Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σχετικά με την τροπολογία για την ιδιωτική ασφάλιση


Σχετικά με την τροπολογία για την ιδιωτική ασφάλιση που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και η οποία αναφέρει ότι "θα δίνεται πλέον δυνατότητα να διασωθεί ασφαλιστική εταιρεία με την έκδοση προνομιούχων μετοχών κατά τα πρότυπα που έχουν ακολουθηθεί και για τις τράπεζες" («Οι προνομιούχες μετοχές παρέχουν στο ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο, μέσω εκπροσώπου του» όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο), ο Σύλλογος μελετά το περιεχόμενό της με το νομικό επιτελείο και θα επανέλθει με νεότερη ανάρτηση.


Η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις».

Στο άρθρο 1 του ν. 3723/2008 (Α΄250) προστίθεται παράγραφος 7, ως εξής:
«7. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και για τις ανώνυμες εταιρίες ιδιωτικής ασφάλισης που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, εφόσον έχουν υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος σχέδιο αναδιάρθρωσης, στο οποίο προβλέπεται συγχώνευση με απορρόφηση ή με σύσταση νέας εταιρείας του ίδιου κλάδου, το οποίο κατά την κρίση της εποπτικής αρχής διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και φερεγγυότητα του νέου σχήματος».

8 σχόλια:

  1. ισως ειναι η αρχή του τέλους....των βασανών μας!!!!!
    βακης καραιακοφογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mα δεν πρεπει να επικοινωνησουμε με το υπουργειο ,ωστε να μας ενημερωσουν αν σε καοποιο σημειο μας αφορα και να ζητησουμε να προστεθουν και αλλα αρθρα για το θεμα μας;
    Κανεις δεν περιμενει να τρεξουν να το κανουν, αλλα η δουλεια μας δεν ειναι να πιεστουν; προφανως παλι θα μας πιασουν στον υπνο και θα περασουν την τροπολογια, χωρις προσθηκες και μεριμνα και για μας.
    Αλλα μεχρι πού θα παει αυτο;
    Μεχρι να γινουν οι αγωγες;
    Και ποιος μας διαβεβαιωσε οτι θα δικαιωθουμε μ αυτες;
    Σιγουρο ειναι οτι επιβαλλεται να κανουμε γρηγορες κινησεις και να απαιτησουμε να δοθει λυση συγχρονως και για μας.Αυτο προυποθετει ομως ομαδικα πυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα,
    Αναμένω με αγωνία τη νεώτερη, μετά την μελέτη με τους νομικούς συμβούλους, ανάρτηση σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Π.Σ.Βελισσαράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://scholarship-positions.com/2013-nanyang-dso-postdoctoral-fellowships-in-singapore/2013/02/06/

    ΟΧΙ, ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΓΕΛΟΙΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
    ΕΧΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΞΥΠΟΛΗΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;
    ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΕΞΑΝ Π Ρ Ο Ω Ρ Α!! ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΧΑΧΑΤΕ/ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ.
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ Σ ΑΥΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΓΙΑ.
    ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ Μ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ,ΠΩΣ ΜΑΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΕΣΥΡΕ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ,ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΡΗΜΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΡΠΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΚΑΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ...ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΘΑ'ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ,ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΠΑΡΕΑ , ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  6. Οργή Τρόικας με αποδέκτη τον Στουρνάρα>Βάλτε φυλακή τους κλέφτες και δώστε ψωμί στους φτωχούς!

    Από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο








    Οι «εντολές» των δανειστών μας για κάθαρση, λαμβάνουν σάρκα και οστά με το τελεσίγραφο που έστειλαν στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost το μήνυμα έφτασε από πολύ ψηλά χωρίς περιθώρια παρερμηνειών, «δεν μπορεί να συνωστίζονται άνθρωποι για μια σακούλα λαχανικά και οι κλέφτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

    Κύκλοι από την Καγκελαρία υπενθυμίζουν παλαιότερη δήλωση της κυρίας Μέρκελ:

    «To βάθος της διαφθοράς στην Ελλάδα είναι αχαρτογράφητο ακόμη και από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση!..»

    Η άποψη Μέρκελ βρίσκει σύμφωνη και την τρόικα, η οποία πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση να τελειώνει με τη διαφθορά και όσους λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο.

    Είναι η τελεσίδικη επιταγή των δανειστών μας, οι οποίοι είναι έξαλλοι με την ανομία που βασιλεύει στη χώρα. Ήδη στο στόχαστρο έχουν μπει δυο μεγάλα ονόματα επιχειρηματιών, που στο άκουσμα τους θα γίνει πολιτικός και οικονομικός σεισμός.

    Η αλήθεια είναι ότι η κάθαρση, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια, όνειδος για την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, εκτός από την οικονομία, η τρόικα αναλαμβάνει να βάλει στην κυβέρνηση τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και στα θέματα διαφθοράς.
    Κάθαρση σε όλα τα επίπεδα είναι η διαταγή της τρόικας σε μια προσπάθεια η χώρα να γυρίσει σελίδα, μετά τις βαριές θυσίες του ελληνικού λαού έφτασε η ώρα της διαπλοκής που τόσα χρόνια λεηλατούσε το δημόσιο χρήμα και σήμερα σφυρίζει αδιάφορα με κηρύγματα υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά των διεφθαρμένων πολιτικών.

    Η πίεση που ασκείται από την πλευρά των δανειστών της Ελλάδας είναι ασφυκτική και στον τομέα της φοροδιαφυγής, που συνιστά βασική αιτία πολλών δεινών και αποτελεί το κρισιμότερο προαπαιτούμενο αυτήν τη στιγμή.

    Επίσης, συνομιλητές των Γερμανών, σημειώνουν με νόημα ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγανγκ Σόιμπλε, ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την «ελληνική ελίτ», η οποία έχει αποτύχει πλήρως και ευθύνεται αποκλειστικά για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας.

    Και όταν ο Σόιμπλε μιλάει για ελίτ εννοεί την ομάδα των «διαπλεκόμενων» ή αλλιώς των «νταβατζήδων».

    Ο «πόλεμος» τρόικας -διαπλοκής τώρα ξεκινάει με απροσδιόριστες παράπλευρες απώλειες που φτάνουν μέχρι την κυβερνητική συνοχή.

    Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΕΘΕΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ 3000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ 200.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΑΦΑΝΕΙΑ;
    ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ , ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΜΑΣΤΕ.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ 3000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ , ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΥΝ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΟΡΑΤΟΙ; ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μασονια............αυτη ειναι η εξηγηση.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.