Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το πρόβλημα της Ασπίς εκατονταπλάσιο της ΕΡΤ


Επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά:

"Κύριε πρωθυπουργέ,

Με την απόφασή σας να κλείσετε την ΕΡΤ, με συνέπεια να απολυθούν 2500 εργαζόμενοι, έχει παραλύσει ο τόπος και όλη η Ευρώπη κρατάει την αναπνοή της μήπως και προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Τέσσερα χρόνια πριν όμως, με μια παρόμοια ως προς τον αιφνιδιασμό της απόφαση, ο τότε υπουργός Οικονομικών της ΝΔ έκλεισε την δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία ζωής την Ασπίς Πρόνοια - και λίγο αργότερα την Commercial Value - αφήνοντας ''στον τόπο'' κατόχους 250.000 συμβολαίων ζωής καθώς και χιλιάδες εργαζόμενους και διαμεσολαβητές.


Μια υπόθεση υπέρ - εκατονταπλάσιων διαστάσεων έχει αφεθεί στην τύχη της με χιλιάδες ανθρώπους να υποφέρουν, να πονάνε, να πεθαίνουν... με όλη την  κυριολεξία των λέξεων αυτών. Αλήθεια ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης σε αυτή τη χώρα;
Ας γίνουμε όμως ρεαλιστές. Επειδή  η πολιτική (με η και οι) αδιαφορεί για τον άνθρωπο και αθροίζει μόνο οικονομικά μεγέθη και ψήφους, σας πληροφορούμε με πλήρη ειλικρίνεια και καθαρό νου, ότι σε αυτούς ακριβώς τους δύο τομείς ενδιαφέροντός σας θα θερίσετε ένα μεγάλο Βατερλό, αν δεν δράσετε άμεσα, δημιουργικά και αποφασιστικά όπως σίγουρα είστε ικανός να κάνετε.

Συγκεκριμένα, θα έχετε πληροφορηθεί για τις τραγικές επιδόσεις της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς τα τελευταία χρόνια οι οποίες τείνουν διαρκώς επιδεινούμενες, όπως και σίγουρα γνωρίζετε ότι   η ασφαλιστική βιομηχανία είναι η μεγαλύτερη της υφηλίου και σήμερα ανθεί σε όλο -τον πολιτισμένο- κόσμο. Είναι τρομερό λάθος και πλάνη  να νομίζετε ότι οι τραγικές αυτές επιδόσεις είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Είναι αποτέλεσμα κρίσης ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ,  η οποία είναι ο θεμέλιος λίθος της ασφαλιστικής αγοράς και η οποία έχει προέλθει αποκλειστικά και μόνο από τις ανακλήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών ζωής χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η αναδοχή των συμβολαίων των ασφαλισμένων.

Σήμερα, με την κατάσταση των κοινωνικών ταμείων, η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα έπρεπε να μεγαλουργεί. Αντιθέτως, αυτή αργοπεθαίνει με αποτέλεσμα εκατομμύρια ευρώ χάνονται από τα δημόσια ταμεία και τον Ελληνικό λαό. Τα άμεσα έσοδα προ των ανακλήσεων από την ασφαλιστική αγορά ήταν περίπου 500 εκ. € και τα έμμεσα πολύ περισσότερα. Σήμερα αντί αυτά να είναι υπέρ - διπλάσια, τείνουν στο μηδέν. Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους και ας απολογηθούν.

Εκτός όμως από το Βατερλό για την Ελληνική οικονομία το οποίο θα ολοκληρωθεί στις αίθουσες των διοικητικών δικαστηρίων -και τότε το τίμημα θα επιβαρυνθεί με κεφάλαιο και τόκους υπερημερίας που πάλι θα κληθεί να πληρώσει ο Ελληνικός λαός- θα πρέπει να ξέρετε, ότι όλοι αυτοί οι δυστυχείς οι οποίοι σας εμπιστεύτηκαν πιστεύοντας ότι θα λύσετε το πρόβλημα όπως είχατε υποσχεθεί, θα δηλώσουν και την ετυμηγορία τους στην κάλπη με αντίθετο τρόπο από ότι την τελευταία φορά.

Ελπίζουμε ότι όλα αυτά θα τα λάβετε σοβαρά υπόψη σας σαν ενδεχόμενα προ των πυλών και όχι σαν απειλές. Άλλωστε ο Σύλλογός μας ποτέ δεν κινήθηκε σε αυτό το μήκος κύματος και όλοι οι μέχρι σήμερα συνομιλητές μας το αναγνωρίζουν αυτό. Ο κόμπος όμως έχει φτάσει στο χτένι και δεν ευθυνόμαστε εμείς γι αυτό. 

Εσείς έχετε μια ευκαιρία να επιλύσετε αυτό το ακανθώδες πρόβλημα με τρόπο δημιουργικό και αποφασιστικό και να αντιστρέψετε πλήρως την διαμορφούμενη κατάσταση, πιστούμενος ακέραια την λύση του.

