Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/03/2014


Την Δευτέρα 31/03/2014 και ώρα 17:00 , θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Τιτάνια Πανεπιστημίου 52 Αθήνα , έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια.

Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι τα εξής:


·    Ο νόμος που κυοφορείται από το Υπουργείο Οικονομικών
·    Η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας
·    Οι αγωγές εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και τα χρονικά τους περιθώρια
·    Αποφάσεις για τις  μελλοντικές μας κινήσεις

Στην Συνέλευση θα παραβρεθούν  νομικοί σύμβουλοι και ειδικοί προσκεκλημένοι ομιλητές για τα θέματα που θα συζητηθούν.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα εγγεγραμμένα και οικονομικά ενήμερα μέλη. Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια συνδρομή για τα μέλη μας  που δεν είναι   ταμειακά ενήμερα, είναι 40€ και η πληρωμή μπορεί να γίνει στην είσοδο της αίθουσας της Συνέλευσης.

12 σχόλια:

  1. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι παραλείψεις της ασφαλιστικής εποπτείας και η ευθύνη του Δημοσίου η «μη λύση» του θέματος ΑΣΠΙΣ;
    Nextdeal
    Γράφει:
    Nextdeal



    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι παραλείψεις της ασφαλιστικής εποπτείας και η ευθύνη του Δημοσίου η «μη λύση» του θέματος ΑΣΠΙΣ;
    Δημοσιογραφικές πληροφορίες του www.nextdeal.gr αναφέρουν ότι για μια ακόμη φορά πήρε αναβολή η κατάθεση νομοσχεδίου για προτάσεις λύσεως προβλήματος ΑΣΠΙΣ και προγραμματίζεται για μετά το Πάσχα κάπου 26-30 Απριλίου 2014.

    Αυτοί που επεξεργάζονται το πρόβλημα ψάχνουν να δώσουν απάντηση στο εάν το Ελληνικό Δημόσιο έχει ευθύνη για παραλείψεις εποπτείας άρα και για καταβολή αποζημίωσης κάτι που η προηγούμενη κυβερνητική πρόταση Σαχινίδη περί πληρωμής του 70% έδινε συμβιβαστικά. (Αναμένεται απόφαση του ΣτΕ για την ευθύνη του δημοσίου).

    Άλλο σημαντικό θέμα είναι ο επιχειρούμενος διαχωρισμός ασφαλιστικών και επενδυτικών συμβολαίων, κάτι που επιφέρει σοβαρές αντιρρήσεις σε αρκετούς νομικούς και ασφαλιστικούς κύκλους αφού οι κοινοτικές οδηγίες και ο νόμος 400/70, άρθρο 2 περί του τι θεωρείται ασφαλιστική αποζημίωση ασφάλισης ζωής το εξηγεί και ότι όσοι έχουν συμβόλαια επενδυτικά πρέπει να αποζημιωθούν κανονικά. Άλλωστε οι τύποι εκείνων των συμβολαίων συνεχίζονται να πωλούνται και σήμερα από πολλές ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες δυσανασχετούν στη συμμετοχή αποζημιώσεων.

    Έχουν γίνει αρκετές προτάσεις στους αρμόδιους από πολλούς φορείς και η συνεχιζόμενη αιμορραγία αδικεί τους ασφαλισμένους βλάπτοντας ταυτόχρονα τον ασφαλιστικό θεσμό. Οι επιλογές υπάρχουν.

    Τέλος παράπονα πανταχόθεν φθάνουν στο www.nextdeal.gr και για την μη ανάρτηση εκ μέρους της ΤτΕ της κατάστασης δικαιούχων ασφαλίσματος που μεγαλώνει τη διάρκεια μη λύσεως του ζητήματος.

    Σχεδόν όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές δικαιούχων αποζημίωσης περιμένουν λύση σύμφωνη με το ασφαλιστικό δίκαιο και συναλλακτικά ήθη. Ανώτατο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς δήλωσε στο www.nextdeal.gr ότι η καθυστέρηση και η μη «ασφαλιστική» λύση λειτουργεί σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και των ταμείων του Κρατικού προϋπολογισμού με τη μειωμένη ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς λόγω υπόθεσης Ομίλου «ΑΣΠΙΣ». Οι "πολιτικές" λύσεις δεν ταιριάζουν στην περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι το ποιο σωστό ρεπορτάζ,που εγραψε το "nextdeal",!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/137062/pos-tha-apozhmiothoyn-oi-250000-asfalismenoi-ths.html

    23/3/14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. news.gr 23/03/2014 Πώς θα αποζημιωθούν οι 250.000 ασφαλισμένοι της 'ΑΣΠΙΣ'
    Σημειώνεται πως η υπόθεση του Ομίλου Ασπίς βρίσκεται ήδη στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας
    Δημοσίευση:
    09:02 | 23/03/2014
    ΟΙΚΟΝOΜΙΚΑ ΝΕΑ

    Πώς θα αποζημιωθούν οι 250.000 ασφαλισμένοι της 'ΑΣΠΙΣ'
    Λύση για τις αποζημιώσεις 250.000 πρώην ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς αναμένεται να περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εντολή του Αντώνη Σαμαρά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατάρτισε ειδικό σχέδιο για τον απεγκλωβισμό των ζημιωθέντων από τις ασφαλιστικές Ασπίς και Commercial Value, το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ασπίς και Commercial Value μέσω ειδικού «Fund» με επαγγελματία διαχειριστή.

