Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη


"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Δεχτείτε τα συγχαρητήριά μας για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και τις ευχές μας για αποτελεσματική ηγεσία προς όφελος των πολιτών, στον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της υγείας που αναλάβατε.

Ένα από τα ''μικρά'' και μάλλον ανέξοδα προβλήματα που κληρονομήσατε, είναι η αποκατάσταση βάσει του Ν. 3867/ 2010 άρθρο 2 παρ.6 των ασφαλισμένων των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value οι οποίοι έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους από τους προκατόχους σας βιώνοντας -μερικοί από αυτούς- δραματικές καταστάσεις υγείας.

Συγκεκριμένα ο νόμος ορίζει:


''Όσοι ασφαλισμένοι διαθέτουν νοσοκομειακό συμβόλαιο ή νοσοκομειακό παράρτημα συμβολαίου ασφάλισης ζωής, εντάσσονται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις κατηγορίες των ατόμων που δικαιούνται δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν.1076/1980, όπως ισχύει, μέχρι την περάτωση των παραγράφων 2 έως 5 του παρόντος άρθρου. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται η αρμόδια υπηρεσία και η διαδικασία για τη χορήγηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων, η θέση νοσηλείας και ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής''.

Η παράγραφος αυτή του νόμου έπρεπε να είχε τεθεί σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2010

Τρία χρόνια μετά κάποιοι δεν ζουν επειδή δεν είχαν καμιά δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε ιατρική υπηρεσία. 

Σας παρακαλούμε να δώσετε τέλος σε αυτή την εγκληματική ολιγωρία και να αποκαταστήσετε αυτή την μικρή ομάδα που είναι εντελώς απροστάτευτη σε θέματα υγείας.

Για τον Σύλλογο"

3 σχόλια:

  1. τελικα αυτη η β΄φαση που λετε,με τι χρηματα θα γινει; αν ολα πανε να εξοφλησουν τα συμβολαια που λετε,οι υπολοιποι τι θα κανουμε; θα αυτοκτονουμε ενας ενας ή θα περιμενουμε μηπως βρεθει το χρυσαφι του μιδα πουθενα;
    οσοι εμαθαν για την περιφημη πρωτη φαση ειναι εξαλλοι και με το δικιο τους. φαινεται οτι το αποθεματικο ολων θα παει υπερ μερικων! προσεξτε το αυτο, γιατι με οποια νομικα επιχειρηματα και αν περιβληθει ειναι το απαυγασμα της αδικιας και της στροφης 180 μοιρων απο αυτα που λεγαμε τοσα χρονια. απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν αλλοι ποροι και το εγγυητικο δεν ειναι ετοιμο, πρεπει να ικανοποιηθουν ολοι κατα το ιδιο ποσοστο. μην στηριζετε τετοιες διαιρεσεις και προτιμησεις. στηριζετε το αδικο και το απανθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ????
    ΜΗΠΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ?????
    ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ???
    ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΤΕ????
    ΕΙΣΑΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΑΝ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ,ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΠΑΝΕ-ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΕ ΦΑΣΕΙΣ Α, Β, Γ, .....
    ΕΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ???
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ
    ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ
    ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ,ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eπειδή παρακολουθώ τον αγώνα που δίνετε τέσσερα χρόνια,σας παρακαλούμε χιλιάδες άνθρωποι βασανισμένοι,ξεκαθαρίστε τί θα γίνει με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.