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την ενεργοποίηση των υφισταμένων σας που έχουν αναλάβει την υπόθεση, οι οποίοι κωλυσιεργούν χαρακτηριστικά σπρώχνοντας συνεχώς τον χρόνο, μη αντιλαμβανόμενοι ότι είναι η φύση του προβλήματος τέτοια που όσο αυτό δεν λύνεται τόσο επιδεινώνεται. 

Με εκτίμηση
Σύλλογος  Ζημιωθέντων από Ασπίς"















10 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ!
    ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΙΠΟΤΑ;
    ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;
    ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΜΑΣΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι βεβαιο οτι το ασπις προνοια θα γινει το παραμυθι του μελλοντος.και μεσα στα ανθολογια θα δημοσιευονται οι επιστολες σας.
    ομως, το απλο ερωτημα που λεει, γιατι τις απειλες σας δεν τις υλοποιουμε ποτε, δεν το καταλαβαμε.
    απο οργανωσεις, κινητοποιησεις, τον κακο μας το χαμο, απο εκδικασεις αγωγων απο απο απο........
    που το παμε; ενσυνειδητα γινεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΥΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΙΝΕΙΣΤΕ, ΜΕ ΑΥΤΟ-ΙΣΩΣ-ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ ΥΦΟΣ ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ,ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ,ΣΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ,ΦΤΑΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
    ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΒΑΛΛΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βιαστείτε, γιατί φεύγει και ο Σαμαράς από Πρωθυπουργός. Πάμε να πιάσουμε τον επόμενο.
    Πόσες κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί ήρθαν και έφυγαν και εμείς, εκεί!αταλάντευτοι στις επάλξεις να σερνόμαστε στα πατώματα παρακαλώντας.
    Μπράβο κουράγιο κι επιμονή!
    Λέτε να πάμε ορδές στο Γραφείο του Βενιζέλου, να του υποσχεθούμε ψήφους, μήπως και μπει στη Βουλη και αναλάβει τον ανένδοτο, τώρα και άμεσα; Δεν είναι κακή ιδέα.
    Αφού τα βλέπετε,κανένας δεν μας ξέρει πια.Τα καταφέραμε εκπληκτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Ασφαλισμένοι Ασπίς και Commercial: καλούνται να αναγγείλουν απαιτήσεις στον εκκαθαριστή

    Συντάκτης / NextDeal
    Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 07:49

    Καταδικάστηκε ο Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Ασφαλισμένοι Ασπίς και Commercial: καλούνται να αναγγείλουν απαιτήσεις στον εκκαθαριστή

    Σε ανακοίνωση του επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης της Ασπίς αναφέρονται τα εξής:
    Ανακοινώνεται στους δικαιούχους ασφαλίσματος ασφαλίσεων ζωής της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρείας με την επωνυμία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ», όπως αυτές ορίζονται στην ΥΑ 2574/2009 (ΦΕΚ Β ́ 2509/18.12.2009) και ταξινομούνται σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 (περ. I έως και IX) του ν.δ. 400/1970, ότι δύνανται έως την 4/10/2013 να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους στον Επόπτη Ασφαλιστικής Εκκαθάρισης. Συγκεκριμένα, καλούνται οι δικαιούχοι ασφαλίσματος των ασφαλίσεων ζωής της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρείας με την επωνυμία «AΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ» να προβούν κατά το άρθρο 10 παρ. 3 του ν.δ. 400/1970 σε αναγγελία των απαιτήσεων προς την Εταιρεία, προσκομίζοντας ταυτόχρονα όλα τα δικαιολογητικά τους στοιχεία στον Επόπτη Ασφαλιστικής Εκκαθάρισης, κ. Κωνσταντίνο Παπακωστόπουλο, Λ. Κηφισίας 62, Μαρούσι, τηλέφωνο επικοινωνίας: 800- 50-000-18. Σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 3 δεύτερο εδάφιο του ν.δ. 400/1970, ΔΕΝ καλούνται (και συνεπώς δεν αναγγέλλονται) οι δικαιούχοι ασφαλίσεων ζωής για τους οποίους δεν έχει επέλθει ασφαλιστική περίπτωση έως την ημερομηνία ανάκλησης αδείας λειτουργίας της άνω ασφαλιστικής επιχείρησης, ήτοι την 21 Σεπτεμβρίου 2009. Μαρούσι , 19 Ιουνίου 2013
    Ο Επόπτης Ασφαλιστικής Εκκαθάρισης
    Κωνσταντίνος Παπακωστόπουλος