    Ήδη ως αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία είχε προτείνει τη μετατροπή του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής σε ασφαλιστική επιχείρηση, που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο όλων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων ζωής, που έχουν πτωχεύσει ή τελούν σε ασφαλιστική εκκαθάριση. Η λύση αυτή που ακολουθείται και στη Γερμανία θα ακολουθηθεί σε παραλλαγή και για τις Ασπίς και Commercial Value.

    Σημειώνεται πως η υπόθεση του Ομίλου Ασπίς βρίσκεται ήδη στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου εξετάσθηκε προσφυγή ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια. Με την προσφυγή τους οι εν λόγω ασφαλισμένοι ζητούν αποζημίωση 2.589.702 ευρώ για τη ζημιά που υπέστησαν από τις παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου, που δεν έλεγξε ως όφειλε την ασφαλιστική εταιρίας με αποτέλεσμα να χάσουν τα χρήματά τους. Όπως υποστηρίζουν το Δημόσιο έχει την ευθύνη για τις πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων του και αυτά δεν προέβησαν στους αναγκαίους προληπτικούς ελέγχους και στη λήψη των αναγκαίων κατασταλτικών μέτρων, πριν γίνει η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της επίμαχης ασφαλιστικής εταιρείας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να μην τους ψηφισει κανενας, αν δεν δωσουν ικανοποιητική λυση μεχρι τις εκλογές.. δεν ειναι αξιοι για να ξαναδιοικήσουν και να εξασφαλίσουν ενα κρατος δικαιου.. ΚΑΝΕΝΑΣ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. την συμφορά που πάθαμε εμείς οι ζημιωθέντες απο την ασπίς πρόνοια περιμένουμε κάποιος απο την κυβενηση να δώσει λύση δεν είμαστε ζητιάνοι
    τα λεφτά μας θέλουμε τον ιδρώτα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καμία ψήφος, μην τους ψηφιζετε αγαπητοί μου. αυτή θα είναι η τιμωρία τους για την εξαπάτησή μας τόσα χρόνια. Ροκάνισαν τόσα χρόνια την περιουσια των εταιριών, μας κορόιδεψαν μπροστά στα μουτρα μας!!!
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί αναγνώστες,

    Μακάρι οι προσπάθειες του συλλόγου να ευοδώσουν ένα καλό αποτέλεσμα για όλους τους ασφαλισμένους της ασπίς. Πάντως θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου των τελευταίων ημερών. Συνάντησα τυχαία σε δημόσιο χώρο τον ασφαλιστή μου. 'Ένα άνθρωπο που κατά το παρελθόν ήταν ευγενέστατος και εξυπηρετικότατος. Για αρκετή ώρα έκανε ότι δεν με έβλεπε και όταν εγώ τον χαιρέτησα, τον ρώτησα το αυτονόητο, εάν έχει κάτι νεώτερο σχετικά με το θέμα των ασφαλισμένων της ασπίς. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, θα σας πω μόνο πως μπροστά σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους άρχισε ειρωνικά να φωνάζει πως πρέπει να ντρέπομαι να τον ενοχλώ συνέχεια (είχα να τον δω τουλάχιστον τρία χρόνια) με τέτοιες ερωτήσεις. Και τι να κάνει, να μου δώσει από την τσέπη του τα λεφτά μου; Ούτε λίγο ούτε πολύ μάλιστα είπε ότι φταίνε οι ασφαλισμένοι που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που εγγυόταν προσωπικά την φερεγγυότητα της ασπίς και με έπεισε για ένα δεύτερο αποταμιευτικό συμβόλαιο για τις σπουδές των παιδιών μου. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δεν ξεχνούσε τις γιορτές ακόμα και τα γενέθλια όλης της οικογένειας και έπαιρνε για τα χρόνια πολλά.

    Δεν μπορώ να πω ότι φταίει ο ασφαλιστής. Αλλά και τέτοια συμπεριφορά;
    Έχω την αίσθηση πως ο σύλλογος ζημιωθέντων και τα Ελληνικά δικαστήρια είναι η μοναδική μας ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ....

      ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ....ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.

      ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗ.

      Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ...

      ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΕΡΟ ΑΠ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΔΟΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

      ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ!!!

      Διαγραφή
  9. OTAN ΛΕΝΕ ΓΙΑ 2000 ΕΥΡΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ UNIT LINKED ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΗΛ 1000 Ή ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΔΗΛ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ??

    Γ,Σ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τις προτάσεις του για την αποζημίωση των μικροομολογιούχων ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ
    06/04/201423:04
    Τις προτάσεις του για την αποζημίωση των μικροομολογιούχων ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ
    ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου


    Instagram
    Επιλέξτε τόπο κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστείτε την είδηση
    Προσθήκη σχολίου
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
    Αυγά πέταξαν έξω από το ΣτΕ οι μικροομολογιούχοι
    18
    Αυγά πέταξαν έξω από το ΣτΕ οι μικροομολογιούχοι
    Βιώσιμη λύση ζητούν 15.000 μικροομολογιούχοι που «έχασαν» 1,2 δισ. ευρώ από το PSI
    26
    Βιώσιμη λύση ζητούν 15.000 μικροομολογιούχοι που «έχασαν» 1,2 δισ. ευρώ από το PSI
    Κάνει λόγο για τις «καλύτερες δυνατές λύσεις» για όσους υπέστησαν ζημιά με το PSI του Μαρτίου του 2012

    Τις «καλύτερες δυνατές λύσεις» για τους ομολογιούχους που υπέστησαν οικονομικά ζημιά με το PSI του Μαρτίου του 2012 έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει δεσμευθεί για τη σταδιακή αποκατάσταση των πληγών και των αδικιών, που έχει προκαλέσει η εφαρμογή των καταστροφικών Μνημονίων στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη «την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα», επεξεργάστηκε τις «καλύτερες δυνατές, στις παρούσες συνθήκες, λύσεις για την αποζημίωση των ομολογιούχων» και οι οποίες διατυπώνονται ως εξής στην ανακοίνωση:

    - Η ζημιά του 53,5% να αποκατασταθεί με έκδοση νέων ομολόγων ειδικού σκοπού, τα οποία θα αποκαθιστούν τις απώλειες ως εξής:

    • Για συνολικές καταγραφόμενες ζημιές έως 100.000 ευρώ η αποκατάσταση αφορά στο 100%. Η διάρκεια των ομολόγων αυτής της κατηγορίας θα είναι ως ακολούθως:

    Έως 25.000, ομόλογα διάρκειας 3 ετών, από 25.000 - 50.000, ομόλογα διάρκειας 5 ετών, από 50.000 - 75.000, ομόλογα διάρκειας 7 ετών και για 75.000- 100.000, ομόλογα διάρκειας 10 ετών.

    • Για τις απώλειες άνω των 100.000 ευρώ, θα εκδοθούν νέα ομόλογα 10ετούς διάρκειας, με το ύψος των αποζημιώσεων να διαμορφώνεται ως εξής:

    Από 100.000 - 200.000, το 50% της καταγραφόμενης ζημιάς, από 200.000 - 300.000 το 25%, από 300.000 - 400.000 το 12,5% και από 400.000 και πάνω το 6%.

    - Στη ρύθμιση θα συμμετάσχουν τα φυσικά πρόσωπα, που παραμένουν κάτοχοι ομολόγων μέχρι σήμερα, καθώς και όσοι ήταν κάτοχοι ομολόγων και αναγκάστηκαν να τα πουλήσουν.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι η παραπάνω ρύθμιση αφορά στην αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων, που διακρατούσαν φυσικά πρόσωπα έως την 10η Μαΐου 2010. Όσοι ομολογιούχοι προχώρησαν σε αύξηση θέσεων/αγορά ομολόγων από την 11η Μαΐου και πέρα, θα αποζημιωθούν μόνο για το μέρος που κατείχαν ως την προαναφερόμενη ημερομηνία (10.5.2010).

    - Για τον υπολογισμό της συνολικής ζημιάς και της τελικής αποζημίωσης, θα ληφθεί υπόψη η τιμή κτήσης ανά ομόλογο.

    Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα φυσικά πρόσωπα, που είχαν λάβει κρατικούς τίτλους ως αποζημίωση απόλυσης. Για αυτούς θα υπάρξει ειδική ρύθμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εγω δεν προκειται να τους ψηφισω οπως και ολη η οικογενεια μου βρισκομαστε σε απελπιστικη κατασταση στα προθυρα τρελας εαν μεχρι τις εκλογες δεν δωσουν λυση ψηφο δεν περνουν θα ειμαι ικανοποιημενη να παρω και τα μισα παρακαλω τους επευθυνους να μεριμνησουν αμεσα γιατι σβηνουμε γρηγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.