται σε αυτούς που πλήρωσαν με το παραπάνω την οικονομική κρίση (βλέπε διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με τις τράπεζες στο κομμάτι των κουρεμένων κρατικών ομολόγων) και σε αυτούς που βρίσκονται σε έντονο μεταβατικό στάδιο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η ασφαλιστική βιομηχανία έχει ιδιαίτερα θετικές προοπτικές ανάπτυξης σε μεσομακροπρόθεσμο επίπεδο, ιδίως μετά τον δραματικό περιορισμό του συστήματος κοινωνικής υγείας και ασφάλισης.


    Τα ανοιχτά ζητήματα

    Παιδικά - συνταξιοδοτικά προγράμματα: Ήδη από το τελευταίο δίμηνο του 2012 είδαμε μια ξένη εταιρεία να σταματά τη διάθεση προγραμμάτων με ελάχιστη ετήσια εγγυημένη απόδοση και μια άλλη (επίσης ξένη) να περιορίζει σε μεγάλο βαθμό το ύψος της εγγυημένης απόδοσης που προσέφερε στα αντίστοιχα προγράμματά της. Όλα δείχνουν πως και άλλες ασφαλιστικές θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες ανάλογες κινήσεις στο συγκεκριμένο μέτωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=183606&catid=12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ευχολογια τελειωσαν και μαζι με αυτα και εμεις. Επιτελους ξυπνηστε μονο ο ιδιος ο Σαμαρας μπορει αν θελει να μας δωσει τη λυση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://fimotro.blogspot.gr/2013/01/mega_7.html

    MIΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΒΑΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ/ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΚΥΡΟΣ
    ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύχομαι ολόψυχα καλή. Το 2013 ας είναι καλότυχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ESIS AKOMI EFXES NA DINETE GIA TIS GIORTES POU PERASAN!!!!!ETSI IPNO BATHI!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο νέος τσάρος των δημόσιων εσόδων
    Ρεπορτάζ Έλενα Λάσκαρη
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013
    [Εκτύπωση] [Αποστολή με Email] [Μικρότερη Γραμματοσειρά] [Μεγαλύτερη Γραμματοσειρά]
    Ο Χάρης Θεοχάρης είναι από χθες ο νέος τσάρος της Καραγεώργη Σερβίας καθώς με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ορίστηκε γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.
    Οι αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα Εσόδων είναι διευρυμένες και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι σε αρκετά ζητήματα ο γραμματέας μπορεί να θεωρηθεί ότι καπελώνει τον υφυπουργό Οικονομικών. Αλλωστε οι υφυπουργοί αλλάζουν τακτικά, ενώ ο γενικός γραμματέας Εσόδων θα έχει πενταετή θητεία, εκτός αν δεν πιάνει τους στόχους για τους οποίους θα δεσμεύεται με συμβόλαιο αποδοτικότητας.
    Ενδεικτικά, ο γραμματέας Εσόδων μεταξύ των άλλων θα έχει υπό την εποπτεία του τις γενικές διευθύνσεις φορολογίας, φορολογικών ελέγχων και είσπραξης δημόσιων εσόδων, τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης, είναι αυτός που θα θέτει ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους για τα δημόσια έσοδα και θα μπορεί να καρατομεί όσους δεν ικανοποίησαν τους στόχους για τους οποίους είχαν δεσμευτεί είτε σε επίπεδο ελέγχων είτε σε επίπεδο είσπραξης εσόδων. Θα μπορεί ακόμα να λαμβάνει μέτρα για τη διασφάλιση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς στις υπηρεσίες που υπάγονται στις αρμοδιότητές του, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης της διαδικασίας πειθαρχικής δίωξης, και να εισηγείται νομοθετικές πρωτοβουλίες στον υπουργό Οικονομικών.

    Η αμοιβή του γενικού γραμματέα Εσόδων είναι 4.750 ευρώ, αλλά με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορεί να προβλέπεται ετήσιο μπόνους ως ποσοστό επί των εισπράξεων της γενικής γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο. Αν δεν επιτυγχάνει τους στόχους για τους οποίους θα δεσμευθεί, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μπορεί να λήξει νωρίτερα η θητεία του.
    Από τη Lehman Brothers στα ξενύχτια τού υπουργείου Οικονομικών

    ΜΠΟΡΕΙ να φορά κοστούμι και γραβάτα, ποτέ δεν θα τον δεις όμως με χαρτοφύλακα ή επαγγελματική τσάντα, ακόμα και αν έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Φαίνεται να μην αποχωρίζεται ποτέ το σακίδιό του από την πλάτη, στο οποίο μόνιμη θέση έχει ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής του.
    Στο πολιτικό σκηνικό έγινε γνωστός από τον Νοέμβριο του 2011 όταν διαδέχθηκε στη θέση του γενικού γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων τον μέχρι τότε προϊστάμενό του Διομήδη Σπινέλλη. Μάλιστα ήταν αυτός που έκανε την εισήγηση για τον διάδοχό του στον τότε υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο.
    Στην ιεραρχία του υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησε από σχετικά χαμηλά. Ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών για θέματα παρακολούθησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, στη συνέχεια σύμβουλος του γενικού γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη, παρέλαβε τη σκυτάλη στο παλαιό ΚΕΠΥΟ το Νοέμβριο του 2011 και την κρατά ακόμα και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
    Νωρίτερα είχε εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Στο βιογραφικό του σημείωμα ξεχωρίζει η θέση αντιπροέδρου στη Lehman Brothers Λονδίνου το διάστημα 1998 - 2002, μετά την απόκτηση διδακτορικού από το Imperial College της βρετανικής πρωτεύουσας.

    ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ. Στην Ελλάδα εργάστηκε σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η Ασπίς Πρόνοια ως επικεφαλής υπηρεσιών πληροφορικής.
    Τους τελευταίους μήνες, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Χάρης Θεοχάρης ξενυχτούσε στο υπουργείο Οικονομικών, είτε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα είτε για την κατάρτιση του φορολογικού νομοσχεδίου.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. AΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΗΤΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο “Θέατρο” η AIG – Ζωντάνεψε και Επανήλθε Δριμύτερη! Συγχαρητήρια!
    16 Ιανουαρίου, 2013Σχολιάστε
    Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις στην ιστορία των Πολυεθνικών που μια κολοσσιαία Αμερικάνικη Εταιρεία αντιμετώπισε πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έφτασε στο σημείο να αλλάξει την επωνυμία της και τελικά να καταφέρει να επανέλθει και να ανακάμψει, επαναφέροντας την παλιά της φίρμα! Είναι μελέτη περίπτωσης που θα ενταχθεί στον ακαδημαϊκό χώρο για να Μελετήσουν οι μελλοντικοί Μάνατζερ τι θα πει Αναδιάρθρωση, Στρατηγικός Ανασχεδιασμός και επαναφορά σε Λειτουργία με Υποσχόμενες Προοπτικές. Συγχαρητήρια AIG! Στη φωτογραφία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Ελλάδος Giuseppe Zorgno.

    Επίσημα επομένως, χθες η Εταιρεία οργάνωσε μια εκδήλωση στο “Θέατρο” στην οδό Πειραιώς να γιορτάσει την επαναφορά της παλιά δοξασμένης φίρμας της και να παρουσιάσει τα νέα της σχέδια. Όπως ανέφερε ο CEO στην Ελλάδα, Giuseppe Zorgno, η νέα Στρατηγική βασίζεται σε πέντε πυλώνες: Πελατοκεντρική Προσέγγιση-Βιώσιμη Κερδοφορία-Ανθρώπινο Δυναμικό-Εταιρική Διακυβέρνηση-Λειτουργική Απόδοση. Η διαδικασία αλλαγής της επωνυμίας ολοκληρώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο στο τέλος του 2012 και στην Ελλάδα στις 5 Δεκεμβρίου 2012. Μπορείτε να φανταστείτε την Ικανοποίηση που αισθάνονται αυτές τις στιγμές τα Στελέχη της Εταιρείας που είχαν δεθεί ψυχή τε και σώματι με την επωνυμία της AIG και δεν μπορούσαν ούτε και μέχρι σήμερα να χωνέψουν ότι το διεθνές αυτό πανίσχυρο αστέρι θα μπορούσε ποτέ να καταρρεύσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. barethika kathe mera ma mathenoume nea gia tin ipothesi aspis pronia!!!!!!xekourastite kai ligo tha pathete iperkoposi!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή χρονιά αλλά τώρα τι γίνεται;
    Υπάρχει ελπίδα για κάποια ακτίνα να γίνει κάτι πριν από το επόμενο "σώσιμο" της Πατρίδας; Τα τριάντα τόσα δις ξοδεύτηκαν όλα;
    Μας έχουν, άραγε, ίσως, έστω στο πίσω μέρος του μυαλού τους; Μας έχουν "γραμμένους" κανονικά; Τι;
    Γ. Σαραντίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δημοσιευματα σημερινα λενε οτι τα 9 εκατ. εξοδων εκκαθαρισης παντελιδη και λοιπων δεν μπορουν να ελεγχθουν.
    αληθευει; και αν ναι, τετοια καταχρηστικοτητα δε θα επρεπε να ειναι στο στοχαστρο και να δημοσιοποιηθει οπως πρεπει; υπαρχουν πολλες εφημεριδες σημερα που δεν ελεγχονται απο τους ημετερους, υπαρχει το διαδικτυο ,υπαρχουν κομματα για καταγγελιες.
    πραγματικα αλλα περιμεναμε απο εσας . αυτα ειναι στοιχειωδη.
    γιατι δεν συνεργαζεστε με μεγαλες εφημεριδες και γιατι δεν γινονται καταγγελιες για την ατιμωρησια για τη μη εφαρμογη του νομο και για τους τυχοδιωκτες που μας εφεραν στην τραγικη αυτη κατασταση;
    γιατι δεν δινετε απαντησεις σε ολους μας;
    πειτε μας τελικα τι περιμενουμε.αν θεωρειτε οτι ειμαστε στο ελεος των κυβερνωντων, τοτε θα πρεπει με ειλικρινεια να το πειτε σε ολους και να ανασυσταθουμε με αλλες κινησεις αποτελεσματικες.
    τι ακριβως περιμενετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εδώ και 1 μήνα ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Σύλλογε ζεις ή μέχρι εδώ άντεξες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Afti i siopi pou antimetopizoume apo arxes Dekemwriou mexri tora mas skotoni ! Kamia idisi kanena neo na mas entharini ligaki !
    Sikosate mipos ta Xeria ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
    ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ /ΒΛ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ κλπ
    ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ BANK ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ;
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΔΗΛΩΝΑΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΥ;
    ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ
    ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ.
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ;
    ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΡΟΥΘΟΥΝΙ.
    ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ ΟΥΤΕ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ.

    ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
    ΗΔΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΜΕ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΑΣΣΕΤ, ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.