    Ανάλογη είναι η ανακοίνωση και για τους ασφαλισμένους της Commercial Value
    Η ανακοίνωση έχει ως εξής;
    Ανακοινώνεται στους δικαιούχους ασφαλίσματος ασφαλίσεων ζωής της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρείας με την επωνυμία «COMMERCIAL VALUE AAE», όπως αυτές ορίζονται στην ΥΑ 2574/2009 (ΦΕΚ Β ́ 2509/18.12.2009) και ταξινομούνται σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 (περ. I έως και IX) του ν.δ. 400/1970, ότι δύνανται έως 4/10/2013 να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους στον Επόπτη Ασφαλιστικής Εκκαθάρισης.
    Συγκεκριμένα καλούνται οι δικαιούχοι ασφαλίσματος των ασφαλίσεων ζωής της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρείας με την επωνυμία «COMMERCIAL VALUE AAE» να προβούν κατά το άρθρο10 παρ. 3 του ν.δ. 400/1970 σε αναγγελία των απαιτήσεων προς την Εταιρεία, προσκομίζοντας ταυτόχρονα όλα τα δικαιολογητικά τους στοιχεία στον Επόπτη Ασφαλιστικής Εκκαθάρισης, κ. Κωνσταντίνο Παπακωστόπουλο, Λ. Κηφισίας 62, Μαρούσι, τηλέφωνο επικοινωνίας: 800-50-000-18.
    Σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 3 δεύτερο εδάφιο του ν.δ. 400/1970,ΔΕΝ καλούνται (και συνεπώς δεν αναγγέλλονται) οι δικαιούχοι ασφαλίσεων ζωής για τους οποίους δεν έχει επέλθει ασφαλιστική περίπτωση έως την ημερομηνία ανάκλησης αδείας λειτουργίας της άνω ασφαλιστικής επιχείρησης, ήτοι την 26 Φεβρουαρίου 2010.Μαρούσι , 19 Ιουνίου 2013Ο
    Επόπτης Ασφαλιστικής Εκκαθάρισης
    Κωνσταντίνος Παπακωστόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικά με το σχόλιο 22 Ιουνίου 2013 - 7:56 μ.μ.:
    Σύμφωνα με τον Ν.400/70 από την 1/7/2012 όπου το χαρτοφυλάκιο ζωής (το οποίο είχε εξαιρεθεί από την εκκαθάριση με τον Ν.3867/10 για να ανευρεθεί ανάδοχος ) εντάχθηκε στην εκκαθάριση,πρέπει οι εκκαθαριστές να προβούν στην συγκεκριμένη ανακοίνωση.
    Τα δικαιώματά μας ως δικαιούχοι των ασφαλιστηρίων συμβολαίων όπου έχουμε προτεραιότητα στην διαδικασία της εκκαθάρισης, δεν επηρεάζονται,ούτε εμποδίζονται και δεν περιορίζονται.
    Σαφώς η αναγγελία αφορά όπου έχει επέλθει η λεγόμενη "ασφαλιστική περίπτωση" όπως λήξη ασφαλιστηρίου, θάνατος ,ανικανότητα και ζημία από νοσηλείες σε Νοσοκομεία-Κλινικές.
    Επειδή όλα αυτά τα συμβόλαια είχαν εξαιρεθεί έως την 31/6/2012 από την εκκαθάριση, δεν είχαν συμπεριληφθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις του εκκαθαριστή.
    Η αλλαγή στάσης της εκκαθάρισης αφορά κυρίως τον χρόνο ένταξης των αναγγελιών στην λίστα, όπου ορίζεται η 21/9/2009 και όχι η 31/6/2012 όπου κηρύχθηκε άγονος η διαδικασία της αναδοχής.
    Είναι άλλο ένα θέμα νομικής ερμηνείας που θα το εξετάσει ο Σύλλογος.
    Αλλά πάλι, τονίζουμε, ότι όλα αυτά αφορά ένα πολύ μικρό μέρος του συνολικού αριθμού των συμβολαίων Ασπίς-Commercial όπου έχει συμβεί η "Ασφαλιστική περίπτωση" και ΟΧΙ όλα τα άλλα συμβόλαια για τα οποία ο αγώνας συνεχίζεται.
    Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε, με νεώτερα μετά την συνάντηση, που έχει οριστεί αυτήν την εβδομάδα με τους εκκαθαριστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα μπορουσαν να ειναι στην περιπτωση αυτη και συμβολαια ασσετ ,που καταρτισθηκαν λιγο πριν την ανακληση, δηλ.καποιους μηνες/μερες πριν τον σεπτεμβριο του 2009;
    υποτιθεται οτι δεν αποθεματοποιηθηκαν αυτα και λογικα θα επρεπε να επιστραφουν. ο προβληματισμος αυτος υπηρξε στα σχεδια του παντελιδη στην αρχη, αλλα μετα δεν προχωρησε.
    στο σκεπτικο αυτο στηριζονται και πολλες διεκδικησεις ασφαλισμενων απο τους διαμεσολαβητες, παντα για τα συμβολαια που τους εκαναν τοκρισιμο διαστημα αυτο του 2009.
    περιμενουμε και τη δικη σας παρεμβαση και πληροφορηση. εκει παιχτηκαν καιθα παιχτουν μεγαλες τραγωδιες και δραματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ti ua toys peite kyrioi stoys exontes kataueseis se esas....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΙΕΡΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ?
    ΒΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.