Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Η επιστολή μεταφράστηκε και κοινοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, και στην ελληνική αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ       Αθήνα, 18/11/2013
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ                  ΑΡ ΠΡΩΤ.55
με έδρα Αθήνα




Προς : Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά

Κοιν. Υπουργό Οικονομικών Κον Ι. Στουρνάρα
          Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Κον Χ. Σταϊκούρα
          Γεν. Γραμματέα Υπουργ. Οικονομικών  Κα Χ. Παπακωνσταντίνου 
          Γενικό Διευθυντή Υπουργ Οικονομικών  Κον Κ. Μασούρα
          Γενική Δ/νση Οικονομικής Πολιτικής Κα Ν. Τριάντη
          Σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Κον Σχίζα 
          Πρόεδρο Εγγυητικού κεφαλαίου Κον Ν. Παυλόπουλο  
               


ΘΕΜΑ:   Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΠΙΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την ανάκληση των εταιρειών του Ομίλου Ασπίς πριν 4 χρόνια,  το οποίο γιγαντώθηκε διαχρονικά με διακομματική ευθύνη, αναζητεί άμεση λύση τώρα πιο πολύ από ποτέ, αφού η φύση του προβλήματος είναι τέτοια, που όσο ο χρόνος κυλάει τόσο αυτό αντί να ξεχνιέται μεγαλώνει  και γίνεται πιο δυσεπίλυτο.
Οι επιπτώσεις πλέον για πολλούς ασφαλισμένους είναι χωρίς επιστροφή ενώ για πολλούς ακόμα η ζωή γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορη. Πιο συγκεκριμένα:


· Ζωές χάνονται επειδή δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν ο φορέας υγείας και τα πρωτόκολλα ίασης που ακολουθούνταν όσο η ιδιωτική ασφάλιση ήταν σε ισχύ
· Οι απώλειες συντάξεων γήρατος και αναπηρίας αυτή την εποχή γίνονται τουλάχιστον οδυνηρές, ενώ για πάρα πολλούς αποτελούν λόγο επιβίωσης ή θανάτου
· Η διακοπή των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων στέρησε από δεκάδες χιλιάδες οικογένειες ένα σίγουρο εισόδημα το οποίο θα αποτελούσε ένα σημαντικό αποκούμπι για την τρίτη και πιο δύσκολη φάση της ζωής τους
· Η απώλεια αποταμιεύσεων οι οποίες θα χρησιμοποιούνταν για λόγους διατήρησης επιπέδου ζωής, εξόδων για τις σπουδές των  παιδιών, δαπανών  υγείας, για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών, γάμους και πολλούς άλλους σπουδαίους λόγους για τους κατόχους των χρημάτων, είναι αδιανόητη προοπτική για οποιονδήποτε πολίτη ευνομούμενου και πολιτισμένου κράτους
· Οι κατασχέσεις σπιτιών λόγο δανείων συνδεδεμένων με ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι προ των πυλών, την στιγμή που οι ασφαλισμένοι είχαν πλήρως καλύψει τις υποχρεώσεις τους, δεν όφειλαν ούτε ένα ευρώ και είχαν καλύψει πλήρως τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Είναι φανερό ότι τα προϊόντα που παρέχει μια ιδιωτική ασφάλεια ζωής είναι μοναδικά, αναντικατάστατα, πολύτιμα και συνυφασμένα με την ίδια την ζωή. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν υπάρχει κανένα άλλο χρηματοοικονομικό εργαλείο στον κόσμο το οποίο να μπορεί να προσφέρει ότι κι ένα ασφαλιστικό προϊόν. Γι αυτόν τον λόγο σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου θεωρείται αδιανόητη η ανάκληση άδειας ασφαλιστικής εταιρείας ζωής, αφού  κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο για να ασφαλιστεί και πάλι με τις ίδιες προϋποθέσεις. Με την επερχόμενη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας Solvency II όπως  γνωρίζετε, η πιθανότητα ανάκλησης ασφαλιστικής εταιρείας θα είναι μια κάθε διακόσια χρόνια. Σήμερα στην εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που θα συμβεί κάτι ανάλογο, οι ασφαλισμένοι αποκαθίστανται άμεσα με την μεταφορά τους σε άλλο ασφαλιστικό φορέα. Για παράδειγμα οι ασφαλισμένοι στην Σουηδική θυγατρική της Ασπίς μεταφέρθηκαν σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία εντός τριών ημερών.
Εκτός όμως από τις προαναφερόμενες ανθρωπιστικές συνέπειες που έχουν πλήξει ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων ασφαλισμένων, υπάρχουν και εξαιρετικά σημαντικές συνέπειες στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλά και στην Εθνική οικονομία:

· Η ασφαλιστική αγορά έχει πληγεί στο πιο δυνατό της σημείο, στην αξιοπιστία, με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές εταιρείες να θεωρούνται αναξιόπιστες, ενώ σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο θεωρούνται οι πιο σταθεροί οικονομικοί πυλώνες
· Ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ιδίως μακροχρόνιων αποταμιευτικών προγραμμάτων  έχουν καταποντιστεί
· Η Ελληνική ασφαλιστική αγορά παρά την οικονομική κρίση θα είχε κάθε λόγο να έχει πολύ μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης, αφού οι παροχές των κοινωνικών ταμείων υγείας και συντάξεων  μετά το PSI έχουν αποδομηθεί πλήρως. Εφόσον το πρόβλημα Ασπίς είχε λυθεί εν τη γενέσει του τότε η ασφαλιστική αγορά θα είχε έναν ακόμα λόγο να περηφανεύεται για την δύναμή την αντοχή και την αλληλεγγύη της 
· Οι άμεσες απώλειες της Εθνικής οικονομίας από φόρους επί των κερδών και φόρους ασφαλίστρων είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ενώ οι έμμεσες είναι πολλαπλάσιες αφού εξαιτίας της αναξιοπιστίας του θεσμού επιβαρύνονται πολύ περισσότερο τα δημόσια ταμεία και νοσοκομεία. Παράλληλα  ένα φορτίο μελλοντικών δυστυχισμένων υποχρηματοδούμενων συνταξιούχων από το Ελληνικό δημόσιο θα φέρει μεγάλη κοινωνική ένταση. Αυτό θα συμβεί διότι αυτοί οι οποίοι μπορούσαν να ασφαλιστούν σήμερα σε κάποια ιδιωτική εταιρεία δεν το κάνουν λόγω κρίσης εμπιστοσύνης με αποτέλεσμα να ρισκάρουν να ζήσουν με πενιχρά έσοδα στην πιο δύσκολη ηλικία.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο συνδυασμός των ανθρωπιστικών συνεπειών, καθώς  και των επιπτώσεων στον ασφαλιστικό θεσμό και στην Ελληνική οικονομία καθιστούν το πρόβλημα ξεκάθαρα συστημικό. Για αυτή την κατάσταση υπαίτιοι είναι οι μηχανισμοί εποπτείας του Ελληνικού Δημοσίου, των οποίων η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων τους οδήγησε στο προαναφερθέν κοινωνικό έγκλημα. Αυτό το φαινόμενο είναι ενδημικό και δεν απαντάται σε άλλα κράτη διότι πιθανότατα οι εποπτικές αρχές κάνουν καλύτερα την δουλειά τους. 

