Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Νέα παρέμβαση του Συλλόγου - Συνέντευξη στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ασφαλισμένοι της "ΑΣΠΙΣ'.



Δείτε εδώ την συνέντευξη του οργανωτικού γραμματέα του Συλλόγου κ. Νίκου Κεχαγιάογλου και της πρώην ασφαλισμένης της Ασπίς κας Πατακού στην ενημερωτική εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο. 

5 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ...ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ "ΜΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΙΜΗ", ΚΑΙ ΠΟΛΥ ..ΠΡΩΙ! (σημαινει οτι την ειδαν πολλοι ..λιγοι)...περιμενα στο βραδυνο δελτιο,να την επικαιροποιησουν, αλλα.."φευ"!
    βακης καραιακοφογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική η παρουσία της κυρίας που συμπαρουσιάσατε το πρόβλημα κ. Κεχαγιάογλου.
    Αν μπορουσε αυτό να γινόταν από αντίστοιχες και ανάλογες παρουσίες καθημερινά, με τον καθένα από εμάς να διεκδικεί και όχι να επαφίεται στις κινήσεις των ολιγων εξ υμών, τωρα θα ήταν διαφορετικά τα πραγματα.
    Οργανωθείτε προς αυτήν την κατεύθυνση και βάλτε όλους μας στο παιχνίδι..Μόνο με επίθεση και όχι με θωπείες και ευγένειες. Έχουμε να κάνουμε με ανθρωποφάγους και αναλγητους.
    Εξασφαλίστε τη συσπείρωση του κόσμου με κάθε τροπο και θέστε το ψυχρα: ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10-20.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΣΤΩ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ.
    Καλημερα!

    Δ.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΙ ΡΩΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗ!!! ΛΥΣΑΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΠΙΣ, ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΝ ΜΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ!
    ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ..ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ...ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.. ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ...ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ..




    Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. για την EVIMA
    Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσαν πέντε βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. στις 13 Φεβρουαρίου. Η ερώτηση είναι η ακόλουθη:

    Αιφνιδιαστικά και χωρίς σχετική προειδοποίηση ανακλήθηκε η άδεια της ασφαλιστικής E.I.G. Evima Insurance Group A.A.E. από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η ασφαλιστική εταιρεία τίθεται πλέον σε ασφαλιστική εκκαθάριση, καθώς όπως διαπιστώθηκε από την Αρχή Εποπτείας Ασφαλιστικών Εταιρειών, δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκή εποπτικά κεφάλαια, δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα και παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση.

    Με την εξέλιξη αυτή, 200 υπάλληλοι, 500 συνεργάτες και 1.000 ασφαλιστές της εταιρείας χάνουν την εργασία τους, ενώ όσοι (270.000 συμβόλαια) έχουν ασφαλισμένα τα αυτοκίνητα τους στην εταιρεία οφείλουν εντός 30 ημερών να συνάψουν νέα συμβόλαια με άλλη ασφαλιστική εταιρία.

    Της ανάκλησης της αδείας της εταιρείας δεν προηγήθηκε οποιαδήποτε διορία, γραπτή σύσταση ή διαδικασία ένταξής της σε καθεστώς επιτήρησης. Από την εταιρεία, η οποία απολαμβάνει της στήριξης των εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους, υποστηρίζεται ότι η Εποπτική Αρχή είχε ενημερωθεί επισήμως, ότι στις 18/02/2013 επρόκειτο η Evima να αποστείλει τον εποπτικό ισολογισμό της 31/12/2012 και στις 28/02/2013 τον ισολογισμό κλεισίματος της 31/12/2012 με το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή με τα επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία. Επιπλέον, κοινοποιούσε ότι είχε ληφθεί απόφαση από την διοίκηση της εταιρείας για νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για κάλυψη των ιδίων κεφαλαίων.

    Σημειώνεται ότι βρισκόταν σε εξέλιξη αλληλογραφία μεταξύ της εταιρείας και της Εποπτικής Αρχής σχετικά με την έκθεση ελέγχου, με την οποία η Αρχή Εποπτείας Ασφαλιστικών Εταιρειών ζητούσε τις απόψεις της εταιρείας μέχρι τις 28/01/2013 για την κάλυψη αναφερόμενου ελλείμματος στο περιθώριο φερεγγυότητας ποσού 5.639.471 ευρώ. Σύμφωνα με την Evima, η εταιρεία απάντησε με την υπ. αριθ. πρωτοκόλλου 832/28-01-2013 επιστολή της αναφέροντας ότι «μέρος του όποιου ελλείμματος καλύφθηκε με τις υπεραξίες αγορών ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν την 02/10/2012 και την 14/12/2012, ποσού 1.798.129 ευρώ σύμφωνα με τον Ν 400/70 και με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου σε μετρητά ποσού 3.000.000 ευρώ, η οποία πιστοποιήθηκε από το Δ.Σ. της εταιρείας την 27/12/2012, με αντίστοιχη ενημέρωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και της εποπτεύουσας αρχής.
    Για το εναπομείναν ποσό από 841.342 ευρώ το Δ.Σ. της Εταιρείας την 04/02/2013 αποφάσισε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ποσού 855.000 ευρώ. Μέχρι την 08/02/2013 είχαν ήδη κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό της ΑΜΚ ( με αριθμό 02.04.07.0006531) που τηρείται στην Νέα Proton Bank, ποσό 669.000 ευρώ.

