Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Διευκρινήσεις για την τροπολογία σχετικά με την ιδιωτική ασφάλιση

Σχετικά με την τροπολογία για την ιδιωτική ασφάλιση, η οποία αναφέρει ότι "θα δίνεται πλέον δυνατότητα να διασωθεί ασφαλιστική εταιρεία με την έκδοση προνομιούχων μετοχών κατά τα πρότυπα που έχουν ακολουθηθεί και για τις τράπεζες" ο Σύλλογος διευκρινίζει ότι δεν αφορά την περίπτωση "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ - COMMERCIAL VALUE", αλλά ασφαλιστικές εταιρείες, των οποίων η άδεια λειτουργίας θα ανακληθεί κατόπιν της ψήφισης της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Στόχος μας ήταν και παραμένει η τροποποίηση του Ν. 3867/2010, ο οποίος αφορά την Ασπίς Πρόνοια και την Commercial Value. Οι έντονες πιέσεις που ασκεί καθημερινά ο Σύλλογος προς το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος προσανατολίζονται στην άμεση τροποποίηση του συγκεκριμένου νόμου, που παραμένει ανεφάρμοστος αφήνοντας χιλιάδες ασφαλισμένους δίχως νοσοκομειακή περίθαλψη αλλά και χωρίς τις πολύτιμες αποταμιεύσεις τους.  Οι προτάσεις του Συλλόγου, οι οποίες έχουν κατατεθεί πολλάκις στο Υπουργείο και στην ΤτΕ, εφόσον εφαρμοστούν, θα δώσουν άμεση λύση και θα αποζημιώσουν τους χιλιάδες ασφαλισμένους.  

6 σχόλια:

  1. και γιατι δεν ακουγεται ουτε κατ ονομα η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και οι ασφαλισμενοι της;
    γιατι κανενας πολιτικος, κανενα κομμα ουτε της κυβερνησης δεν κανουν καμια αναφορα στην αδικια και την καταστρατηγηση του νομου;
    μηπως αυτο αποδεικνυει την ελλειψη βουλησης για αποζημιωσεις και την παραπομπη στις καλενδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ,ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ...ΚΑΠΟΙΟΥΣ
    ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΜΑΣ,ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ
    ΕΕΕΕΕΕ!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΑΗΔΙΕΣ,ΟΛΑ!!!!!!!
    ΟΥΤΕ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ!
    ΑΥΤΑ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι δεδομενο οτι η τροπολογια ηταν σαφως διατυπωμενη ωστε να καλυπτει τις οποιες μελλουσες ανακλησεις.δεν χρειαζοταν και πολλη μελετη.
    αλλο λεμε,ότι ολα αυτα ειναι εργαλεία για να διεκδικησουμε οχι στη σιωπη αλλα με παραστασεις, ολοι εμεις, που μετατραπηκαμε σε φακελους στα δικηγορικα γραφεια και απο εκει και περα ουτε ακουγομαστε ουτε μας βλεπουν.
    γιατι δεν προκαλειτε κατι οργανωμενο και μαζικο;
    πώς ακρι ως ασκουνται οι πιεσεις απο μερικα ατομα;
    επομενο δεν ειναι να μας εχουν γραμμενους;
    και γιατι να αποδεχθουν την τροποποιηση του νομου, οταν δεν υπαρχουμε ή τουλαχιστον αυτο αποδεικνυουμε καθημερινα;
    μονοι σας δεν μπορειτε να πετυχετε τιποτα.
    τα δικηγορικα γραφεια και οι ..καταπληκτικες αγωγες αφομοιωσαν καθε δυναμικη αντιδραση και εθαψαν δικαιωματα και δικαιο.
    αναθεωρηστε ,γιατι ολα φαινεται οτι εγιναν για τους δικηγορους και αυτο ειναι ανηθικο.καποτε το σκανδαλο θα αποκαλυφθει και θα αφορα στη μετα την ανακληση εποχη. και μεσα σ ολα, πρωτευουσα θεση θα παιζει ο ρολος εκκαθαριστων, εποπτειας, υπουργων και αφθονης δικηγορικης υλης που θα καταστησει καποιους βαθυπλουτους παλι στις πλατες των γνωστων θυματων.
    σκεφτειτε και αναθεωρηστε!
    ολα και ολοι κρινονται.
    με ποιον τροπο ασκουνται πιεσεις; ποιανου αυτι ιδρωνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....θα παρακαλούσα να γίνει μια επανάληψη των προτάσεων σας και ποιες απαντήσεις έχει δώσει το Υπουργείο και η ΤτΕ.
    Αναφέρετε ....." εφόσον εφαρμοστούν.."... το πιθανότερο είναι πως δεν θα εφαρμοστούν, γιατί πλην από εσάς και τις πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες και ενέργειες, ποιοι άλλοι μας στηρίζουν????? τρικομματική κυβέρνηση, κόμματα και βουλευτές,δικηγορικά γραφεία,οργανισμοί?????? γιατί αν προσπαθήσουμε μόνοι μας το "ΘΗΡΙΟ"δε βλέπω να το κτυπάμε.....και εμείς στο μεταξύ λιμοκτονούμε με κομμένους μισθούς και συντάξεις με ακρίβεια στη διατροφική αγορά, με το σπαθί της εφορίας στο σβέρκο μας ακουμπάει βγαίνει λίγο αίμα ....και περιμένουμε από μήνα σε μήνα να προχωρήσει και περισσότερο μέχρι να κόψει το κεφάλι τελείως και έτσι να ησυχάσουμε όλοι.....αυτό άραγε περιμένουν οι "επαΐοντες".....ας μας το πουν.
    Π.Σ.Βελισσαράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.