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή πρότεινε λύσεις οι οποίες έχουν δημοσιευτεί και οι οποίες θα έλυναν άμεσα το πρόβλημα με το σύνολο των εμπλεκομένων κερδισμένους. Σήμερα η μόνη λύση είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος ως πρόβλημα συστημικής ευστάθειας. Το πρόβλημα είναι συστημικό για τους εξής λόγους:

· Οι ανθρωπιστικές συνέπειες είναι πασιφανείς και πρόδηλες όπως προαναφέρθηκε
· Ο ασφαλιστικός θεσμός έχει πληγεί στο πιο δυνατό του σημείο, την αξιοπιστία, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί δραματική μείωση παραγωγής τα τελευταία χρόνια, αντί να έχει  ακριβώς αντίστροφη πορεία λόγω των τεράστιων προβλημάτων των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης
· Η Ελληνική οικονομία χάνει τεράστιους πόρους από τους φόρους επί των ασφαλίστρων και από τους φόρους επί των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών ενώ οι έμμεσες απώλειες είναι ακόμα μεγαλύτερες
Συνολικά οι συνέπειες είναι ανθρωπιστικές, θεσμικές και οικονομικές και είναι ολοφάνερο ότι πλήττουν την ευστάθεια του συστήματος. Ως εκ τούτου, το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίστηκε και το ζήτημα των τραπεζών. 

Η χρήση κεφαλαίων από το ΤΧΣ αποτελεί την μόνη βιώσιμη λύση για την κεφαλαιοποίηση του Εγγυητικού κεφαλαίου ζωής. Άλλωστε το TXΣ  ήδη έχει δώσει κεφάλαια στην ασφαλιστική αγορά μέσω της Εθνικής τράπεζας και της τράπεζας Πειραιώς για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής ασφαλιστικής και της ΑΤΕ ασφαλιστικής  αντίστοιχα. 

Οι νόμοι 3867 και 4002 δημιουργήθηκαν για να επιλύσουν το πρόβλημα και προέβλεπαν την χρηματοδότηση  για το Εγγυητικό μέσω διαδικασιών που ακύρωσε το δεύτερο μνημόνιο.  Η λύση που σας προτείνουμε είναι η μοναδική ρεαλιστική και βιώσιμη για το ζήτημα αυτό. Αν δεν εφαρμοστεί αυτή η κάποια άλλη λύση τότε όλοι οι ζημιωθέντες θα στραφούν δικαστικά εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου με αποτέλεσμα την νύφη να πληρώσει και πάλι ο Ελληνικός λαός.

Απεναντίας μια ουσιαστική  παρέμβαση όπως η προτεινόμενη, θα προκαλούσε πολύ σημαντικές και θετικές επιπτώσεις στην ελληνική ασφαλιστική αγορά αφού θα λυνόταν άμεσα ένα πρόβλημα που την ταλαιπωρεί αφάνταστα επί 4 χρόνια, ενώ  ταυτόχρονα  θα αναβαθμιζόταν ουσιαστικά το επίπεδο  του ίδιου του θεσμού το οποίο υπολείπεται κατά πολύ των αντίστοιχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει την δημιουργία επαγγελματικών ταμείων και την συμπληρωματικότητα της ιδιωτικής ασφάλισης έναντι της κοινωνικής, θα βρει εύφορο έδαφος μόνο αν τα προβλήματα λυθούν και η εμπιστοσύνη των πολιτών αποκατασταθεί και πάλι. 

Παρακαλούμε για  την άμεση παρέμβασή σας στην προώθηση επίλυσης αυτού του πολύ μεγάλου κοινωνικού προβλήματος το οποίο αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση



Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γραμματέας


Ν. Κεχαγιάογλου                                                    Θ. Πετρίδης

13 σχόλια:

  1. με το ιδιο υφος και περιεχομενο ξαναστειλατε τοσεσ επιστολες. αφου δε βγαινει κατι, γιατι τοξανακανετε;ειναι ενα κακο αστειο να βλεπουμε επικαιροποιημενες τις ιδιες επιστολες. γι αυτο γελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΣΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ.ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ? ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ.
      ΚΩΣΤΑΣ Ν.