    Με βάση τα προαναφερόμενα,
    Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
    Για ποιους συγκεκριμένους λόγους η εποπτεύουσα αρχή ανακάλεσε αιφνιδιαστικά και χωρίς προετοιμασία την άδεια της εν λόγω ασφαλιστικής εταιρείας;

    Επιβεβαιώνει τα στοιχεία που αναφέρει η εταιρεία και παρατίθενται παραπάνω σχετικά με τις ενέργειές της για την κάλυψη με τα απαραίτητα κεφάλαια του οικονομικού ελλείμματος που παρουσίαζε; Αν ναι, για ποιο λόγο δεν επείσθη και δεν τα έλαβε υπόψη της η Εποπτική Αρχή;

    Ποια μέτρα θα ληφθούν για τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι βρέθηκαν αίφνης δίχως εργασίας και ποια πρόνοια θα
    ληφθεί για τις 270.000 ασφάλειες αυτοκινήτων και άλλων προϊόντων μετά από την ανάκληση της άδειας της EVIMA;

    Οι ερωτώντες βουλευτές
    Κυρίτσης Γιώργος
    Μάρκου Αικατερίνη
    Ξηροτύρη Ασημίνα
    Φούντα Νίκη
    Ψύρρας Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://anasfalistos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_12.html

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ; ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ;
    ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ.
    ΑΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
    ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ.
    ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ;;;;
    Ο ΣΕΠΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ , ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιβίωση ασφαλιστικών με κρατικοποίηση
    Σχέδιο σωτηρίας επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών
    Του ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ a.vasilopoulos@eleftherotypia.net
    ΣΧΕΔΙΟ «κρατικοποίησης» των προβληματικών ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου να αποφευχθούν νέα «λουκέτα» στην αγορά (όπως το πρόσφατο της Evima), ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιο θα στηρίζεται σε πανομοιότυπη παλιότερη ρύθμιση που είχε κάνει το 2008 ο κ. Αλογοσκούφης για τη διάσωση των τραπεζών.

    Για τη ρύθμιση αυτή ασκούσαν έντονες πιέσεις ελληνικά ασφαλιστικά «λόμπι» που οι εταιρείες τους αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι «ανώνυμες εταιρείες ιδιωτικής ασφάλισης που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, εφόσον έχουν υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος σχέδιο αναδιάρθρωσης, στο οποίο προβλέπεται συγχώνευση με απορρόφηση ή με σύσταση νέας εταιρείας του ίδιου κλάδου, το οποίο κατά την κρίση της εποπτικής αρχής διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και φερεγγυότητα του νέου σχήματος, μπορούν να προβαίνουν στην έκδοση προνομιούχων μετοχών κατά τα πρότυπα της ρύθμισης Αλογοσκούφη, με αγοραστή το Δημόσιο και ετήσια απόδοση 10%, αλλά και τη συμμετοχή επιτρόπων στο Δ.Σ. των εν λόγω εταιρειών».

    Στο περίμενε

    Μάλιστα, όταν η «Ε» ρώτησε διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης εταιρείας αν στέκουν τα σενάρια που θέλουν τη συγκεκριμένη ασφαλιστική μέσα στο δίκτυο διάσωσης, η απάντησή του ήταν: «Περιμένουμε να ψηφιστεί η ρύθμιση».

    Η ρύθμιση αυτή αναμένεται, σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, να δώσει διέξοδο στην αγωνία ιδιοκτητών συγκεκριμένων εταιρειών, που έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, και που, κατά το ισχύον εποπτικό πλαίσιο, έπρεπε να έχουν κλείσει.

    Αναμένεται, μάλιστα, μέρες μετά τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις πρόνοιές του μία ασφαλιστική εταιρεία με δραστηριότητα κυρίως στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων και μία με αισθητή παρουσία στις ασφαλίσεις ζωής, αλλά και δραστηριότητα στον κλάδο ζημιών.

    Μία ακόμη περίπτωση υποψηφίου μπορεί να αποδειχτεί σύντομα η ΑΤΕ Ασφαλιστική, η οποία βρίσκεται «στη μαύρη λίστα» και εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται να ανακεφαλαιοποιηθεί μέσω ΤΧΣ με το ποσό των 184 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, με «διαμεσολαβητή» την Τράπεζα Πειραιώς, τον σημερινό βασικό της μέτοχο, θα εκδοθεί πωλητήριο με δημόσια προσφορά που θα κυμαίνεται σύμφωνα με τα σενάρια μεταξύ 70-100 εκατ. ευρώ.

    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΕΜΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΑΜΕΣΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ . ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.