      Διαγραφή
    2. ποιος διαβαζει απο δαυτους; λετε να αντιληφθηκαν την ειδοποιο διαφορα και να δουνε φως τα ματια τους απο την επομενη προταση; γιατι ειμαστε ολοι τοσο αφελεις και γελασμενοι οτι καποιοι ακουν; ισα ισα που δεν ακουν και τους καθησυχαζουμε. με τετοιες και αλλες επιστολες αβροτητας,απλως τους λεμε: καντε δουλεια σας, εμεις θα διαμαρτυρομαστε ΠΑΝΤΑ ΗΣΥΧΩΣ.

      Διαγραφή
  2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ...ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ,...ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ!!!! οργανώστε κάτι.....για να ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ! ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.....(και να καλέσετε ΚΑΜΜΕΡΕΣ, απο κανάλια ...ΕΚΤΟΣ DIGEA!)..... ηπάρχουν πολλά media,.. που θέλουν να προβληθούν!!!!
    βάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ! ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ...

    Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ.ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλά,, πόσες επιστολές θα στείλουμε; δεν τον βλέπετε ότι εχετε κάνει χιλιάδες και αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί τους; πραγματικά, τι προσδοκίες έχετε από επιστολές; εδώ χτυπιόμαστε μ αυτές τις διαβόητες αναγγελίες και μ έναν επόπτη-εκκαθαριστή που πάει να δημιουργήσει εγκληματικές οργανώσεις, αν διανοηθεί να αποζημιώσει κάποιους εις βάρος των πολλών, κι εμείς στέλνουμε επιστολές; συλλογή έχει κάνει ο κάθε σαμαρας, βενιζέλος, σαχινίδης, ακόμα και ο ανεκδιήγητος γεωργιάδης. αλήθεια, αυτό γιατί το κάνετε; επιστολές ; για ποιο λόγο; για να σιγουρευτούν ότι είμαστε δούλοι και ακίνδυνοι; πού είναι η επίθεση που πρέπει να κάνουμε; να συγκεντρώσετε ονόματα και υπογραφές, να τοιχοκολλήσουμε την προδοσία των ασφαλιστικών εταιριών! αυτά περιμένουμε. οι συγκεντρώσεις μας τελείωσαν γενικώς σ΄αυτό το κράτος. χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είμαστε παθητικοί και δε θα το βρουν μπροστά τους. αλλά , κάντε και μια κίνηση. κάθε τρεις μήνες επιστολές γίνονται. είναι λογικό να ξανακάνετε συνέχεια , λες και δεν υπάρχει κάτι αλλό; αφού όλοι αυτοί εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, γιατί τους κανακεύετε; πού είναι οι δικαστικές ενέργειες εναντίον των υπευθύνων; μόνο ο ψωμιάδης ήταν; όλοι οι άλλοι άσπιλοι; απορίας άξιον και γι αυτό πληρώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πιστεύετε οτι την επιστολή που στείλατε, στον Σαμαρά, πρόλαβε να την διαβάσει? ....αρα, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΛΕΤΕ; ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑΚΤΙΚΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΙΑ. ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ; ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! ΝΑ ΧΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΟΙ ΔΡΑΧΜΟΛΑΓΝΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ; Ο ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ! Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ. ΑΠΛΩΣ, ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://anasfalistos.blogspot.gr/p/commercial-value.html


    Χαίρομαι που βρήκα στο αρχείο σας τους σχετικούς νόμους, Ελπίζουμε να εμμείνετε σ΄αυτούς και να μη μας πουλήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΟΟΟΟΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΗΝ;
    ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΝΟΜΙΣΟΥΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΑΡ ΕΙΣΤΕ. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΦΩΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ: ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΤΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;
    ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΑΜΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΕΣΘΕ ΜΕΤ ΕΠΑΙΝΩΝ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΟΛΩΝ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ Η ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΜΑΣ, ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΟΛΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΑ. ΓΙΑΤΙΙ ΟΜΩΣ;ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΛΗ. ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ; ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 10 ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αντε καλή χρονιά
    και απτου χρόνου βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΛΛΟΓΕ.....ΚΑΤΙ ΝΕΟ.....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.